Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ). ΕΧΘΡΟΙ ΄Η ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;

 

Απόρρητα βίντεο από πιλότους του Ναυτικού τα οποία κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια και δείχνουν αλληλεπιδράσεις με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα το Πεντάγωνο.

Ένα από τα τρία συνολικά βίντεο δείχνει ένα περιστατικό που χρονολογείται στο 2004 και τα άλλα δύο είχαν μαγνητοσκοπηθεί τον Ιανουάριο του 2015, σύμφωνα με τη Sue Gough, εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας. Τα βίντεο έγιναν δημόσια μετά από μη εξουσιοδοτημένες διαρροές το 2007 και το 2017 και το Ναυτικό είχε προηγουμένως επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

CBS News

@CBSNews

Pentagon formally releases 3 Navy videos showing “unidentified aerial phenomena” https://cbsn.ws/2KGXigw

Ενσωματωμένο βίντεο

«Μετά από εμπεριστατωμένη ανασκόπηση, το τμήμα έχει αποφασίσει ότι η εγκεκριμένη κυκλοφορία αυτών των απόρρητων βίντεο δεν αποκαλύπτει κάποιες ευαίσθητες δυνατότητες ή συστήματα και δεν προσκρούει σε μεταγενέστερες έρευνες για εισβολές στον στρατιωτικό εναέριο χώρο από μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα», δήλωσε η Gough.

Το περιστατικό του 2004 συνέβη στον Ειρηνικό, σύμφωνα με τους «New York Times», οι οποίοι αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στο βίντεο το 2017. Δύο πιλότοι μαχητικών σε μια εκπαιδευτική αποστολή ρουτίνας κλήθηκαν να διερευνήσουν ένα μη αναγνωρισμένο αεροσκάφος το οποίο το ναυτικό είχε παρακολουθήσει επί εβδομάδες.

Οι πιλότοι του Ναυτικού βρήκαν ένα επίμηκες αντικείμενο μήκους περίπου 12 μέτρων να αιωρείται περίπου 15 μέτρα πάνω από το νερό και το οποίο ξεκίνησε μια γρήγορη ανάβαση, καθώς οι πιλότοι το προσέγγιζαν, προτού πετάξει μακριά. «Επιτάχυνε με ταχύτητα που δεν έχω ποτέ ξαναδεί», είπε ένας από τους πιλότους στην εφημερίδα.

Τότε, οι πιλότοι έφυγαν από την περιοχή για να συναντηθούν σε ένα άλλο σημείο σε απόσταση περίπου 96 χιλιομέτρων. Όταν είχαν διανύσει μόλις 65 χιλιόμετρα, το πλοίο έστειλε σήμα αναφέροντας ότι το αντικείμενο βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο, έχοντας διασχίσει την απόσταση σε λιγότερο από ένα λεπτό, δήλωσε ο πιλότος.

Τα δύο άλλα βίντεο από το 2015 περιλαμβάνουν πλάνα αντικειμένων που κινούνται γρήγορα στον αέρα. Σε ένα από αυτά, ένα αντικείμενο φαίνεται να τρέχει και να αρχίζει να περιστρέφεται στον αέρα.

«Φίλε, αυτό είναι ένα drone» αναφωνεί στο βίντεο ο πιλότος ενώ ένα άλλο άτομο αναφέρει ότι «βλέπει έναν ολόκληρο στόλο από αυτά».

«Κινούνται όλα κόντρα στον άνεμο που έχει ταχύτητα 120 κόμβους στα δυτικά. Κοίτα αυτό το πράγμα φίλε, περιστρέφεται» λέει ο πρώτος πιλότος.

Στο άλλο βίντεο του 2015 ένα αντικείμενο φαίνεται από ψηλά να επιταχύνει πάνω από τον ωκεανό κάνοντας τον πιλότο να αναφωνήσει «τι στο καλό είναι αυτό;»

Πέντε πιλότοι του Ναυτικού που εντόπισαν τα αντικείμενα το 2015 είπαν στην εφημερίδα το 2017 ότι είχαν μια σειρά από αλληλεπιδράσεις με μη αναγνωρισμένα αεροσκάφη στη διάρκεια εκπαιδευτικών αποστολών το 2014 και 2015 στην Ανατολική Ακτή από τη Βιρτζίνια μέχρι τη Φλόριντα. Τα επεισόδια παρακίνησαν το Ναυτικό να διευκρινίσει πώς οι πιλότοι θα έπρεπε να αναφέρουν τις εμπειρίες τους με «μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα» τα οποία είχαν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στο πλαίσιο προγράμματος του Πενταγώνου από το 2007 έως το 2012.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι η επίσημη δημοσίευση των βίντεο έχει σαν στόχο να απαντηθούν ερωτήσεις σχετικά με τη γνησιότητά τους.

«Το υπουργείο Αμυνας δημοσιεύει τα βίντεο για να ξεκαθαρίσει οποιεσδήποτε παρανοήσεις από το κοινό για το κατά πόσο το υλικό που κυκλοφορεί είναι αληθινό ή έαν υπάρχει κάτι περισσότερο για τα βίντεο», δήλωσε η Gough συμπληρώνοντας ότι τα «εναέρια φαινόμενα εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως “μη αναγνωρισμένα”».

***

“Ο κόσμος τό ‘ χει  τούμπανο” και το Πεντάγωνο  βγάζει τώρα τις πολυκαιρισμένες, μπαγιάτικες αυτές ειδήσεις. Στο “σκοτεινό” ιντερνέτ από την πρώτη στιγμή των συμβάντων, μίλησαν γι΄αυτά, ακριβώς που σήμερα ανακοίνωσε το Πεντάγωνο και τα είχε… απόρρητα!

Δεν είμαστε από εκείνους  που είτε  ελαφρά τη καρδία, είτε ως θύματα ή φαν   συνωμοσιολογίας, θα υποστηρίζαμε πως έχουν σίγουρα  φτάσει προ πολλού εξωγήινοι στον πλανήτη μας. ΄Εχουμε, όμως,  χιλιάδες περιστατικά-ενδείξεις,και μάλιστα υπάρχουν και αξιόπιστοι μάρτυρες που αποκάλυψαν πως έχουν  και προσωπική επαφή με όντα από άλλους “κόσμους”.  Πώς μπορούμε όλα αυτά να τα παραβλέψουμε;

Τίποτα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε.Ούτως ή άλλως, κι αν δεν είχαμε τέτοια παρουσία μέχρι σήμερα στη γη    από τα λεγόμενα  Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή UFΟ (Unidentified Flying Objects) και ας το επιβεβαιώνουν επίσημα και στρατιωτικές πηγές, αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν  με μεγαλύτερη συχνότητα και πιο αξιόπιστη παρουσία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στον κόσμο, το απέραντο Σύμπαν δύσκολο, ως παράλογο να είμαστε οι μόνοι “ζωντανοί”. Με απλή λογική και παρατήρηση θα μπορούσε κανείς να φτάσει σε αυτή τη βεβαιότητα.

