ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σήμερα, 13/11/2022 εδώ στο ιστορικό μας σάιτ γιορτάζουμε μια νέα νίκη και …περιπέτεια. Σπάσαμε στην τελευταία  καταμέτρηση το φράγμα των 2.000.000 επισκέψεων,  όπως ,βέβαια, την παρουσιάζει  το Google Analytics (*).  Στην πραγματικότητα, η επισκεψιμότητα είναι πιθανότατα και τριπλάσια!  Και υπολογίζουμε την πρόσφατη. Η παλιότερη,  με όσες εισβολές  υπέστη  το σάιτ, χάθηκε πια. ΄Ηταν, όμως,  και τότε πλούσια.  Φτάνει να δει κανείς τις αναγνώσεις που υπάρχουν δίπλα σε κάθε κείμενο στο παλιό σάιτ.

Αλλά   η Google της Ελλάδας συνεχίζει  να μας κάνει πόλεμο, αποκρύπτοντας τους  πραγματικούς αριθμούς των επισκέψεων του σάιτ, επειδή, παρά τις απειλές τους, εδώ και χρόνια, δεν τους πληρώνουμε νταβατζιλίκια,   δεν τους δώσαμε ούτε ένα ευρώ για να μας προωθήσουν, να μας διαφημίσουν, να παρουσιάζουν κατασκευασμένα (πέτσινα )  νούμερα επισκεπτών, να βάζουν  κείμενά μας στα σαλόνια τους, όπως κάνουν με εκείνους που  πληρώνουν.΄Ηταν κι αυτό μια νίκη, ανάμεσα σε πολλές άλλες που κατακτήσαμε στα σχεδόν 15 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας μας στο διαδίκτυο  και ενημέρωσης , συμμορφωμένοι πάντα με τους κανόνες της ιστορικής δημοσιογραφίας και σε συνεχή σύγκρουση με  εκείνους της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

Με αυτή την ευκαιρία,  προχωράμε και στην καθιέρωση νέων και ουσιαστικών προτύπων και στόχων στην ενημέρωση και την πληροφορία.   Στον Τύπο, που σήμερα  υπάρχει και εκφράζεται  μόνο μέσω  της Ιστορικής  Δημοσογραφίας.  Πάντα είχαμε χωριστούς δρόμους με την εμπορική δημοσιογραφία, η οποία καμιά σχέση ,βέβαια, δεν έχει με όσα οφείλει να υπηρετεί , ως  τέταρτη  εξουσία, αφού διάλεξε να είναι βιομηχανία.  Ρύπος και και όχι Τύπος.    Ποτέ και πουθενά δε συναντήθηκαν οι δρόμοι μας με εκείνους. Κι είναι τιμή και καμάρι μας. Είναι νίκη και κατάκτηση.

Ελόγου τους, τρώνε ψωμί ή πλουτίζουν, πουλώντας τα προϊόντα του φόβου, της τρομοκρατίας, της κατάθλιψης, του…Αρμαγεδώνα.  Και πρώτα στα ράφια τους  σε άπειρες συσκευασίες με…πολυτελή  περιτυλίγματα ,  το αίμα και το σπέρμα.

Αυτή την επιχείρηση ξέρουν χρόνια τώρα,  αυτή  κάνουν ,και πολύ  καλά μάλιστα.  Και είναι αυτός ο λόγος που όσοι τους εμπιστεύονται, οι  πελάτες τους,  έχουν κι αυτοί καταντήσει ζόμπι παραπληροφόρησης και  ψύχωσης, έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη,   μη αναστρέψιμη λοβοτομή. Εθίστηκαν στη θλίψη και την ψύχωση.   Και δεν μπορούν πια να θεραπευτούν. ΑΝ ΔΕΝ ΠΆΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΦΡΙΚΗΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ.

“Ειδήσεις” μαύρες, συμφοράς, καταστροφής, εγκλήματος. Ο “Λεβιάθαν” είναι  πανταχού παρών  και καραδοκεί να τους κατασπαράξει.  Λες και ο κόσμος  όλος είναι μια απέραντη κόλαση. Αδίστακτοι στο να διαπράττουν ΄Υβριν .  Ασεβείς και  ανίεροι, επειδή ακριβώς προσβάλλουν τη   Φύση.  Δεν όρισαν οι φυσικοί νόμοι  τέτοιου είδους ζωή.  Σε καμιά περίπτωση δεν είναι πόνος και συμφορά η μοναδική  πραγματικότητα στην ανθρώπινη ζωή.

Το καλό και το κακό, όπως έλεγε ο σοφός ,είναι κρεμασμένα από τη ίδια κορυφή. Αλλά, ουδέποτε   το κακό  υπερέχει του καλού. Είναι αυτή ακριβώς η απάτη και η διατροφική αντίληψη  που προπαγανδίζουν  οι Γκέμπελς στους αιώνες. Ιδιαίτερα σήμερα που έχουν άπειρες πλατφόρμες  προώθησης του ψεύδους και της απάτης τους.

