ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 
1.  ΟΙ “ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ”  ΑΣ  “ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ”.
2.  ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗΔΕΣ. Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ

_______________________________________________________________

Ποιοι πλήττονται από τους νέους φόρους που φέρνει η συμφωνία

 
Ποιους καίει το βαρύ πακέτο μέτρων. Ψηφίζονται μέχρι την Τετάρτη στη βουλή τα πρώτα προαπαιτούμενα. Διαβάστε τι μας περιμένει

Μποναμά μέτρων που αναμένεται να πλήξει σφόδρα μισθωτούς, συνταξιούχους, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, καταναλωτές, αλλά και αγρότες περιλαμβάνει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 82-86 δισ. ευρώ.

 

Το βαρύ πακέτο των παρεμβάσεων, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκλειδώσει τη χρηματοδότηση της οικονομίας, θα πλήξει το σύνολο του πληθυσμού, καθώς από το τσουνάμι των μέτρων δεν θα ξεφύγουν ούτε οι φορολογούμενοι, αλλά ούτε και επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες.

Τα περισσότερα φορολογικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου από τη Βουλή, ενώ ορισμένα από αυτά θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Οι εφαρμοστικοί νόμοι, αφού λάβουν την έγκριση των θεσμών, αναμένεται να κατατεθούν αύριο προς ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

ΕΝΦΙΑ

Διατήρηση του φόρου για το 2015 αλλά και το 2016.

Οποιαδήποτε αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες που προωθείται δεν θα πρέπει να μεταβάλλει τον εισπρακτικό στόχο για έσοδα ύψους 2,650 δισ. ευρώ ετησίως.

ΦΠΑ

Καθιέρωση των νέων συντελεστών και σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, με στόχο να εισπραχθούν επιπλέον έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ.

Το κύμα ακρίβειας στην αγορά θα είναι μαζικό, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών και ενισχύοντας την κρίση στην αγορά.

Το νέο καθεστώς ΦΠΑ προβλέπει τρεις συντελεστές:

– Ο υπερμειωμένος 6% για φάρμακα, βιβλία και θέατρα.

– Ο μεσαίος 13% για βασικά τρόφιμα, ξενοδοχεία, ενέργεια, ύδρευση.

– Ο υψηλός 23% για εστίαση, τυποποιημένα τρόφιμα, μεταφορές (αστικά, ακτοπλοϊκά, αεροπορικά εισιτήρια), κόμιστρα ταξί.

ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Καταργείται η έκπτωση του 30% για τα μεγάλα τουριστικά – κοσμικά – νησιά του Αιγαίου.

Διατηρείται η έκπτωση του 30% μέχρι το τέλος του 2016 για τα απομακρυσμένα νησιά, αφού προηγουμένως έχει συσταθεί μηχανισμός αποζημίωσης των μόνιμων κατοίκων.

Εισφορά Αλληλεγγύης

Αυξάνεται αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015 για τους φορολογούμενους που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Δεν αποκλείεται η αύξηση να ξεκινήσει από χαμηλότερα εισοδήματα. Οι νέοι συντελεστές θα κυμαίνονται από 0,7% έως 8% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και η επίπτωσή τους θα φανεί άμεσα από την παρακράτηση φόρου εισοδήματος στους μισθούς και τις συντάξεις του Αυγούστου.

Φόρος πολυτελούς διαβίωσης

Αυξάνεται αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2014, από το 10% στο 13% ο συντελεστής υπολογισμού του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη.

Ο φόρος επεκτείνεται και στα σκάφη αναψυχής μήκους άνω των 5 μέτρων.

Αγρότες

Καταργούνται σταδιακά οι φοροαπαλλαγές των αγροτών ενώ  αυξάνονται οι φόροι.

Ο φορολογικός συντελεστής των αγροτών αυξάνεται από το 13% στο 26%, καταργείται η επιδότηση πετρελαίου για τις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ αυξάνεται από το 26% στο 28% ο φορολογικός συντελεστής για τις επιχειρήσεις.

Επιχειρήσεις

– Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τις Ανώνυμες Εταιρείες από το 26% στο 28%.

– Αυξάνεται στο 100% από 80% η προκαταβολή φόρου για τις Ανώνυμες Εταιρείες.

Το μέτρο αφορά και τις μικρές επιχειρήσεις που σήμερα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου στην Εφορία και θα φτάσουν σταδιακά το 100% μέχρι το 2017.

Ληξιπρόθεσμα χρέη

Η συμφωνία φέρνει αλλαγές και στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με απώτερο στόχο να εξαιρεθούν όσοι δεν αποπληρώνουν κανονικά τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Ασφαλιστικό

Κατάργηση του ΕΚΑΣ από τώρα και σταδιακά έως το 2019, περιορισμό των πρόωρων συντάξεων και ποινή 16% για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης.