Αν σήμερα υπάρχει ένα ερώτημα πραγματικά αναπάντητο  και  όχι τόσο αυτό, αν, δηλαδή, στους ουρανούς ,τα εδάφη και τις θάλασσές μας κυκλοφορούν ΑΤΙΑ, είναι τούτο: Αν έφτασαν ως εδώ  “εξωγήινοι”,ποιο λόγο έχουν να κρατούν μυστική την παρουσία τους  και να την  κάνουν γνωστή   μόνο σε ένα στενό περιορισμένο κύκλο συνανθρώπων μας ή  η άφιξή τους να ανακαλύπτεται από τυχαία γεγονότα;

Από την άλλη,αν έφτασαν εδώ και μάλιστα πολλά χρόνια πριν και συνεχίζουν να κρατούν μυστική την παρουσία τους, τα βέβαια είναι τούτα:

1.΄Εχουν  τεχνολογικό πολιτισμό,απείρως ανώτερο από το δικό μας, για να κινούνται   με τέτοιες ταχύτητες σε αποστάσεις που μετριούνται σε…έτη φωτός!

2.Δε διαθέτουν μόνο άριστο τεχνολογικό πολιτισμό, αλλά και “ανθρωποκεντρικό”, αφού ως ισχυρότεροι από εμάς, αν είχαν κατακτητικές διαθέσεις τόσο καιρό ,θα μπορούσαν πανεύκολα να μας υποτάξουν. Δε φαίνεται ,όμως,  να έχουν  “ιμπεριαλιστικές” διαθέσεις και συμπεριφορές.

3.Από την άλλη,όμως, είναι  περίεργο το εξής: Αφού έχουν τέτοια επίπεδα πολιτισμού και   διαπιστώνουν πόσο ελλειμματικός  είναι ο δικός μας, πόσο αφύσικος και άδικος,γιατί, ως έχοντες ανθρωπιστικές υποδομές και διαθέσεις,δεν  βοηθούν,  είτε να δοθεί  ένα τέλος σε αυτές  τς τραγωδίες της γης, είτε να μετριάσουν  τον πόνο;   Αλλά και να αποτρέψουν μαζικές και άλλες  καταστροφές από την ανθρώπινη παράνοια,  όπως οι οικολογικές;

Πολλά και αναπάντητα ερωτήματα. Και ουδεμία απάντηση μετά βεβαιότητας.

 

Παραθέτουμε δυο παλιότερα (από τα πολλά) κείμενά μας για το ίδιος θέμα:

ΥΠΑΡΧΕΙ “ΖΩΗ” ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ;
28.09.10
 

Πλησιάζει η ώρα της επικοινωνίας-επαφής μας με εξωγήινα όντα ;

 

Τη Μαλαισινή αστροφυσικό Μαζλάν Οτμάν τοποθέτησαν τα Ηνωμένα ΄Εθνη (“Γραφείο για τις Εξωγήινες υποθέσεις”) επικεφαλής της ομάδας υποδοχής των εξωγήινων. Βεβαίως ,η ιδέα αυτή σίγουρα γεννήθηκε στα “άδυτα” της ΝΑSΑ,η οποία και την εισηγήθηκε στα Η.Ε. Οι άνθρωποι της ΝΑSA φαίνεται να είναι πεπεισμένοι πλέον για την ύπαρξη όντων εκτός του πλανήτη μας και φροντίζουν,αν μη τι άλλο, οι γήινοι να αποδειχτούν καλοί “οικοδεσπότες”.

Πόσο κοντά ή μακριά είμαστε ακόμα από την ημέρα εκείνη που ο άνθρωπος θα λάβει σήματα εξωγήινης ζωής ή θα δεχτεί και “επίσημη”επίσκεψη τέτοιων όντων,κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αφού τα στοιχεία που δίδονται στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες των κρατών,που ασχολούνται με το θέμα,είναι αυστηρά απόρρητα και όσες πληροφορίες “διαρρέουν”, είναι φειδωλές. Γι΄αυτό και δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει τα πράγματα μόνο με βάση αυτές τις πληροφορίες,οι οποίες όμως,δε θα λέγαμε πως απορρίπτουν τις θεωρίες για ύπαρξη εξωγήινης ζωής, ειδικά τα τελευταία χρόνια,που η ανακάλυψη περισσοτέρων από 700 νέους πλανήτες, φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα   ύπαρξης “ζωής” σε άλλους πλανήτες.

Πέρα από αυτά, όμως,έχουμε κατά διαστήματα και τις μαρτυρίες χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη γη, οι οποίοι διατείνονται πως απέκτησαν εμπειρίες που εκτείνονται από οπτικές-ακουστικές επαφές με εξωγήινο “υλικό” (διαστημόπλοια-ιπτάμενοι δίσκοι, θόρυβοι,ίχνη κ.α), μέχρι και συναντήσεις με εξωγήινους “face to face”.

Όσο και να μην μπορεί κανείς,πάντως, να δεχτεί ως αληθινές ΟΛΕΣ αυτές τις “μαρτυρίες”,από την άλλη, τόσες χιλιάδες ΄”μέσοι” (με τη νομική έννοια) άνθρωποι,που διαβεβαιώνουν πως βίωσαν μια τέτοια εμπειρία,είναι αδύνατο να δεχτούμε πως ούτε ένας απ΄’ αυτούς λέει αλήθεια και όλοι είναι φαντασιόπληκτοι.Μοιάζει, τουλάχιστον, παράλογο και αντιφατικό.

Οι θρησκείες, όπως διαπιστώνουμε στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, αποτέλεσαν τα χειρότερα βαρίδια για την πρόοδο του ανθρώπου και αυτές κατ΄εξοχήν τροχοπέδησαν την πορεία του προς την εξέλιξη και τον πολιτισμό. Σήμερα,που επιτέλους σχεδόν όλες “πνέουν τα λοίσθια” και το μέλλον τους προδιαγράφεται ακόμα χειρότερο,η επιστήμη έμεινε ελεύθερη να πορευτεί σε νέους δρόμους,χωρίς τέτοια εμπόδια πια. Οι ταχύτητες είναι μεγάλες στις ημέρες μας. Ακόμα και εκείνες του χρόνου. Ο άνθρωπος δείχνει να βιάζεται να ξεφύγει από τα στενά όρια του κόσμου που τον εγκλώβισαν επί αιώνες οι εξουσίες σε όλες τους τις μορφές και είναι έτοιμος να δεχτεί λογικά και φυσιολογικά ακόμα και την πιο απίστευτη,αλλά συνάμα γοητευτική (για μας σήμερα) ιδέα της ύπαρξης και άλλου “κόσμου” έξω από τον δικό μας. Οι περισσότεροι πια καταλαβαίνουν, και ας μην είναι ειδικοί,πως δεν μπορεί να είμαστε “μόνοι” σε αυτό το απέραντο σύμπαν.

