ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ. ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΄Η ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Πού βρέθηκε και τράβηξε όλα τα βλέμματα ...

Στέφανος Κασσελάκης: Γενικότητες χωρίς αρχή, μέση και τέλος ...

 

“Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες, πάνω από 21% νέα μέλη

Σύμφωνα με στοιχεία από την Κουμουνδούρου, μέχρι τις 11:00 το πρωί είχαν ψηφίσει 25.262 άτομα. Από αυτά, τα 5.386 είναι νέα μέλη, ένα εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 25%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα το 25% των ψηφισάντων είναι νέα μέλη που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν, καταβάλλοντας και το σχετικό αντίτιμο”.

*****

Με απλή λογική ,η επιστροφή  του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική κονίστρα εν καιρώ, είναι δεδομένη. Πρώτα, γιατί έχει να παρουσιάσει μια σοβαρή και ικανοποιητική  παρουσία τα τελευταία χρόνια στο  χώρο της προοδευτικής παράταξης και ιδιαίτερα στον τρόπο άσκησης  της  εξουσίας από “αριστερά”  κι ύστερα, γιατί από χαρακτήρα και στόφα ο π. αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δε δείχνει από τους ανθρώπους  που το βάζουν κάτω. Σε όλα αυτά, συνηγορεί και η  ωριμότητά του πια,  σε συνδυασμό με τα  μεγάλα ηλικιακά περιθώρια που διαθέτει για να βρεθεί στην πολιτική σκηνή για χρόνια μετά.

Οι συνθήκες θα δείξουν πότε θα υπάρξει και με ποιους όρους αυτή η επιστροφή. Και όλα δείχνουν πως μόνο κακές «συγκυρίες»  περιμένουν στο εγγύς μέλλον  τον τόπο. Ειδικά με τη νέα χρεοκοπία που ήδη βρίσκεται εντός  των τειχών και θα  δείξει τα πλέον  άγρια δόντια της,  στα αμέσως   λίγα   χρόνια μετά . Και ,ασφαλώς, πολύ πριν  να τελειώσει η περίοδος χάριτος το 2032.  Μια εποχή,   που η Ελλάδα θα οφείλει να καταβάλει  από τα ανύπαρκτα αποθέματά της  14 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΚΟΥΣ!  Αστρονομικό ποσό από κάθε πελυρά, ακόμα και για ισχυρές οικονομίες.     Και αντιλαμβάνεται κανείς σώφρων τί σημαίνει  τέτοια υποχρέωση για μια χώρα που η μόνη πηγή εσόδων της είναι τα δανεικά!

Με ΄Εφη Αχτσιόγλου στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ, μια τέτοια επιστροφή του παλιού αρχηγού του,  φαντάζει αδύνατη.΄Οχι μόνο επειδή  η ίδια   διαθέτει έναν  απίστευτο για Αριστερό ,παλιοχαρακτήρα, άκρατη φιλοδοξία, ύπουλη και υπονομευτική  συμπεριφορά, αλλά  ήταν αυτή που στην ουσία με τις μηχανορραφίες  και  τρικλοποδιές, οδήγησε στην έξοδο τον Αλέξη Τσίπρα. Και είναι αυτός ο λόγος,  που όσοι δε θέλουν ούτε ζωγραφιστό να βλέπουν τον “ιδιοκτήτη» του ΣΥΡΙΖΑ, ομνύουν στο όνομα της Ευτυχίας!  Απολύτως φανερά όλα αυτά   στους  παροικούντες  και μη την Ιερουσαλήμ.

Με το Στέφανο Κασσελάκη στην αρχηγία, το νερό  μπαίνει  στο αυλάκι για την επιστροφή του φυσικού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Οι λόγοι πολλοί, με σημαντικότερο εκείνον πως σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το βάρος των εξελίξεων, αν πέσει εξ ολοκλήρου στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,  δε θα αντέξει.  Η παρουσία έμπειρου και  δοκιμασμένου  πολιτικού εκείνες τις ημέρες, όπως είναι ο Αλέξης Τσίπρας  επιβάλλεται ως  απαραίτητη και ζωτικής σημασίας .

Αυτή την ώρα για όλους τους Συριζαίους,  παλιούς  και νέους στο κόμμα το  δίλημμα είναι  τούτο:

  1. Ψηφίζεις πρόεδρο την ΄Εφη Αχτισιόγλου και έχεις δεδομένα. α το συνεχιζόμενο περίπατο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία. β. τη  διάσπαση του κόμματος της Κουμουνδούρου και γ. κλειστό  δρόμο για την  επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα  στο κόμμα.
  2. Επιλέγεις το Στέφανο Κασσελάκη στην αρχηγία του κόμματος; Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει:  α.  ανοιχτό κόμμα στις αλλαγές, τις νέες κομματικές –πολιτικές- κοινωνικές προκλήσεις.  β. Ισχυρό χτύπημα στον  επαγγελματικό αριστερισμό . γ   ασφαλή και βέβαιη  επιστροφή  στη φυσική του θέση του Αλέξη  Τσίπρα.

ΟΝΤΩΣ. ΗΜΕΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ.  ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΄Η ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ!