“Μαία” της προκλητικότητας, η συνεχιζόμενη ατιμωρησία των μελών της Καραμανλικής δυναστείας

Καραμανλής για Τέμπη: «Δεν έχω ποινική ευθύνη – Η επανεκλογή μου ήταν ήττα της χυδαιότητας και της τοξικότητας»

Προκλητικός Καραμανλής για Τέμπη: «Δεν έχω ποινική ευθύνη – Η επανεκλογή μου ήταν ήττα της χυδαιότητας και της τοξικότητας»

“Καλύτερα να σιωπήσεις για εκατό πράγματα που θα ‘ πρεπε να μιλήσεις, παρά να μιλήσεις για ένα πράγμα που θα ‘πρεπε να σιωπήσεις”.  ( Geralmo  Cardano, Ιταλός μαθηματικός).

 

Αν οι εκλογές,  χυδαίε  γόνε , της δυναστείας, νομίζεις πως είναι πανάκεια ή καθαρτήριο και κολυμβήθρα  του Σιλωάμ για κάθε νόσο και έγκλημα, τότε οι θηριωδίες των Ναζί είναι συχωρεμένες.   Κάποιοι  άλλοι   “Σεραίοι” ψηφοφόροι του Χίτλερ και τότε , έκαναν το τέρας της Ιστορίας Ναζί -Φύρερ της  Γερμανίας. Σου λέει κάτι αυτό;

  Και, ναι, μεν, μπορεί  να  μην ισχύει πάντα ο κανόνας της σιωπής, ως “χρυσός”,    όμως στο δικό σου έγκλημα   η σιωπή και η τιμωρία  είναι απαίτηση  της Δίκης . Αλλιώς,  διαπράττουν ΄Υβρη και όσοι  ανέχονται την πρόκλησή σου .   Εδικά για τα εγκλήματα, που είναι πολλά και ασυγχώρητα , τόσο του ιδρυτή της δυναστείας Κωνσταντίνου Καραμανλή ,όσο και  των επιιφανών  μελών-επιγόνων της (*) 

___________________________________________________

1. Αυγέρη: Πώς θα αντιμετωπίσουν στο κοινοβούλιο τον Αλέξη Τσίπρα αυτοί που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Δώρα Αυγέρη/Φωτογραφία Eurokinissi

Ασφαλώς όλοι, εχθροί και φίλοι, περιμένουν τον Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει τα χαρτιά του.  Να βγει  μπροστά και να καταδικάσει  όσους υπονόμευσαν και τον ίδιο και το κόμμα του. Η παραμονή του  στο  ΣΥΡΙΖΑ, το επιβάλει. Αν το νέο κομματικό τοπίο, όπως διαμορφώθηκε, δεν τον εκφράζει πια,  ας το δηλώσει καθαρά.

Είναι αυτή η φορά που η σιωπή δεν είναι χρυσός.  Αντίθετα, αποτελεί  ισχυρό όπλο στα χέρια των Αποστατών.

Ας μιλήσει, επιτέλους,  ο Αλέξης Τσίπρας. ΄Εχει πολιτική ευθύνη  και υποχρέωση να πάρει θέση. Καθαρά, ξάστερα, μαχητικά

2. ΣΥΡΙΖΑ: Νέα αιμορραγία, αποχώρησαν 50 μέλη της Οργάνωσης Πανεπιστημιακών Θεσσαλονίκης -«Διχαστικός ο Κασσελάκης».Πηγή:.iefimerida.gr”

Λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ

Για διχαστική συμπεριφορά καταγγέλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα γύρω του 50 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημιακών ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από το κόμμα.

****

Αν δεν με απατά η μνήμη, ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες  εκλογές  (21 Μάη και 25 Ιούνη 2023)  έλαβε σχεδόν 1. 000.000 ψήφους.  Ορθά;

Οπότε, Χρήστο Ράπτη, κι αν φύγουν 50 και 100 και 1000 …χ#στηκε η φοράδα στο αλώνι, όπως  θα έλεγε  και ο λαμπρός συντοπίτης  σου    στο βασίλειο του Γκεμπελιστάν ,Νίκος Χατζηνικολάου.

Αλλά πώς το λένε ;  “Θέλει  η πουτ@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει”.

Υ.Γ Παρατηρούμε  τον τελευταίο  καιρό   με τη συχνότητα και το ντελίριο  περί… εξαφάνισης του ΣΥΡΙΖΑ   από τη γνωστή  φυλλάδα, που πιάνουν  σαλόνια και χολ   ασφυκτικά,     τα λοιπά , πολλά  και καυτά  πορνοδημοσιεύματά της   με τις πολύχρωμες ημιτσόντες  και τις καυτές λεζάντες, λιγόστεψαν.

