Τί δεν είπαν που για… Χαλκίδα, που (δεν) έπρεπε να πούνε!

Χαλκίδα: Αυτό είναι το σημειωματάριο των εφοριακών της ΔΟΥ με τα ονόματα και τα ποσά -«Έχει λεφτουδάκια» iefimerida.gr

(Δώσε και τα ονόματα των δωροδοκησάντων  Χρήστο Ράπτη! Να δει   η κοινωνία της Εύβοιας και της Επικράτειας ολόκληρης ποιανού  κόμματος μεγαλόσχημα στελέχη είναι ο… όμορφος κόσμος της Δεξιάς,  αγγελικά πλασμένος)
****

Ο Αλαφούζος, Ο Ράπτης και τα άλλα «τα  καλά παιδιά» του…   Σκορσέζε στο Γκεμπελιστάν, ναι, μεν έδωσαν τα ρέστα τους στην προπαγάνδα… «ενημέρωση του κοινού»(!)  για  το πώς και γιατί συλλάβανε  τα λαμόγια (να ήταν τα μόνα! ) της ΔΟΥ Χαλκίδας, αλλά λησμόνησαν  να μας   μιλήσουν για την ταμπακιέρα. Ακόμα κι αυτός ο …δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς  της εμπορικής δημοσιογραφίας, ο   Κωστάκης Βαξεβάνης , δεν πήρε χαμπάρι τί παίχτηκε.  ΄Εμεινε μόνο στο   Γιώργη Πιτσιλή   που τον ξεμπροστιάζει  κάτι  μήνες τώρα (και καλώς) για τα δικά του κατορθώματα, ως «καλό παιδί” κι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ουσία, λοιπόν  δεν ήταν ούτε  η σύλληψη  (τάχα πρωτοφανής και πρωτάκουστη)   της κλίκας της εφορίας της Χαλκίδας  που είχε στήσει το κύκλωμα (όλη η Ελλάδα βογκάει από τέτοια κυκλώματα), ούτε αυτός ο λόγος της σύλληψης που  βγήκε  με θράσος  ο   Χατζηδάκης   και ο …(παλι)άνθρωπός του ο Πιτσιλής  να προπαγανδίσουν.  Η αλήθεια, είναι άλλη.

Κι αυτή,  ήταν γνωστή, πασίγνωστη στους παροικούντες  την Εύβοια  (ανάμεσά τους και ο γράφων). Δε χρειαζόταν να είσαι επιχειρηματίας ,έμπορος, δωροδοσάκιας  ή παθός   ,για να έχεις μάθει τί γινόταν ΚΑΙ στο ευαγές αυτό ίδρυμα της Χαλκίδας.  «Ο κόσμος (εδώ) το είχε τούμπανο» και  μόνο  ο   Χατζηδάκης με τον Πιτσιλή  του  δεν το γνώριζαν!  (Και ..με τί μούτρα να  πούνε  πως το  γνώριζαν;).

Και τότε, γιατί   τώρα η σύλληψη και  τέτοια δημοσιότητα; Να σας πούμε εμείς εδώ που τα ξέρουμε , και ως Ευβοιώτες ,  από πρώτο χέρι.

Γνώριζαν στο Υπουργείο μήνες πριν τι συμβαίνει στη ΔΥΟ Χαλκίδας. Δικός τους, καταδεξιός επιχειρηματίας στην Εύβοια που δεν είχε καμιά όρεξη να καταβάλει μίζες, όντας ο ίδιος ακρίδα και μάλιστα από τις μεγάλες στο γαλάζιο σμήνος ,είχε  ενημερώσει χαρτί και καλαμάρι.  Και μάλιστα με ονόματα άλλων. Στελέχη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ   τα περισσότερα της Ν.Δ στην Εύβοια, που όχι απλά κατέβαλαν… κανονικά και αδιαμαρτύρητα τις μίζες τους στο κύκλωμα, αλλά απαιτούσαν όλο και μεγαλύτερες  διευκολύνσεις και «διαγραφές» απάτης    από τις     υπηρεσίες της κλίκας  , ακόμα κι αν οι παρανομίες  ήταν καραμπινάτες και δεν κρύβονταν οι παραβάσεις με τίποτα.