Η επικοινωνία αυτή, πάντως,όποτε και όπως και αν συμβεί, πιστεύουμε πως δεν ενέχει κινδύνους για την ανθρωπότητα για δύο βασικές αιτίες: 1.Αν ισχύουν οι μαρτυρίες πως ήδη έχουν επισκεφτεί τέτοια όντα τη γη,όπως διαβεβαιώνουν εκείνοι που είχαν εμπειρία τέτοιας “συνάντησης”,τότε οι εξωγήινοι είναι ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ, γιατί αφού έχουν τέτοια εξέλιξη τεχνολογικού πολιτισμού,που τους οδήγησε μέχρι το δικό μας πλανήτη,αν ήθελαν να μας κάνουν “συλλογικό” κακό,θα ήταν ό,τι πιο εύκολο γι΄αυτούς. Για να μην το έκαναν, σημαίνει πως δεν έχουν τέτοιες προθέσεις.2. Η ικανότητά τους να φτάσουν σε μας,δηλαδή τόσο μακριά από το δικό τους “κόσμο”,αποδεικνύει πως έχουν εξελιχθεί τεχνολογικά πολύ περισσότερο από μας. Η τεχνολογική αυτή εξέλιξη, όμως, λογικά επιβεβαιώνει και τη γενικότερη πολιτισμική τους πρόοδο σε όλους τους τομείς και ειδικά σε ό,τι έχει σχέση με το σεβασμό της ΦΥΣΗΣ και της “ζωής”. Τόσο τεχνολογικά αναπτυγμένοι πολιτισμοί,δεν μπορεί να είναι πρωτόγονοι σε στοιχειώδη ζητήματα,όπως εκείνο της εναρμόνισης του τεχνολογικού τους πολιτισμού με τη φύση ή με ό,τι εμείς εδώ στη γη αποκαλούμε σεβασμό της ζωής, ατομικά δικαιώματα κ.λπ.

 Ο πολιτισμός συνήθως εξελίσσεται ομοιόμορφα, ισορροπημένα στις περισσότερες ιστορικές “φάσεις” στη ζωή του ανθρώπου.΄Οταν για παράδειγμα,στην Ιωνία οι “φυσικοί” ερευνούσαν τη φύση και έθεταν τις βάσεις των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας ,παράλληλα ο νους τους όδευε και στην ανίχνευση ζωτικών φιλοσοφικών προβλημάτων. Και η ψυχή της φιλοσοφίας,ως γνωστόν,είναι η ανίχνευση ερωτημάτων της μορφής:”Ποιος είμαι,από πού ήρθα,πού πάω και πώς πρέπει να ζω;”. Η τεχνολογία και οι επιστήμες γενικότερα δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν ερήμην αυτών των αποριών,αυτών των διλημμάτων,που δείχνει ακριβώς το ανθρωποκεντρικό ενδιαφέρον και της τεχνολογίας.Και είναι πολύ δύσκολα να πιστέψει κανείς πως δεν υπάρχουν αντίστοιχες αναλογίες της δικής μας ιστορίας-πολιτισμού με εκείνη άλλων “κόσμων”.Γι αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι από την επικοινωνία μας με τόσο αναπτυγμένους πολιτισμούς,μόνο “καλό θα βγει”  να για μας.

Ποιο ξέρει! ΄Ισως, ό τι δεν μπορέσαμε εμείς στη γή να εξασφαλίσουμε με τα δικά μας επιτεύγματα του πολιτισμού,ειδικά σε θέματα “ανθρωποκεντρικά”,η επικοινωνία μας με εξωγήινους πολιτισμούς αποτελέσει την αιτία και την απαρχή της λύσης των προβλημάτων μας.Μπορεί η προσέγγιση εκείνων των “ονειρικών” εξωγήινων πολιτισμών,να φέρει την πολυπόθητη ευτυχία και στο γήινο άνθρωπο,ο οποίος τόσες φορές πλησιάζει την πηγή,αλλά δεν καταξιώνεται ποτέ να φτάσει ,να πιεί  “νερό” και να χορτάσει.

Ο χρόνος θα δείξει.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ H ΖΩΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ;
04.12.10

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως τα  «εκ των ων ουκ άνευ» συστατικά για να δημιουργηθεί ζωή στον πλανήτη μας, είναι ο άνθρακας, το υδρογόνο, το άζωτο, το οξυγόνο, ο φωσφόρος και το θείο. Τα συστατικά αυτά  συνθέτουν τα νουκλεϊκά οξέα, τις πρωτεΐνες και τα λιπίδια. Αυτός ήταν ο βασικός και κυρίαρχος κανόνας της Βιολογίας,που όμως φαίνεται πως ανατράπηκε στις 2/12/2010 ,όταν ανακοινώθηκε στην Αμερική ,σε έκτακτη συνέντευξη τύπου από ειδικούς επιστήμονες της ΝΑSA, μια νέα ανακάλυψη. Συγκεκριμένα:

 Στη λίμνη Μόνο στο Εθνικό Πάρκο  Γιόσεμαϊτ της Καλιφόρνιας, τα  νερά της οποίας  είναι μολυσμένα από μεγάλες ποσότητες  αρσενικού (το πιο επικίνδυνο από τα δηλητήρια),  ενδημεί ένας πληθυσμός βακτηρίων (υπό την ονομασία  GFA J-1),που  τρέφεται με το αρσενικό της λίμνης και όχι με φωσφόρο. Το δηλητήριο είναι, βέβαια, συγγενικό του φωσφόρου ,το οποίο, όπως είπαμε είναι δομικό στοιχείο για την εμφάνιση ζωής στη  Γη, αλλά μέχρι την ημέρα της ανακάλυψης, δε γνωρίζαμε  κανένα από γνωστά είδη ζωής που αντί για φωσφόρο, να  χρησιμοποιεί  για την επιβίωσή του το δηλητήριο αρσενικό.

«Η τυχαία ανακάλυψη που κάναµε, µας οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ζωή στη Γη µπορεί να είναι πολύ διαφορετική απ’ όσο την ξέραµε µέχρι σήµερα», υποστήριξε η δρ Φελίσα Γουλφ-Σάιµον, από το Ινστιτούτο Αστροβιολογίας της NASA, η οποία ήταν επικεφαλής της οµάδας των ειδικών ερευνητών . Η εντυπωσιακή αυτή παρατήρηση  δηµοσιεύτηκε και στην επιθεώρηση «Science».

