ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ , ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ  ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ;   

Χιλιάδες ζώα νεκρά – Υγειονομική βόμβα». Από σήμερα ξεκινά η περισυλλογή τους με φορτηγά.

 

 

“…Την αποκάλυψη έκανε η υπεύθυνη πολιτικής του WWF Ελλάς, με ανάρτησή της στο Facebook, επισημαίνοντας ότι όλοι γνώριζαν  από το 2018 πως η ευρύτερη περιοχή του Βόλου κινδυνεύει από πλημμύρες  . Όπως επεσήμανε στην ανάρτησή της η Θεοδότα Νάντσου   «η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει την οδηγία για τις πλημμύρες (2007/60/ΕΚ) «για την αξιολόγηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας», καθώς δεν επικαιροποιεί όπως πρέπει τα υποχρεωτικά διαχειριστικά σχέδια, με στόχο “τη μείωση των αρνητικών συνεπειών στην ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τις οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με τις πλημμύρες”. «Το ξέραμε ότι αυτές οι περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά στην περίπτωση του Βόλου οι περιοχές ήταν στο κόκκινο, ήταν σε συναγερμό που επιβάλλει να υπάρξει σχεδιασμός.

Μένουμε στο 112 και εκκενώνουμε τα πάντα που προφανώς δεν εκκενώθηκαν αυτές οι περιοχές ή να βρούμε φυσικές διεξόδους για το νερό για να μην σκάσει πάνω στις πόλεις και τα χωριά».

Η Θεοδότα Νάντσου επεσήμανε ακόμα ότι η Ελλάδα παγίως και σταθερά παραβιάζει το πολύτιμο περιβαλλοντικό δίκαιο της ΕΕ. Είναι πρώτη και χειρότερη σε παραβάσεις του άρθ. 260, δηλαδή αγνόηση καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου της ΕΕ (12 συνεχιζόμενες παραβιάσεις).

***

Κάτοικος του πολύπαθου Παλαμά Καρδίτσας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για “επιτέλεια αλφαδιά” :

“Ζήσαμε κι εμείς το όνειρο του Χόλιγουντ που χρόνια ζει ο πρωθυπουργός, έχουμε ανθρώπους που πνίγηκαν όπως η γιαγιά μου από την ίδια λάσπη με την οποία ζύμωναν για να μας ταΐσουν … οι ίδιοι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την περιοχή, δημοτική αρχή, Περιφέρεια και το ίδιο το κράτος που καθησύχασε τον κόσμο ότι δε συμβαίνει τίποτα ενώ ήξεραν ότι θα συμβεί αυτό το πράγμα … τοπικοί ρεμπεσκέδες παίζουν πάνω σε θύματα και καταστροφές και ζωές ανθρώπων… τοπικοί υποτιθέμενοι άρχοντες δεν βοήθησαν σε τίποτα… μέχρι χθες φωτογραφιζόταν με υπουργούς…… αυτούς έχουμε”.