(” άμ’ έπος άμ’ έργον”. Οι καλές ειδήσεις). Η ΦΥΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!

(Οι καλές ειδήσεις μιλούν απο μόνες τους. Πολλές φορές ούτε σχόλια είναι απαραίτητα. Τις  χαλάνε μάλιστα).

 

1. “Η ιστορία μιας δικηγόρου που έφυγε από την Αθήνα και καλλιεργεί βότανα στην Κομοτηνή με τον γεωπόνο σύζυγό της

Ο γεωπόνος Κώστας Παπάζογλου και η δικηγόρος Αγγελική Δράκου δοκιμάζοντας ένα αφέημα με βότανα που καλλιεργούν οι ίδιοι - Φωτογραφία: grizo_prasino/Instagram

Ένα ζευγάρι στην Κομοτηνή, μια δικηγόρος και ένας γεωπόνος, μοιράζονται με το iefimerida τις εμπειρίες από την αγροτική ζωή στην ύπαιθρο, αλλά και τα μυστικά για τα ευεργετικά βότανα της μεσογειακής γης.

Οι μέρες τους έχουν το χρώμα της καλέντουλας και της λεβάντας, τη μυρωδιά από το θυμάρι, τη λουίζα και το δυόσμο και τη γεύση του τσαγιού και του χαμομηλιού, που καλλιεργούν σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων στρεμμάτων στην Κομοτηνή. Η Αγγελική Δράκου και ο Κώστας Παπάζογλου, εκείνη δικηγόρος που άφησε την καριέρα της στην Αθήνα για να ζήσει μια πιο αυθεντική ζωή κοντά στην φύση κι εκείνος γεωπόνος, με προσωπική εργασία και πείσμα, κατάφεραν να κάνουν τα βότανα αντικείμενο ενός μοντέρνου brand που αν και πατά τα πόδια του γερά στη γη, απογειώνεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας δημιουργικά τα κοινωνικά δίκτυα.

Έχετε ένα μικρό παιδί. Πόσο ευεργετική είναι η επαφή του παιδιού με τη γη; Πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί στην επαρχία σήμερα;

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα παιδιά θα έπρεπε να περνάνε χρόνο στη φύση καθημερινά και όχι μια στο τόσο. Το βλέπουμε στο γιο μας, το βλέπουμε και στα μικράκια του παιδικού σταθμού που συνεργαζόμαστε υλοποιώντας ένα πρόγραμμα που έχουμε ονομάσει «Σχολείο της γης». Πέρα από την χαρά που ξεχειλίζει όταν μικροί άνθρωποι είναι εκεί έξω και εξερευνούν, βλέπουμε στην πράξη πως αναπτύσσονται δεξιότητες που όσοι μεγαλώσαμε σε πόλεις δεν τις αποκτήσαμε ποτέ. Η ευκολία με την οποία κινείται ο γιος μας στη φύση είναι ζηλευτή και φυσικά τα πράγματα δεν θα ήταν έτσι αν μέναμε στην Αθήνα. Χαιρόμαστε πολύ που μπορούμε μετά το σχολείο να πάμε στη θάλασσα για μπάνιο και να είμαστε πίσω σε 2 ώρες. Χαιρόμαστε και που είναι πανεύκολο να βλέπει τους φίλους του εκτός σχολείου γιατί οι αποστάσεις είναι μικρές. Όπως σε όλα όμως κάθε επιλογή έχει το τίμημά της. Τα ερεθίσματα είναι πολύ λιγότερα στην επαρχία και οι ευκαιρίες για να δοκιμάσει ένα παιδί νέες εμπειρίες ή να αναπτύξει μία σταθερή σχέση με τον πολιτισμό είναι πολύ λιγότερες”.

***

Κίνηση ζωής,  Σωστή και λυτρωτική . Μια επιλογή που οφείλουν κι άλλοι να ακολουθήσουν.  Η ύπαρξη του ανθρώπου  βρίσκει νόημα  μόνο μέσα από τη Φύση και κοντά της,  τα μυστικά και τις χαρές της.

Με το τελευταίο μόνο  που είπαν  οι καλοί κι  έξυπνοι αυτοί άνθρωποι και γονείς , δε θα συμφωνήσουμε.   Ποιος είναι ο πολιτισμός της πόλης ; Ο θόρυβος, η μόλυνση ή οι…επιθεωρήσεις της  βιομηχανίας  θεάματος; Τα ερεθίσματα για ένα παιδί είναι περισσότερα και γονιμότερα κοντά στη Φύση.

2. α.Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ:  Επικράτηση των Δημοκρατικών στη Γερουσία

      β. Συνάντηση Μπάιντεν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ενόψει G20 -Ταϊβάν, Ουκρανία και Β. Κορέα στην ατζέντα.

Διάγγελμα Μπάιντεν στον λαό των ΗΠΑ

3. Βραζιλία: Ξέσπασε σε κλάματα ο πρόεδρος Λούλα μιλώντας για την πείνα στη χώρα του

Λουίς Ινάσιο Λούλα

Ο Λούλα, που κέρδισε πριν από δύο εβδομάδες τις εκλογές  στη Βραζιλία, στη διάρκεια ομιλίας του ξέσπασε σε κλάματα, αναφερόμενος στο πρόβλημα πείνας που μαστίζει τη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, λέγοντας πως θα είναι ευτυχισμένος αν «κάθε Βραζιλιάνος μπορεί κάθε μέρα να έχει τον καφέ του και το φαγητό του».

4.Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν υποδέχεται Ιρανές ακτιβίστριες και χαιρετίζει την «επανάστασή» τους

Εμανουέλ Μακρόν Φόρουμ για την Ειρήνη Παρίσι

5.Πορεία  στα Τίρανα όπου χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη διαφθορά και την εξάπλωση της φτώχειας

Πορεία και επεισόδια στα Τίρανα όπου χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη διαφθορά και την εξάπλωση της φτώχειας

6. Γεωτρύπανο στα Ιωάννινα το 2023 -Η Ελλάδα μπορεί σε 3 χρόνια να έχει ενεργειακή ανεξαρτησία

γεώτρηση σκρέκας

7. Δρομέας 91 ετών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο: Ο Στέλιος Πρασσάς έχει το «μαγικό φίλτρο» για τα 42 χλμ

Ο 91χρονος μαραθωνοδρόμος, Στέλιος Πρασσάς, στη γραμμή εκκίνησης του φετινού αγώνα