ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ 60 % ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΙΤΙΚ 40% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

 

Είδα τη σκηνή  και δεν πίστευα στα μάτια μου.  Είχε πρόσφατα υποστεί εγκεφαλικό.  Της έκανε μεγάλη ζημιά το χτύπημα.   Προβλήματα κινητικά και ομιλίας, κυρίως, Αγνώριστη,  καμιά σχέση με τη  60χρονη  κυρία  (και πάντα τόσο ευγενική)  που ήξερα στα καλά της.   ΄Επεσα πάνω τους, την περασμένη Κυριακή πρωί, στο δρόμο, έξω από το σπίτι τους, όταν γιος και σύζυγος, την πήραν  σηκωτή, τη σούρνανε πες, για να τη βάλουν στο αυτοκίνητο  να την πάνε  δίπλα στο εκλογικό κέντρο.

Ούτε ήξερα, ούτε ήθελα να μάθω  τί  ψηφοδέλτιο θα  της δίνανε    οι δικοί της να ρίξει στην κάλπη.  Εκείνη τη στιγμή,   αυτό  δεν είχε καμμία σημασία για όποιον έβλεπε μια τέτοια εικόνα.   Το πάθος , η αφροσύνη, η έλλειψη αυτοσεβασμού  με πείραξαν.  ΄Αρρωστη γυναίκα σε τέτοιο  χάλι , φυτό σχεδόν,    να την τραβολογάς γι ΄αυτό το λόγο! Εντελώς,βάρβαρο.

Ο φανατισμός  είναι τα απόνερα του οπαδισμού, όπως στο   ποδόσφαιρο, τον εθνικισμό, τον τοπικισμό.  Ασφαλώς  και  στον  κομματισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εκείνο που  σαλτάρει πρώτα ,  είναι το μυαλό. Κι αν φύγει τούτο από τη θέση του, όλα τα άλλα είναι αναμενόμενα.

 Οι ανεγκέφαλοι, πατέρας και γιος  παραπάνω,   πήραν κουβαλητή, μια παράλυτη και μη έχουσα σώας τα φρένας  γυναίκα, ,να την πάνε να ψηφίσει. Προφανώς,  ένα από τα 15/20 κόμματα που σύμφωνα με την… ανεξάρτητη δικαιοσύνη,   πληρούν τους όρους υποταγής στη   νομιμότητα, όπως την καθόρισε  το Σύστημα   και μπορούν να τεθούν με την άδεια της  σε…κυκλοφορία.  Η έλλειψη σύνεσης  καταλυτική ,τρομακτική!  Απ΄όπου κι αν το δεις.

Κατά τα άλλα,  η συμμετοχή στις εκλογές άγγιξε το  60, 90 των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Τούτοι είναι οι…πολιτικοποιημένοι. ΄Οσοι δεν πήγαν στις κάλπες ή έριξαν άκυρο-λευκό ,  είναι οι  απολίτικοι !

 Το πολίτευμα  που είναι τόσο …άριστο, όσο και το κόμμα που ανέδειξε πρώτο  με τις  δημοκρατικές διαδικασίες του,  είναι εντελώς άρρωστο. Και μπάζει απ΄όλες τις μεριές.

 Αν η μισή Ελλάδα απέχει και από την άλλη μισή  ,οι… μισοί  πάνε κουβαλητοί   ή με βαθιά λοβοτομή και κακοποιημένο το μυαλό από   τους Πορτοσάλτε, για να ψηφίσουν,   η Δημοκρατία τους είναι εντελώς για πέταμα.

  Και σε αυτό οφείλει στο εξής  να  θα επικεντρωθεί  ο αγώνας της ανασύνταξης και της  αλλαγής.  Πρώτα να θάψουμε το  σεσηπός πτώμα  της.