  Η σημασία της παραπάνω ανακάλυψης που, όπως είπανε,  ανατρέπει τα μέχρι τούδε δεδομένα για την εμφάνιση και τη συντήρηση της ζωής στον πλανήτη μας ,δεν είναι μόνο σπουδαία, αλλά και  πολύπλευρη, αφού   ανοίγει νέους ορίζοντες, ειδικά στην έρευνα για ζωή σε άλλα πλανητικά συστήματα. Μέχρι τώρα, η αναζήτηση ζωής σε άλλους πλανήτες  και ο χαρακτηρισμός της ως «ζωή»,ακολουθούσε τα επιστημονικά στερεότυπα του δικού μας πλανήτη. Με λίγα λόγια, οι ειδικοί επιστήμονες «απαιτούσαν» για την ύπαρξη οργανισμών  σε άλλα πλανητικά συστήματα  τα χημικά στοιχεία που η Βιολογία θεωρούσε δομικά για τη ζωή στο δικό μας πλανήτη. Με την ανατροπή  πια του παραπάνω  κανόνα, αυτό το δεδομένο δεν ισχύει πλέον και μπορούμε να περιμένουμε ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες, η οποία πιθανολογούμε πως μπορεί να είναι  πολύ διαφορετική από τη δική μας.

Αλλά, τι είδους ζωή θα μπορούσε να είναι αυτή, φυσικά, κανείς δε θα μπορούσε να απαντήσει σήμερα. Μόνο η φαντασία ,ερήμην της επιστήμης,  μπορεί να δημιουργήσει την «εικόνα» της.

2. Άγιος Παΐσιος: Έτσι θα επιζήσετε αν γίνει πόλεμος


Άγιος Παΐσιος: Έτσι θα επιζήσετε αν γίνει πόλεμος

piraeuspress.gr

Ειδήσεις – Άγιος Παίσιος: Έτσι θα επιζήσετε… | Palo.gr

www.palo.gr
Εν τάξει!  Χιλιοειπωμένα πράματα για τους Παϊσιους. Ακόμα και στο Μεσαίων αν ζούσαν, θα τους είχαν κράξει άγρια  και οι άλλοι παπάδες.
Και δε μιλάμε για τις ανοησίες που ξεστομίζει χωρίς ντροπή ο Γέροντας εθνικιστής και ρατσιστής Παϊσιος.  Τον έχουν κάνει και ΄Αγιο , τρομάρα τους! Και το “αγαπάτε αλλήλους'”;   “Αγαπάτε ακόμα και  τον εχθρό σας”,  πού  στα κομμάτια πάνε αυτά, βρε Γέροντα; Στα δικά σας ιερά κιτάπια το γράφουν.  Κ αν ναι, γιατί δεν τηρούνται αυτές οι ευαγγελικές εντολές; Κι αν δεν τις τήρησες ποτέ, πώς σε κάνανε …΄Αγιο;  Μήπως καλύτερα να είχαν κάνει ΄Αγιο  το λήσταρχο Νταβέλη; Αυτός τουλάχιστον δεν …προσευχόταν  να καταποντιστεί το  “μιαρό γένος  των Τούρκων”.
.
Το πρόβλημα δεν είναι οι ανοησίες του Παϊσιου. Είναι η συνεχής, μέχρι αηδίας,παρουσίαση- δημοσίευσή τους στο ευρύτερο (χαζό) κοινό  από τις παραπάνω φυλλάδες,που είναι καθαρά ποινικά κολάσιμες πράξεις για τους λόγους που αναφέρονται στον παρακάτω Νόμο:

ΝΟΜΟΣ 4285/ΦΕΚ Α 191/10.09.2014

 

Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α’ 139) και προσαρμογή του στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328) και άλλες διατάξεις.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

 

Άρθρο 1

 

   Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

 

«Αρθρο 1

Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

 

   1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ.

 

   2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται όποιος με πρόθεση και με τα μέσα και τους τρόπους που αναφέρονται στην παράγραφο 1, υποκινεί, προτρέπει, προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη φθοράς ή βλάβης πραγμάτων, εφόσον αυτά χρησιμοποιούνταν από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.

 

   3. Αν η πρόκληση, προτροπή, διέγερση ή υποκίνηση των προηγούμενων παραγράφων είχε ως αποτέλεσμα την τέλεση εγκλήματος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή δεκαπέντε έως τριάντα χιλιάδων (15.000-30.000) ευρώ.

   Σε περίπτωση επιβολής ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους, επιβάλλεται η αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων από ένα έως πέντε έτη.

 

   4. Όποιος συγκροτεί ή συμμετέχει σε οργάνωση ή ένωση προσώπων οποιασδήποτε μορφής που επιδιώκει συστηματικά την τέλεση των πράξεων των παραγράφων 1 και 2, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη.

 

Γέροντας Παΐσιος: Έτσι θα επιζήσετε αν γίνει πόλεμος …

www.pinterest.com

Γι’ αυτά που έρχονται, για όσα έχει ο ίδιος προβλέψει, για όσα «είδε» μας συβουλεύει ο Άγιος Γέροντα Παΐσιος.

Οδηγίες που οφείλουμε όλοι να διαβάσουμε, συμβουλές που όλοι πρέπει να κρατήσουμε και όταν έρθει η ώρα, να εφαρμόσουμε.

Εις το όνομα της Αγίας Τριάδος 

Η Υπερμάχος Στρατηγός έδωσε εντολή, από το χέρι αμαρτωλού να δώσω διδαχή.

Ο Άγιος Παΐσιος σας λέω μην φοβηθείτε. Από το χέρι του Χριστού πιαστείτε να σωθείτε. Να έχετε λιβάνι, κεράκι καθαρό, να είναι το καντήλι σας συνέχεια ανοιχτό.

Να κάνετε τις νύκτες με βάρδιες προσευχή. Ο Κύριος σαν περνάει, άγρυπνους να σας βρει.

Όταν θα ‘ρθεί ο Νυμφίος «εν τω μέσω της νυκτός» μακάριος ο δούλος που θα βρει γονατιστό.

Κάντε το σήμα του Σταυρού γύρω απ’ το κάθε σπίτι. Όταν θα έρθει η στιγμή να μην το πάρει η δίνη.

Εξομολογηθείτε. Να είστε καθαροί. Κανείς δεν θα γνωρίζει ξαφνικά, που μέλλει να βρεθεί.

