ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ


1. Αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που θα φέρει σε κάθε ζώδιο το 2018

Αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που θα φέρει σε κάθε ζώδιο το 2018

Η ζωή συνεχώς μας διδάσκει μαθήματα. Εάν ζείτε στο έπακρο, τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Μαθαίνοντας από τα λάθη σας γίνεστε πιο συνειδητοποιημένα άτομα, αποκτάτε χρήσιμες εμπειρίες και εκτίθετε τους εαυτούς σας …στη ζωή την ίδια! Αν το κάνετε αυτό, βρίσκεστε στο σωστό δρόμο.

Με το 2018 να είναι ακόμα στα σπάργανα, έχει σίγουρα πολλά μαθήματα να δώσει μέχρι να έρθει το τέλος του. Πολλά, μάλιστα, από αυτά τα μαθήματα είναι κρυμμένα …στο ζώδιό σας!

 

΄Ωστε η ζωή μας είναι εξαρτημένοι από τα ζώδια. Από ποιο μήνα τους  έπιασαν  οι ερωτικές ορέξεις τους γεννήτορές μας, να… σπείρουν απογόνους. Αποφασισμένα, τελειωμένα πράγματα. Και δε σε παίρνει  να κάνεις και  τίποτα. 

 Τα άστρα κανονίζουν αν ο χαρακτήρας σου είναι παλιανθρωπίστικος ή όχι. Κι αφού είναι ανεξίτηλα όλα αυτά γραμμένα στους πλανήτες, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα να αλλάξουμε τη μοίρα ,την πορεία ζωής, το χαρακτήρα μας. Είναι το κισμέτ του καθενός και δεν αλλάζει.

Επομένως, γιατί να (κατα) κρίνονται οι άνθρωποι για τις πράξεις τους; Σύμφωνα με τους ειδικούς…μπαρουφολόγους των ζωδίων,  εκείνος που γεννήθηκε  το Φλεβάρη  είναι περισσότερο μαχητικός για τα κοινά  και ιδεολόγος από εκείνον που γεννήθηκε Σεπτέμβρη. Τί φταίει λοιπόν ο …Παρθένος,  αν  δεν κανόνισε ο πατέρας του να γεννηθεί επαναστατικός και ιδεολόγος  Υδροχόος;

΄Ομως, δεν είναι οι ..απόκρυφες αυτές “εφετμές”  των αστρολόγων  που καθορίζουν τη ζωή μας, αποφασίζουν γα τις πράξεις μας και  χτίζουν  το μέλλον μας.  Μάλιστα , οι ειδικοί, οι μύστες, αυτού του είδους, αυτοαναγορεύονται και σε…επιστήμονες (κάνανε  την αστρολογία επιστήμη!).Με πραγματικό καταιγισμό διαφημίσεων, δημοσιεύσεων,  δημόσιων εμφανίσεων  (κανονική πλύση εγκεφάλου,δηλαδή), απαιτούν να   θεωρούμε αυθεντικά, λογικά, άρα επιστημονικά, όσα  ανόητα μας τσαμπουνάνε.

΄Αν τους ρωτήσεις, βέβαια,  το δικό τους μέλλον το γνωρίζουν, αν ζήσουν ή  αν πεθάνουν αύριο, σου απαντούν θρασύτατα και προκλητικά : “εμείς μόνο των άλλων το Μέλλον βλέπουμε. Δεν επιτρέπεται να δούμε το δικό μας”! Τσαρλατάνοι με βούλα,  μιλάμε.

Αλλά,δεν είναι μόνο τούτοι. Από κοντά έχουμε και το ιερατείο. Τα “ιερά βιβλία” των θρησκειών. Η Βίβλος για παράδειγμα διδάσκει και μάλιστα..θεόπνευστα (επομένως  ασυζητητί “σκάσε και κολύμπα”) πως : Το καλό και το κακό έχουν  σχέση με το αν πιστεύεις ή όχι στον Ιησού. Μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε έγκλημα και να πάρεις άφεση, αν εξομολογηθείς.  Υπάρχει κόλαση και παράδεισος. Είναι καλύτερο να μην κάνεις παιδιά και οικογένεια,αλλά να φεύγεις στα όρη και τα βουνά να σώζεις την ψυχή σου. Δε χρειάζεται να πηγαίνεις σε γιατρούς, ούτε να κάνεις προληπτικές εξετάσεις, γιατί αν έχεις πίστη,  μπορείς και τον Όλυμπο, αν σου κόβει τη θέα, να τον μετακινήσεις σαν χαρτί! Τέτοια παλαβά, ανεύθυνα,  πανηλίθια, εξωφρενικά για τα οποία   ορκίζονται  επισήμως  πολλοί  σοβαροφανείς κύριοι της κοινωνίας .

