“Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη . Είναι ένα ασφαλές φάρμακο”.

Η συγκλονιστική φωτογραφία της Ρούλας Πι...

THE BEST - Ειδήσεις, Νέα

Δημοσίευση από τους “Τράγκες” της εμπορικής δημοσιογραφίας    που κατασκευάζουν ενόχους    :   “Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία από τη σημερινή προσαγωγή της 33χρονης “.

 

 

Δίκη Πισπιρίγκου: «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη», λέει ιατροδικαστής

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ανακριτή – Δείτε φωτογραφίες στο Newsbeast

 

Εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη από εκείνη που έχουν εκφράσει ο επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ Νικόλαος Ράικος και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται στη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης εξέφρασε στο δικαστήριο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου.

Η ιατροδικαστής προτάθηκε ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου και υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι το 9χρονο κορίτσι έφυγε από τη ζωή από υποθρεψία σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. «Δεν υφίσταται η δηλητηρίαση από κεταμίνη. Αιτία θανάτου είναι η υποθρεψία σε έδαφος ατροφίας βασικών οργάνων (καρδιά, πνεύμονες, νεφροί), σε έδαφος αντιδραστικής ιωσινοφυλίας, σε έδαφος επιληψίας», απάντησε σε σχετική ερώτηση της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η κύρια Δημακοπούλου στη συνέχεια αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία του καθηγητή Ράικου υποστηρίζοντας ότι «τα 6,5 mg/ml κεταμίνης θεωρείται εντός θεραπευτικών συγκεντρώσεων και ορίων. Η τοξικολογική λέει ότι τα 6,5 mg/ml αναφέρονται σε αναφερόμενα περιστατικά θανάτου. Με ένα φάρμακο που τον ενοχοποιούμε γίνεται σύγκριση μεταξύ αγοριού, κοριτσιού, βρέφους και ενός 9χρονου, ενήλικου και ανήλικου. Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο. Έγγραφο νοσοκομείου αναφέρει ότι η μέγιστη δόση για τη Τζωρτζίνα είναι δύο γραμμάρια».

Η ιατροδικαστής δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με την έκθεση του συναδέλφου της Σωτήρη Μπουζιάνη, ο οποίος στα συμπεράσματα ακολουθώντας τα αποτελέσματα Ράικου αναγράφει ως αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας τη δηλητηρίαση από κεταμίνη,

Ξέσπασε η ιατροδικαστής -«Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ!»

Η μάρτυρας ειδικών γνώσεων, η οποία προτάθηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα για το πώς οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι η μικρή Τζωρτζίνα δεν δηλητηριάστηκε με κεταμίνη, αλλά ότι η υποθρεψία σε συνδυασμό με λοίμωξη αναπνευστικού και επιληψία προκάλεσαν ανακοπή στο κοριτσάκι.

Οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις έκαναν τη μάρτυρα να ξεσπάσει και επί αρκετά λεπτά να φωνάζει στην έδρα χτυπώντας τα χέρια της στο βήμα. «Με έχετε εδώ έξι ώρες! Μου λέτε πως δεν διαβάζω τα ιατρικά έγγραφα! Μου λέτε ότι δεν έχω γνώση… Εμένα; Που είμαι εδώ, δέχομαι απειλές για τη ζωή μου; Λέτε πως δεν έχω γνώσεις ιατρικής; Δεν αντέχω άλλο… Ποιο όφελος έχω; Βάλλομαι χωρίς λόγο. Για ποιο λόγο νομίζετε ότι ήρθα εδώ; Να υπερασπιστώ την κατηγορούμενη; Δεν έχω πάρει ούτε 1 €. Ζητώ συγγνώμη αλλά έχω εξαντλήσει τα περιθώρια για αυτά που ακούγονται. Αν ο κύριος Μπουζιάνης είχε λάβει τον ιατρικό φάκελο δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Αν είχε δώσει σαφή απάντηση δεν θα ήμουν εδώ», έλεγε σε πολύ υψηλούς τόνους η κα Δημακοπούλου, με την πρόεδρο να προσπαθεί να την ηρεμήσει λέγοντας «ούτε εμείς σας μιλήσαμε. Ούτε σας εκφοβίσαμε. Αν είστε φορτισμένη συναισθηματικά δεν αφορά εμάς. Είμαστε εδώ για να δικάσουμε μια υπόθεση και θέλουμε να δούμε τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε για κάτι και δεν κατάλαβα από τι πυροδοτήθηκε όλο αυτό».

Νωρίτερα, η ιατροδικαστής είχε υποστηρίξει πως η υγεία της Τζωρτζίνας ήταν πολύ επιβαρυμένη κατά τη νοσηλεία της στο Παίδων. «Είχε λοίμωξη του αναπνευστικού. Είχε υγρούς ρόγχους, ίσως ήδη να είχε ξεκινήσει πνευμονικό οίδημα, Μαζί με την υποθρεψία είχε παράλληλα και λοίμωξη αναπνευστικού. Είχε επιληψία, είχε και λοίμωξη. Ένα παιδί σε πέντε μέρες έχει κάνει δέκα τέσσερα περιστατικά. Ήδη από το προηγούμενο εικοσιτετράωρο το παιδί είχε σταδιοδρομηθεί. Πόσο άλλο να αντέξει ένα παιδί;», απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις της έδρας.

****
” Στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει κανένα περαστικό θανάτου σε νοσοκομείο από κεταμίνη που να ενοχοποιείται κάποιος. Είναι ένα ασφαλές φάρμακο».

****

΄Ωστε στη βιβλιογραφία δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο! ΄Ώστε, δηλητηρίαση από κεταμίνη σε αυτή τη δόση δεν υφίσταται!

 Κι αυτό δεν το  ήξεραν ο  τοξικολόγος Νικόλαος Ράικος και ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. ΄Ομως , κατέθεσαν ως …ειδικοί! Και έβαλαν στη φυλακή τη μάνα.

Δεν φρόντισαν να ανοίξουν  , έστω κι αν δεν το ήξεραν,  ένα βιβλίο να το πληροφορηθούν, όταν υπέγραφαν τη γνωμάτευσή τους!  Μπορεί να το χωρέσει ανθρώπου  νους;

  Η αθώωση της μάνας που στην πραγματικότητα δικάζεται γιατί δεν… έδωσε παράσταση   αλλοφροσύνης στις κηδείες των παιδιών της, είναι απολύτως σίγουρη .Και  δε χρειάζονται νομικές γνώσεις για να το καταλάβει κανείς.

Μένει τώρα να δούμε τα αρπακτικά της κατάπτυστης μιντιακής βιομηχανίας κατασκευής ενόχων ,  οι…ειδικοί  της ιατρικής και της ψυχολογίας ,όλοι   όσοι  ασέλγησαν πάνω σε μια χαροκαμένη μάνα, να πάρουν τη θέση της στα κελιά της φυλακής που κρατείται σήμερα εκείνη.  Και να αποζημιωθεί  φυσικά από τις παχυλές  τους περιουσίες, που φάινεται να έφτιαξαν με τέτοια βρώμικα κόλπα.

  Ας τους προλάβουν    να μην  προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις περιουσιών.  Είναι ψυχροί ,καθ ‘  έξη και κατ΄΄ επάγγελμα  εγκληματίες.

Πρέπει κάποια στιγμή και σε αυτό τον τόπο να υπάρξει δικαιικός πολιτισμός.  Δεν υπήρξε ποτέ.