Ανοίξτε ΕυαγγέλιοΔιαβάστε Ιωάννη. Έρχονται οι ώρες του Θεού. Του Άγιου Ιωάννη.

Βάλτε Σταυρό μ’ ευχέλαιο πόρτες και παραθύρια. Για την Αγια-Σοφιά τυπώθηκαν τα άγια εισιτήρια.

Η ίδια η Θεοτόκος θα δώσει μυστικά, σ’ όσους τον Κύριο έχουν βαθειάμέσ’ την καρδιά.

Σ’ όσους στο Ευαγγέλιο δεν άλλαξαν κεραία. Σ’ όσους τον Τίμιο Σταυρό τον έχουν για σημαία.

Εσταύρωσε ο Κύριος την εδικήTου ποίμνη. Έρχεται μπόρα δυνατή. Μεγάλη θα ‘ναι η δίνη.

Μέσα της θα τραβήξει, μοιχούς, αρσενοκοίτες. Όσους την πίστη πρόδωσαν. Όλους τους Σοδομίτες.

Του Οικουμενισμού η ψεύτικη η άχνα σύντομα θα χαθεί. Βάρυνε από την αμαρτία η γη. Στα δύο θα σχιστεί.

Αλλάξατε το Ευαγγέλιο. Τους άγιους Πατέρες. Του Ασώτου Υιού πετάξατε τις άγιες τις βέρες.

Γυρίσατε την πλάτη στον Άγιο Πατέρα. Ξανά τα ξυλοκέρατα τρώτε την κάθε μέρα.

Μένει ο Πατέρας στοργικά εκεί και περιμένει. Το δάκρυ του θα κάψει, όλη την Οικουμένη.

Κλαίει τον κάθε του υιό. Το πλάσμα το δικό Του. Για όλους αυτούς σταυρώθηκε ο Υιός, Μονάκριβός Του.

Πάνω στην Πόλη (Κωνσταντινούπολη) σαν φανεί σημάδι θεϊκό, να πέσετε στα γόνατα. Κρατήστε τον Σταυρό.

Όταν φανεί αστέρι κι ο Τίμιος Σταυρός πάνω απ’ την Κωνσταντινούπολη, έρχεται βρυχηθμός.

Η Υπερμάχος Στρατηγός σ’ ουράνια νεφέλη, πάνω απ’ την Αγια-Σοφιά, κρατάει Σταυρό στο χέρι.

Σταυρώνει την Ελλάδα και την Μ. Ασία, Κύπρο, Πόντο, Αιγαίο και την Αγια- Σοφιά.

Τα ουράνια στρατεύματα στη γη έχουν κατέβει. Ο Αρχάγγελος ο Μιχαήλ την τάξη επιβλέπει.

Έχει σπαθί στα χέρια του. Αστράφτει η πανοπλία. Το σήμα περιμένει αυτός απ’ τον Μεσσία.

Αέρα, γη και θάλασσα, Αρχάγγελοι φρουρούν. Την ΥπερμάχονΣτρατηγόν μπροστά τους θα την δουν.

Του Αγίου Ιωάννη (Βατάτζη) εβγήκε το σπαθί. Μέσα στην άγια Πόλη, πολλοί τον έχουν δει.

Μιλάει μυστικά στους κρυπτοχριστιανούς, και δείχνει το σπαθί του στους Τούρκους στρατηγούς.

Τους λέει πως στο αίμα σύντομα θα πνιγούν. Των απ’ αιώνων οι σφαγές πως θα δικαιωθούν.

Οι άγιοι Δημήτριος, Μηνάς και Αϊ Γιώργης, συνάζουν τους Κρυπτοχριστιανούς μέσα στην άγια Πόλη.

Τους δίνουν οδηγίες πως θα προστατευτούν, όταν τα τύμπανα πολέμου σύντομα θ’ ακουστούν.

Σε μυστικές στοές υμνούνε τον Θεό. Κάνουνε λειτουργίες. Κρατάνε τον Σταυρό.

Η Υπερμάχος Στρατηγός σταύρωσε τα παιδιά της. Αυτά που χρόνια μυστικά υμνούνε τ’ όνομά της.

Κεράκια αναμμένα κάτω απ’ την άγια γη. Θα γίνουνε λαμπάδες, η γη να φωτιστεί.

Έρχεται η ώρα Χριστιανοί. Έφτασε η στιγμή. Η Ορθοδοξία ν’ απλωθεί σ’ ολόκληρη τη γη.

Εξομολογηθείτε. Να είστε καθαροί.

Έρχεται η οργή του ουρανού σ’ ολόκληρη τη γη.

Ολόκληρη η σφαίρα κρέμεται σε κλωστή. Στο φύσημα τ’ ανέμου γρήγορα θα κοπεί.

Το φύσημα τ’ ανέμου θα φέρει ο Αετός (δικέφαλος) που πάνω απ’ την Κωνσταντινούπολη επέταξε αυτός.

«Εν Τούτω Νίκα» γράφει ψηλά στον ουρανό. Πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται ο Χριστός.

Πατήρ, Υιός και Πνεύμα σταυρώσαν την Ελλάδα. Τον λύχνο του φωτός Ευαγγελίου τη δάδα.

Όταν σημείο θεϊκό φανεί πάνω απ’ την Πόλη, το «Τη Υπερμάχω» θ’ ακουστεί στην Οικουμένη όλη.

Το θυμιατό να καίει μπροστά στην Παναγιά. Ο Κύριος ευρίσκεται μεσ’ την Αγιά Σοφιά.

Το στόμα του Ιμάμη πολύ δεν θα προλάβει, στης Θεοτόκου τον ναό, αλλαλαγμό να κάνει.

Γιατί σε λίγο ο Κύριος > θα πει. Το «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε» στο σύμπαν θα ψαλεί.

Θυμιάζουνε οι άγγελοι τον άγιο ναό. Οι δώδεκα Απόστολοι φρουρούν τον τόπο αυτό.

Στα τέσσερα σημεία γύρω απ’ την Αγια-Σοφιά, οι δώδεκα Απόστολοι στέκονται μυστικά.

Ουράνιες δυνάμεις με σχήμα του Σταυρού γύρω απ’ την άγια πόλη, τον Κύριο υμνούν.

Στην Ελλάδα των μαρτύρων τζαμί θέλουν να κτίσουν. Τη σπάθα του Αρχάγγελου στην κεφαλή τους έχουν.

Δεν θα αφήσει ο Θεός εδώ τζαμί να κτίσουν. Πρωτού η πρώτη πέτρα μπει, ευθύς θα γονατίσουν.

Μετανοείτε Χριστιανοί γιατί έφτασε η ώρα. «Ευλογημένη» θ’ ακουστεί η Βασιλεία τώρα.

