…Και μη μου λες μετά ,γιατί αγαπώ την Αμερική!

 

ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα παραδοθεί αύριο σε φυλακή στην Τζόρτζια, θα πληρώσει 200.000 δολάρια

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Ντένβερ πιασμένος χέρι-χέρι με τους διαδηλωτές.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Ντένβερ πιασμένος χέρι-χέρι με τους διαδηλωτές. <br>(Photo by Michael Ciaglo/Getty Images)

 

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, στη διάθεση των αρχών της πολιτείας Τζόρτζια, η εισαγγελέας της οποίας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, αλλά θα αποχωρήσει αμέσως από τη φυλακή της κομητείας Φούλτον .

****

Θα έβλεπες ποτέ στην Ελλάδα τον Κώστα Καραμανλή να περνάει την πόρτα του Κορυδαλλού για το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας (έσχατη προδοσία); Έστω και για τα μάτια του κόσμου ,ρε γαμώ το!

Θα είχες διανοηθεί ποτέ πως η “Δικαιοσύνη”  της Ρωσίας και της Κίνας θα είχαν στείλει στο απόσπασμα τους δικτάτορες των χωρών τους;

Για αυτό λέμε. Η Αμερική είναι αυτή που είναι. Με μελανές ουκ ολίγες σελίδες στην ιστορία της,όπως εισβολές,και επεμβάσεις κάθε είδους σε ξένες χώρες, ρατσισμό, ανισότητες, θρησκοληψία,  η μήτρα του  αμερικανικού ονείρου. Πολλά θα βρεις και θα της καταλογίσεις.

Παρ όλα αυτά,καμία χώρα στην υφήλιο αυτή την ώρα δεν διαθέτει ούτε κατά προσέγγιση τις αρετές της λειτουργίας ενός κράτους δικαίου,που δεν παίρνει ασφαλώς Άριστα, αλλά είναι και μακριά από το Μηδέν.Είναι “το μη χείρον”, ως πολιτεία,συγκρινόμενη με όλες τις άλλες χώρες του κόσμου.

Και είναι η αμερικανική κοινωνία από την οποία  με το χρόνο θα προκύψουν οι νέες ανθρώπινες κοινότητες,που δε θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές. Τότε που η παράδοση του Τραμπ στις φυλακές,θα κάνει εκείνες  τις γενιές να αναρωτιούνται. Πού είναι το περίεργο ,δηλαδή;