ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ …ΒΟΥΤΥΡΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ, ΤΑΚΙΜΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΥ

1. Χάρβαρντ:  Φοιτητές  κατηγορούν  το Ισραήλ για τις επιθέσεις της Χαμάς

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το γεγονός ότι φοιτητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ συνυπέγραψαν επιστολή, η οποία επιρρίπτει στο Ισραήλ την ευθύνη για τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς του περασμένου Σαββατοκύριακου, που οποίες πυροδότησαν κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης

 

 

2.Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

 

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ενάντια στο αιματοκύλισμα στη Γάζα και την επικείμενη ισραηλινή χερσαία επιχείρηση.

Φωτογραφία efsyn.gr
Φωτογραφία efsyn.gr

Το ραντεβού δόθηκε στο πάρκο Ελευθερίας το Μέγαρο Μουσικής, ενώ ακολούθησε πορεία έως την πρεσβεία του Ισραήλ στο Νέο Ψυχικό.

Φωτογραφία efsyn.gr
Φωτογραφία efsyn.gr
Φωτογραφία efsyn.gr

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση είχαν απευθύνει, ανάμεσα σε άλλους, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), το ΚΚΕ(μ-λ), η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά, το ΜέΡΑ25, η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), ο Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση, το Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο κ.ά.

****

Το Χάρβαρντ είναι το πανεπιστήμιο από το οποίο σεμνύνεται πως αποφοίτησε ο πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.   Ο   φέρελπις και ανυπομονών να τον  διαδεχθεί ανιψιός του, ο  Κώστας Μπακογιάννης ,ομοίως.    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,   Οξφορδιανός  απόφοιτος  τούτος.  Ο Στέφανος Κασσελάκης  έβγαλε το επίσης διάσημο   Wharton με τις περίφημες   εκεί  business schools.

Σε τέτοια πανεπιστήμια,  ως γνωστό,  μια τέτοια φοίτηση και αποφοίτηση  σημαίνει λαμπρή επαγγελματική, πολιτική, διπλωματική και  συναφείς  καριέρες.  Το μόνο  πού δε…σημαίνει (επειδή  ούτε θέλουν  ούτε επιτρέπεται)  είναι  να σε διδάξουν τέτοια ιδρύματα     ήθος,  ανθρωπισμό, αλληλεγγύη και «πολιτική ορθότητα».  Με άλλα λόγια,  αδυνατούν να σου προσφέρουν το κυτταρικό συστατικό της Παιδείας. ΜΟΡΦΩΣΗ!

Οι   πόρτες  τέτοιων  εμπορικών ,εκπαιδευτικών   επιχειρήσεων,  δεν είναι ασφαλώς ανοικτές στον… πάσα ένα, τον κοινό θνητό. “Δωρεάν”   μπορούν να εγγραφούν  μόνο οι   αριστούχοι (ένα ποσοστό ελάχιστο) και απολύτως χρήσιμοι σε  τέτοιες εμπορικές μπίζνες.   Αποτελούν τον καλύτερο κράχτη τους, αφού ,  ούτως ή άλλως,  αυτή  η κατηγορία αποφοίτων  θα έχει την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση ,που σημαίνει  χρήμα, κύρος, δύναμη.   Από κει και πέρα , η μεγάλη  πλειοψηφία των φοιτώντων,   είναι οι  έχοντες και κατέχοντες  εκ γονέων και πάππων   με καπιταλιστικό,  συνήθως κατάμαυρο και με αίμα  βαμμένο,   χρήμα.

 

Αυτή   ή  τάξη  στην παγκόσμια  κοινωνική στρωμάτωση  (ξεπερασμένος πια μαρξιστικός όρος) είναι εκείνη ακριβώς  που εξ  ορισμού ,  μπαίνει, ως εκ της θέσεώς   της στην κατοχή του πλούτου ,των μέσων παραγωγής και της  εκμετάλλευσης της κρατικής  εξουσίας στο στόχαστρο   των  άλλων τάξεων στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας  (πάλη  των τάξεων). Απλά και πασίγνωστο το μαρξιστικό αυτό τσιτάτο.

Κι αν υποθέσουμε τώρα  πως στην Ελλάδα, ας  πούμε, στους  κομματικούς  σχηματισμούς που  κάνουν κομάντο   τύποι  σαν τον  Λαφαζάνη, το Βαρουφάκη,  τη Ζωή, τον Κουτσούμπα,   τους αριστεριστές του  ΚΚΕ (μ-λ) και  των λοιπών εξωκοινοβουλευτικών της Αριστεράς,   χειρότεροι εχθροί από αυτή την οικονομική  και πολιτική  ελίτ,  δεν υπάρχουν,   είναι απορίας άξιον  πώς όλο αυτό το  ιδεοληπτικό αμάλγαμα   παρουσιάζεται σήμερα,  να συμφωνεί στο εξής:     Οι  Ισραηλινοί, λένε,  είναι  αυτοί  που εθύνονται στην πραγματικότητα     για τις σφαγές και τα ειδεχθή  εγκλήματα που διέπραξε  πρόσφατα    η  τρομοκρατική οργάνωση  των Τζιχαντιστών της Χαμάς  με θύματα  αθώους ,απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Δε θα αναφωνήσουμε  «άβυσσος  η   ψυχή του ανθρώπου»!  Ούτε,  “Ουαί υμίν  Γραμματείς  και Φαρισαίοι ,  υποκριταί”!

Θα επισημάνουμε  το εξής και θα μείνουμε,χωρίς σχόλια,  μόνο σε αυτή την παρατήρηση:   Οι περισσότεροι  από τους παραπάνω, τους… μεν και τους δεν (!),   έχουν τέτοιου είδους σύγχυση  φρενών και τέτοια τρικυμία  εν τω κρανίων ,που …αδυνατεί, όντως,   η Δεξιά  τους να γνωρίζει τι  ποιεί  η Αριστερά τους.  Και  τούμπαλιν!