ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΜΗΤΣΙΑΔΕΣ. ΚΑΙ… ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΦΑΣΙΑ ΣΑΠΙΑ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ… ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΗ ΚΕΦΑΛΑ!

Μητσιάς υπέρ Σαββόπουλου: «Είδε ότι το κράτος χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση -Καλά έκανε και το είπε

iefimerida.gr-

 

Μητσιάς για Σαββόπουλο: «Καλά έκανε και το είπε»

Τί  παθαίνουν οι…καλλιτέχναι    και  πολοί απ΄αυτούς ή τα έχουν χάσει    ή  τα χάνουν με τον καιρό;  ΄Οχι πως αυτή η βιομηχανία, του  ακροάματος-θεάματος , που τους αναδεικνύει, όπως όλους στο συνάφι,  είναι ξεκομμένη από τις μεθόδους των άλλων συγγενών βιομηχανιών και  θα περίμενε κανείς καλύτερη συμπεριφορά και περίσκεψη.      Ουδείς μπορεί να σταθεί από δαύτους χωρίς την εκτίναξη και τα λαμπερά φώτα από την άλλη αισχρή, τη μιντιακή βιομηχανία. (Κράτα με να σε κρατώ κ.ο.κ).

Και ποιοι ή τί είναι, δηλαδή , οι καλλιτέχνες  και οφείλει ο κόσμος να τους ακούει και μάλιστα ομιλούντας  επί παντός επιστητού;

Κι αν το έκαναν,  όπως όλοι οι λοιποί στα καφενεία και τα λοιπά καλλιτεχνικά στέκια που συχνάζουν, ουδείς ψόγος.  Αλλά,  να προπαγανδίζουν ασύστολα τα έργα και τις ημέρες  τσάρων,  δικτατόρων, ολιγαρχών και παλιανθρώπων ή να χαντακώνουν αθώους και να αθωώνουν ενόχους, με ποια ιδιότητα   και ποιος τους εξουσιοδοτεί να    το κάνουν;  Να τους συγχωρούμε τα πάντα…ποιητική αδεία;  Σε καμιά περίπτωση.

Το τραγούδι, το παίξιμο στη σκηνή ή στο πανί,  οι άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες  ούτε ξεχωριστούς, ούτε ειδικούς τους κάνουν. Πολλώ μάλλον σε ζητήματα πολιτικά και   κοινωνικά  Αν τέτοια δικαιώματα,  τους αναγνωρίζουν  οι κοινωνίες που ως γνωστό ασφυκτιούν από παπαγαλάκια, μιμητές,  φαν,οπαδούς, ανεγκέφαλους ,γενικώς, δε σημαίνει πως το αποκτούν κιόλας φυσικώ ή άλλω δικαίω.

΄Άλλο να τραγουδάς καλά ή  να παίζει τον ΄Αμλετ μια χαρά.  Να σε χειροκροτήσουμε γι αυτό. Για τα λοιπά όμως, ειδικά όταν   λες ανοησίες  κάθε είδους, βγάζεις απωθημένα ή ξερνάς  βρωμιές, κι  ακόμα χειρότερα,  αρθρώνεις  φασιστικό λόγο,  γιατί  θα πρέπει να  σου επιτρέπουμε να  αποπατείς δημόσια;  Ποιος είσαι και γιατί οφείλουν  να σε ακούσουν, όταν, μάλιστα, , άλλοι  ειδικοί και ειδήμονες  είτε σιωπούν από αιδήμονα σιωπή ,είτε τους κλείνουν τα συμφέροντα το στόμα;

