ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ, ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΤΑΧΤΣΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ…1000 ΑΛΛΟΙ , ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕ ΤΟΟδων ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΤΖΑΚΗΔΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ!

Στήθηκαν σήμερα οι κάλπες σε όλη τη χώρα για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής του.

“Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τη δημοκρατική παράταξη στη χώρα”, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας αφότου ψήφισε.

Αλέξης Τσίπρας:

«Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της Δημοκρατίας, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να εμπεδώσει το μήνυμα της πολτικής αλλαγής» είπε και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σήμερα, να ακουστεί η φωνή του, να στείλουν ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής ώστε να επισπευστούν οι πολιτικές εξελίξεις και να έρθει εκείνη η ώρα που θα σημάνει μια διαφορετική πορεία για τον τόπο και το λαό μας, με στήριξη της κοινωνίας, στήριξη των αδύναμων».

Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους, ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, είπε ακόμα.

«Θέλουμε τα 1.000 εκλογικά τμήματα να γίνουν 1.000 “ταχυδρομεία” μέσα από τα οποία οι πολίτες θα στείλουν συστημένο τον “λογαριασμό” σε αυτόν που μας οδήγησε σήμερα εδώ, στον κ. Μητσοτάκη», έχει τονίσει επανειλημμένα όλο το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνοντας ένα πλατύ κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών. «θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής μαζί με το μήνυμα της ελπίδας να πάει απ’ άκρη σε άκρη σε όλον τον τόπο».

***

Αλέξη, Τσίπρα, οι εφοπλιστές και ο σκληρός πυρήνας της Δεξιάς,  σου ετοιμάζουν χουνέρι.  “Καυτή πατάτα” να σου πετάξουν. Μετά το μπάχαλο του εκλεκτού τους “Αρίστου”, γόνου της γνωστής  (μαφιόζικης) Φαμίλιας, θα το κάνουν, όπως και με την πρώτη χρεοκοπία(τη δεύτερη ήδη τη διανύουμε),  όταν  ο έτερος Καππαδόκης ,ανιψιός τούτος,    έβαλε τον “αγαθό”  Γιώργο Παπανδρέου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και κατακάηκε!

Είναι πανούργοι, ως διεφθαρμένοι στη Δεξιά.  Οπαδοί και κομματικά στελέχη.  Κυβερνάει  η  κομματική τους μαφία σήμερα τη χώρα.

Μην πιαστείς κορόιδο . Χωρίς εγγυήσεις,  αν δε φτύσουν αίμα ,δεν ξεβρακωθούν -απολογηθούν για τα ερείπια που συσσώρευσαν,  ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. Θα είναι ο τάφος σου η επόμενη θητεία.

Καλή επιτυχία σήμερα!

                                                               ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Σουηδία και Φινλανδία  στο ΝΑΤΟ. μετά από δεκαετίες ουδετερότητας,

Ελσίνκι, Φινλανδία χάρτης - Χάρτης του ελσίνκι, Φινλανδία-Βόρεια Ευρώπη - Ευρώπη)

“τόν τε μηδέν τώνδε μετέχοντα ουκ απράγμονα, αλλ’ αχρείον νομίζομεν ( εκείνος που   μένει ουδέτερος  και κοιτάζει την πάρτη και τη βολή  του, τον  θεωρούμε ηλίθιο, Θουκυδίδη, Ιστοριών, κεφ. 40,2)

Ο ιδιώτης (idiot  =βλάκας, ηλίθιος και  ο έχων νοητική στέρηση  ψυχιατρικά) στην αρχαία Αθήνα διέπραττε ΄Υβριν, αν ξεστόμιζε τη φράση, “ας παν να κόψουν το λαιμό τους οι άλλοι”. Πολλώ μάλλον, αν την έκανε πράξη. Και χειρότερο έγκλημα από τη διάπραξη ΄Υβρεως δεν υπήρχε.

