Πανάθλιε , Κουτσούμπα, κάτω τα σταλινικά σου χέρια από το Νίκο Μπελογιάννη!

efimerida.gr: 

Σφοδρή επίθεση ΚΚΕ κατά Κασσελάκη με φόντο τον Νίκο Μπελογιάννη: Έλεος πια με την καπηλεία και τον αμοραλισμό!

Σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Μπελογιάννη.

«Ενημερώνουμε τον κύριο Κασσελάκη ότι ο Νίκος Μπελογιάννης, ως στέλεχος του ΚΚΕ, εκτελέστηκε από το αστικό κράτος και τους συμμάχους του, τους Αμερικάνους, επειδή ακριβώς πήγε κόντρα στις “αξίες” που εκπροσωπεί σήμερα ο ίδιος και το κόμμα του» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την επίσκεψη Κασσελάκη στο Μουσείο Μπελογιάννη και τις δηλώσεις του».

«Ο Μπελογιάννης πίστευε ότι υπάρχει εναλλακτική στη βαρβαρότητα των πολέμων και της εκμετάλλευσης κι αυτή είναι ο σοσιαλισμός. Πάλεψε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις “ιερές συμμαχίες” του. Δεν πίστευε ότι κεφάλαιο κι εργάτες είναι “συνέταιροι”, αλλά ταξικοί αντίπαλοι. Θυσίασε τη ζωή του, για να έρθει ο λαός στην εξουσία κι όχι για να κάτσει ο ίδιος στις κυβερνητικές καρέκλες του αστικού κράτους» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, και καταλήγει στο σχόλιό του:

«Έλεος πια με την καπηλεία, τον αμοραλισμό και την ιστορική παραχάραξη!».

Αφορμή για την οξεία ανακοίνωση του ΚΚΕ ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Αμαλιάδα, γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη.

Κατά την επίσκεψή του στο μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία. Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά -εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών. Έχουμε, λοιπόν, την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα.

Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Αλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε ”ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο”.

Άρα, λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

****

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (ταινία) - Βικιπαίδεια

(Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας το Σάββατο στο 13ο Συνέδριο της ΚΝΕ που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό με ενθουσιασμό και παλμό υπό το σύνθημα: «Είμαστε η σπίθα που θα κάνει τα σκοτάδια φως! Με τη δύναμη των επαναστατικών ιδεών. Για τον σοσιαλισμό. Τολμάμε το μεγάλο βήμα στο μέλλον, με το ΚΚΕ. ΚΝΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΝΤΟΥ»).

 

Ποια σχέση μπορείτε να έχετε  το ξύλινο και προσκυνημένο  ΣΚΕ (Σταλινικό Κόμμα Ελλάδας)  με τα ιδεώδη του Νίκο Μπελογιάννη,  αστείε, πλην των άλλων, φαφλατά,  Μήτσο Κουτσούμπα;

Ποιος σου έδωσε το ιστορικό δικαίωμα   να καπηλεύεσαι και να σκυλεύεις τη μνήμη και τον αγώνα  ηρώων   σαν το Νίκο Μπελογιάννη  και  των παιδιών του Αντάρτικου, που   έδωσαν  και  τη ζωή τους, για να γκρεμίσουν αυτό, ακριβώς,  το Σύστημα  με το οποίο συντάσσεστε και που  υπηρετείτε και σεις,  ως αστικό “μόρφωμα”, σήμερα;

Από τη σημαία και τα σφυροδρέπανα του Περισσού, ναι.  Από την Ιστορία ποτέ. Αντίθετα, είστε υπόλογοι γι΄αυτή την καπηλεία του επαναστατικού αγώνα  του Ανταρτών, κρυμμένοι πίσω από το τεράστιο ανάστημα του ιστορικού ΚΚΕ.

Είστε Σταλινολάτρεις. Και έχετε  τέτοια σχέση με  εκείνο το ιστορικό  κίνημα, τη λαϊκή  επανάσταση  (που δε διστάζετε, όπως όλο το κομματικό σύστημα της χώρας να τη μειώνετε και να την  εξευτελίζετε  με το χαρακτηρισμό ΕΜΦΥΛΙΟΣ),  όση είχαν στο «βρώμικο ΄89» και τα συνεταιράκια   Φλωράκης  – Μητσοτάκης  και λοιποί επαγγελματίες πολιτικοί της  «λάιτ» Αριστεράς . Πότε το ιστορικό ΚΚΕ συνεργάστηκε με τους θύτες του;  Πότε Αντάρτης έδωσε το χέρι σε Χίτη;

Δεν είστε κομμουνιστές, δεν υπηρετείτε το σοσιαλισμό, όπως υποκρίνεστε και διαλαλείτε, αλλά  τις απάνθρωπες αρχές   του…”πατερούλη”. Βοούν τα χιλιάδες θύματα του  σταλινικού Γολoντομόρ της Ουκρανίας, και των σοβιετικών εγκλημάτων στην  Ουγγαρία και  την Τσεχοσλοβακία.

 Ο Στάλιν υπήρξε πολέμιος του κομμουνισμού,  ως σοβιετικός  δικτάτορας .Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και ως τέτοιος, εξόντωσε χιλιάδες  γνήσιους κομμουνιστές ή τους πέταξε “κρέας”  στα φοβερά γκούλαγκ της Σιβηρίας. 

΄Εχετε ασελγήσει   στα ιδεώδη για τα οποία θυσιάστηκαν ο Μπελογιάνης,  ο Βελουχιώτης, οι χιλιάδες  άλλοι αγωνιστές  που  συμμετείχαν σε κοινωνική  επανάσταση, για  να αλλάξουν το Σύστημα και τη μοίρα των καταπιεσμένων  και “κολασμένων της γης”.   Δεν ήταν  “εμφύλιος πόλεμος”!  Ανιστόρητος και προσβλητικός τέτοιος χαρακτηρισμός!

 Χρόνια ρίχνετε νερό στο μύλο της Δεξιάς. Οι καλύτεροι συνέταιροι, μια ζωή. Δεν παρέδωσε ο Μητσοτάκης το σπίτι του φτωχού στους τραπεζίτες.  Είστε ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες ολκής, ως λαϊκιστές και δημαγωγοί. Εσείς, οι Σταλίνες, ο Βαρουφάκης, η κόρη του Κωνσταντόπουλου και η παρέα με τα εθνίκια του Λαφαζάνη διαπράξατε ΚΑΙ αυτό το έγκλημα. Με την ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ,  ΦΑΝΑΤΙΚΗ,   (ΚΡΥΦΟΔΕΞΙΑ,  ΕΝ ΤΕΛΕΙ),  ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

Τα  άλλα, τα…επαναστατικά και  ανατρεπτικά σας, αφήστε τα μόνο για τους χαχόλους σας. Εκεί πιάνουν. Στο συνειδητοποιημένο παγκόσμιο πολίτη, δεν περνούν τα τσιτάτα και ο ξύλινος λόγος σας, ως επιχειρήματα τάχα …ανυπακοής και αγώνα  ενάντια στο αντιδεξιό -καπιταλιστικό  Σύστημα.

Σεις είστε το Σύστημα! Απόδειξη, η  κερδισμένη από τη Δεξιά ψήφος σας, τη μεθεπόμενη Κυριακή.  ΄Οπως και όλες ,άλλωστε, τις (τέτοιες) «Κυριακές»  δεκαετίες τώρα.

Ντοπή!   Είστε το όνειδος της Ιστορίας!