Ας προσέξουν τα καλόπαιδα της αισχρής κιτρινίλας.  Θα τους χάσουν τους πελάτες τους. Πλην των άρρωστων  με τη Δεξιά ,οι επίσης άρρωστοι  σεξομανείς,  αποτελούν, ως γνωστό, την πλειοψηφία των σκουπιδοφάγων  του ιστότοπου της απάτης και του σεξισμού.

3.Τι σηματοδοτεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Τι σηματοδοτεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

syriza

****

Η πεμπτοφαλαγγίτικη   εφημερίδα της κολεκτίβας του Γκεμπελιστάν της αριστεροφροσύνης , χτύπησε πάλι. ΄Οχι πως δεν το έκανε πάντα.  Μόνο που  τελευταία,   όλο και πιο συχνά δίνει τα ρέστα της, ως Δούρειος ΄Ιππος της Κουμουνδούρου.   Γράφει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως τον παρέδωσε ο Αλ. Τσίπρας αποχωρώντας από την προεδρία του κόμματος, δεν υπάρχει πια. Στη θέση του βρίσκονται, πλέον, δύο πολιτικοί σχηματισμοί που ίσως στο μέλλον αποδειχτούν και περισσότεροι».

Μπα;   Εμείς  οι άλλοι  νομίζαμε και ασφαλώς και ο π. πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας  πως υπάρχει ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΥΡΙΖΑ.    ΚΑΙ Ο ΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ   το  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ  ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΤΩΝ.  Λάθος τα υπολογίζουμε;

 ΄Ετσι ,άλλωστε,   ήταν πάντα και έτσι θα είναι  και στον αιώνα τον άπαντα. Δε μιλάει η Ιστορία   για τον  πολιτικό  σχηματισμό  στην Αποστασία του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού, αλλά για… «Μητσοτάκη Κάθαρμα». (Ψιλά γράμματα για τον Παππά και τους συν αυτώ,  βέβαια,  όλα τούτα).

Αλήθεια, υπάρχουν ακόμα…ακραιφνείς Συριζαίοι που διαβάζουν Εφσυν;  Χαρακίρι κάνουν  ή  πατροκτονία;

4. Αναγνωστοπούλου για ανάρτηση Κασσελάκη: Έχει έλλειψη αριστερής ευφυΐας!

Όταν η Σία διατυμπάνιζε… «Εντιμο και ηθικό είναι να παραδίδεις την έδρα»

Η Σία -Συντροφία-Αποστασία ,τα δίνει όλα στον αγώνα να κρατήσει στα μετερίζια της …αγωνιστικής δημαγωγίας και της απάτης την παχυλή της βουλευτική αποζημίωση.  Όπως όλοι, άλλωστε, της ανήθικης παρέας των Αποστατών.

Ένα από τα όπλα τους, πέραν  της προκλητικότητάς τους, μια και  γνωρίζουν  πως μόνο σε κρετίνους απευθύνονται, είναι και  η αριστερή τους (πλην της …εντιμότητας)   ευφυία. (Τί λέμε εδώ; «Θου, Κύριε»,  για να μην  αρχίσει το , καλώς σε αυτή την περίπτωση,  αθύρωτο και άγιο  στόμα  ,να κελαηδάει . Και  τότε, “δεν τους ξεπλένει   της Καλλιρρόης το ποτάμι”)

5.Χαρίτσης: Ο Κασσελάκης αρέσκεται στην τοξικότητα -Δεν αντιμετωπίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εχθρό

Α. Χαρίτσης: Η τοξικότητα με τον Κασσελάκη είναι μόνιμη κατάσταση

Αν έχετε τέτοιους φίλους εκεί  στο  ΣΥΡΙΖΑ, τι τον θέλετε  τον Κυριάκο  Μητσοτάκη;

Πώς το λέει ευφυώς  ο λαός  για το Χαρίτση ;  “΄Εκανε και η μύγα κwλο και έχ#σε τον κόσμο όλο”!

6. Ομάδα Αχτσιόγλου: Χυδαίος ο Κασσελάκης -Ας δει τα κείμενα όσων αποχώρησαν, αλλά ίσως νομίζει ότι είναι… πουμαρό

***

Σοφοκλής: Μισῶ γε μέντοι χὥταν ἐν κακοῖσί τις
ἁλοὺς ἔπειτα τοῦτο καλλύνειν θέλῃ.