Σουηδοί και Φιλανδοί χρόνια κρατούν ουδετερότητα. Ανέκαθεν ο κόσμος καιγόταν και τούτοι το χαβά τους. Και με αυτούς και με τους άλλους και με τους παραπέρα. ΄Ιδια και οι Ελβετοί.

΄Ηρθε η ώρα  “κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του”.   Να   αρχίζουμε να γκρεμίζουμε τείχη και τοίχους.  ΄Εθνη και κράτη.  ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, ΜΙΑ ΨΥΧΗ.

Ευρωπαϊκή ΄Ενωση και ΝΑΤΟ δεν είναι φυσικά σε καμιά περίπτωση ΟΡΑΜΑΤΑ. Είναι ανάγκη. Ιστορικά θα περάσει ο κόσμος  μέσα από τέτοιες Ενώσεις, τέτοιες Ομοσπονδίες για να φτάσει να  εξαφανίσει  μια μέρα τα σύνορα, τις σημαίες και τις ταυτότητες ( πρβλ ΗΠΑ).

Σειρά έχουν και οι υπερόπτες Ακροδεξιοί Εγγλέζοι (είναι οι λιγότεροι ως λαός, αλλά πλέον φανατικοί) .΄Ωρα να ξαναγυρίσουν στη  μήτρα που εγκατέλειψαν από υπεροψία, ναρκισσισμό,  εθνικισμό    και αβελτηρία.

Φυσικά στον ελεύθερο κόσμο και δη στον ευρωπαϊκό, ανήκει  η Ρωσία και οι δορυφόροι της. Ο δικτάτορας προξένησε τεράστιες ζημιές στην ψυχοσύνθεση  του ρώσικου λαού. Μια απο τις χειρότερες,  είναι η απομόνωσή του  από τον υπόλοιπο κόσμο.  ΄Εκανε ολόκληρη Ρωσία,  Β.Κορέα ο πανάθλιος τύραννος.

2. Oι «ράμπο» της ΑΑΔΕ κατέσχεσαν έναν τόνο ποτά «μπόμπες» σε νυχτερινό κέντρο

νυχτερινό κέντρο

Μπόμπα ποτό σημαίνει σε πολλές των περιπτώσεων ακόμα και τύφλωση.  Σακατεύουν τον οργανισμό  τέτοια δηλητήρια και δε συνέρχεται ποτέ. Μη αναστρέψιμες οι ζημιές που προκαλεί.

Στις μελλοντικές γενιές αυτές οι μορφές διασκέδασης (μπαρ, νυχτερινά κέντρα και παρεμφερή),  θα εξαφανιστούν.  Καταστρέφουν (και  δε μιλάμε πια για τα ποτά μπόμπες) την ίδια την προσωπικότητα του ατόμου.

΄Ολοι αυτοί οι χώροι είναι σχολεία σεξισμού,  αλκοολισμού, ναρκωτικών, εγκληματικότητας, καταναλωτισμού, αλλά  και διαμόρφωσης   αφύσικου, στρεβλού  χαρακτήρα.  Είναι λαγούμια  των βιομηχανιών μόδας, θεάματος, ακροάματος, που κρατούν ομήρους τις ανθρώπινες κοινότητες και εμποδίζουν το  σημερινό άνθρωπο να βαδίσει  στους δρόμους που θα τον οδηγήσουν στην  φυσικές κοινωνίες της πραγματικής ελευθερίας , την ολοκλήρωση και τη αναζήτηση διαφορετικών στόχων και επιδιώξεων.

Από τα πρώτα  άντρα  που θα  γκρεμίσουν  αύριο οι  κοινωνίες, θα είναι αυτά των κέντρων…διασκέδασης, αποχαύνωσης,  εξάρτησης  ,παραίτησης. Μαϊμουδοποίησης,εν ολίγοις.