Η ευχή του Ιησού μη λείψει από τα χείλη. Σταυρώστε με ευχέλαιο το κάθε παραθύρι.

Να λέτε το «Τη Υπερμάχω» στην Άγια Παναγιά. Τα >, στολίζουν την Μαρία.

Το κάθε «Χαίρε» που θα λες, ρόδο εις την στολή της. Τα «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε» κρίνα εις την αυλή της.

Τα κρίνα αυτά τα παίρνουν άγγελοι μυστικά. Το άγιο Της Μαφόριο κεντάνε με αυτά.

Είναι τα κρίνα της αυγής. Της μιας Ορθοδοξίας. Του Ευαγγελισμού. Της νέας της ημέρας.

Τα ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΙΩΑΝΝΗ, ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ.

Αυτός θα κυβερνήσει τη νέα Ορθοδοξία. Του ουρανού θα έχει όλη την εξουσία.

Σ’ αυτούς που θα σταυρώνει, θα είναι ο Χριστός. Στους νέους αποστόλους θα δώσει τ’ άγιο φως.

Το στόμα του θα είναι ο λόγος του Κυρίου. Η λαλιά του Ιησού. Του άγιου Ευαγγελίου.

Όσοι δεν είναι καθαροί, κλήρος και λαός, δεν θα τολμήσουν να βρεθούν στο θρόνο του εμπρός.

Θα σκύψουν το κεφάλι θα φύγουν μακριά. Οι λύκοι θα πετάξουν την ψεύτικη προβιά.

Του Παναγίου Πνεύματος η χάρις θα καλύψει την κάθε σπιθαμή σ’ ολόκληρη την κτίση.

Η Ελλάδα τώρα βρίσκεται σ’ ένα συναγερμό. Κρατήστε το Ευαγγέλιο στα σπίτια ανοικτό.

Ούτε μία τρίχα από σας τώρα δεν θα χαθεί, σ’ όσους το δάκρυ της ψυχής σας ο Κύριος το δει.

Αντίδωρο να έχετε στα σπίτια κι αγιασμό. Μ’ ευχέλαιο σταυρώστε το κάθε σπιτικό.

Με ένα μικρό αντίδωρο για μέρες θα περνάτε. Με λίγο αγιασμό ποτέ δεν θα διψάτε.

Μα πρέπει η ψυχή σας να είναι καθαρή. Στο πετραχήλι αφήστε το κάθε σας γιατί.

Μίση, μνησικακία, αφήστε στον Θεό. Δεν ξέρετε τι θα συμβεί το επόμενο λεπτό.

Με ένα νεύμα του ο Θεός τη γη όλη θ’ αλλάξει. Ευλογημένη θ’ ακουστεί ξανά σ’ όλη την πλάση.

Δεν έχετε τα περιθώρια ούτε για μια στιγμή. Κάνετε προσευχή. Η γη απ’ την αμαρτία πολύ θα τρανταχτεί.

Ο Ρώσικος στρατός με χέρι στη σκανδάλη. Νύχτα ξανά επόμενη, δεν θα υπάρξει άλλη.

Σήκωσε τη σημαία ο Ρώσικος στρατός. Του Βυζαντίου πέταξε ψηλά ο Αετός.

Η Παναγιά η Σουμελά φόρεσε πανοπλία. Ξεκίνησε απ’ το Βέρμιο για την Αγιά Σοφία.

Μπροστά της προπορεύεται ο Τίμιος Σταυρός. Πιο πίσω του Πόντου οι μάρτυρες. Του Πόντου ο στρατός.

Λόγια επιβιώσεως σας έδωσα τεκνία. Ο Άγιος Παΐσιος σας δίνω λόγια θεία.

Η Υπερμάχος Στρατηγός σταύρωσε τον αιθέρα. Ευλόγησε το κάθε τέκνο της, υιό και θυγατέρα.

Αμήν και τω Θεώ Δόξα!

3. Οι μάσκες έγιναν αναγκαίες και τις κατασκευάζει φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη

H επιστροφή στην κανονική ζωή συνοδεύεται με την αναγκαστική χρήση μάσκας η οποία μάλιστα θα επιβάλλεται δια τσουχτερού προστίμου.

Η επιστημονική (είναι άραγε επιστημονική απόφαση) φαίνεται να αλλάζει το δόγμα χρήσης μάσκας το οποίο είχε διατυπωθεί πρόσφατα από τον ίδιο τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Η μάσκα σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή, όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν έως και επικίνδυνη. Αντιγράφω από το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, μόλις στις 9 Απριλίου:

«”Οχι” στη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης λέει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Δήλωσε μάλιστα ότι ο παραπάνω εξοπλισμός μπορεί να αποβεί περισσότερο βλαπτικός παρά ωφέλιμος για τους πολίτες, ενώ για τις μάσκες με βαλβίδα ανέφερε απερίφραστα ότι μπορεί να είναι επικίνδυνες».

Τι συνέβη ξαφνικά; Άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα; Αυτό πρέπει να το απαντήσουν οι επιστήμονες. Ωστόσο υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση. Η Ελλάδα αρχίζει να φοράει μάσκα αναγκαστικά, την ώρα που ο πρωθυπουργός προσωπικά, προωθεί την παραγωγή μασκών από ελληνικό εργοστάσιο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα του συγκεκριμένου επιχειρηματία εμφανίζεται σχεδόν ως εθνική υπόθεση και σύσσωμη η κυβέρνηση προωθεί μέσω δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στα social media, την μεγάλη επιτυχία, σα να ξεκίνησε η Ελλάδα να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκτόξευσης πυραύλου.

Πρόκειται για επένδυση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ιατρικής αποκατάστασης με την εταιρεία Animus και οποίος μεσούσης της κρίσης αποφάσισε να κάνει το επιχειρηματικό άνοιγμα στην κατασκευή μασκών. Η επιχειρηματική αυτή απόφαση εμφανίστηκε μαγικά ταυτόσημη με τη σωτηρία της χώρας, ενώ sites και κανάλια, προωθούν προκλητικά την συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και διαβεβαιώνει πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση. Ούτε το εμβόλιο για τον κορονοϊό να παρασκεύαζε η εταιρεία.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος εξηγούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές πριν λίγες μέρες πως δεν χρειάζεται μάσκα, αρχίζει να κάνει αναρτήσεις στο twitter ανακοινώνοντας πως επιτέλους κατασκευάζονται ελληνικές μάσκες.

Λίγες μέρες μετά όχι μόνο ο Άδωνης Γεωργιάδης, αλλά και η Επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, χαρακτηρίζει τις μάσκες απαραίτητες.