(=Σιχαίνομαι τον παλιάνθρωπο, που κάνει το κακό και μετα πάει να το εξωραϊσει) .

______________________________-

(*)  EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΠΡΟΚΟΠΗΣ  ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ . ΤΟ “ΚΟΜΜΑΤΙ” ΣΤΟ ΠΑΖΛ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η σημερινή επιλογή στο αξίωμα του προέδρου της  δημοκρατίας του Προκ. Παυλόπουλου από τον Τσίπρα είναι η συνέχεια της ιστορίας που ξεκίνησε εδώ και κάποια χρόνια με την περίφημη φράση του Κώστα Καραμανλή «τον Τσίπρα τον πάω»! Για μας, δεν έπεσαν τώρα οι  μάσκες. Γνωρίζαμε πολύ καιρό πριν το παρασκήνιο από άριστη πληροφόρηση ανθρώπων μέσα στη Κουμουνδούρου, αλλά και στον περίγυρο Καραμανλή. Οι μυστικές επαφές και οι συμφωνίες  των δύο ανδρών, μπορεί για τους περισσότερους να γίνονται τώρα γνωστές, αλλά για τους «μυημένους» ήταν πασίγνωστες από τη στιγμή που άρχισαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έστειλε τον Κώστα Καραμανλή σε ειδικό δικαστήριο και τουλάχιστον τους βασικούς υπουργούς του, υπεύθυνους της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας (Π.  Παυλόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου,Β. Πολύδωρας) με αντάλλαγμα ο πρώην πρωθυπουργός να «προικοδοτήσει» το ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους της κεντροδεξιάς, που σιωπηρά στις εκλογικές αναμετρήσεις των τελευταίων χρόνων, διοχετεύτηκαν στο κομματικό  μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ . Η «ομερτά» εκείνη συνεχίζεται και μπαίνει ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ των συμφωνιών με την κίνηση Τσίπρα να κάνει πρόεδρο Δημοκρατίας τον εξ απορρήτων του Κώστα Καραμανλή και έναν από τους βασικούς  υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι η εκπροσώπηση και η πεμπτουσία της άρρωστης, ελληνικής, κομματικής νοοτροπίας,   του περίφημου πελατειακού κράτους. Ο Τσίπρας δεν είναι,φυσικά, διαφορετικός. Μέγας λαϊκιστής και δημαγωγός, ακολουθεί τη γραμμή Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή: «Ταϊστε» τους δικούς μας και δεν πρόκειται να  φύγουν ποτέ  από το μαντρί».  Γνωστά  πράγματα.

Να ,τώρα η εξέλιξη του σχεδίου της συνεργασίας Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα ,όπως το είχαμε περιγράψει σε κείμενό μας που δημοσιεύτηκε εδώ στις 6  Μάρτη  2013 με τίτλο

«ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ TOY         ΣΥΡΙΖΑ(ΝΕΟ-ΠΑΣΟΚ)»

(Το  κείμενο  από την ημέρα που ανέβηκε σ΄αυτή τη θέση, έχει υποστεί αλλεπάλληλες επιθέσεις από τους τραμπούκους χάκερ και υφίσταται ακόμα. Το ακρωτηρίασαν, ανακάτεψαν τις σειρές, το έκαναν άνω κάτω. ΄Οσες φορές και αν το διορθώσαμε, η  ανήθικη «εμβόλιμος χειρ» (φανερά πια, τίνος είναι)  μπαίνει και αλωνίζει. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά ).

ANAΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΠΟ ΤΗΝ » ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ»: » Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί κάτι το καινοφανές τη συμμετοχή του κ. Τσίπρα σε εκδήλωση ιδρύματος άλλου κόμματος υποστηρίζοντας: «Ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο ,όπως ο Κ. Καραμανλής που, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών.(ΜΜΕ)

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Και, μάλιστα, με δυο κουβέντες δίνει το πραγματικό ιδεολογικό του στίγμα,ευτυχώς. Χωρις πολλά-πολλά. Το γράφουμε ,το αποδεικνύουμε, το στηρίζουμε με τόσα κείμενά μας στο  HOMO-NATURALIS.  Δεν είναι μόνο ένα κόμμα δημαγωγικό, χωρίς κώδικα αρχών και αξιακή συγκρότηση.΄Ενας αχταρμάς οπαδών που τους ενώνουν μόνο  προσωπικά ή συντεχνιακά  συμφέροντα. Μια οργάνωση  σούπερμάρκετ με  απόψεις και συμπεριφορές  «αγανακτισμένου», πολλές συγγενείς ή και ταυτόσημες με την Ακροδεξιά.