3. Κούγιας: Η ανακοίνωση του δικηγόρου μετά τον σάλο για την αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι

Κούγιας

Σάλο και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε μια αναφορά του Αλέξη Κούγια στον Μάνο Χατζιδάκι κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

my news

Με επίσημη δήλωσή του ο ποινικολόγος τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά την αναφορά του ξεκαθαρίζοντας τη θέση του.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Αυτοί οι λίγοι και συγκεκριμένοι που καθημερινά διαστρεβλώνουν όλα όσα αποδεικνύονται στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη με κατηγορούμενο τον κ. Δημήτρη Λιγνάδη, έκαναν το ίδιο, αφού διαστρέβλωσαν και μία ερώτηση μου, στην οποία ρώτησα ένα διακεκριμένο δικηγόρο – θεατρόφιλο, φίλο του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι στο περιβάλλον του είχε νεαρά ανήλικα άτομα, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ.

«Αν όλοι οι μεγάλοι δάσκαλοι του θεάτρου, της μουσικής και των τεχνών είχαν στο περιβάλλον τους, αφού ήταν δάσκαλοι – καθηγητές, όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης, νεαρά ανήλικα άτομα;».

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας, ενώ εγώ στην ερώτησή μου χρησιμοποίησα εκτός του Μάνου Χατζιδάκη, τον Κουν, τον Λαζάνη, τον Κατσέλη, αλλά και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, αυτοί ενορχηστρωμένα και στα συγκεκριμένα sites διαστρέβλωσαν την ερώτηση μου, αποκρύπτοντας ότι η ερώτηση αυτή αφεώρα και άλλους διδασκάλους της θεατρικής τέχνης, όπου αναφερόμουν στους μαθητές τους, αφού αναφερόμουν και στους μαθητές του κ. Δημήτρη Λιγνάδη, όπου αυτός δίδαξε, και συγκεκριμένα στο Αρσάκειο, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αλλά και στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Οι συγκεκριμένοι, που έχουν μηνυθεί και έχουν δεχθεί και αγωγές από εμένα, βρήκαν κάποιους πρόθυμους παρουσιαστές και ασήμαντους ηθοποιούς, για να σχολιάσουν αυτή την ψευδή είδηση που διέδωσαν, και να χρησιμοποιήσουν το όνομά μου, για να τους προσέξει ο κόσμος.

Από την εποχή ακόμη και του Σωκράτη και του Πλάτωνα, το περιβάλλον των μεγάλων δασκάλων ήταν κυρίως ανήλικα άτομα.

Αντί όλοι αυτοί να δημοσιοποιήσουν το προφανές γεγονός, ότι το Δικαστήριο και ο Εισαγγελέας «καταζητούν» εδώ και ημέρες, για να φέρουν στο δικαστήριο δια της βίας, το τρίτο δήθεν θύμα του Λιγνάδη, τον σαραντάχρονο πελάτη του κυρίου Βλάχου, παραπληροφορούν την κοινή γνώμη με ασήμαντα γεγονότα.

*****

Φωτογραφίες – Μάνος Χατζιδάκις

10 Ναύτες ideas | ζωγράφοι, καλή τέχνη, πίνακες ζωγραφικής

“Ναύτες¨,   Γ. Τσαρούχη
Το "Τρίτο στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή παρουσιάζεται στη Μονή Λαζαριστών | LiFO

¨”Το τρίτο στεφάνι”,Κ. Ταχτσή

Ο αγαπημένος «Μπαρμπα - Γιώργης», Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Συμφωνούμε απολύτως τούτη τη φορά  (έστω κι αν  διαφωνούμε τις άλλες και  τις περισσότερες ) με τον Αλέξη Κούγια σε όσα λέει στην ανακοίνωσή του.  Μάλλον οι κοντυλοφόροι, ημιμαθείς  και εμπαθείς ,πέρα από δεκαρολόγοι ,δε γνωρίζουν για την παιδεραστία της αρχαίας Ελλάδας (και όχι μόνο της Αθήνας). ΄Εχουμε  αναφερθεί  εδώ πολλές φορές στο συγκεκριμενο ζήτημα.

