ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, Η ΗΤΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Εδώ και καιρό στηρίζουμε τη  άποψη πως θα ήταν απείρως καλύτερο για το ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του,  αν ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές της ερχόμενης  Κυριακής, εξασφαλίσει ισχυρή πλειοψηφία και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.  Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει  πως  η νέα κυβερνητική του θητεία, θα  είναι  πια  ο τάφος,  τόσο   της Δεξιάς, ως παράταξη,  όσο,  και  προσωπικά  του ίδιου  .

΄Ο,τι δεν έγινε την προηγούμενη  τετραετία ,λόγω  κυρίως της πανδημίας και της παγκόσμιας  πολιτικής αδράνειας, είναι σίγουρο πως θα συμβεί μέσα στα δύο, τουλάχιστον,  επόμενα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας υπό  Μητσοτακικό  καθεστώς.΄Ηταν, ακριβώς,  αυτή η ζωή της κυβέρνησής του και την προηγούμενη θητεία του  (όχι πάνω από δυόμισι χρόνια), υπό κανονικές συνθήκες. Αν, δηλαδή, ως θεόσταλτο δώρο για την κυβέρνηση της διαφθοράς,  δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία, που  εξουδετέρωσε,ανέτρεψε ή  ανέστειλε κάθε λαϊκή αντίσταση  .΄Ηταν ο αστάθμητος παράγοντας που, ως τέτοιος, ήταν αδυνατον ιστορικά να προβλεφθεί.

Τώρα πια,  τηρουμένων των λογικών   αναλογιών σε μια χρονική περίοδο χωρίς απρόοπτα από τα   μη συνήθη ,  η τύχη  αυτής της  Ακροδεξιάς κυβέρνησης θα είναι ίδια με εκείνη της Κεντροδεξιάς του Κώστα Καραμανλή. Δύο θητείες πέτυχε και  ο ανιψιός.  Και με τα ίδια σχεδόν ποσοστά που κέρδισε ο υιός Μητσοτάκης  στις εκλογές της 21ης Μαίου 2023.

Ο  γόνος της δυναστείας του Κωνσταντίνου .Καραμανλή,  αφού χρεοκόπησε  τη χώρα , με το ασύστολο πάλι  φαγοπότι  της γαλάζια ακρίδας, έφυγε νύχτα στα μέσα της δεύτερης  κυβερνητικής του  θητείας.  Πρόλαβε, όμως, και  α .  πέταξε την καυτή πατάτα σε ένα αγαθό και αφελή πολιτικό , το  Γιώργο Παπανδρέου που καταποντίστηκε κι αυτός  με τη σειρά του από τη λαϊκή λαίλαπα που ξέσπασε μετά τη χρεοκοπία και την υπογραφή του πρώτου μνημονίου. β. συνήψε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα να μη διωχτεί δικαστικά για το μεγάλο έγκλημα της χρεοκοπίας με αντάλλαγμα της στήριξη κυβέρνησης Σύριζα από την Ακροδεξιά των ΑΝΕΛ.

΄Ιδια πορεία θα ακολουθήσει και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης.  Και πάλι η οικονομία θα είναι εκείνη που θα τσακίσει τη Δεξιά  παράταξη και θα τη στείλει στα Τάρταρα για τουλάχιστον μια δεκαετία.   Η στήριξη της χώρας  οικονομικά με τα μέτρα που επέτρεψε η πανδημία, τελειώνει. Η δεύτερη χρεοκοπία είναι ήδη εδώ, με τα 400 δισ. χρέος να μην είναι βιώσιμο με κανενός είδους ένεση, πλην εκείνης της   υπογραφής  νέων μνημονίων.  Είναι πια η ώρα  να πάρει ο Αλέξης Τσίπρας την “εκδίκησή” του από έναν ανεκδιήγητο πρωθυπουργό, που μπάζει απ΄όλες τις μεριές.  Και θα κληθεί να ξαναστήσει στα πόδια της τη χώρα, όπως έγινε  και με την  πρώτη κυβερνητική  του θητεία  το 2015.