Κάθε φορά που πιάνουν πληκτρολόγιο  ή μικρόφωνο, σκορπούν  τρόμο και πανικό, απειλές και  ύβρεις. Αφήνουν να ξεχυθεί ποτάμι η  δυσωδία βόθρου ,  το σκοτάδι λαγουμιού. Κι εκεί συμφύρονται με    όσους έχουν το μαζοχισμό , τον  ψυχωτισμό  να τρέφονται  με τις ακαθαρσίες  των Γκέμπελς.  Γι αυτό είναι ίδιοι και όμοιοι.  Τάλε κουάλε.  Δεν ξεχωρίζεις πια θύτη από θύμα. Οι  μεν τρέφουν τους δε και αντίστροφα. Και οι δυο στο τέλος τρώνε τις σάπιες  σάρκες τους.

Εμείς, από την πρώτη στιγμή   αποστασιοποιηθήκαμε  από αυτό το άρρωστο περιβάλλον. Δεν μπήκαμε  ποτέ,  ούτε για εμπειρία μέσα.  Επειδή, ακριβώς,  ζούμε και αναπνέουμε στον καθαρό αέρα, είμαστε  φαν της  …υγιεινής διατροφής, πίνουμε ξάστερο και καθαρό νερό. Σεμνυνόμαστε  να αυτοχαρακτηριζόμαστε ως  οι “Βίγκαν”   της υγιούς  δημοσιογραφίας!

Γι αυτό και  δεν έχουμε φίλους ή  επισκέπτες σαν τους δικούς τους.   ΄Αρρωστους από τις λοβοτομές με τις οποίες  τους έχουν καθυποτάξει και κυκλοφορούν πια,  ως τύποι βγαλμένοι από  “zombie movies”.   Δεν καλλιεργούμε  τέτοιου είδους φρίκη εδώ, ούτε χρειαζόμαστε  τις επισκέψεις τους . Θέλουμε φίλους υγιείς  στο μυαλό και το συναίσθημα, συνετούς,  έντιμους και προπαντός με ανθρωποκεντρική παιδεία και  (δια) μόρφωση.

 

 

 

Ξεκινάμε, λοιπόν, από σήμερα την επανάστασή μας.  ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΓΙΗ, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ   ΚΟΣΜΟ, ΤΗ ΧΑΡΜΟΣΥΝΗ ΕΙΔΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.

Γεμάτος ο κόσμος από ανθρώπους  που δεν έχουν αφύσικη συμπεριφορά . Δε δολοφονούν, δεν τρέφονται με τη  βία, δεν τρομοκρατούν, δεν εξαπατούν, δε φέρνουν την κόλαση στη ζωή των άλλων.

Όχι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι .΄Ομως είναι συντριπτικά  λιγότεροι, η απόλυτη και άρρωστη μειοψηφία.  Μόνο οι Γκέμπελς  κάνουν το ψέμα αλήθεια, το άδικο δίκαιο, το  ελάχιστο ,μέγιστο, το λίγο πολύ, τη λεπτομέρεια, κανόνα. Εμείς, θα κρατάμε την αναλογία και την ισορροπία.

Θα προσπαθήσουμε να γκρεμίσουμε  κι  αυτό τον   κόσμο τους.  Θα το παλέψουμε, μέχρι ο Τύπος να βρει τον πραγματικό του δρόμο. Κι αυτό θα γίνει μόνο ,αν εξαφανίσουμε  τους άρωστους ,   εμπόρους  και πελάτες,   από προσώπου γης.

Ξεκινάμε. Και για άλλη μια φορά, έστω και αν  οι απόγονοι του Ναζί δημοσογράφου δε διαθέτουν ίχνος αυτογνωσίας, θα αναγκαστούν μια μέρα να κατανοήσουν τη σοφή φράση:

“Μπορείτε να κοροϊδεύετε  όλους τους  ανθρώπους μερικές φορές. Μερικούς, όλες τις φορές. ΄Ολους, όμως, τους ανθρώπους, όλες τις φορές, είναι αδύνατον να τους εξαπατάτε”.

Ας το βάλει, λοιπόν, καλά στο μυαλό της  αυτό, η μαφιόζικη, γκεμπελική συμμορία. Θα το βρουν μπροστά τους  και με μαθηματική, αλλά πρωτίστως  με ..ιστορική ακρίβεια!

(*) Αρχείο παλαιού ιστότοπου:

Home | English version English version | Links | Contact Us | New Site |
MAIN MENU
ΑΡΧΙΚΗ
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΘ/ΤΩΝ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
Βήμα Πρωταγωνιστών
ΔΡΩΜΕΝΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ADMIN
STATISTICS
Επισκέπτες: 2001415