Πάντως,αν ζούσαν σήμερα την εποχή των ΜΕ ΤΟΟδων και των Χατζάκηδων παλιοί καλλιτέχνες, συγγραφείς,  ηθοποιοί ,σκηνοθέτες και θιασάρχες,θα τους ειχαν μπαγλαρώσει άπαντες.   Τσαρούχης, Χατζηδάκις,  Ταχτσής, Παπαγιαννόπουλος (τούτος με  θηλυκά πιπίνια) και  μύριους άλλους , εκείνων των παλιών δεκαετιών,  θα βρίσκονταν σωρηδόν  με χειροπέδες. Δικαίως ή αδίκως! ΄Οπως το βλέπει κανείς.

4. Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία!

Ουκρανία, οι νικητές της Eurovision 2022

Καλά κρασά!  “΄Ητανε   στραβό το κλίμα”, το τρώει κάθε χρονιά και ο γάιδαρος  με στημένες βαθμολογίες.  Της… δίνουν και καταλαβαίνει της μαϊμουδοπανηγύρεως.

Κάπως έτσι πήραμε κι “εμείς” το 2005 ,την πρωτιά στο ίδιο τσίρκο, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς που  έγιναν  στην  Αθήνα. Τότε που  η υφήλιος όλη υποκλίθηκε στη… Μεγάλη Ελλάδα, που σαρώνει παντού .( ΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΥΡΩ-ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ , ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ …ΕΥΡΩ;)

Δείτε την ιστορία, όπως την έχω ζησει ο ίδος:

“Κι ομως αυτή η κοπέλα πήγε εκεί πέρα χωρίς ειδικά εφέ, χωρίς οθόνες, χωρίς λειζερ, με ένα απλό φόρεμα, με έξυπνη χορογραφια, και πήρε την πρωτιά με ένα τραγούδι που είχε το ελληνικό στοιχείο στη μουσική! Χρυσή εποχή της Eurovision.” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΩΣ ΛΕΤΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΣΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΥΡΩ-ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ , ΑΝ ΟΧΙ ΜΕ …ΕΥΡΩ;

Μαρτσουλιόνις: «Κάποιοι Ελληνες μας πρόσφεραν χρήματα για να χάσουμε στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987»

Μαρτσουλιόνις εναντίον Γκάλη στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 1987

Απάντηση Φασούλα σε Μαρτσουλιόνις για «απόπειρα χρηματισμού» το 1987: Οι ήττες σού άφησαν συμπλέγματα.  Να κινηθεί νομικά η πολιτική ηγεσία της χώρας

Ο Παναγιώτης Φασούλας

***

΄Ελληνας και ρουσφέτι, φακελάκι, εξαγορά, δωροδοκία, μπόνους, μίζα, πελατειακές  σχέσεις,  είναι έννοιες ταυτόσημες για τους ξένους. Η Ελλάδα το 2008 χρεοκόπησε, για όλες αυτές τις  ανήθικες πρακτικές και  τις  παθογένειες   που δηλώνουν οι παραπάνω έννοιες σε μια υγιή κοινωνία.

Δεν είναι φυσικά αποκλειστικότητα  της Ελλάδας  τέτοιου είδους βαριές   ασθένειες, που χαρακτηρίζουν δημοκρατίες  “Μπανανίας”.  Παντού τις συναντάς.  Η διαφορά είναι  πως εδώ η διαφθορά είναι κανόνας  και αλλού,  ,τουλάχιστον στις χώρες με στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, η εξαίρεση.