Αν έβγαινε ένας δάσκαλος και  έλεγε στα  παιδιά, δεν υπάρχει Xριστός ,κόλαση, παράδεισος, μην πιστεύετε σ΄αυτά και μην ακολουθείτε τέτοιες ηλιθιότητες ,θα τον είχαν πάραυτα  “παραιτήσει” από τη θέση του, αν δεν είχε κιόλας φάει της χρονιάς του από… αγανακτισμένους γονείς.΄Ενας πάπαρδος όμως, μπορεί άνετα  να μπαίνει στην τάξη μικρών  παιδιών να τους διδάσκει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ  παραμύθια ως αλήθειες, να τα φοβίζει,να τα κάνει αδύναμα και εξαρτημένα, να τα αποπροσανατολίζει , να τους κόβει τα φτερά και όλα αυτά με την άδεια και του… εισαγγελέα.

Το Σύστημα τρελαίνεται για μύθους.  Σ΄ αυτά στηρίζεται εν πολλοίς (Έθνος, θρησκεία, ιερά ,όσια και τέτοια ). Γι΄αυτό  και επινόησε   αφύσικες και απροσδόριστες έννοιες  και τις συντηρεί, ως πραγματικές.  Δεν υπάρχει περίπτωση το κράτος, να   ξεμπροστιάσει τα ιερατεία, να τα αποδυναμώσει, να τα εξευτελίσει.  “Το ένα χέρι νίβει τ΄άλλο και τα δυο το πρόσωπο”.

΄Ολοι τούτοι, Μεσσίες, Σαμάνοι, Μάγοι, Αστρολόγοι, Ιερείς, Διδάσκαλοι πάνε αγκαλιά με τις κοσμικές  εξουσίες.  Αντάμα  πορεύονται και αλληλοϋποστηρίζονται.  Θα εξαφανιστούν  για πάντα  στη Νέα Εποχή. Στον καιρό που θα ζει ο Homo Naturalis.

2. ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣΟ τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.

Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

E,πώς?  Δε θα έπαιρνε θέση Ελληνάρα (έστω και διακριτικά) ο τέως βασιλιάς; Τότε, γιατί ετοιμάζει το γιο του Νικόλαο να  κατέβη στην κομματική (δε λέμε πολιτική) κονίστρα και έχει τον αχυράνθρωπο Τζιτζικώστα στη Μακεδονία να προπαγανδίζει ασύστολα έναν καταργημένο θεσμό; Είναι δυνατόν ένας περιφερειάρχης που οφείλει πρώτος αυτός πίστη και σεβασμό  στο Σύνταγμα, να  γάφει τον καταστατικό χάρτη της χώρας  στα παλιότερα των υποδημάτων του και να υπηρετεί τον Κωνσταντίνο και τους εφοπλιστές; Και μάλιστα σε πολλές περιστάσεις να αποδεικνύεται “βασιλικότερος του βασιλέως”;

Χρόνια ακούω από φίλους και γνωστούς να λένε  το …”τι παλικάρι είσαι που τα έβαλες με τους βασιλιάδες και τους εφοπλιστές  στο ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου”.  Μα δεν ήταν ηρωισμός. Αυτονόητη υποχρέωση ήταν, πρώτα ενός πολίτη και μετά ενός δημόσιου υπάλληλου  και μάλιστα εκπαιδευτικού  να σέβεται το Σύνταγμα. Και το Σύνταγμα λέει πως δεν αναγνωρίζονται “τίτλοι ευγενείας” στην Ελλάδα. Αν υπέγραφα έγγραφα και ενδεικτικά-απολυτήρια στα 3 παιδιά του Κωνσταντίνου με τους τίτλους Διάδοχος-Πρίγκιπες, παραβίαζα το Σύνταγμα. Θα μπορούσε αυτεπάγγελτα να κινηθεί εναντίον μου διαδικασία,  να ασκηθεί δίωξη ,αν υπέγραφα τέτοια “χαρτιά”.

Βέβαια, 30 και περισσότεροι εκπαιδευτικοί στο Κολλέγιο, έπρεπε να είνα φυλακή.΄Οχι μόνο για τέτοιες καραμπινάτες αντισυνταγματικές ενέργειες,  αλλά και για χρηματισμό,αφού “έφαγαν του σκασμού”  (τους τάισαν γερά οι φιλοβασιλικοί εφοπλιστές, Λάτσης ,Πατέρας και λοιποί). 

