ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ. ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΦΥΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΠ (ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ-ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ)

 

 

***

Ο δικαστής που εξόργισε τη Δικαιοσύνη - ΤΑ ΝΕΑ

 

Μαθαίνουμε, λοιπόν,  την ανυστερόβουλη αλήθεια από τα ίδια καλόπαιδα της εφσυν, πως δεν είναι ο  γνωστός Ρωμύλος  Κεδίκογλου που λίγα χρόνια πριν στο… ιδιωτικό του μισθοδικείο,  επιδίκασε για πάρτη του και φυσικά για όλο  το συνάφι,  εκατομμύρια πάλι αναδρομικών . Ζεστό χρήμα που έσπευσαν  τότε,  μάλιστα ,  να το εισπράξουν ομοθυμαδόν και… εν μια εργασίμω,  λίγο πριν η χώρα καταρρεύσει ,  μπουν μπροστά  τα μνημόνια και τους τα αρπάξουνε οι δανειστές.

Είναι ο ίδιος,  πέρα από επίορκος και…υπότροπος τέτοιων εγκλημάτων, συνταξιούχος δικαστικός  που γλυκάθηκε από την πρώτη φορά και με δύο άλλα, επίσης αρπακτικά του κλάδου , εν παχυλαίς  συντάξεσι  διατελούντες και τούτοι,   ζητούν  να ρημάξουν  και πάλι τα άδεια ταμεία, μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργό της πως αρμενίζουμε σε πελάγη ευτυχίας.  (πχ. με το ελαιόλαδο  στα 12 ευρώ και τη βενζίνη σύντομα στα 2.50 , το  βάρος υπολογιζόμενο    σε λίτρο και όχι σε κιλό, μια και 1 λίτρο είναι 1 κιλό νερό, αλλά 1 λίτρο ελαιόλαδο  είναι λειψά  915 γραμμάρια).

Κατά τα άλλα , ο… πολύς Ντογιάκος. πρόσφερε επί πίνακι την κεφαλήν  (κι όχι απλά  το κεραμίδι)  στα funds,  γιατί αλλιώς, έλεγαν με την παρέα των συνεργούντων  στον ΄Αρειο Πάγο,   θα …έπεφτε έξω η οικονομία! Τώρα, ως συνταξιούχοι  πολλοί από εκείνη την  ανίερη   ομήγυρη, αφού  “η αποστολή  εξετελέσθη”, θα εισπράξουν    με  καθαρή συνείδηση, τα αργύρια.  Με τέτοια αναδρομικά δεν τινάζεται η οικονομία στον αέρα, όπως  θα συνέβαινε αν δεν έδιναν  στους τραπεζίτες  το σπιτάκι  του  φτωχού.   Ωχριά η ίδια η  διαπλοκή μπροστά σε τέτοιους διαπλεκόμενους!

 

 

 

Η κυβέρνηση, λοιπόν,   φταίει που σκοπεύει να τους κόψει την όρεξη να ξεκοκαλίσουν πάλι εκατομμύρια αναδρομικά.   Αυτό μας λένε τα σαϊνια από την Κουμουνδούρου  (και τα φερέφωνά της αναπαράγουν) .  Τούτη τη φορά είναι με τους   δικαστικούς, βεβαίως !  ( Ναι,  ναι, αυτούς  για τους οποίους είπε πως θα τους  ξεδόντιαζε   ο  νέος αρχηγός, αλλά  του απαγορεύουν οι παλιοί  να αυτονομηθεί από τη δικιά τους  τη γραμμή και βγάζουν τις δικές τους ανακοινώσεις) .  Αρκεί να είναι απέναντι από τους άλλους.    Σε λάθος και σωστό.    Το φοβερό τους επιχείρημα;  Πως  τα αναδρομικά θα επεκταθούν (!)  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Ασφαλώς ναι! Το ψητό  σε  δικαστικούς και βουλευτές και τα κόκαλα  για το πόπολο.  Για τέτοια …επέκταση  της αμαρτωλής  απόφασης του  Ελεγκτικού …ιδιωτοδικείου,  μιλάμε.

Κανείς δεν ντρέπεται, ούτε και   δένει μια πέτρα στο λαιμό,  σε αυτό τον τόπο. Χίλιες  φορές να το λέμε, και πάλι φρέσκοι μένουν του τραγικού αυτόχειρα  ποιητή , οι στίχοι:

preveza-40

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία

(Πρέβεζα, Κ. Καρυωτάκης)