Λέγαμε ότι είναι και ένα κόμμα που  αντιμάχεται κάθε μορφή αλήθειας και ειδικά την ιστορική. Δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για μας  η άποψη-θέση του  ΣΥΡΙΖΑ σήμερα για τη Δεξιά και ειδικά για τη δυναστεία της οικογένειας Καραμανλή.  Οι μυστικές συμφωνίες ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗΣ Ν.Δ -ΣΥΡΙΖΑ, που διεξήγαγε επιφανής, «παρακοιμώμενος Καραμανλικός, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ και πολύ καιρό στο Homo-Naturalis.gr  ,ήταν αυτές: 1.  Στήριξη από Καραμαμανλικούς και προσωπικά από τον  Κώστα Καραμανλή στον («εκλεκτό» του Αλαβάνου και   γι΄αυτό πολιτικά «κωφάλαλο» )Τσίπρα με  αντιπροσφορά την υπο-στήριξη από την αξιωματική αντιπολίτευση του  κινδυνεύοντος να πάει φυλακή (υπόδικου)  τ. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Το αντάλλαγμα σ΄αυτό το ανήθικο αλισβερίσι θα είναι η ενίσχυση της κομματικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Καραμανλικούς οπαδούς της Ν.Δ, που ως γνωστόν κινούνται κυρίως στο χώρο της λεγόμενης κεντροδεξιάς . Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι συνήθως  στις εκλογές συμπεριφέρονται ως «κινούμενη άμμος» 2. Ιστορική αποκατάσταση με «αριστερές» πλάτες του Κωνσταντίνου Καραμανλή (Εθνάρχη!).

΄Οταν ανεβάζαμε παλιότερα κείμενα με τέτοιες αναφορές, συναντούσαμε τη σφοδρή αντίδραση πολλών φίλων και μελών του HOMO-NATURALIS, αλλά και οπαδών άλλων κομματικών χώρων. Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως ΜΟΝΟ το ΚΚΕ συμφωνούσε , έστω και δειλά στην αρχή, με αυτή την ιστορική μας άποψη ,αλλά εδώ και ένα χρόνο περίπου την ενέταξε μόνιμα πλέον, ως φαρμακερό βέλος κατά του βασικού αντιπάλου του, στην πολιτική του φαρέτρα.

Η ιστορική φράση του Κώστα Καραμανλή » ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟΝ ΠΑΩ» ήταν η πρώτη μας δικαίωση ,αλλά και η αρχική υποψία πολλών πως τελικά για να δεις που είχε δίκο ο  «Homo». Το «γρανιτένιο τείχος» της αμφισβήτησης της ιστορικής μας άποψης άρχισε να δέχεται το πρώτο ισχυρό πλήγμα απ΄αυτή τη δήλωση. ΄Εκτοτε, ακολούθησε μια σειρά άλλων περιστατικών («ορατών τε και αοράτων»), τα οποία κάθε φορά επισημαίναμε σε κείμενά μας και απεδείκνυαν, πέραν πάσης αμφιβολίας, την ανίερη αυτή συμμαχία.

Σήμερα πια  ήρθε η καθοριστική, ιστορική μας δικαίωση  και η συθέμελη κατάρρευση του «γρανιτένιου τείχους» της  αμφισβήτησης  , με την παρουσία Τσίπρα στο μνημόσυνο για τα 15 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ειδικά με το λόγο που εκφώνησε και τις απόψεις που διατύπωσε για το πρόσωπο του ιδρυτή της ΕΡΕ, που αργότερα τη  σε Ν.Δ.  Συγκεκριμένα: Από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και το λόγο του αρχηγού του στο  Μέγαρο Μουσικής,που έγινε η εκδήλωση-μνημόσυνο παραθέτουμε τα ακόλουθα αποσπάσματα. 1. Ανακοίνωση: «πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κ. Καραμανλής» 2. Το πολιτικό εγκώμιο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «ξεχωριστή προσωπικότητα της σύγχρονης Ελλάδας» έπλεξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής για την επέτειο των 15 χρόνων από το θάνατο του ιδρυτή της ΝΔ.Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ως τον πολιτικό εκείνο «που κατάφερε μια σπάνια πολιτική και προσωπική υπέρβαση», δηλαδή «να υπερβεί τα ασφυκτικά όρια που είχαν επιβάλει τόσο στη χώρα όσο και στην παράταξή του, ο εμφύλιος και οι ξένοι προστάτες» και ήταν, όπως πρόσθεσε, «ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του».Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η προσφορά του ιδρυτή της ΝΔ «κατάφερε να ξεπεράσει, σε ορισμένα σημεία, τα όρια της ιδεολογίας του» και «συνέβαλλε μαζί με τους ηγέτες των άλλων παρατάξεων στην εμπέδωση της κουλτούρας της ομαλής δημοκρατικής εναλλαγής. Μια κουλτούρα που πρέπει όλοι να διαφυλάξουμε».Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, επειδή ο Καραμανλής είναι πολιτικός που αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του καιρού του, η δομή της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μετά το 1974 φέρει έντονα τη σφραγίδα του, στο μέτρο που επιδίωξή του ήταν η θεσμική εξισορρόπηση των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων και όχι η υποταγή της πολιτικής στα οργανωμένα και συμπαγή οικονομικά συμφέροντα, ούτε βέβαια η διαιώνιση της διχόνοιας του ελληνικού λαού.Με έμμεση αναφορά στα σύγχρονα δεδομένα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής «δεν υπήρξε ποτέ παθητικός αποδέκτης εντολών, ούτε παρατηρητής των συσχετισμών», διέθετε «αυτό που λέμε πολιτικό τσαγανό» συμπλήρωσε.

Βεβαίως, πλην του ΚΚΕ , πολλές  «συνιστώσες» του  αριστερού χώρου είχαν εκφράσει παλιότερα σεβασμό στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή (π.χ Κύρκος, Φλωράκης), αλλά και θαυμασμό και έμπρακτη υποστήριξη-συνεργασία (π.χ Μ. Θεοδωράκης) .΄Ομως, όσοι αριστεροί, (όπως Κύρκος-Φλωράκης), όταν επεσήμαιναν και θετικές πλευρές στο έργου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, το έκαναν πάντα με την «υποσημείωση» πως δεν παραχωρούσαν «συγχωροχάρτι» στον «ιστορικό» ηγέτης της Δεξιάς παράταξης για τα εγκλήματά του. Και φυσικά πώς είναι  δυνατόν ένας  παλιός  αγωνιστής κομμουνιστής, το κορμί του οποίου  » άργασε» ο Κωνσταντίνςο Καραμανλής στην εξορία και  ή ένας νεότερος,αλλά στορικά κατατοπισμένος αριστερός, να απαλλάξει απο τα πολιτικά εγκλήματα που διέπραξε ο επί πολλά έτη αρχηγός της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα;

Και να  ιστορικά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής:  1. Οργάνωσε μεταπολεμικά με το κόμμα της ΕΡΕ το σκληρό κράτος της Δεξιάς και το παρακράτος της Ακροδεξιάς, καταδίωξε αμείλικτα κάθε αντιδεξιό πολίτη της χώρας, διατήρησε ή άνοιξε νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων και έκλεισε την πόρτα επιστροφής σε χιλιάδες ΄Ελληνες πατριώτες, πολιτικούς πρόσφυγες 2. Συνέχισε την τακτική των προκατόχων του «νικητών» Δεξιών στον πόλεμο με τους Αντάρτες, μοιράζοντας ακόμα περισσότερο χρήμα, θέσεις και αξιώματα στους δωσίλογους, ταγματασφαλίτες, μάηδες, μαγκανάδες, στερώντας τη δυνατότητα επιβίωσης σε καθε ΄Ελληνα που δε διέθετε δεξιό πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.3.Εξευτέλισε την έννοια της Δημοκρατίας και κάθε μορφή κράτους δικαίου με τις στημένες εθνικές εκλογές και τις νοθείες στις οποίες ψήφιζαν από πεθαμένοι μέχριδέντρα.4. Γαλούχησε στο εθνικισμό,τη μισαλλοδοξία και τον αντικομμουνισμό ολόκληρο το ελληνικό στράτευμα από το οποίο λίγο μετά θα προέλθει η δικτατορία των συνταγματαρχών το 1967.

