ΕΝΤΑΧΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ “ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΝΕΟΜΕΣΑΙΩΝΑ” ,ΚΙ ΕΣΥ,ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ;

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Η ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΧΡΥΣΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΑΦΗΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ:

α. “Θετικό πρόσημο στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες το απόγευμα στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη βάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφερόμενα εκτενώς στην ατζέντα και το καλό κλίμα των συνομιλιών.

«Η άνοιξη με την Ελλάδα θα κρατήσει», γράφει η Hurriyet, σημειώνοντας ότι το «καλό κλίμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «κλίμα ήταν καλό», ωστόσο προκάλεσε αίσθηση τόσο το γεγονός ότι έγιναν ξεχωριστά οι δηλώσεις των δύο ηγετών, ενώ δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση μετά το τέλος της συνάντησης. Σε αυτό, φαίνεται πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο ότι στο παρά πέντε της συνάντησης, ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ζήτησε την αναγνώριση των κατεχομένων στην Κύπρο.

«Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο και η προσέγγιση του Μητσοτάκη είναι προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Ερντογάν.

«Αλλά το πιο σημαντικό βήμα για εμάς αυτή τη στιγμή θα είναι η σύνοδος κορυφής στη Θεσσαλονίκη. Η σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης θα είναι ένα σημαντικό άλμα μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Οι υπουργοί Εξωτερικών μας θα κάνουν τις προκαταρκτικές προετοιμασίες και θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου. Με αυτή τη σύνοδο κορυφής ελπίζουμε ότι θα δούμε ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει», πρόσθεσε.<

β. Κασσελάκης:

α.  Για τα εθνικά θέματα υποστήριξε ότι είναι επίσης απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης «να μην απαντά επί τόπου στην πρόκληση Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, του κρατιδίου του δικού τους στην Κύπρο, το ψευδοκράτος. Ένας ηγέτης απαντά ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνούν υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της».

β.  για τα «Κατεχόμενα-κρατίδιο»: Ήμουν κουρασμένος και άυπνος, δεν έβρισκα τη λέξη, θέλω 2 μήνες εξάσκηση
«Βεβαίως είναι ψευδοκράτος» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το χθεσινό του ατόπημα για τα Κατεχόμενα που προκάλεσε σάλο Η ανάρτησή του στα social media στις 4 τα ξημερώματα Νωρίτερα, η Έφη Αχτσιόγλου τού καταλόγισε «άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα»
Αχτσιόγλου: Σοβαρότατο σφάλμα Κασσελάκη τα περί κατεχομένων-κρατιδίου -Αγνοια στην εξωτερική πολιτική, να ανακαλέσει

***

Αν στην Ελλάδα δεν υπήρχε αυτού του είδους η  δημοσιογραφία  (την αναγνωρίζει και ο τελευταίος ΄Ελληνας), της απάτης, της παραπληροφόρησης, του φανατισμού ,των κομματικών φατριών και προπαντός των οικονομικών συμφερόντων που υπηρετεί το   σύνολο  των  ενδημούντων     στο ελληνικό Γκεμπελιστάν ,  τα ελληνοτουρκικά θα είχαν διευθετηθεί εδώ και δεκαετίες.  ΄Οπως έγινε  την επομένη της Μικρασιατικής  καταστροφής, όταν  ο νικητής Κεμάλ, δε συνέτριψε,  όπως θα είχε τη δυνατότητα ,την αιμάσσουσα , πανταχόθεν, τότε Ελλάδα, αλλά  χάρισε και τις πολεμικές αποζημιώσεις  που επέβαλε με ειδικό όρο και αναφορά   η  συνθήκη  της Λωζάνης.

Αυτές είναι οι  ιστορικές αλήθειες και οφείλουμε  να τις καταθέτουμε  εδώ, χωρίς φόβο και πάθος.  Αλήθειες που και η  εθνικιστική Ιστορία,  ομού με τους  ιστορίζοντες Γκεμπελίσκους ,  αποκρύπτουν αφαλώς .  Και οι ιστορικές αυτές αλήθειες είναι:

-Οι πολιτικοί της Ελλάδα , άπαντες,  χωρίς εξαίρεση, εργαλειοποιούν   χρόνια τώρα τις ελληνοτουρκικές διαφορές και τις χρησιμοποιούν,  όταν χρειάζεται ,   αφ΄ενός  για εσωτερική κατανάλωση  , ως   βαλβίδα λαϊκής εκτόνωσης των    κοινωνικών   προβλήματα που ανακύπτουν   και αφ΄ ετέρου για  να εισπράττουν  μίζες  και δωρεές  από τα τεράστια κονδύλια των εξοπλισμών. ΄Εχουμε αναλύσει επανειλημμένα το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι φανερό πως δε θέλουν να λυθούν αυτές οι διαφορές. Αντίθετα,   δεν παρεκκλίνουν  από τις «εθνικές» κόκκινες γραμμές, ακόμα και οι αριστερές κυβερνήσεις με πιο αυστηρές θέσεις,  μάλιστα  και από τις δεξιές σε  όμοια  ζητήματα.