Ουδείς μπορεί από το κόμμα,  μετά την ήττα του την Κυριακή, να αμφισβητήσει την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτα γιατί ,αν και ουδείς αναντικατάστατος ,με τα σημερινά δεδομένα ,  ο Αλέξης Τσίπρας ελλείψει άλλου ικανότερου και εντιμότερου,  δεν μπορεί  να αμφισβητηθεί. Από ποιον δηλαδή;  Τον Παπαδημούλη με τα 31 διαμερίσματα ή το Σκουρλέτη που θα καταντούσε σε τέτοια περίπτωση …Κουτσούμπας  και ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ;

Κάτι που οφείλουμε να τονίσουμε ιδιαίτερα είναι τούτο. Ο Αλέξης Τσίπρας (απ)έδειξε πως  δε είναι Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε στην πολιτική συγκρότηση κι ασφαλώς, ούτε  στο ελάχιστο  έχει σχέση  με τη διαφθορά και την  ανηθικότητα που διακρίνουν  το γιο του «Μητσοτάκη κάθαρμα». Κι ακόμα, φάνηκε πως μαθαίνει από τα λάθη του. ΄Ένα προσόν που διεθέτουν λίγοι στην πολιτική με πρώτο από τους ζώντες, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που είναι εντελώς ανεπίδεκτος μάθησης από τα  λάθη του. ΄Αλλωστε, είναι τόσα πολλά , που καθιστούν εντελώς αδύνατη την αυτογνωσία και την  «επιστροφή του Ασώτου» .

Είναι,  επομένως, βέβαιο,  πως ο Αλέξης Τσίπρας δε θα κάνει το ίδιο  λάθος που έκανε με τον ανιψιό Καραμανλή, όταν το περιέβαλε με δικαστική ασυλία  ,για να   σχηματίσει κυβέρνηση με τον παρακοιμώμενο  του ανιψιού, Πάνο Καμμένο. Νέα Ομερτά με τον υιό  Μητσοτάκη  τώρα, δεν πρόκειται να υπάρξει.

Αν, πάντως,   δεν καταλήξουν φυλακή ούτε αυτή τη φορά τα αρπακτικά που ρήμαξαν τη χώρα, αν και ο Κυριάκος έχει την τύχη του… Κωστάκη,  ο Αλέξης Τσίπρας θα ανοίξει πια  το δικό του΄ πολιτικό τάφο, βαθύ και αποκρουστικό.  Οριστικό  και αμετάκλητο τέλος.

Ο ίδιος το γνωρίζει. Εναλλακτική δεν υπάρχει, ούτε άλλος δρόμος διαφυγής. Η οικονομική κρίση  σε συνδυασμό με την  τραγωδία της  κατάργησης όλων των   αρχών του κράτους δικαίου,  θα είναι ισχυρότερα από κάθε άλλη   φορά.  Και αυτό σημαίνει πως θα  θα χρειαστεί  «αίμα στην αρένα».  Κι αν δε δοθεί, θα συνεχίσει  η Ακροδεξιά να  ρουφάει εσαεί το αίμα μιας ήδη αιμάσσουσας χώρας υπό  καθεστώς  Μητσοτακικού  αυταρχισμού, ασυδοσίας, διαφθοράς και διαπλοκής.

Ας γρηγορούν  οι φύλακες στην Κουμουνδούρου. Και όχι μόνο τούτοι. Επιτέλους, ας αντιληφθούν, όσοι μέσω Κουτσούμπα, Βαρουφάκη, Ζωής και Ανδρουλάκη  στηρίζουν Μητσοτάκη και στεριώνουν το καθεστώς του (κι ας καμώνονται ότι  δεν το αντιλαμβάνονται)  πως  χειρότερη κατάντημα   από το  να δουλεύεις και να εξαπατάς τον ίδιο σου τον εαυτό,  δεν υπάρχει!