΄Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που το 1964, όταν αρνούμενος να δεχτεί την ήττα του από τον πολιτικό του αντίπαλο Γ. Παπανδρέου,εγκατέλειψε  νύχτα τη χώρα, με πλαστό διαβατήριο και κατέφυγε στο Παρίσι. Εδώ παρέμεινε αυτοεξόριστος επί δέκα σχεδόν χρόνια κατά τα οποία, σύμφωνα με τις διαβεβαίωσεις των ιματζ μέϊκερ που προσπάθησαν να ρετουσάρουν το προφίλ του σκληρού-απάνθρωπου ηγέτη της ΕΡΕ , επήλθε επιφοίτηση του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και ο Σερραίος πολιτικός με καταγωγή από τα βάθη της Τουρκίας (καθόλου μεμπτό αυτό, βέβαια), μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο ηγέτη, πάντα μεν δεξιό,αλλά όχι ακροδεξιό και κυνηγό κεφαλιών κομμουνιστών. Με την ανατροπή της Χούντας,το πολύ επικίνδυνο κενό εξουσίας,που άφησε πίσω της η δικτατορία και με ανοιχτή -αιμορραγούσα τη θανατηφόρα κυπριακή πληγή, Αμερική και Ε.Ε συναποφάσισαν πως ανάμεσα στο Βασιλιά Κωνσταντίνο και τον Καραμανλή, ήταν απείρως πιο έμπιστος και ικανός ο δευτερος και ετοίμασαν τις βαλίτσες του απόλυτα δικού τους ανθρώπου, για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας της μεταπολίτευσης. ΄Οπερ και εγένετο.

Ο μεταλλαγμένος Κωνσταντίνος Καραμανλής στο μεταξύ με την ανάληψη της εξουσίας δεν κατάφερε να αποκρύψει και πολύ τον παλιό Καραμανλή που κουβαλούσε μέσα του (μέχρι το θάνατό του) και:.1.΄Εθεσε εκ νέου ως ηγέτης της δεξιάς Ν.Δ πια και όχι της ακροδεξιάς ΕΡΕ, τις βάσεις ενός αυταρχικού κράτους, πάταξε με πρωτοφανή μανία κάθε λαϊκό κίνημα (να θυμηθούμε για παράδειγμα τους νεκρούς αγωνιστές, διαδηλωτές   Τσιρώνη, Κανελλοπούλου, Κουμή και δεκάδες άλλους) και  κυνήγησε αμείλικτα κάθε ανεξάρτητη φωνή ή  κίνημα ακτιβιστών στην Ελλάδα 2. Αρνήθηκε τον μαζικό επαναπατρσιμό των πολιτικών προσφύγων ή των αποχαρακτηρισμό των περισσοτέρων με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατατρεγμένους εκείνους ΄Ελληνες πατριώτες να αφήσουν την τελευταία τους πνοή μακριά από τον τόπο που ήταν η πατρίδα τους και αγωνίστηκαν να την κάνουν καλύτερη.  Ακόμα και η αναγνώριση -νομιμοποίηση του ΚΚΕ που  » χρεώνεται» στον  αντικομμουνιστή «πατριάρχη» της Δεξιάς-Ακροδεξιάς  ήρθε ως ασφυκτική πίεση της Ε.Ε στην Ελλάδα, αφού ήταν η μοναδική χώρα, υποψήφια μάλιστα για στην Ε.Ε που δεν είχε νομιμοποιησήσει τους Κομμουνιστές 3. Υπέταξε οικονομικά τη χώρα στο ασύδοτο κεφάλαιο ,χωρίς όρους. Εξαγόρασε με κρατικό χρήμα φαληρημένες  οικογενειακές επιχειρήσεις  γνωστών βιομηχάνων και άλλων φίλων επιχειρηματιών.  Χορήγησε μεγάλο αριθμό θαλασοδανείων σε κομματικούς φίλους και φόρτωσε το κράτος με τις συνέπειες των αποτυχημένων επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων. .Αποδυνάμωσε  την ντόπια βιομηχανία-βιοτεχνία, αλλά και την  αγροτική οικονομία  με την εγκατάλειψη της γεωργίας ,της κτηνοτροφίας και του τουρισμό που ήταν οι μοναδικοί πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.  Δεν έθεσε ούτε μια ουσιαστική βάση για υγιή οικονομική ανάπτυξη της χώρας,ώστε να μπορέσει κάποτε να ορθοποδήσει οικονομικά και και να απαλλαγεί από το βρόγχο του εξωτερικού δανεισμού . 4. Συνέχισε τη μεταπολεμική πολιτική της αστυφιλίας ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη νοοτροπία των Ελλήνων  για την εγκατάλειψη της υπαίθρου,που είχε σαν αποτέλεσμα την «άναρχη»-απρογραμμάτιστη συσσώρευση στα μεγάλα αστικά κέντρα   μεγάλου μέρους του επαρχιακού πληθυσμού (Το  “τέρας” που κατάντησε  η πάλαι ποτέ » ανθρώπινη» Αθήνα, στην οπόια συγκετρώθηκε χωρίς να υπάρχει  καμιά από τις απαραίτητες υποδομές ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι εθνικό έργον του Κωνσταντίνου Καρμανλή).    5. Διατήρησε και επαύξησε το εχθρικό κλίμα με την Τουρκία, αρνούμενος οποιαδήποτε προσέγγιση με τις τουρκικές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα η επίκληση του εξ ανατολών κινδύνου να αποτελεί επί σειρά ετών α. δαμόκλειο σπάθη που την επέσειε οσάκις το συνεχώς διογκούμενο λαϊκό κίνημα γινόταν επικίνδυνο για την εξουσία του. β. πρόφαση ανάγκης διατήρησης ενός ακαταμάχητου οπλοστασίου. Οι τεράστιοι αυτοί εξοπλισμοί στοίχιζαν στη φτωχή χώρα και το λαός της το μεγαλύτερο κομμάτι του κρατικού προϋπολογισμού σε βάρος φυσικά του (ανύπαρκτου) κοινωνικού κράτος. Παράλληλα, αποτελούσε πηγή παράνομου πλουτισμού με τις μίζες και της άλλες εισροές κομματικού χρήματος στα ταμεία της Ν/Δ,αλλά και της ίδιας της οικογένειας Κραμανλή και των στενών τους συνεργατών της.