Με ποια αξία και τί προσόντα, πέραν του τραγουδιστή   ή  του συνθέτη , βγαίνει ο Σαββόπουλος και σήμερα  ο σφογγοκωλάριός  του ο Μητσιάς , επειδή  θέλουν να ακουστούν, να προπαγανδίσουν ή είναι απλώς ψωνισμένοι, να μιλήσουν , να αποφασίσουν για το αν θα πάρει ο λατρευτός τους Όρμπαν της Ελλάδας το δυαράκι  από τον ανάπηρο,  τον πάσχοντα,  τον πένητα  ή θα συνεχίζει να πετάει  στη θάλασσα το προσφυγάκι που μπαίνει στα …ιερά νερά της Λέσβου και είναι αυτός ο λόγος που ο ψαράς, ο ταβερνιάρης, ο ρουμάς του νησιού, ανταμείβουν με την ψήφο τους ό,τι αισχρότερο έχει να επιδείξει η πολτική  στη χώρα,  τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση και μετά;

Πόσο εύκολο είναι να γίνεις φασίστας! Φασισμός δεν είναι πια  ο…Μουσολινισμός, αλλά η καθημερινή μας συμπεριφορά. Το τί λέμε και το τί κάνουμε. Φασίστας είσαι,  αν δέρνεις ως σερνικό βαρβάτο,   αλλά κι αν υμνείς τον ηγεμόνα -γόνο της αισχρής  φαμίλιας Μητσοτάκη και προπαγανδίζεις  ξετσίπωτα   την επανεκλογή του.Δεν έχει διαφορά.

Εδώ,  κατάντησε συνομιλητής και συνοδοιπόρος  με τους Χρυσαυγίτες ένας ολόκληρος Μίκης Θεοδωράκης .(Ως Λαμπράκης.  Συνθέτες και καλύτερους   υπάρχουν δεκάδες σαν ελόγου του).  Ξεχάστηκαν, λέτε το  «αδέρφια μου  Χρυσαυγίτες», όπως προσφώνησε  ο άθλιος μουσικοσυνθέτης τους ΝεοΝαζι στο Σύνταγμα που…αγωνίζονταν  μαζί για τα… μάτια της  Μακεδονίας μας που θα μας την έπαιρνα οι Σκοπιανοί;

Γκεμπελίσκοι  και παντός  είδους “καλλιτέχναι”   είναι από τις πλέον άρρωστες συντεχνίες στην κοινωνία. Και όχι μόνο στην ελληνική.  Το πρώτο που καταστρέφει η δημοσιότητα, η αναγνωρισιμότητα , είναι η αυτογνωσία. «Λαλούν» μετά από λίγο, αν τους χαιρετάει  στο δρόμο ο περαστικός,  γιατί τους αναγνώρισε . Ψώνισμα του κερατά.

Δύσκολο να διαχειριστείς ,ειδικά αν  έχεις λίγο μυαλό,  μια δημοσιότητα που την απόκτησες γιατί παίζεις ρόλο στο  Σασμό  ή  παίρνεις … ψηλά τον αμανέ σε πανηγύρια και μαγαζιά. Σιγά τα ωά!

Ώρα να φτύσουμε  και το Μητσιά.  Μια από τα ίδια και τούτος. Φασιστάκος,προπαγανδιστής.  Γλείφει εκεί, που   κάποτε έφτυνε.

Ποιος περίμενε πως ο Νότης Σφακιανάκης, θα έβρισκε σύντομα  τόσους και τέτοιους μιμητές;  Τουλάχιστον, τούτος βγήκε  στα ίσια και το είπε.  “Είμαι Χρυσαυγίτης, ρε, τσογλάνια,  κι άμα σας αρέσει.”

Οι ΣαββαπουλοΜητσιάδες το παίζουν δημοκράτες και υπέρμαχοι της ελευθερίας , όχι, ασφαλώς,  του λόγου, αλλά του φασισμού τους.  Και ναι. Στους φασίστες,  τους απαγορεύουμε να μιλάνε.   Στο όνομα και για χάρη του ανάπηρου  Σαλονικιού,  που του κλέψανε οι τραπεζίτες το σπιτάκι.

  Ο   Σαββόπουλος και ο Μητσιάς, φαν πλέον και επίσημα της ολιγαρχίας Κυριάκου  Μητσοτάκη, αν για κάτι πια αξίζουν, είναι για να προσγειώνονται  καφάσια με σάπιες ντομάτες στην αδειανή κεφάλα τους.     Αλήθεια, ποιος έχει μετά σειρά;