ΕΦΤΑ (7) ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟ ΤΟΥ

Τσίπρας: Με «τσιτάτο» του Τσώρτσιλ σχολίασε τη νίκη Κασσελάκη

1.Ο ΝΕΟΣ  ΣΥΡΙΖΑ  ήρθε η ώρα   να αλλάξει μαζί  με τις παθογένειές του παλιού κόμματος   και το όνομά του. Είναι πια για πέταμα ,ως πολυφορεμένα και φθαρμένα  (πολλές φορές και παρεξηγημένα) τα  διακριτικά στο σήμα  που υπογραμμίζουν τον  αριστερό χαρακτήρα   του κόμματος.  Ούτως ή άλλως,  ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας ΚΑΙ του ΝΕΟΥ ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένος και εκ των ων ουκ άνευ, αν θέλει να έχει θέση στην κούρσα της διαδοχής στην εξουσία.   Το νέο όνομα, πέρα από την παράλειψη της λέξης «Αριστερά»,  ας είναι,  επίσης,   αποφορτισμένο  από ηχηρούς, αλλά  κακόηχους όρους -χαρακτηρισμούς, όπως  ο   τωρινός “Ριζοσπαστική”,που παραπέμπει κατευθείαν στην …ΕΡΕ του Κων/νου  Καραμανλή.  Αλλά και  το ίδιο το όνομα  “ΣΥΡΙΖΑ”  και τούτο , παραπέμπει απευθείας  σε…μπαρμπέρικο ή χασάπικο,  παρά σε  σοβαρό πολιτικό κόμμα. Ας ψάξουν μια  απλή, κατανοητή και σύγχρονη ονομασία, έναν  επιτυχημένο, περιεκτικό   τίτλο που να περιέχει, αν διευκολύνει και  τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ ή τα παράγωγά της.

2.ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ  που ως κυβέρνηση προχώρησε θαρραλέα σε ηχηρό χαστούκι στον εθνικισμό της Δεξιάς με τη λύση του «Σκοπιανού» ,είναι απίστευτο, εντελώς παρανοϊκό και αντιφατικό, να κρατάει μια απείρως χειρότερη των Μακεδονομάχων της Δεξιάς στάση στα ελληνοτουρκικά . Είναι πρωτοφανές και πρωτάκουστο η Ν.Δ και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχουν  συλλάβει τα μηνύματα των καιρών που   δείχνουν φανερά πως   ο ελληνικός λαός στη  συνετή  του  σύνθεση και πλειοψηφία   έχει κουρατεί και είναι  ώριμος πια  να  ακούσει  τη χαρμόσυνη είδηση της προσφυγής  («πακέτο» αυτών  των διαφορών)  στη Χάγη. Γνωρίζει πολύ καλά, ο  ΄Ελληνας,  που δεν είναι (θερμο-αν-εγκέφαλος πως όταν πεθαίνει ο άνθρωπός  του  από έναν απλό ιό στο  ράντζο του νοσοκομείου  ,επειδή δεν υπάρχουν ΜΕΘ, αλλά πετιούνται  στον γάμο του Καραγκιόζη 15 δισ για φρεγάτες και Ραφάλ , αυτό , πέρα από ανοησία είναι και έγκλημα καθοσίωσης.  Και περιμένει πώς και πώς να σφίξει το χέρι του γείτονά του  απέναντι με τον οποίο   περισσότερα τους ενώνουν και ελάχιστες είναι οι   τεχνητές διαφορές  που   έβαλαν να  τους χωρίζουν η  αβελτηρία και η διαφθορά των πολιτικών τους.