Αλλά είπαμε, εδώ είναι Ελλαδιστάν. Στο τέλος, αν είσαι σωτός ,δίκαιος,νομοταγής ,το σίγουρο είναι πως θα βγεις ζημιωμένος. Θα βρεις και τον μπελά σου,σίγουρα.

3.Η ηλικιωμένη που της κατάσχουν το σπίτι για χρέη στην εφορία: Δεν μου φτάνει η σύνταξη να πληρώσω

Κατάσχεση κατοικίας συνταξιούχου για χρέη στην εφορία/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Η συνταξιούχος που έγινε αφορμή να κάνουν εισβολή στην Εφορία Παγκρατίου τα μέλη του Ρουβίκωνα μίλησε για την κατάσχεση της κύριας κατοικίας της και τα χρέη που δεν μπορεί να πληρώσει. Πρόκειται για την κύρια κατοικία της, την οποία όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε αγοράσει με δάνειο από την Εργατική Εστία, το οποίο έχει αποπληρώσει.

Όπως εξήγησε η ίδια, δεν είναι κακοπληρωτής, αλλά «μου έχουν κόψει τη σύνταξη και δεν μου φτάνουν τα λεφτά να πληρώνω».

«Όλα τα χρόνια πλήρωνα», λέει η κ.Ελευθερία, η οποία έχει και άνεργο παιδί, με αποτέλεσμα να πρέπει και οι δύο να επιβιώσουν με τη σύνταξή της, που μετά τις περικοπές ανέρχεται στα 880 ευρώ το μήνα.

«Ζητούν 400 ευρώ, πού να τα βρω;», διερωτάται η ίδια, ενώ όπως λέει όταν απευθύνθηκε στην ΙΖ’ Εφορία Αθηνών, όπου ανήκει, της είπαν ότι αναμένεται νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών.

Και είναι πρώτη κατοικία, που δεν…κατάσχεται. Το λέει και η κυβέρνηση υπερηφάνως και ανελλιπώς! “Ουδεμία πρώτη κατοικία πρόκειται να  βγει στο σφυρί.  Στο..λόγο της τιμής τους.

Και θα βγουν τώρα στα “παράθυρα”  τα σαϊνια της κυβέρησης  να λένε… άρες  μάρες κουκουνάρες.  Δημαγωγικές, λαϊκίστικες φανφάρες.

Στο μεταξύ, για 4 χιλιάρικα  χρέος, πήγαιναν για κατάσχεση   πρώτης κατοικίας.  Τόσο ανυπόληπτοι και ξεφωνημένοι. Μασκαράδες!

4. Η Πάμελα Αντερσον στηρίζει Τζούλιαν Ασάντζ: Στημένες οι κατηγορίες για βιασμό

«Προτιμώ να είμαι φίλη του Τζούλιαν, παρά του οποιουδήποτε άλλου», φωτογραφία: ap images

Εδώ και πεντέμισι χρόνια, ο Τζούλιαν Ασάντζ ζει στην πρεσβεία του Εκουαδόρ, στο Λονδίνο, δεν μπορεί να ξεμυτίσει γιατί θα συλληφθεί και θα απελαθεί στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορία για βιασμό.

Την περασμένη Δευτέρα, οι φωτογράφοι, που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι έξω από την πρεσβεία, συνέλαβαν με τον φακό τους μια κυρία να καταφθάνει για επίσκεψη: την Πάμελα Άντερσον.

Μια μέρα αργότερα, η σταρ του Χόλιγουντ, στο πρόγραμμα της Victoria Derbyshire στο BBC, μίλησε για την επίσκεψη που έκανε στον Ασάντζ.
«Προτιμώ να είμαι φίλη του Τζούλιαν, παρά του οποιουδήποτε άλλου» είπε η Πάμελα.

«Πιστεύω ότι είναι τόσο γεμάτος με πληροφορίες, έχει μια απίστευτη ματιά (στα πράγματα) και είναι μια ευφυΐα και προσπαθεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα και νομίζω ότι ο τελικός στόχος είναι να σταματήσουμε αυτούς τους άχρηστους πολέμους» είπε.
Διαβάζουμε στη The Sydney Morning Herald ότι η Πάμελα Άντερσον, αναφερόμενη στην επίσκεψη, αφηγήθηκε ότι «μιλάμε για τα πάντα, πάντα βεβαιώνομαι ότι είναι εντάξει, βεβαιώνομαι ότι ασκείται, και σιγουρεύομαι ότι τρώει καλά».