Για να μην τρελαθούμε εντελώς, πείτε μου σας παρακαλώ, ποιο από τα παραπάνω μέτρα, δεν έπρεπε να έχει παρθεί και εφαρμοστεί  εδώ και χρόνια στην Ελλάδα; Τα κλειστά επαγγέλματα δεν όφειλαν  να έχουν ανοίξει;  Θησαυρίζουν τα φαρμακεία τόσα χρόνια, κανείς δεν τους ξεδόντιασε, προείχε το κομματικό κόστος! Το ίδιο και οι “ΔΕΗτζήδες”. Γιατί να μην έχουν πουληθεί και αξιοποιηθεί  οι ΔΕΚΟ και τις κρατούσαν (ιδοκτησία τους στην ουία) , κατεβάζοντας όποτε γούσταραν   τους “διακότες”  οι “Φωτόπουλοι” με τους παχυλούς μισθούς και τις συντάξεις;

Οι αγρότες (κατ΄ευφημισμόν πολλοί απ΄αυτούς) ,γατί δεν πλήρωναν φόρους; Κι όχι μόνο ήταν τζαμπατζήδες, αλλά κατέβαζαν και τα τανκς-τρακτέρ και έκοβαν την Ελλάδα στα  τέσσερα, για να εκβιάζουν μέσω του πιο αδύνατου  πολίτη και να κατακλέβουν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε που ευχαρίστως  τους μοίραζαν οι ανεκδιήγητοι και αλήστου μνήμης  “Μαυρογυαλούροι” ,οι …  “άρχοντες του κάμπου”;

Τα μαγαζιά τις Κυριακές, γιατί παρέμεναν κλειστά από η μέρα που γεννήθηκα (πριν αμνημονεύτων χρόνων τα θυμάμαι κλειστά,να μην έχεις κανεις που να  αγοράσειμια  ασπιρίνη  Κυριακή και σχόλη;  Πού αλλού σε  πολτισμένο και μη κόσμο, η αγορά  νεκρωνόταν τις γιορτάδες και τις Κυριακάδες;

Γιατί  τον τόπο τον κουμάνταραν οι κομματάρχες, οι συντεχνίες ,οι συνδικαλιστοπατέρες.Τα λαμόγια και οι απατεώνες . Ας υποφέρουν τώρα. Αυτοί μας οδήγησαν εδώ. Εξαιτίας τους πληρώνουμε κι εμείς που σίγουρα δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους, αλλά τελικά γίναμε οι  χαμένοι εξαιτίας τους σε όλη αυτή την ιστορία. Δεν είμαστε ούτε συνέλληνες ούτε συμπατριώτες, γατί … “στον αγώνα ενωμένοι  και στη μάσα χώρια” είναι μόνο για τα κορόιδα.

_____________________________________________________________ 

 

2.  ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Σε απεργία την Τετάρτη και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
 

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00.

Παράληλα, θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 19:30 στο Σύνταγμα, διεκδικώντας «την κατάργηση των μνημονίων». Φορίες του

Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, με την ψήφιση του «”Δημοσιονομικού Συμβουλίου” ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, ενώ σημειώνει ότι «οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ανατροπής τους».

Δεν πρόκειται για πολίτες, αλλά για…αλήτες. Συντεχνιάκηδες, παρτάκηδες, κομματικοί πελάτες.  Ποιοί; Οι φαρμακοποιοί, λέει,  απεργούν. “Θου,κύριε…”! Τα μεγαλύτερα λαμόγια, μαζί με τους ΔΕΗτζήδες και λοιπούς των ΔΕΚΟ, που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα, τις τσέπες ημών των υπολοίπων  και “τίναξαν την “μπάνκα” στον αέρα. Αυτωνών  το φαγοπότι πληρώνουμε όλοι εμείς σήμερα.

Απεργούν λέει οι…αδικημένοι.    Να μη στερηθούν το “παντεσπάνι” τους . Σαν  όλοι εμέις  οι άλλοι  να μην  έχουμε υποστεί οικονομική πανολεθρία, πως δεν  τραβάμε  όλα αυτά τα χρόνια δεν των παθών μας τον τάραχο και  απλώς να επιβιώνουμε  καταφέρνουμε.

Είναι εκβιαστές. Δεν είναι αυτός συνδικαλισμός, είναι συντεχνιακή,μαφιόζικη συμπεριφορά. Κατεβάζουν τους “διακόπτες” και ας κόψουν οι άλλοι το λαιμό τους. Μιαζ ζωή τα ίδια. Παρτάκηδες,  εντελώς απολίτικοι  και προπαντός χωρίς ίχνος κοινωνικής ή εθνικής αλληλεγγύης.

Τσακίστε τους. Είναι εκπρόσωποι  της άρρωστης Ελλάδας, της παλαιοκομματικής χώρας Φορείς του Χρυσαυγιτισμού και του ΠΑΜΕτισμού Η εκπροσώπηση του χιτλερισμού και του σταλινιμσού αντίστοιχα. Είναι ίδιοι. Είναι αντίπαλοι μόνο στη διεκδίκηση της θηριωδίας και του ολοκληρωτισμού.΄

Να τους κόψουμε το βήχα. Ούτε λεπτό να μην τους αφήσουμε  ως πολίτες να ανασάνουν.Να μην τους επιτρέψουμε πια  να κόψουν δρόμους,να καταλάβουν πλατείες. Τελειώσαν αυτά. Τέρμα πια στο “εγώ”,ας περάσουμε στο εμείς κάποτε και σ΄αυτή τη χώρα.