3. Η  ΣΥΝΤΡΙΒΗ  ΤΟΥ  ΣΥΡΙΖΑ έχει τις υπογραφές των δραστών της . Είναι οι κατ΄ επάγγελμα αριστεροί, κορυφαία  στελέχη της Κουμουνδούρου  που σήμερα κινούνται  πέριξ της,  εκτός από θρασύτατης  και  από αντισυντορφική συμπεριφορά  διακατεχόμενης,  ΄Εφης Αχτσιόγλου. Η γνωστή   Μαινάδα του ΜΕ ΤΟΟ , με τις φασιστικές-ακροδεξιές αγκυλώσεις και τον… ιερό έμφυλο πόλεμο που έχει  κηρύξει το μόρφωμα  εναντίον όποιου είχε την…ατυχία να κυκλοφορεί  στο αίμα του τεστοστερόνη, αντί οιστραδιόλης.  Είναι αυτό το ντελίριο του  έμφυλου ρατσισμού  , που οδήγησε στη  Ν.Δ στις προηγούμενες εκλογές ,δεκάδες  χιλιάδες  ψηφοφόρους πατεράδες και το στενό τους οικογενειακό περιβάλλον .  Είναι όσοι,   έχουν υποστεί τεράστια ψυχολογικά τραύματα αλλά και οικονομική  αφαίμαξη από τις  ανεδαφικές  και παλιομοδίτικες απόψεις  περί ανατροφής του παιδιού στα διαζύγια  που λανσάρει ο  παλιός ΣΥΡΙΖΑ της Αχτσιόγλου. Αλλά και  ουκ  ευάριθμος πληθυσμός αντρών ψηφοφόρων που  θεωρεί   αφύσικο και παρανοϊκό τον   ανελέητο πόλεμο από την ίδια ρατσιστική  συμμορία που έκανε πάλι της μόδας το   γνωστό παλιό τσιτάτο  “καλός άντρας ,ο νεκρός άντρας”. Και…    κάθε   αρσενικός , ως εκ της φύσης του, είναι εν δυνάμει,  βίαιος και τραμπούκος . Από την άλλη ,  κάθε γυναίκα, ως θηλυκό, είναι καλοσυνάτη, και αδύναμη ,   ως εκ τούτου,  πάντα το  θύμα  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.   (Παράβαλε δήλωση ΄Εφης Αχτσιόγλου για Στέφανο Κασσελάκη: «Με αποκάλεσε με το μικρό μου όνομα για να με υποτιμήσει επειδή είμαι γυναίκα»!

4. Οι ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ  κάποιων  ασυγκράτητα   αρτηριοσκληρωτικών στελεχών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, είναι αναπόφευκτες και  όρος απαράβατος. «Νέο κρασί δε βάζεις σε παλιό ασκί». Η αυλή της Αχτσιόγλου θα είναι πάντα έτοιμη να εκθρέψει και να οπλίσει το Βρούτο ,που θα δολοφονήσει κάποια στιγμή τον Καίσαρα.  Τουλάχιστον , 10  παλιά, στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου ή πρέπει να εκδιωχθούν από το κόμμα ή να παροπλιστούν. Πρόσφατα,  παρουσιάσαμε με  «ονοματεπώνυμα» το δικό μας… πίνακα προγραφών. Αν λείπει  έστω και ένα  από αυτά τα ονόματα  στον πίνακα Κασσελάκη, θα πρόκειται για αυτοχειρία.

5. ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ μην τολμήσει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ να βγει στον “πηγαιμό για την Ιθάκη”, γιατί θα τον κατασπαράξουν οι Κύκλωπες και οι Λωτοφάγοι. Τα «αριστερά» μαγαζιά παραπληροφόρησης των Γκέμπελς που στήριζαν τάχα τον ΣΥΡΙΖΑ,  στην πραγματικότητα τον έθαψαν.  Ειδικά, η πεμπτοφαλαγγίτικη φυλλάδα  ΕΦΣΥΝ. Τους λόγους,  τους έχουμε εκτενώς αναλύσει.  Το ξεδιόντιασμα  που ορκίστηκε να κάνει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει από το Γκεμπελιστάν.  Ας το αποκηρύξει επίσημα σε όλη  του την επικράτεια.  Ας φροντίσει να αλλάξει εντελώς τους κανόνες του παιχνιδιού  σε αυτή την αγορά. Γιατί περί αγοραπωλησίας πρόκειται. Νέοι κανόνες, άλλες αρχές πρέπει να διέπουν από τώρα και στο εξής  τη δημοσιογραφία. Και προπαντός  να απαγορευτεί η  πρόσβαση , η εξαγορά  και  ο  έλεγχος του Τύπου σε οικονομικά ισχυρούς και εμπόρους κάθε είδους.           Η ζημιά από τους  διαπλεκόμενους,  ανώτατους δικαστές   που επεσήμανε ο  Στέφανος Κασσελάκης,   είναι σταγόνα στον ωκεανό , μπροστά  στον ολετήρα  των  ιδιοκτητών ,των υπαλλήλων τους και των  λογής χαλκείων αυτής της αισχρής βιομηχανίας παραπληροφόρησης, προπαγάνδας και παράνομου πλουτισμού.  ΄Ενα  βρώμικο   Σύστημα,  μια μαφιόζικη φαμίλια με τα περισσότερα    μέλη…  απόφοιτους   της γνωστής σχολής  “Γιώργου Τράγκα”,    που έχουν το θράσος να   αναγορεύουν τις μαύρες  μπίζνες τους   σε Τύπο και   Δημοσιογραφία.  Από..   Γκεμπελιστάν, λοιπόν,   άρξασθαι,  εκεί στο ΝΕΟ ΣΥΡΙΖΑ.