Αν και, πέρυσι, αποσύρθηκε η κατηγορία για βιασμό, παραμένει το ενδεχόμενο απέλασής του στις ΗΠΑ, λόγω των WikiLeaks.

«Νομίζω ότι είναι περίεργο να είσαι κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια επειδή έχεις αληθινές πληροφορίες, και να χαρακτηρίζεσαι ριζοσπάστης επειδή αποκαλύπτεις αλήθειες και μόνο αλήθειες» τόνισε η Πάμελα.
Σχετικά με την κατηγορία για βιασμό, η Πάμελα πιστεύει ότι ήταν στημένο.
«Ο καλύτερος τρόπος να δυσφημήσεις κάποιον είναι να το πεις βιαστή, παιδόφιλο, πώς θα το ξεπεράσεις αυτό, ακόμα κι αν δεν είναι αλήθεια;» αναρωτήθηκε.
«Άρα, πιστεύω ότι ήταν στημένο, δεν ήταν κάτι που ήταν αλήθεια. Ήταν μια ιδέα για να τον δυσφημήσουν και να τον απελάσουν στις ΗΠΑ» συνέχισε. Γιατί αν ο Ασάντζ παρουσιαζόταν στο δικαστήριο στη Σουηδία, ακόμη και αν αθωωνόταν το επόμενο βήμα θα ήταν η απέλαση του στις ΗΠΑ, την οποία η Ουάσινγκτον είχε ήδη ζητήσει.

Αναγκαστικά – το θέμα σήκωνε – η κουβέντα πήγε στον φεμινισμό: «Είναι πολύπλοκο, είναι σπουδαίο, προφανώς ο φεμινισμός, τα τελευταία πενήντα χρόνια, μας έδωσε τόση ελευθερία και τόσα άλλα σπουδαία. Αλλά νομίζω ότι σ’ ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και σε χώρες τόσο προοδευτικές όσο η Σουηδία, σπάει ένα προφυλακτικό κι αυτό είναι ένα είδος σεξουαλικής κακοποίησης – νομίζω ότι αυτό πάει πολύ μακριά» κατέληξε η Πάμελα.

Ξεχάστηκε και ο  Τζούλιαν Ασάντζ. 5μιση χρόνια φυλακισμένος σε μια πρεσβεία και δεν τρέχει τίποτα.  ΄Εβγαλε στη φόρα τα άπλυτα των μυστικών υπηρεσιών των   ΗΠΑ και άλλων χωρών κι αυτό ήταν έγκλημα καθοσίωσης. Να μην ξεχνάμε μάλιστα  πως στο τιμόνι  των ΗΠΑ, όταν απαγγέλθηκαν οι στημένες κατηγορίες εναντίον του,  ήταν ο δημοκρατικός Ομπάμα. Και συμφώνησε απολύτως με τις διώξεις  του ακτιβιστή μπλόγκερ.

Οι εξουσίες είναι βρώμικες.΄Ολα τα πολιτεύματα είναι αισχρά και επικίνδυνα. ΄Ετσι όπως λειτουργούν σήμερα.

Η κατάργηση, όμως, τους κράτους για χίλιους λόγους, όπως έχουμε πολλές φορές αναλύσει,δεν είναι εφιτκτή υπό τις σημερινές (και παλιότερες) συνθήκες. Η μόνη λύση είναι η “άλωση” του κράτους. Η προώθηση ανθρωποκεντρικών  εξουσιών, που θα ανοίξουν  το δρόμο στις αντιεξουσιαστικές, αταξικές, κομμουνιστικές κοινωνίες του Homo Naturalis.

5. ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Μπακογιάννη: Δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό

Φωτογραφία: Eurokinissi

Και με αυτούς και με τους άλλους. Σε όλα μέσα. Ξέχασε τί έλεγε  πριν χρόνια, ως υπουργός Εξωτερικών  για τη “Νόβα Ματσεντόνια” και το 1992 για τον Σκοπιανοφάγο Σαμαρά που έριξε τον πατέρα της.  Δημαγωγός με …αριστείο η Ντόρα.

Εδώ πούλησε το οικογενειακό  της όνομα Μητσοτάκη,  για να εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του άντρα της,  του Παύλου Μπακογιάννη από τους ανόητους εκείνους εκτελεστές “συμβολαίου θανάτου” του άμοιρου  βουλευτή. Και το εξαφάνισε εντελώς το επώνυμό της.  Ως  Θεοδώρα  Μητσοτάκη-Μπακογιάνη, έπρεπε να υπογράφει.  Το πρώτο ήταν όμως απωθητικό, το  δεύτερο πουλούσε.  Κι αυτό κράτησε.