Και   είναι πια φανερό πως έχουν περάσει και καταγραφεί στο DNA του ΄Ελληνα,  έχει ταυτιστεί  γονιδιακά  με τέτοιες συμπεριφορές. Το περίφημο “φακελάκι”, τα “μαύρα”, η μίζα, είναι οι προσφιλέστερες μέθοδοι  να κάνεις τη δουλειά σου αποτελεσματικά,  γρήγορα και χωρίς  γραφειοκρατικούς  ή άλλους μπελάδες.  Κι ακόμα χειρότερα,  έχουν  την επικρότηση και  την αποδοχή    και μάλιστα  ως  ένδειξη…υγιών και έξυπνων αντανακλαστικών από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.   Αλλιώς, αν δεν  υιοθετείς  το καθιερωμένο, το παραδοσιακό αυτό εθνικό  σπορ της διαφθοράς , είσαι …κόπανος  και πιάνεσαι κορόιδο.

Οι πελατειακές  σχέσεις των κομμάτων εξουσίας και του  ψηφοφόρου είναι  η  πηγή του κακού. Το 2008 στις παραμονές της χρεοκοπίας της  χώρας   η  μισή Ελλάδα ήταν  διορισμένη στο δημόσιο.   “Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει” και “βρέξει χιονίσει,  ο μισθός να πέφτει”. Η  εθνική φιλοσοφία του  ΄Ελληνα  από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Στις  δυο κυβερνητικές θητείες του Κώστα Καραμανλή ΤΟ ΧΡΕΟΣ  ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ  ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ 15,5%. Ούτε σε …πόλεμο να βρισκόμαστε.   Ακόμα και στον ελληνοτουρκικό πόλεμο  του  1897 , οι δανειστές μπορεί πάλι να μας πήραν  τα …σώβρακα,  με  το μονοπώλιο στα σπίρτα, το αλάτι και το πετρέλαιο ,αλλά η τοκογλυφία με τα μνημόνια δεν έχει προηγούμενο. Και το κακό είναι πως οι ίδιοι  οι τοκογλύφοι τελικά ,  ως  επιχείρημα και μάλιστα καταλυτικό , επικαλούνται αυτή ακριβώς τη διαφθορά της χώρας.  “Εσείς τα τρώτε τα δανεικά, που σας δίνουμε,  όπως τα τρώτε”.  Και δεν έχουν άδικο.

 

 

Ο πρώτος διδάξας  τη διαφθορά και  τις πελατειακές σχέσεις  ήταν   ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας.  Εν μια νυκτί  έκτισε   το  κομματικό κράτος , εν προκειμένω …ρωσικό,  διορίζοντας σωρηδόν στις κρατικές θέσεις ,μικρές και μεγάλες, δικούς του ανθρώπους .Και δε σταμάτησε  εκεί. Επιδόθηκε σε ένα “κυνήγι μαγισσών”, σε  πρωτοφανείς και ανήκουστες   διώξεις ,ακόμα και κορυφαίων αγωνιστών ,που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα και πρώτα “αίμα”, αν υποπτευόταν  πως δεν είχαν ρωσόφιλο  προσανατολισμό  ή  προχωρούσαν σε  κριτική   στον ολοκληρωτισμό και το δεσποτισμό που καθιέρωσε στο νεοσύστατο κρατίδιο, ο π. Υπουργός Εξωτερικών του Τσάρου, ως   εγκάθετος κυβερνήτης  και αχυράνθρωπός του  στη μικρή  Ελλάδα. Η δολοφονία του ήταν πλέον νομοτελειακή αντίδραση,  με βάση την ιστορική, αλλά και φυσική  αρχή πως η βία οδηγεί σε  βία . Και τότε , οι εκτελεστές του τυράννου ,δε θεωρούνται  δολοφόνοι, αλλά τυραννοκτόνοι στην Ιστορία.

΄Εκτοτε, η χώρα δεν απαλλάχτηκε  ποτέ από αυτή την πελατειακή κατάρα στα δημόσια αξιώματα και τις κρατικές θέσεις, τη μίζα και το  ρουσφέτι. Και  ναι, μεν,    η διαφθορά ξεκίνησε ως   “συστατικό ράτσας”  από την  εποχής της Τουρκοκρατίας, αλλά ο Ραγιάς ,ως ΄Ελλην πια , το  εξέλιξε, το ανέδειξε σε  …επιστημονική  ενασχόληση, σε εθνικό σπορ.