6. ΠΕΡΙ ΝΟΘΕΙΑΣ του αποτελέσματος στις πρόσφατες εκλογές, μιλούσαμε από την παραμονή, μάλιστα,  εδώ  ευθέως ,χωρίς περιστροφές και επιφυλάξεις. Λέγαμε  πως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές,  υπήρχε έτοιμος μηχανισμός που θα μπορούσε εύκολα και ακίνδυνα για τους δράστες να αλλοιώσει τα εκλογικά αποτελέσματα και να παρουσιάσει αυτά ακριβώς  που παρουσίασε.  Σήμερα, στις ίδιες πηγές,  προστέθηκαν και άλλες. Τα συμπεράσματα όλων,  όσοι  είναι ειδικοί σε τέτοια ζητήματα,  συγκλίνουν  σε  ένα.  ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Πολλοί μιλούν με ονόματα ,αριθμούς και   για  πονηρά  “λογισμικά”  που έκαναν τη βρώμικη  δουλειά.   Ο μόνος λόγος που από την αρχή δε σπεύσαμε από εδώ να  παρουσιάσουμε όλα αυτά τα στοιχεία και τους εμπλεκόμενους ,πρόσωπα και κυβερνήσεις, είναι επειδή, ως μη ειδικοί, δεν μπορούμε να ελέγξουμε οι ίδιοι την αξιοπιστία τέτοιων  πληροφοριών. Αν και δεν έχουμε λόγους να μην εμπιστευόμαστε, τουλάχιστον 2-3  ανθρώπους, ειδικούς και με γνώση σε αυτά τα  ζητήματα, από τους καταγγέλλοντες.   Είναι, όμως, θέμα αρχής  του σάιτ.  Αν δεν υπάρχει  διασταύρωση και έλεγχος με δική μας ευθύνη των όποιων πληροφοριών,  να μην προχωράμε σε δημοσιεύσεις ,ειδικά ονομάτων, που θα μπορούσαν να βλάψουν αθώους. Πιστεύουμε στην αρχή «καλύτερα να αθωωθούν 100 ένοχοι, παρά να καταδικαστεί  ένας αθώος».  Είναι από τις άμεσες προτεραιότητες του Νέου ΣΥΡΖΑ να  ελέγξει  λεπτομερώς και  σε βάθος την πιθανότητα νοθείας στις πρόσφατες εκλογές. Κι αν συνέβη  (θα είναι η δεύτερη φορά , η πρώτη ήταν  το 1961 στις εκλογές «βίας και νοθείας»)  η παράταξη της Δεξιάς, θα αποδείξει  πάλι, αυτό που σε όλους τους  παροικούντας την Ιερουσαλήμ ,είναι γνωστό.  ΟΥΤΕ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ. Γιατί αν είχε, απλούστατα  δεν θα ήταν…Δεξιά!

7. Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, αν πάμε πίσω και κάνουμε μια σύγκριση του έργου της κυβέρνησής του με τα  δρώμενα των τελευταίων  χρόνων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη ,  θα διαπιστώσουμε  ,πέραν πάσης αμφιβολίας πως   ως πρωθυπουργός,  τα πήγε πολύ καλύτερα  απ΄ όσο ως  αρχηγός της Αντιπολίτευσης,   πριν το 2015, αλλά  και   στα   τέσσερα χρόνια  της μητσοτακικής κυβερνητικής λαίλαπας ,  μέχρι  τις πρόσφατες εκλογές.  Πάντως, με όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, η κυβερνητική  θητεία του Αλέξη Τσίπρα   υπήρξε μια από τις καλύτερες  παρενθέσεις στα χρόνια  της  Μεταπολίτευσης. Δύο υπήρξαν οι βασικοί λόγοι που δεν μπόρεσε παρ΄ όλες τις καλές  προθέσεις και τις δυνατότητές  του  να παρουσιάσει ακόμα σπουδαιότερο και πιο ριζοσπαστικό,  κυβερνητικό – αντιπολιτευτικό έργο.  α. η υπονόμευσή του  από στελέχη του κόμματος της Κομουνδούρου και β. η περιστοίχισή του  απο ανίκανους, αλλά και «πεμπτοφαλαγίτες» συμβούλους και μιντιανθρώπους.   Υπ΄  αυτές τις συνθήκες, η παραίτησή του , μπορεί  να  ήταν μια γενναία  και έντιμη πράξη, αλλά άφησε δυσαναπλήρωτο κενό και μάλιστα σε τέτοιες κρίσιμες για τη χώρα στιγμές.

Αυτή  την ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει νέο αρχηγό. Ο Στέφανος Κασσελάκης, φαίνεται  και τούτος έντιμος, αποφασιστικός και  ανυποχώρητος σε ζητήματα κοινωνικά που χρήζουν άμεσης  λύσης. Του λείπει ,όμως,  η πείρα. Η πολιτική  και η ηλικιακή πείρα. Αυτό σημαίνει πως σύντομα θα τα βρει σκούρα με αντίπαλο τον Κυριάκο  Μητσοτάκη που ως γνωστό,  δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. Δεν αποκλείουμε,  επομένως,  κάποια στιγμή ,ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να λιποψυχήσει,  να χάσει το κουράγιο  και την αγωνιστικότητά του. Ανθρώπινο  και, ως εκ τούτου , κατανοητό.  Να προσθέσουμε σε αυτό και τον πόλεμο που έχει να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα και μέσα στο ίδιο το κόμμα. ΄Ηδη, ήταν οι…σύντροφοί του  αυτοί  που πρόσφεραν στο πιάτο στη Δεξιά τα  όπλα που χρειάζεται η παραλυμένη κυβέρνηση να σφυροκοπήσει το νέο αρχηγό. Δε χρειάζεται να ψάξουν άλλα.  Αυτό όλο το σκηνικό θα τον κλονίσει.  Είναι η ώρα που ο Αλέξης  Τσίπρας, τουλάχιστον ως σύμβουλος, οφείλει  να δώσει το παρόν  δίπλα στο νέο πρόεδρο  του ΣΥΡΙΖΑ.  Και εν καιρώ κι ανάλογα με την εξέλιξη των πολιτικών  πραγμάτων στη χώρα, δεν αποκλείεται  να χρειαστεί η ολική επιστροφή του παλιού  αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στην  προεδρία  του κόμματος. ΄Η , έστω στη συν-προεδρία-συν-αρχηγία.  Μια τέτοια επάνοδος  θα πυροδοτήσει ένα άλλο πολιτικό κλίμα , μια καινούρια αναμέτρηση που θα  μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους  για ένα  μόνιμο ξεδόντιασμα μιας  διεφθαρμένης κυβέρνησης που  δεν κολυμπάει μόνο σε πρωτόγνωρη διαφθορά ,αλλά   και  σε πολύ αίμα.   Συνειδητά, χωρίς τσίπα και ενοχές,  χωρίς έλεος και ίχνος ανθρωπισμού  για  μεγάλες  πληθυσμιακές  ομάδες και  εξαθλιωμένες κοινωνικές τάξεις,    που χρόνια η Δεξιά έχει βάλει στο στόχαστρο, με την αδιαφορία της, την καταβύθιση στη φτώχεια, την εκμετάλλευση και τον καθημερινό θάνατο των μελών που τις αποτελούν.