ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ “ΣΗΜΕΙΩΜΑ” ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ!

Ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την Κ.Ε., οδεύει για την «επόμενη μέρα»

Παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις, η Κεντρική Επιτροπή υιοθέτησε με σημαντική πλειοψηφία τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας.

Την εκλογή προέδρου του κόμματος στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, αφού προηγηθεί διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Στον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα του κόμματος που υιοθετήθηκε, προβλέπεται επίσης η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα αποτέλεσε πρόταση που κατέθεσε –εκ μέρους της Πολιτικής Γραμματείας– η Ράνια Σβίγκου, με τις διαδικασίες εκλογής να παίρνουν μικρή παράταση σε σχέση με την αρχική εισήγηση.

Η αντιπρόταση

Σημειώνεται ότι είχε κατατεθεί αντιπρόταση από τα στελέχη που διαφώνησαν με το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, η οποία προέβλεπε διεξαγωγή Διαρκούς Συνεδρίου στις 3 Σεπτεμβρίου, Εκτάκτου Συνεδρίου στις 24 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου στις 26 Νοέμβρη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, την  αναβολή μιας γρήγορης διαδικασίας εκλογής υποστήριξαν μεταξύ άλλων οι Παύλος Πολάκης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς, Κατερίνα Νοτοπούλου και Θάνος Μωραΐτης. Οι δύο πρώτοι μάλιστα άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο, σε περίπτωση που υιοθετηθεί αυτή η προοπτική.

Πριν από την έναρξη του συνεδρίου, το αίτημα για διαδικασίες τον Νοέμβριο υποστηρίχτηκε από μερίδα της Κίνησης Μελών αλλά και από τη ΡΕΝΕ, ενώ διαφορετική άποψη είχαν η Ομπρέλα, οι ΠΑΣΟΚογενείς, η ΔΗΜΑΡ και η ομάδα των 6 συν 6.

Η ψηφοφορία και ο κοινός στόχος

Τελικά, στην ονομαστική ψηφοφορία που ακολούθησε (σε σύνολο 252 ψηφισάντων) υιοθετήθηκε με σημαντική πλειοψηφία η πρότασης της Π.Γ. που εισηγήθηκε η Ρ. Σβίγκου, λαμβάνοντας 160 ψήφους (δηλαδή, ποσοστό 63,5%). Η δεύτερη πρόταση έλαβε 88 ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 2 «παρών» και 2 λευκά.

Σε κάθε περίπτωση, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις που καταγράφηκαν –και που ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν– στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (στην οποία ακούστηκαν όλες οι απόψεις), ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενωμένος (όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των στελεχών του) και προχωρά άμεσα τις εσωκομματικές διαδικασίες, με το βλέμμα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Έτσι κι αλλιώς, ο στόχος για άλλους είναι κοινός: η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη βάση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας.

→ Υπενθυμίζεται ότι οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για την ηγεσία του κόμματος είναι οι εξής: Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας και Νίκος Παππάς.

****
  1. “Την εκλογή προέδρου του κόμματος στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, αφού προηγηθεί διαρκές συνέδριο στις 3 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η συνεδρίαση τηςΚεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής”.  (Η πορεία που χάραξε  η Κεντρική επιτροπή ως την  ημέρα της  αυτοχειρίας του κόμματος).
  2. “Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει ενωμένος (όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις των στελεχών του) και προχωρά άμεσα τις εσωκομματικές διαδικασίες». ( Οι δηλώσεις στελεχών-σημείωμα πριν την αυτοκτονία).
  3. Σε κάθε περίπτωση με Ευκλείδη , Ευτυχία και λοιπούς Καπαδόκες ,όζοντες μπόχας παλαιοκομματισμού,  δεν μπορείς να περιμένεις επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρά μόνο το θάνατό του.  Η “επόμενη ημέρα” μετά τις 10 και 16 Σεπτέμβρη, θα είναι  η αντίστοιχη του The Day After της  συγκλονιστικής  ταινίας του 1983.
  4. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ…ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ…ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ “ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ”  ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.