ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Η ΠΡΩΤΗ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ!

Με τεχνητή αναπνοή, μαλάξεις και  ΚΑΡΠΑ , δε συνέρχεται ο  ΣΥΡΙΖΑ από το βαρύ έμφραγμα που υπέστη. Χρειάζεται άμεσα  ηλεκτροσόκ , για να επανέλθει ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός. Χωρίς   “απινιδωτή”  και χορήγηση ισχυρού   ρεύματος,  ο ασθενής θα πεθάνει.

Σε πολύ λίγο διάστημα, όταν η  αντισυνταγματική κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής δικτατορίας Μητσοτάκη θα πνέει τα λοίσθια από την ασφυξία των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε και συνεχίζει να σωρεύει ,  θα χρειαστεί μια σοβαρή εναλλακτική λύση για  κυβερνητική αλλαγή.  Κι αυτή θα προέλθει ΜΟΝΟ μέσα από μια νέα πρόταση αυτή την ώρα  (και εφαρμογή)   για το νέο σχήμα ηγεσίας  του ΣΥΡΙΖΑ ,  σε μια εποχή που η Ν.Δ και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θα  φαντάζουν ως  οι Νεάντερταλ του κομματισμού.

Κι αυτή  την εναλλακτική  λύση δεν μπορεί  να τη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ  με την καθήλωση στα παλιά και ξεπερασμένα πια μοντέλα άσκησης της κομματικής και της  κυβερνητικής   εξουσίας,  Οι εποχές με τους χαρισματικούς ηγέτες ,τα βαριά,  κυρίως ονόματα  δυναστειών ,παρήλθαν  ανεπιστρεπτί.

Οι συνειδητοποιημένοι πολίτες (η μισή Ελλάδα, δηλαδή, αυτή την ώρα)  απορρίπτουν τον παραδοσιακό,  τον ξεπερασμένο  τρόπο άσκησης της εξουσίας και όχι μόνο μιας εκλεγμένης και με τον τρόπο που εκλέγεται , κυβέρνησης.   Ζητούν μια νέα,  διαφορετική, αποτελεσματική δίκαιη και αξιοκρατική  αντίληψη στη  διαχείρισή της. Και  με τη μορφή που λειτουργεί από παλιά ως σήμερα το πολιτικό-  κομματικό σύστημα,  δεν είναι ικανό να ανταποκριθεί  σε τέτοια λαϊκή αναγκαιότητα.

«Καινούριο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  σύντομα θα πάει στα αζήτητη (ρούχο παλιομοδίτικο),  αν αποφύγει τη φυλακή. Η πρόταση του προοδευτικού χώρου που αυτή την ώρα τον  εκφράζει, σχεδόν αποκλειστικά , η τεράστια ΑΠΟΧΗ  και  λίγες άλλες μη οπαδοποιημένες,  κομματικές δυνάμεις,    πρέπει να είναι διαφορετική.  Και ως προς τη δυνατότητα να πείσει   τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, αλλά   και  ως προς τη ρεαλιστική  παρουσίαση   της προσομοίωσης της άσκησης της κρατικής εξουσίας , μέσα από τους νέους σχηματισμούς  διεκδίκησής της.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εκείνο που είχε να δώσει. Και το έκανε καλά. Το λάθος του ήταν πως διάλεξε  κακούς συμβούλους και  κινήθηκε ανάμεσα σε ένα επιεικώς απαράδεκτο για Αριστερά,  κομματικό περιβάλλον,  ή προώθησε στο κομματικό πυρήνα άτομα, ουδεμία σχέση έχοντα με όσα οι  νέοι καιροί  διαμόρφωσαν  ως πολιτικά ζητούμενα . Αυτά που  τα μέλη  στο νέο   εκλογικό σώμα-ΚΙΝΗΜΑ  της ΑΠΟΧΗΣ    αφομοίωσαν και διεκδικούν πλέον  την εφαρμογή τους.