Αυτά ,λοιπόν,και πολλά άλλα ήταν τα εγκλήματα του Εθνάρχη τον οποίο τιμά και υπολήπτεται   σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή ως ακραιφνής γόνος του ΠΑΣΟΚ,που ανέκαθεν ψάρευε σε θολά νερά, ειδικά στη λιμοθάλασσα της αριστεράς , προσπαθώντας να καρατήσει τα προσχήματα ,ψελλίζει  πως ο «Κων.Καραμανλής  διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών.»!  Απίστευτη ιστορική αφέλεια (ή μήπως κουτοπονηριά;).

Ποιους δημοκρατικούς θεσμούς στερέωσε και εμπέδωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Μια χώρα που βγήκε από τη δικτατορία με ΕΝΤΟΛΗ των δύο πατρώνων της (Αμερική, Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, τότε ) υπήρχε περίπτωση να  τους αρνηθεί ο Κ. Καραμανλής (αυτοί τον έφεραν στην Ελλάδα) την επαναφορά της χώρας στη » δημοκρατική ομαλότητα» με τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, που είχαν ήδη  εκείνοι καθορίσει; ΄Η μήπως θα πίστευε κανείς τα παραμύθια του εθνικιστή Αβέρωφ για κινηματα της πυζάμας σταγονιδίων στο στρατό ,που παρά τρίχα θαπετύχαιναν να κάνουν πάλι δικτατορία αν δεν καιροφυλακτούσε ο Καραμανλής; Αστεία πράγματα.

Αλλά,δεν είναι μόνο η άτιμη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για ιστορικη αποκατάσταση του Κ.Καραμανλή. Το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας ,όπως είπαμε,είναι το ίδιο ανήθικο και εξικνείται σε ιστορικό έγκλημα «κοθσίωσης» .Οι Τσέχοι οδηγούν σήμερα τον Βάτσλαβ Κλάους, απερχόμενο πρόεδρο της χώρας, σε «ειδικό» δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας(!) για πραγματικά «πλημμελήματα» ,αν συγκρηθούν με το έγκλημα της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας που διέπραξε ο ανηψιός «Καραμανλής» στη διάρκεια της τελευταία διακυβέρνησης της χώρας.

΄Ενα έγκλημα που εμείς εδώ ως ιστορικό σάιτ, έχουμε κάνει σημαία και προσπαθούμε να ενημερώσουμε γι΄αυτό τον ελληνικό λαό . Μέσα σε λίγα μόνο χρόνια ο Κώστας Καραμανλής ,πιστός στο δόγμα Ανδρέα Παπανδρέου, τάισε τους ψηφοφόρους και δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το μαντρί, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΝΑΞΕ  ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΟ 16% (πρωτοφανές γεγονός στη νεότερη ελληνική ιστορία) . Ο πακτωλός αυτός των χρημάτων φυσικά διετέθη, για την εξαγορά ψήφων και τη δημιουργία μιας σταθερής κομματικής βάσης, μια μόνιμης κομματικής πελατείας γαλάζιων παιδιών (αντίστοιχη εκείνης των πρασινοφρουρών του Ανδρέα Παπανδρέου) Μέσα σε πέντε μόλις χρόνια αυτή η «γαλάζια ακρίδα», οι «κουμπάροι» και οι κομματικοί εργολάβοι τίναξαν την μπάγκα στον αέρα.Και όταν ο κυβερνητικός θίασος με επικεφαλής τον Κώστα Καραμανλή αντελήφθησαν τί έγκλημα είχαν διαπράξει (με ειδοποίηση των Αμερικανών, οι ίδιοι δεν είχαν πάρει είδηση το άγριο τσουνάμι που ξεσπούσε),εγκατέλειψαν ακυβέρνητο το βυθιζόμενο σκάφος και διεκπεραιώθηκαν με βάρκες στη στεριά.