***

Είναι οι “αρπαχτές” της  Αγίας Φαμίλιας  κάτι τέτοια. Τα χοντρά λεφτά,όμως,  που θα φτάσουν και θα περισσεύουν   ως  και στον…Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον… 15ο στη σειρά,  “έπεσαν” με άλλα …ιστορικά δρώμενα. ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ , ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ, ΜΑΥΟ, ΖΗΜΕΝΣ, Οι μεγάλες δουλειές ,λέμε. Τα άλλα “χαψιές”.  Κάποιων εκατομμυρίων, βέβαια.

“Είναι πολλά τα λεφτά ,΄Αρη”. Και με τέτοια ” δολάρια πλυντηρίου”  ο Κούλης  φοίτησε στο Χάρβαρντ.

Πώς το έλεγε ο μπάρμπα Σπύρος ο Τσιγουρής στη Ανδρίτσαινα ;” Στούρνος πήγες, παιδάκι μου,  τούβλο γύρισες”!

4. Η φρουρά του Μητσοτάκη ήταν αυτή που ξυλοκόπησε τον μοτοσυκλετιστή;

Σοβαρό ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει, αν τελικώς ισχύει η πληροφορία που θέλει τους αστυνομικούς που παραβίασαν την Δευτέρα κόκκινο σηματοδότη συνοδεύοντας κάποιον επίσημο και στη συνέχεια κακοποίησαν οδηγό που διαμαρτυρήθηκε, ανήκει στη φρουρά του Πρωθυπουργού.

Η μηχανή με πινακίδα ΙΖΟ 955, δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του Πρωθυπουργού. Είναι δε μία από τις πέντε που έχουν αγοραστεί πρόσφατα και έχουν διατεθεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της ΕΥΠ και κάποια μέλη του Μαξίμου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως ενώ το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα αφού δημοσιοποιήθηκε βίντεο με τους συνοδούς φρουρούς να επιτίθενται σε πολίτη τον οποίο παραλίγο να τρακάρουν, δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση που θα υπόσχεται έστω έρευνα.

Είναι προκλητικό και ανήθικο, πολίτης να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας από συνοδεία μέλους της κυβέρνησης και όχι μόνο να μην υπάρχει αναφορά στο περιστατικό και τιμωρία, αλλά αντιθέτως να ευνοούνται σενάρια πως επρόκειτο για φρουρά επιχειρηματία.

Πέρα από την ίδια την αστυνομική βία, είναι πολύ σοβαρό επίσης το γεγονός πως το κυβερνητικό αυτοκίνητο, το οποίο πιθανολογείται πως χρησιμοποιεί ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται παραβιάζοντας τον ΚΟΚ, σε μια άδεια μάλιστα Αθήνα λόγω πανδημίας. Ο δε ξυλοδαρμός του πολίτη έγινε παρουσία του κυβερνητικού στελέχους.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε άλλος πολίτης, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης στο Facebook, περιγράφοντας τι ακριβώς είχε γίνει. Έγραψε συγκεκριμένα:

«Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει. Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν».

****

 Αυτά είναι…πλημμελήματα για δαύτους. Και  να δεις που θα βγούνε και από πάνω. Ο ξυλοφορτωθείς  θα καταλήξει… κερατάς  και δαρμένος! ΄Οπως πάντα σε αυτόν τον τόπο. Και όχι μόνο επί Κούλη εποχής.

5. Έρευνα: Διπλάσιος ο κίνδυνος για τους καρκινοπαθείς να αρρωστήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν από κορονοϊό

Α,μπα; Εμείς που δεν είμαστε γιατροί το λέμε μήνες τώρα. Αυτό ακριβώς. Και συνεχώς.
Και ακόμα πως  οι θάνατοι από  κορόνα είναι …μούφα.
Αν έχεις “καρδιά” προσβάλλεσαι  ευκολότερα από τον ιό. Κι δεν θα   πεθάνεις (αν) απ’ αυτόν,  αλλά από το καρδιακό σου  νόσημα.
Ξεφτίλα η ιατρική (μετά τη τεχνολογία)! Καμιά επιστήμη δεν  έχει  διασυρθεί  τόσο, όσο στις ημέρες μας η ιατρική και οι γύρω επιστήμες .
΄Ασε η διαπλοκή με τις εξουσίες πολλών  εκπροσώπων της . Από γελοίοι , ως λίαν επικίνδυνοι πολλοί από δαύτους. Ούτε σελέμπριτι να ήτανε.

 

6. ΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
Κορωνοϊός: Πώς η Ινδία, με 1,3 δισεκατομμύρια πληθυσμό, έχει μόλις 1.000 νεκρούς

***

Ερώτηση για Χαχόλους, έχοντες …iq ραδικιού.

Η Ινδία έχει 1,3 δισ. πληθυσμό  και 1.000 (υποτιθέμενους) νεκρούς από κορόνα.

Η Ελλάδα     11 εκατομμυριάκια  και 140 (υποτιθέμενους)  θανάτους από κορόνα).

Αν Η …Ελλάς ήταν πληθυσμιακά Ινδία, αλλά έπαιρνε  τα μέτρα που πήρε ο Κούλης ,για να προλάβει την πανδημία, πόσους νεκρούς θα θρηνούσαμε;

(Ο ευρών την απάντηση Δεξιός  Μαμελούκος  και ως τέτοιος με  σύγχυση φρενών και φανατίλα, αμειφθήσεται με …λοβοτομή μιας χρήσης. Να μην ξοδεύεται κιόλας , να τον λοβοτομούν συνεχώς).

Υ.Γ1.  “Μέχρι την στιγμή που επιβλήθηκε το lockdown, η Ινδία είχε λάβει κι άλλα μέτρα. Στις 11 Μαρτίου, η Ινδία ανέστειλε όλες τις τουριστικές βίζες και ανακοίνωσε ότι όλοι οι ταξιδιώτες που είχαν έρθει από πληγέντες χώρες του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες, θα έμπαιναν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες. Από τις 22 Μαρτίου, όλες οι εμπορικές πτήσεις απαγορεύτηκαν και όλες οι υπηρεσίες επιβατικών αμαξοστοιχιών τέθηκαν σε αναστολή”

Ο γράφων στις 22 Μάρτη ώρα 18.000 , έφτασα στο αεροδρόμιο Βενιζέλος από χώρα εξωτερικού. Μπήκα μέσα στη χώρα με εκατοντάδες άλλους επιβάτες και μάλιστα  τσάρτερ-μπουλούκι  από Αγλλία,  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

 

2. Στο μεταξύ, οι “φυλλάδες” και τα χαζοκούτια σε όλο τον κόσμο,  βιώνουν μια άνευ προηγουμένου αντίφαση σε όσα γράφουν και λένε.  Από τη μια ,τα ελληνικά, ας πούμε, ψέλνουν  διθυράμβους για τα μέτρα που  (δεν )πήρε ο Κούλης τους και έχουμε ΜΟΝΟ 150 νεκρούς (σε λίγο). Αλλά την ίδια ώρα, δε διστάζουν να ανεβάζουν και παραδείγματα που όχι  μόνο ανατρέπουν τα ίδια τους τα “επιχειρήματα” για τη διάδοση και τα μέτρα , αλλά και αυτοαποκαλύπτουν  την απάτη και η παραπληροφόρησή τους.