Ο ίδιος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ,πάντως,   έδωσε σκληρές  εξετάσεις και πέρασε. Κι αν στις τελευταίες   εκλογές δεν έπεισε  τα  εκατομμύρια  ψηφοφόρους   της ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ  ΑΠΟΧΗΣ -ΑΚΥΡΟ ΛΕΥΚΟ , δεν οφείλεται  στον ίδιο.  Πέρα από τους κακούς συμβούλους και το απαράδεκτο ,ιδεολογικά  περιβάλλον του,  η  ανήθικη γκεμπελική αυτοκρατορία ,  έθαψε  ένα  δυναμικό κόμμα που ξεκίνησε από το μηδέν, έφτασε σε σημείο ζενίθ, αλλά πάντα σε προοπτικές και απαιτήσεις παλιομοδίτικες, παραδοσιακές, ξεπερασμένες πια.  Σήμερα,  αυτός ο  κύκλος έκλεισε.

Η Νέα παρουσία  του ΣΥΡΙΖΑ, ως μοντέρνο,αναγεννημένο κόμμα , θα πρέπει να ξεκινήσει ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ,ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΡΗΣΤΙΚΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ. Και η αρχή πρέπει να  γίνει   με την  πρόταση  για  συλλογική εξουσία στο κόμμα, που θα αντικαταστήσει τον αρχηγό και την αυλή του και  θα εξαφανίσει τις παθογένειες ενός θεσμού που εξεμέτρησε πλεον το ζην.

Μια ομάδα ατόμων με ισχυρά πολιτικά (και όχι στενεμένα  κομματικά) ανακλαστικά και ικανότητες,  θα αναλάβει  ρόλο ηγεσίας, χωρίς οι ίδιοι να είναι…αρχηγοί!   Είναι εκείνοι που  θα αντιπαραθέσουν σοβαρές προτάσεις για την  ανατολή μιας νέας  εποχής στη   λειτουργία  ενός κόμματος,αλλά και  στη  διακυβέρνηση  ενός κράτους δικαίου, που  δε θα διατηρήσει κανένα από τα χαρακτηριστικά  μιας Μητσοτακικής ,αλλά και παλιότερης, Μπανανίας.

Οι  λεπτομέρειες  ανάδειξης του νέου κομματικού αυτού θεσμού, δεν είναι της παρούσης. Προέχει η ιδέα ,η ανεπιφύλακτη υιοθέτηση,  κυρίως από τη βάση  του  Κόμματος της Κουμουνδούρου.   Και ασφαλώς η αποδοχή  του από τον  ίδιο τον αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Την κορυφαία, ριζοσπαστική στην ουσία και όχι στη θεωρία της,  πρόταση, δουλεμένη στις λεπτομέρειες , μέσα  σε αυστηρά ιδεολογικά πλαίσια,  θα ακολουθήσουν  και οι άλλες, οι  επιμέρους  διατυπώσεις και τα προγράμματα  που θα αφορούν  σε κάθε είδους δραστηριότητα  ενός  μοντέρνου, μεταπαλαιοκομματικού πολιτικού  σχήματος, αλλά  και θα καθορίζουν το νέο τρόπο άσκησης της εξουσίας μιας πρωτοποριακής μορφής κράτους -Πολιτείας.

Το Σύνταγμα, η λειτουργία και οι αρμοδιότητες  της Βουλής, η διαμόρφωση νέων σχημάτων , μοντέλων και αντίληψης   εξουσίας και  θεσμών του κράτους,  οι εκλογικοί  νόμοι ,  η  εκκαθάριση   των εκλογικών καταλόγων,  η  ψηφοφορία μέσω διαδικτύου σε αντικατάσταση της κάλπης,   είναι μερικές ενδεικτικές και  βασικές προτεραιότητες.

 

 

 

Κύριοι, του ΣΥΡΙΖΑ, «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ποιοι από σας  θα τολμήσετε    το άλμα;   Μήπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει την αρχή; Αν δε γίνει  το συγκεριμένο άλμα, αν ο πήχης δεν πάει τόσο ψηλά,  κάθε άλλη προσπάθεια να βρεθείτε, ως κόμμα εξουσίας στην απέναντι πλευρά,    θα καταλήγει    στον πάτο. Μαζί και η τύχη αυτής της χώρας που αγωνιά να ξεφύγει από τα θανάσιμο σφιχταγκάλιασμα  του τέρατος  του παλαιοκομματισμού.

Μην ξεχνάτε μια  βασική αρχή  από τις πλέον σοφές που μας εξασφαλίζει η μελέτη της Ιστορίας:   Να βρίσκεσαι  πάντα μπροστά απο τα γεγονότα. Να μην αφήνεις να  σε σέρνουν εκείνα!