Κι αντί προ πολλού να βρίσκονται στη φυλακή όλα εκείνα τα μέλη της κυβέρνησης η έστω οι πρωταγωνιστές ( Κ.Καραμανλής, Π. Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Παπαθανασίου, Β.Πολύδωρας) ,οι άνθρωποι που κήδεψαν τη χώρα εξασφάλισαν ασυλία, ελέω  ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΡΙΖΑ και χάριν της συμφωνίας, όπως είπαμε, με τους Καραμανλικούς .

΄Ετσι τα μεγάλα ψάρια μένουν ακόμα έξω και ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, το κομματικό κατεστημένο επινόησε την παραπλανητική-αποπροσανατολιτική τακτική να βάζουν στη φυλακή τους χάνους (Παπαγεωργόπουλους,Τσοχατζόπουλους, Γαβαλάδες). Πρωτοστάτες σ΄αυτή την επιλογή είναι η συγκυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σιωπηρή συμφωνία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και διεκπεραιωτές η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ.

Η Ιστορία, όμως, δεν παραχαράσσεται, δεν αλλοιώνεται,δεν χειραγωγείται. » Γραφιάδες-κονδυλοφόρους που παριστάνουν τους ιστορικούς έχει και η Δεξιά και ο κομματικός αχταρμάς του ΣΥΡΙΖΑ . Και θα προσπαθούν να εξιλεώσουν  ιστορικά τους ενόχους. Το κάνουν ήδη, «τα όργανα άρχισαν να παίζουν”.Αλλά, υπάρχει μια λεπτομέρεια,που τελικά απομένει ουσία. Αυτοί γράφουν στρατευμένη, κατευθυνόμενη από τα κομματικά κέντρα-λαγούμια » Ιστορία». Σήμερα,όμως δεν έχει καμιά τέτοια ελπίδα τέτοια «Ιστορία» ούτε να καταξιωθεί ούτε να επικρατήσει, εκτοπίζοντας την πραγματική Ιστορία, που επιτέλους αρχίζει να βγαίνει από τα λαγούμια , να καταυγάζεται από  φως και να αναπνέει το ζωογόνο οξυγόνο της αλήθειας.

* Αιχμές κατά του πρωθυπουργού για προσπάθεια διείσδυσης στο χώρο της Δεξιάς

Για συμμαχία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή και προσπάθεια να μείνει εκτός κάδρου της Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής για τα μνημόνια και τον τρόπο που η χώρα οδηγήθηκε σε αυτά έκανε λόγο το βράδυ της Τρίτης η Χαριλάου Τρικούπη. «Την περιμένουμε με χαρά (σ.σ. την εξεταστική επιτροπή). Ως διαρκή επιτροπή για να εξετάσει και το τι κάνει τώρα η κυβέρνηση και το πώς θα πάμε δυστυχώς στο μνημόνιο 3. Αλλά θα αρχίσουμε από τα αίτια της κρίσης και από την περίοδο 2004 – 2009, όχι από το 2010. Οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή» σημειώνεται στην ανακοίνωση, λίγη μόλις ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή. Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ στο ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «συμφωνία ασυλίας με ένα μέρος της ελληνικής Δεξιάς» με στόχο την προσπάθεια διείσδυσης στο χώρο της συντηρητικής παράταξης, «όπως άλλωστε έκανε στον χώρο της “παλαιοπασοκικής” αντίληψης». Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια, ξεκινήσει για τα αίτια της κρίσης από την ένταξη στην ΟΝΕ, «αλλά σίγουρα από το 2004 γιατί, όπως τόνισε, η κρίση κορυφώθηκε την περίοδο 2004-2009 και παρελήφθη η ‘βόμβα’ από το ΠΑΣΟΚ».