Ο αυτοεξευτελισμός είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά κοντυλοφόρων και μικροφώνων. Ανήθικοι ως το μεδούλι. Παντελώς και πάνα.

Το Δημοσίευμα:

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι οι σχετικά θετικοί αριθμοί της Ινδίας υποδηλώνουν πως το lockdown της χώρας σε εθνικό επίπεδο για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, θα μπορούσε να λειτουργεί – τουλάχιστον προς το παρόν. «Η Ινδία δεν περίμενε να κλιμακωθεί το πρόβλημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στις 14 Απριλίου, όταν ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 3 Μαϊου. «Αντ’ αυτού,μόλις εμφανίστηκε το πρόβλημα, προσπαθήσαμε να το σταματήσουμε, παίρνοντας γρήγορα αποφάσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η κατάσταση εάν δεν είχαν ληφθεί τόσο γρήγορες αποφάσεις».

Η Ινδία πήρε αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, σχετικά πολύ νωρίς
Ωστόσο, η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς της Ινδίας είναι πιο περίπλοκη – και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς για την Ινδία να συγχαρεί τον εαυτό της. «Τουλάχιστον σε αυτό τον γύρο, φαίνεται πως ο ιός δεν μπόρεσε να βλάψει όσο φοβόμασταν» δήλωσε ο Σρινάθ Ρέντι, πρόεδρος του Ιδρύματος Δημόσιας Υγείας της Ινδίας, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την εκπαίδευση, την έρευνα και την πολιτική ανάπτυξη. «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι έχουν κλείσει τελείως αυτό το βιβλίο».

Πόσο γρήγορες ήταν οι αποφάσεις του Μόντι;
Στις 24 Μαρτίου, ο Μόντι ανακοίνωσε πως η χώρα θα έμπαινε σε lockdown τριών εβδομάδων. Η κλίμακα ήταν άνευ προηγουμένου. Η Ινδία έχει πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων και είναι η μόνο χώρα με τόσο πληθυσμό που έχει επιβάλει περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο – η Κίνα το έκανε σε συγκεκριμένες πόλεις.

Ήταν μια μεγάλη απόφαση. Η είσοδος στο lockdown σήμαινε ότι εκατομμύρια εργαζόμενοι με ημερομίσθιο θα στερούνταν εισοδήματος. Αλλά η μη επιβολή αυστηρών μέτρων, κινδύνευε να συντρίψει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Ινδίας. Ένα μοντέλο υπολόγισε ότι χωρίς μέτρα κοινωνικής απόστασης, περίπου 150 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία θα είχαν μολυνθεί έως τον Ιούνιο. Την Παρασκευή, ο κορυφαίος αξιωματούχος πανδημίας της Ινδίας είπε ότι η χώρα θα είχε μέχρι τώρα περισσότερες από 100.000 περιπτώσεις εάν δεν ήταν το εθνικό lockdown.

Η Ινδία μπήκε νωρίς σε περιοριστικά μέτρα – Η σύγκριση με Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ινδία μπήκε σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα σχετικά γρήγορα- ανακοινώθηκε όταν η χώρα είχε αναφέρει 519 κρούσματα κορωνοϊού. Συγκριτικά, η Ιταλία περίμενε έως ότου είχε πάνω από 9.200 κρούσματα προτού περάσει σε εθνικό lockdown, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είχε περίπου 6.700.

Η σύγκριση της Ινδίας με την Ιταλία, στην έναρξη της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων/Φωτογραφία: CNN
Ο Ραμανάν Λαξμιναραγιάν, διευθυντής του Κέντρου Δυναμικής, Οικονομίας και Πολιτικής Νόσων, ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού με γραφεία στην Ουάσιγκτον και το Νέο Δελχί, δήλωσε ότι η απόφαση να επιβληθεί ένα lockdown αμέσως, ακόμη και όταν οι αριθμοί ήταν σχετικά μικροί, μείωσε τα ποσοστά επαφής, σημαντικά.

Στην διάρκεια της εφαρμογής του lockdown, χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να εγκαταλείψουν τις μεγάλες πόλεις της Ινδίας, αφού οι περιορισμοί τους άφησαν χωρίς εργασία. Αυτό προκάλεσε φόβους πως οι μετανάστες θα μπορούσαν να εξαπλώσουν τον ιό, με ορισμένους αξιωματούχους στην ινδική πολιτεία Ουτάρ Πραντές, να ψεκάζουν ακόμη και τους εργαζόμενους που επέστρεφαν με απολυμαντικό – μια αναποτελεσματική προσέγγιση στον έλεγχο του κορωνοϊού.

Μία εβδομάδα μετά το lockdown, οι δύο πρώτοι θάνατοι στην Ινδία από κορωνοϊό
Περίπου μία εβδομάδα μετά την έναρξη του lockdown, δύο άτομα είχαν πεθάνει από κορωνοϊό στις πυκνοκατοικημένες παραγκουπόλεις της Βομβάης. Μετά τον δεύτερο θάνατο, πολλά από τα μέλη της οικογένειας του άνδρα είχαν δοκιμαστεί και τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι, και το συγκρότημα 300 σπιτιών και 90 καταστημάτων που απαρτίζουν την γειτονιά του, σφραγίστηκε.

Μέχρι την στιγμή που επιβλήθηκε το lockdown, η Ινδία είχε λάβει κι άλλα μέτρα. Στις 11 Μαρτίου, η Ινδία ανέστειλε όλες τις τουριστικές βίζες και ανακοίνωσε ότι όλοι οι ταξιδιώτες που είχαν έρθει από πληγέντες χώρες του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες, θα έμπαιναν σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες. Από τις 22 Μαρτίου, όλες οι εμπορικές πτήσεις απαγορεύτηκαν και όλες οι υπηρεσίες επιβατικών αμαξοστοιχιών τέθηκαν σε αναστολή.

Συγκριτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες περιόρισαν τους αλλοδαπούς που επέστρεφαν από την Κίνα, το Ιράν και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν υπήρχε γενική απαγόρευση εισόδου αλλοδαπών στην χώρα.