– Και…ίνα πληρωθή  το ρηθέν υπό των συνετών  πως   «όλα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη» απανταχού της γης, την ίδια τακτική ακολουθούν και οι γείτονες  σε επίπεδο παραπληροφόρησης και  καλλιέργειας αντίστοιχου  εθνικιστικού  ντελίριου,  ανάλογα κι εκεί με τις περιστάσεις και τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα.

– Η Τουρκία, πολυπληθέστερη της Ελλάδας ,αλλά και υπέρτερη στρατιωτικά (13η  σε παγκόσμια κατάταξη ,  29η η  Ελλάδας), δε δείχνει να έχει διάθεση να συγκρουστεί  στρατιωτικά με τη χώρα μας, κυρίως επειδή το πληθυσμιακό  μωσαϊκό της χώρας, ανέκαθεν,  υπήρξε από τα βασικά της προβλήματα και ήταν (είναι)  τέτοιας επικινδυνότητας που μπορεί μεν  στρατιωτικά να κέρδιζε στα πεδία των μαχών, όμως το σίγουρο θα ήταν πως  στο εσωτερικό η  χώρα θα είχα καταρρεύσει ή και   διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη από την έλλειψη ενότητας και “εθνικής”  συνοχής και ομοψυχίας.  Από τη μια αυτή η πραγματικότητα και από την άλλη η Νατοϊκή  συγκόλληση, αλλά και η επιτακτική  ανάγκη  να ενταχθεί  μια μέρα και η Τουρκία στην Ε.Ε, είναι οι αποτρεπτικοί  μιας τέτοιας σύγκρουσης, λόγοι

-Ασφαλώς το ίδιο συμβαίνει και  στη χώρα μας. Πέρα από τους , εκ τους ασφαλούς, λεονταρισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου  με τα «βυθίσατε το Χόρα»,   η εισβολή στην Κύπρο το 1974 υπήρξε  η μικρογραφία του τί θα συνέβαινε ή θα συμβεί, αν ποτέ η Ελλάδα επέλεγε το  δρόμο της πολεμικής  σύγκρουσης με τη γείτονα χώρα.

-Στην  εισβολή στην Κύπρο ,όπως,  άλλωστε, συνέβη και στην ελληνική εκστρατεία  στη Μικρά Ασία, την ευθύνη δεν την επωμίζεται σε καμιά περίπτωση η Τουρκία. Τουλάχιστον εξ ολοκλήρου, δοθέντος πως α.  η χούντα του Ιωαννίδη είχε σχέδιο σφαγής του τουρκικού πληθυσμού  (γενοκτονία)  και  ήταν αυτός ο λόγος που ο δικτάτορας ανέτρεψε το Μακάριο. β.  ο  διασωθείς  Μακάριος στην Πάφο την ίδια ημέρα του πραξικοπήματος , ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ  ΕΤΖΕΒΙΤ,  ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ,  ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  ΤΗΝ  ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι  ο μοναδικός, ως σήμερα,  πρωθυπουργός  που φαίνεται να έχει  σοβαρό σχέδιο στο μυαλό του, όχι  μόνο για την αποκλιμάκωση της χρόνιας  αυτής  κρίσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και  για οριστική λύση  με την προσφυγή στη Χάγη.  Κι αν αυτό συμβεί, που πρέπει να συμβεί,  ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ,ναι, μεν δεν  εξιλεώνεται ιστορικά για το λοιπό κυβερνητικό έργο που σχεδόν στο σύνολό του υπήρξε από αρνητικό έως εγκληματικό, όμως, την επομένη της Χάγης , με όποιο  κι αν είναι το αποτέλεσμα , το όνομά του θα έχει περάσει  στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας. Και όπως φαίνεται κι από την πρόσφατη συνάντηση με τον Ερντογάν στις ΗΠΑ , το κλίμα είναι θετικό και οι δυο ηγέτες θα καταφέρουν εκείνο που δεκαετίες ολόκληρες δεν μπόρεσαν να κάνουν οι  κυβερνήσεις των δύο χωρών.

