ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΑΦΑΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΖΕΣ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΕΙ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ;

                                                      (επαναλαμβανόμενη ανάρτηση)

α.”Η πυρκαγιά στον Έβρο συνεχίζεται.  Πρωτοφανής η καταστροφή.  Ως αυτή την ώρα, κάηκαν περισσότερα από 808.000 στρέμματα σε Δαδιά και Αλεξανδρούπολη!”

β. “Οι φωτό του δορυφόρου από τα καμένα: 826.000 στρέμματα κάηκαν στον Εβρο, 58.000 στην Πάρνηθα”.

Πυρκαγιά στον Εβρο

 

 

 

 

***

Rafale

Rafale: Όσα πρέπει να ξέρετε για το μαχητικό πολλαπλών ρόλων ...

 

 πυροσβεστικό Canadair 515, 

Canadair CL-415 — Wikipédia

Στρατόκαυλοι ,  μιζαδόροι…πατριώτες και εμπλεκόμενοι  κάθε είδους  υποστηρίζουν για τους εξοπλισμούς:    “Αν δεν έχεις άμυνα με όλα τα απαραίτητα μέσα, μπορεί αύριο να μην έχεις καν κράτος να σου παρέχει τις άλλες υποδομές.  Η αλήθεια   αυτή  δίνει την   προτεραιότητα στην Εθνική Άμυνα, με όλα τα υπόλοιπα να έπονται”!
Η δική μας απάντηση:

15.000.000.000 πέταξε  ο Κυριάκος  Μητσοτάκης για άχρηστη λαμαρίνα εξοπλισμών.    Και είναι άχρηστη, γιατί και μετά   τις νέες αυτές “αγορές του αιώνα”, σύμφωνα με τις διεθνείς  αμυντικές  στατιστικές  του 2023 (π. χ  Global Fire Power),   η Ελλάδα ήταν  και παραμένει 29η στην κατάταξη των χωρών με τους πιο δυνατούς στρατούς,  ενώ η Τουρκία κατέχει τη  13η  θέση!

  ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ , ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΣ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ   ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΑΓΟΡΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ.    Είναι ηλίου φαεινότερο, λοιπόν,    πως στόχος  δεν ήταν η άμυνα της χώρας . Τα 15 δισ. πετάχτηκαν ΜΟΝΟ Κ ΑΙ ΜΟΝΟ   για τις  μίζες.

 Κι αυτό με τη σειρά του σημαινει πως η επιλογή του Κυριάκου Μητστάκη  ήταν :    ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ  ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΣΑ  ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΤΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΖΕΣ.   Συνειδητό έγκλημα εσχάτης προδοσίας!

 

Μια απλή  αριθμητική   πράξη  τώρα,  αν είσαι σε θέση να κάνεις, είναι εύκολο να καταλάβεις ποιος είναι ο πραγματικός  εχθρός της χώρας.

 Αν ένα  Canadair  κοστίζει γύρω στα 20-30.000.000 ευρώ,  με 15.000.000.000 πόσα  τέτοια πυροσβεστικά αεροπλάνα  αγοράζεις; Κι αν  είχες αυτά τα αεροπλάνα , σε πόσο χρόνο -ρεκόρ   θα είχαν σβηστεί   οι πρόσφατες πυρκαγιές σε ΟΛΗ τη χώρα;