Και  μπορεί να ελευθερώθηκε εδαφικά η χώρα ,αλλά   ο  ΄Ελληνας  ποτέ σε  νοοτροπία  και συμπεριφορά Ανατολίτη ,  από εκείνα τα χρόνια.  Και όχι μόνο στο ρουσφέτι.   Αν πάψει ο  “Ραγιάς” να   αποφαίνεται  στο ψήσιμο     του οβελία  πως  το αρνάκι έγινε  “λουκούμι”, να δηλώνει κατα-συγκινημένος στο  άκουσμα  του εγκωμίου  Η   ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ και να ορκίζεται πως   οι… θηλυκές καμπύλες δε τον εξιτάρουν πιά, θα έχει  κάνει ένα μικρό βήμα  προς τον εξευρωπαϊσμό του. Και θα είναι μια νύξη -ένδειξη πως   Ελλάδα και  Σουηδία είναι “ισότιμα” μέλη της ίδιας κοινότητας.

 

 

΄Εχω εδώ καταθέσει άπειρες εμπειρίες από τη διαφθορά που συνάντησα, όσα χρόνια υπηρέτησα στο δημόσιο σε διάφορες  θέσεις της Εκπαίδευσης.  Από το  Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου στην αρχή της  εκπαιδευτικής μου  καριέρας  και το χρηματισμό των  “συναδέλφων”,   για να αγοράσει  ο  τ. βασιλιάς  και οι εφοπλιστές απολυτήρια των  “βασιλοπαίδων” με τους τίτλους τους,   μέχρι που  την έκλεισα απότομα  (μου την έκλεισαν )  στο Κίεβο ,που υπηρετούσα αποσπασμένος του ΥΠΕΠΘ  στην ελληνική πρεσβεία και τα πανεπιστήμια Σεφτσένκο  και Σλαβονικό.  Τι δεν έχουν δει τα μάτια μου!

Με αφορμή την παραπάνω απόπειρα χρηματισμού ξένων παικτών στο Μπάσκετ  παλιότερα από τους ΄Ελληνες ,  θα  μνημονεύσω μια  ανάλογη περίπτωση από αυτή τη θητεία μου στο Κίεβο. Το πώς έφευγαν τα εκατομμύρια επί χρόνια  στις πρώην  λεγόμενες Ανατολικές  χώρες για να τα  μοιράζονταν μεταξύ τους  οι μαφιόζοι “Ομογενείς” με τους  υπουργούς  και τα στελέχη στην Ελλάδα, τα έχουμε ξαναπεί.

Πόσα εκατομμύρια “μαύρο”  χρήμα  επίσης εισπράτταν επί χρόνια στις πρεσβείες κάποιοι διπλωματικοί  εν γνώσει και συνεργασία  με την  κεντρικής υπηρεσία, για να πουλάνε βίζα με τη σέσουλα  (κάπου 2-3 χιλιάρικα ευρώ η μίζα) κι αυτό το έχουμε καταθέσει εδώ.  Ο έντιμος   καθηγητής Γιώργος Τριάρχης αυτή τη διαφθορά πλήρωσε με τη ζωή του. Τους κατάγγειλε και τους μήνυσε, μέχρι  που  η μαφία  των “Ομογενών” πήρε εντολή  να τον βγάλουν από τη μέση .Και το Σεπτέμβρη του 2006,   δολοφόνησαν  τον τραγικό καθηγητή στη μέση του δρόμου στην Τασκένδη,  λίγες ημέρες πριν δικαστούν. Και η δίκη τους  αυτή δεν έγινε ποτέ΄. Ούτε οι δολοφόνοι αναζητήθηκαν   από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

 

 