-Και η Αριστερά;  ΄Όπως πάντα. Τρέχει και δε φτάνει. Θα είναι από τα ιστορικά παράδοξα παγκοσμίως,  αν σε τέτοια  ζητήματα η  ελληνική Αριστερά θα …φάει  τη σκόνη της Δεξιάς με την τόλμη να  δώσει,  η κατ΄ εξοχήν εθνικιστική παράταξη  την οριστική  λύση στις ελληνοτουρκικές  διαφορές. Και αυτό  με τη σειρά του  σημαίνει πως καμιά υποχώρηση στην ουσία δεν υφίσταται σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, με όποια απόφαση κι αν εκδώσει η Χάγη από τη μια.  Και από την άλλη,  η διευθέτηση των διαφορών αυτών θα ενισχύσει αποφασιστικά    την    οικονομική σταθεότητα  και στις δυο χώρες ,που θα μπορούν  πια απερίσπαστες  να  επιδοθούν στο κοινωνικό τους έργο, αντί να κατασπαταλούν  πακτωλό κονδυλίων σε άχρηστους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουμε κουραστικά αναλύσει εδώ,  έχασε τις  εκλογές  για 2-3 σοβαρούς λόγους. ΄Ο ένας εξ αυτών είναι και η εκφρασμένη εθνικιστική τύφλα που διακρίνει  το  κόμμα της Κουμουνδούρου.  Από τη μια,   καταγγέλλει την εθνικιστική υστερία της Δεξιάς στο  «Σκοπιανό» κι από την άλλη,  οι Συριζαίοι  ακολουθούν  ίδιες και χειρότερες μεθόδους από εκείνες των Μακεδονομάχων.  Το  χειρότερο, δεν ντρέπονται για τέτοιας μορφής αντιφάσεις,  τουλάχιστον τα  νουνεχή  στελέχη της Κουμουνδούρου.   Ούτε  προχώρησαν ποτέ  σε αυτοκριτική για τα εθνικιστικά φίδια που έτρεφε ως κυβέρνηση το κόμμα  στον κόρφο του ,όπως το Νεοναζί χωρίς στολή Πάνο Καμμένο και τον Πουτινιστή  Νίκο Κοτζιά.

-Αυτή την ώρα, το ίδιο λάθος διαπράττει και  ο προαλειφόμενος για   πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.  Αντί να τρίξει  τα δόντια στα  γραφικά, πλην των άλλων, εθνίκια του κόμματος και να δηλώσει ευθέως πως  η λύση των ελληνοτουρκικών περνάει μέσα από το  δικαστήριο της  Χάγης και  πως είναι έτοιμος να το διαπραγματευτεί, αν οπισθοχωρήσει ο Κυριάκος Μητσάτάκης, τί κάνει; Από τη μια, βγαίνει  και δηλώνει    (και καλώς)  πως είναι κατά της άχρηστης στρατιωτικής θητείας και από την άλλη, απολογείται στα ίδια εθνίκια, σαν τη θεοπάλαβη πλέον Αχτσιόγλου,που έχει χάσει κάθε μέτρο,  γιατί αποκάλεσε το…ψευδοκράτος,  κρατίδιο!  Ε, και;   Θα κάνει, προφανώς ,το ίδιο και με τους Τούρκους της Θράκης ,που θα τους αποκαλεί…Μουσουλμάνους!

Αυτό ,κι αν είναι ,  κυρίως,   “προχωρημένος Νεομεσαίωνας”  Στέφανε Κασσελάκη. Και μάλιστα για  ένα  νέο αρχηγό του  αλλιώτικου»  ΣΥΡΙΖΑ, όπως λες πως  οραματίζεσαι   να είσαι.    Πώς θα συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα;  Μια τέτοια  κωμικοτραγική  αντίφαση;  Και με ποια  «αριστερά»  όπλα, θα μπορέσεις να  σταθείς και να πολεμήσεις μια Δεξιά   κυβέρνηση, με αυτές τις  ανατριχιαστικές ,  εθνικιστικές κορώνες που σε βάλανε από τώρα  να πετάς  εκεί στο σκληρό πυρήνα του κόμματος της Κουμουνδούρου;  Θα καταντήσεις περίγελως! Ο…Μεταμοντερνισμός σου,  θα αντιμάχεται μέχρι θανάτου  το Νεομεσαίωνά σου σε προχωρημένη,μάλιστα,  γραφικότητα, ως  μή γνώτω ἡ ἀριστερά σου,  τί ποιεῖ ἡ δεξιά σου!  Πρόσεξε καλά! Μια λεπτή γραμμή είναι εκείνη που χωρίζει τη σοβαροφάνεια από τη σοβαρότητα  ,αλλά και τον προοδευτισμό από  την πρόοδο.