Ο Πιτσιλής κώφευε , πρώτα γιατί ήταν δικά τους στελέχη οι δωροδοκούντες και δεύτερο ,γιατί η διευθύντρια της ΔΟΥ ήταν, επίσης. γνωστή ΝεοΔημοκράτισσα  και    καταδικής του επιλογής  άνθρωπος.  Μέχρι που ένας άλλος, επίσης γνωστός,  πέρα από επιχειρηματίας και   στέλεχος –«όνομα» της Ν.Δ στη  Εύβοια, αφού με τίποτα πια  δεν κρατιόταν  το πράμα, είχε προειδοποιήσει  το κόμμα στα κεντρικά   πως σε λίγο θα σκάσει η μπόμπα από  «αλλού»  και με πάταγοι μεγάλο.

΄Ετσι, πάρθηκε η απόφαση να «δώσουν» την κλίκα. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΜΙΖΕΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΤΕΣ “ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ”.

 

 

 

΄Υστερα απο αυτά,  και επειδή σε κάθε πολιτισμένη  χώρα, τόσο ο δωροδοκών όσο και ο δωροδοκούμενος τιμωρούνται αμφότεροι το ίδιο (στις Μπανανίες  δεν έχει ισχύ ,βέβαια,  ο κανόνας),  εμείς περιμένουμε να δούμε ποιες ποινές θα (δωρο)χαριστούν  σε όσους  εξαγόραζαν και με ποια ποσά τα φορολογικές τους  παραβάσεις  στη ΔΟΥ Χαλκίδας.  (Ζητάμε το αυτονόητο).

Αλλά,  θέλουμε και τα ονόματά τους. Φόρα παρτίδα. ΄Ετσι απαιτεί το δίκιο και ο νόμος.  Και μάλιστα με φωτογραφίες. Γιατί, δηλαδή, ο Ρομά-κος κλεφτάκος φιγουράρει πρωτοσέλιδος στη φυλλάδα του Ράπτη   και όχι τα βαριά ονόματα- στελέχη της  Δεξιάς  και   βαρβάτοι  φοροφυγάδες στην  Επικράτεια ολόκληρη και όχι μόνο στην Εύβοια;   Για να τους φτύνει κιόλας  ο κόσμος που βογκάει να πληρώσει τη  δόση του στην εφορία, έστω και μετά  από   πολύμηνο διακανονισμό.

Ο λόγος,όμως,  που   βγήκε , ακριβώς,  λίγες εβδομάδες  πριν τις εκολγές  το θέμα στον αέρα,  έγινε , για να…  βγουν επίσης στον αέρα    αυτές οι δυο κατάπτυστες ανακοινώσεις  Χατηδάκη και Πιτσιλή:

Χατζηδάκης:
«Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση». (διάβαζε το κόμμα). Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»
Πιτσιλής:
η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται. Το ίδιο και η τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της ΑΑΔΕ. Συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζοντας τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία από κάθε είδους παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες».
Ω, θεοί!

Θα  γινόταν  της… άγριας Δύσης από (δίκαιη) οργή και  αγανάκτηση , αν ζούσε σήμερα ο  Κορλεόνε. Ως γνωστό,  το ξακουστό Νονό  δεν κατάφεραν από  το FBI να τον μπουζουριάσουν για τα μαφιόζικα  εγκλήματά του, αλλά μπόρεσαν, όμως, να τον βάλουν μέσα  για   φοδοδιαφυγή!

Καημένε, Βίτο! Πού να ήξερες τί σημαίνει Ελλάς, Ελλάς της φαιδράς ποροκαλιάς, της ατιμίας και της λαμογιάς!