Χρυσοχοϊδης ή …”σερίφης”. Από την “17N” στην… “Εν.Προ. Δι” !

Iefimerida.gr

Χρυσοχοϊδης.  Από τη «17Ν» στο «στοίχημα» για την οπαδική βία. Πώς και γιατί αποφάσισε τις 5 αιφνιδιαστικές αλλαγές ο πρωθυπουργός

Ο «σερίφης», όπως είναι το παρατσούκλι του σε πολιτικούς και αστυνομικούς κύκλους, θα διατελέσει υπουργός Προστασίας του Πολίτη για πέμπτη φορά στην καριέρα του, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την εξάρθρωση των τριών πιο επικίνδυνων τρομοκρατικών οργανώσεων στη χώρα, της «17Ν» και του ΕΛΑ το 2002 και του Επαναστατικού Αγώνα το 2010.

*****

Ο Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη

Βουλωμένο γράμμα διαβάζει αυτό το παλικάρι  ο Ράπτης της γνωστής πορνοφυλλάδας.  Και το επιτελείο του ασφαλώς, ακολουθεί. «Με όποιον  δάσκαλο καθίσεις…» και λοιπά ).

Τον γύρισε πίσω  ο Κυριάκος το   «σερίφη»  στο Προστασίας του Πολίτη ,για να πατάξει, μας πληροφορούν οι ατσίδες κοντυλοφόροι , ως έμπειρος   υπουργός,  την οπαδική  βία.  Καλά  Κρασιά!  Είναι αλλού νυχτωμένοι.

Θέλουν δε θέλουν οι αντίπαλοι του Κυριάκου οφείλουν  να παραδεχτούν πως ο «υιός» είναι…τσακάλι. Ξεπέρασε ακόμα και τον πατέρα του  (παλιά αλεπού στις ημέρες του). Ομολογουμένως,  παίρνει καλές  στροφές το τσερβέλο του.

Απόδειξη, οι πρόσφατες ,μικρές   μετακινήσεις υπουργών. ΄Εφερε πίσω τον Χρυσοχοϊδη (οι άλλοι στο fast track ανασχηματισμό  είναι για…ξεκάρφωμα) για ένα και μοναδικό λόγο. Να ξανακάνει ο παλιός υπουργός  το… σερίφη στις νέες ημέρες που έρχονται με τη δράση της  πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης ΄Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη  (Εν.Προ.Δι) .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του (πλην των άλλων, ειρήσθω εν παρόδω…βάζουν τα γυαλιά στους αντίστοιχους και ομόλογους  συμβουλάτορες του Τσίπρα παλιότερα και σήμερα του Κασσελάκη), πήραν σοβαρά  το μήνυμα που έστειλε με τη πρώτη της προκήρυξη η νέα οργάνωση λαϊκής βίας.  Δεν τους υποτίμησαν.    ΄Οπως και έπρεπε.

Δεν πέρασαν ντούκου ,  όπως  οι  περισσότεροι,   θαμώνες της Βουλής και του Γκεμπελιστάν , την πρόσφατη, λίαν ριψοκίνδυνη ενέργεια με την τοποθέτηση  βόμβας στο άντρο των ΜΑΤ. Πήραν ,επίσης τοις μετρητοίς και τις απειλές (ομολογουμένως ,  πολύ ..χοντρές) που εμπεριέχει το κείμενο  της  νέας γενιάς ΄Ενοπλης  λαϊκής βίας. Και καλά έκαναν. Μόνο …κουφιοκεφαλάκηδες  και καλαμοκαβαλημένοι δεν πήραν  είδηση για ποιες νέες ημέρες μιλούσαν στην προκήρυξή τους οι νέοι Αντάρτες πόλεων.

΄Όπως από την πρώτη στιγμή είπαμε εδώ, έχουμε να κάνουμε με ένα νέο ΕΛΑ και μια καινούργια…Γ ΄17Νοέμβρη ( ο παλιός ΕΛΑ υπήρξε  μήτρα και  πάροχος όλων των όμοιων οργανώσεων  εκείνης της εποχής). Δε μιλάμε για τις αστείες  ομάδες, αυτοαποκαλούμενες ένοπλης λαϊκής βίας,  που έκαναν την εμφάνισή  τους (πλην Επαναστατικού Αγώνα)  μετά την εξάρθρωση των παλιών.  Κάποιες από αυτές ,μάλιστα,  ήταν μίμηση των παλιότερων για εξυπηρέτηση άλλων στόχων. Και πάντως, δεν είχαν καμιά σχέση με σοβαρή και επικίνδυνη δράση μελών ομάδας Αντάρτικου Πόλεων.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης και το  επιτελείο του, «έπιασαν στον αέρα»  το μήνυμα  που τους  στάλθηκε. Η επιστροφή  Χρυσοχοϊδη,  είναι η απόδειξη. Και σηματοδοτεί  μια νέα εποχή  και προετοιμασία για  «το  κυνήγι της γάτας με το ποντίκι».

Μένει να δούμε (αν δεν έχουμε πέσει έξω με αυτή την πρόβλεψη)   τα νέα επεισόδια   του έργου που ξανάρχισε να παίζει στον τόπο.  Αλλά και αν τελικά το περίφημο αυτό «κυνήγι»  για το οποίο προετοιμάζεται  ο «σερίφης», όπως πήρε εντολή από το μεγάλο  αφεντικό, θα έχει την παλιά κατάληξη με ΕΛΑ και 17Ν.

Το  πιθανότερο, να περάσουν άλλα 27 χρόνια δράσης της νέας Οργάνωσης και  τα μέλη της ή θα  εξαρθρωθούν  μόνα τους από… γηρατειά  και θα καταθέσουν τα όπλα ή θα παραδώσουν «σφραγίδες  και πιστόλια» σε νεότερους.  Και ο “κύκλος”, δε θα λέει να   κλείσει ποτέ.

Να βαρεθούν, πάντως , το αποκλείουμε. Τουλάχιστον, όσο συμβαίνουν αυτά που γίνονται  τα τελευταία χρόνια   στον τόπο. Το καλύτερο.  Το πιο θρεπτικό λίπασμα για   τέτοια φυτώρια.

Η συμβουλή της ιστορικής πένας  σε  “τήβεννο” και “πιστόλια”:  Η  συνετή  λειτουργία του μυαλού   και το μέτρο,   ποτέ δεν έβλαψαν  κανέναν!