ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Πυρηνικά στα χέρια του Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαθέτουμε και βόμβα υδρογόνου
Πυρηνικά στα χέρια του Κιμ Γιονγκ Ουν: Διαθέτουμε και βόμβα υδρογόνου

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του διαθέτει βόμβα υδρογόνου, κάτι το οποίο αν επιβεβαιωθεί δείχνει ότι έχει προχωρήσει σημαντικά το πρόγραμμα πυρηνικών εξοπλισμών της Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα είναι ήδη “ένα ισχυρό κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο και είναι έτοιμη να προκαλέσει την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας και μιας βόμβας υδρογόνου για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία επαρκώς”, δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Τις δηλώσεις του αυτές επικαλείται σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει σε τρεις δοκιμές ατομικής βόμβας, το 2006, το 2009 και το 2013. Οι δοκιμές αυτές προκάλεσαν την επιβολή διεθνών κυρώσεων.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει και στο παρελθόν αφήσει να εννοηθεί ότι διαθέτει “πιο ισχυρά” όπλα. Ωστόσο στις νέες δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη γίνεται μια πιο άμεση αναφορά στη βόμβα υδρογόνου.

Η Πιονγκγιάνγκ προβαίνει συχνά σε δηλώσεις όσον αφορά τις πυρηνικές της δυνατότητες, οι οποίες δεν μπορούν ωστόσο να επαληθευτούν. Ιδιαίτερα δηλώνει ότι έχει τη δυνατότητα να πλήξει το αμερικανικό έδαφος, κάτι το οποίο κρίνουν ωστόσο αδύνατο οι περισσότεροι ειδικοί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Το 2003 η Πιονγκγιάνγκ αποχώρησε από τη διεθνή Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών όπλων, η οποία έχει στόχο να αποτρέψει την εξάπλωση της κατασκευής πυρηνικών όπλων και της πιθανής χρήσης τους. Μετά την απόσυρση της Πιονγκγιάνγκ, ξεκίνησαν εξαμερείς συνομιλίες για να αμβλυνθεί η απειλή που θέτει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ μέσω διαπραγματεύσεων με την Ρωσία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Το 2005 η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι είναι πυρηνική δύναμη, προκαλώντας ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα, ενώ σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε επιπλέον δοκιμές σε πυρηνικά όπλα και χωρίς προειδοποίηση αποσύρθηκε από τις εξαμερείς συνομιλίες.

Ο παρανοϊκός δικτάτορας της  Β.Κορέας δεν έπρεπε σήμερα να υπάρχει και να απειλεί με τόση προκλητικότητα την ανθρωπότητα. Η επιχείρηση εξόντωσης -εξαφάνισης της δυναστείας των τεράτων της Πιονγκγιάνγκ έπρεπε να είχε ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν.  Από την εποχή που ο πατέρας του σημερινού   ψυχοπαθούς γιου,  προκαλούσε και απειλούσε  κι εκείνος τον κόσμο.

Ανιστόρητα λάθη επί λαθών των Αμερικανών από πολύ παλιά.  Αλλά όχι μόνο δικά τους. Και οι Κινέζοι και οι Ρώσοι σήμερα.  “Χαϊδεύουν” τον τρελό δικτάτορα, για να εξυπηρετήσουν τα  συμφέροντά τους, που τα ξεχωρίζουν από αυτά του υπόλοιπου κόσμου.  Αλλά η φιλία και η συνεργασία τους μαζί του, κάποια μέρα είναι σίγουρο πως θα καταλήξει σε μπούμερανγκ. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει φίλους. Δεν μπορεί να έχει. Είναι ένα ρομπότ κατασκευασμένο να φέρει τον αφανισμό. Και  οφείλουν όλοι να γνωρίζουν πως το πυρηνικό νέφος δεν ξέρει από σύνορα και δεν μπορεί κανείς να το φυλακίσει σε συγκεκριμένο τόπο.

Τώρα είναι αργά για να  χτυπήσεις  στην καρδιά το βρικόλακα. Τα παιδιά στα σχολειά της Β.Κορέας διδάσκονται πως αμείλικτος εχθρός τους δεν είναι η πείνα τους, η δυστυχία, η υποβάθμιση του ανθρώπου σε ζώο, αλλά ο Αμερικανός, ο άνθρωπος της Δύσης, που θέλει να καταστρέψει και να κατακτήσει τη χώρα τους.  Τα δικά μας παιδιά, δεν μαθαίνουν ασφαλώς  τα ίδια. Και ευτυχώς. Είναι όμως τα μελλοντικά θύματα.  Αυτά που θα πληρώσουν μια μέρα την αδυναμία της Δύσης να σταματήσει  την εγκληματική  προπαγάνδα και τα αλλοπρόσαλλα κηρύγματα  μίσους των ψυχοπαθών της  Β. Κορέας.

Ο “Τζιχαντισμός” έχει πολλά πρόσωπα και πολλές εστίες. Καλλιεργείται  στη Συρία, τις άλλες φονταμενταλιστικές χώρες.  Αλλά και στη Β. Κορέα, σε τρελαμένους Ρώσους εθνικιστές, σε παρανοϊκές ομάδες Ναζί και Ακροδεξιών. Και ο δικός τους φανατισμός είναι  περισσότερο επικίνδυνος κι από εκείνον των Ισλαμιστών. Είναι “τυφλός” και  λιγότερο ορατός στον κόσμο.Γι΄αυτό  και υποτιμημένος.

Εισπράττουμε το κόστος λανθασμένων εκτιμήσεων εκείνων, που αντί   στα άδυτα των μυστικών τους υπηρεσιών να σχεδιάζουν “Αραβικές Ανοίξεις”  και να εξοπλίζουν φανατικούς Ισλαμιστές στο Ιράκ (για να καταλήξουν σε Τζιχαντιστές), όφειλαν και  να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες της ειρήνης στον κόσμο και να είναι περισσότερο προσεκτικοί στις επιλογές τους. Πρώτος στο στόχαστρο έπρεπε να είναι ο  τρελαμένος “μπέμπης” της Β.Κορέας. ΄Ηδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία. Τον άφησαν ανενόχλητο να μεγαλώνει. Και σήμερα “πέταξε μπόι” και δείχνει να μην μπορεί κανείς εύκολα και γρήγορα να τον γονατίσει.

 Επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη όλοι οι ισχυροί στον κόσμο. Και φυσικά θα την πληρώσουν  πάλι αθώοι, όπως έγινε τόσες φορές στο παρελθόν. ΄Οταν ο Χίτλερ ,για παράδειγμα, έκτιζε το ναζισμό στην προπολεμική Γερμανία, οι Αμερικανοί κάνανε πως δε βλέπανε. Αδιαφορούσαν με προκλητική έλλειψη ιστορικής μνήμης. Χρειάστηκαν Ολοκαυτώματα, εκατομμύρια θύματα, άπειρες καταστροφές,για να αντιληφθούν  το μέγα λάθος να μη συντρίψουν το κεφάλι του θηρίου από την πρώτη στιγμή. ΄Οταν το έκαναν ,η Ευρώπη είχε πια σωριαστεί σε ερείπια.

΄Οποιος δε διδάσκεται από την Ιστορία είναι καταδικασμένος να ζήσει πάλι τις κακές στιγμές της. Και τα μηνύματα της Ιστορίας δεν μπορείς ούτε να τα χαλκεύσεις, ούτε να τα αγνοήσεις χωρίς κόστος.  Ας το γνωρίζουν αυτό καλά, ιδιαίτερα οι Αμερικανοί,οι Κινέζοι και οι Ρώσοι.