Εκείνη τη  χρονιά  λοιπόν, το 2005,  είχε  αναλάβει το Κίεβο να διοργανώσει  το πανηγυράκι της Eurovision. Λίγες εβδομάδες πριν, είχε  έρθει η σειρά μου να κατέβω από την πρεσβεία στην Αθήνα να πάρω από το ΥΠΕΞ τον διπλωματικό σάκο και να τον μεταφέρω στο Κίεβο. Πηγαίναμε όλο το προσωπικό  που ανήκαμε στην  πρεσβεία με τη σειρά κάθε μήνα.  Ως γνωστό, ο διπλωματικός σάκος  περνάει ελεύθερα χωρίς έλεγχο στα αεροδρόμια, που σημαίνει  πως μπορεί να περιέχει ό,τι φαντάζεται ανθρώπου νους,  ακόμα και όπλα!

΄Ερχομαι Αθήνα, παραλαμβάνω το σάκο από το ΥΠΕΞ,  πού να τον σηκώσω να τον πάω στο “Βενιζέλο”!  Μου δώσανε ένα “100” και φρουρά να τον κουβαλήσουμε μέχρι μέσα στο αεροπλάνο. Στο Κίεβο το ίδιο. ΄Ηρθε ολόκληρο τζιπ…θωρακισμένο να τον φορτώσουμε.

Πάω να τον παραδώσω στην Πρεσβεία, τον  ανοίγουμε για να γίνει η παραλαβή και η καταμέτρηση πως τον παρέλαβαν σφραγισμένο και δεν λείπει τίποτα  και τί να δω!  Βουνό,  ως πάνω , “τούβλα” από πεντακοσάρικα ευρώ,  τίγκα λέμε,  τίποτα άλλο μέσα.  Ασήκωτο φορτίο!

Μένω… χάχας. Ρωτάω τον καταμετρητή  τί  είναι τα λεφτά αυτά , ρε φίλε ; Και τί μου απαντάει και μου κλείνε το μάτι.   “Καθηγητή, σύνελθε.   Γιουροβίζιον έχουμε.  Να μην το …γλεντήσουμε;”   Κόκαλο εγώ. Ούτε είχα καταλάβει τί εννοούσε.

Πέρασε καιρός να βάλω τα πράγματα σε σειρά,  να πάρω επιτέλους  είδηση τί γινόταν γενικώς στη  πρεσβεία, η οποία να σημειωθεί,  είχε  όλες τις  Ανατολικές χώρες   υπό την επίβλεψή της.   Να λυθεί επίσης το …μυστήριο   τί σόι  πανηγύρι στήσανε οι Ελληνάρες και στο Κίεβο.

Σκίζουμε οι άτιμοι  σε όλα. Πρώτοι παντού.  Και στο…θρίαμβο του Γουέμπλεϊ  στο Ευρωποδόσφαιρο και το Ευρωμπάσκετ και τη  Γιουροβίζιον   σε όλα τα…Ευρώ μέσα.   Κυρίως, τα “μαύρα”!

 

Υ.Γ Η ιστορία δεν είναι μυθιστόρημα για αναψυχή.  Αν οι γενιές που έρχονται σε αυτή τη χώρα συνεχίζουν τη δική  τακτική των προγόνων τους  200 χρόνια τώρα, θα έχουν ασφαλώς και τη δική τους-μας μοίρα. Αν, όταν διαβάζουν αυτές τις γραμμές  (και γι΄αυτούς , κυρίως, γράφονται)  τα παιδιά και τα εγγόνια εκείνων που  έχουν σήμερα “ονοματεπώνυμο” στη διαφθορά, συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους… κόπους  των  γονέων τους και δεν τους  ζητήσουν να φέρουν  πίσω τα κλεμμένα,  τότε είναι σίγουρο πως θα συνεχίζουν να βλέπουν στο διαδίκτυο  την εικόνα  του  “Φασούλα” κι αντί να τον φτύνουν, για όσα λέει,  θα  υποκλίνονται και τούτοι στο…ταλέντο  του παλιού μπασκετμπολίστα  να καρφώνει. Και όχι μόνο τη μπάλα στο καλάθι!