Κυβέρνηση:” Έφτασαν τα 6 Rafale στην Ελλάδα”. Θουκυδίδης: ” ἥδε ἡ ἡμέρα τοῖς Ἕλλησι μεγάλων κακῶν ἄρξει.» (=Αυτή η ημέρα είναι η αρχή μεγάλων δεινών για τους ΄Ελληνες)!

 

“Έφτασαν τα 6 Rafale στην Ελλάδα:  Πέταξαν πάνω από την Ακρόπλη. Η υποδοχή στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα –

 

Η πτήση των Rafale πάνω από την Ακρόπολη

“Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας», τους είπε ο Πύργος Ελέγχου, «Η 332 μοίρα πετά στο μέλλον», απάντησε ο αρχηγός του σχηματισμού των 6 αεροσκαφών Παρόντες στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών στην Τανάγρα ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ και ο πρεσβευτής της Γαλλίας”

*****

«Η 332 μοίρα πετά στο μέλλον», Απάντησε ο αρχηγός του σχηματισμού των 6 αεροσκαφών”!

Στην ανιστόρητη και προκλητική (διάβαζε στρατόκαυλη)  αυτή απάντηση του…αρχηγού του σχηματισμού , ο μεγάλος  Αθηναίος ιστορικός Θουκυδίδης  δίνει τη δική του απάντηση, την οποία, βέβαια,  ούτε ο συγκεκριμένος “αρχηγός” πρόκειται να κατανοήσει για χίλιους λόγους,  ούτε τα αφεντικά για τα οποία δουλεύει και τους παρέχει  κάλυψη στο εγκληματικό τους έργο. Το σίγουρο είναι πως α. όλοι τούτοι μόνο για το μέλλον της  Ελλάδας δε νοιάζονται  και συμβολικά σήμερα με το πανηγύρι των Rafale που έστησαν , μεγάλες  συμφορές προετοιμάζουν για τους μελλοντικούς ΄Ελληνες  . β. Ο πατριωτισμός της δικής τους εκδοχής και σύστασης  είναι το προπέτασμα καπνού  των απατεώνων.

“ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΑΙ”: (Πελοποννησιακός  πόλεμος),λοιπόν:

[2.12.1] Τοσαῦτα εἰπὼν καὶ διαλύσας τὸν ξύλλογον ὁ Ἀρχίδαμος Μελήσιππον πρῶτον ἀποστέλλει ἐς τὰς Ἀθήνας τὸν Διακρίτου ἄνδρα Σπαρτιάτην, εἴ τι ἄρα μᾶλλον ἐνδοῖεν οἱ Ἀθηναῖοι ὁρῶντες σφᾶς ἤδη ἐν ὁδῷ ὄντας. [2.12.2] οἱ δὲ οὐ προσεδέξαντο αὐτὸν ἐς τὴν πόλιν οὐδ᾽ ἐπὶ τὸ κοινόν· ἦν γὰρ Περικλέους γνώμη πρότερον νενικηκυῖα κήρυκα καὶ πρεσβείαν μὴ προσδέχεσθαι Λακεδαιμονίων ἐξεστρατευμένων· ἀποπέμπουσιν οὖν αὐτὸν πρὶν ἀκοῦσαι καὶ ἐκέλευον ἐκτὸς ὅρων εἶναι αὐθημερόν, τό τε λοιπὸν ἀναχωρήσαντας ἐπὶ τὰ σφέτερα αὐτῶν, ἤν τι βούλωνται, πρεσβεύεσθαι. ξυμπέμπουσί τε τῷ Μελησίππῳ ἀγωγούς, ὅπως μηδενὶ ξυγγένηται. [2.12.3] ὁ δ᾽ ἐπειδὴ ἐπὶ τοῖς ὁρίοις ἐγένετο καὶ ἔμελλε διαλύσεσθαι, τοσόνδε εἰπὼν ἐπορεύετο ὅτι «ἥδε ἡ ἡμέρα τοῖς Ἕλλησι μεγάλων κακῶν ἄρξει.» [2.12.4] ὡς δὲ ἀφίκετο ἐς τὸ στρατόπεδον καὶ ἔγνω ὁ Ἀρχίδαμος ὅτι οἱ Ἀθηναῖοι οὐδέν πω ἐνδώσουσιν, οὕτω δὴ ἄρας τῷ στρατῷ προυχώρει ἐς τὴν γῆν αὐτῶν. [2.12.5] Βοιωτοὶ δὲ μέρος μὲν τὸ σφέτερον καὶ τοὺς ἱππέας παρείχοντο Πελοποννησίοις ξυστρατεύειν, τοῖς δὲ λειπομένοις ἐς Πλάταιαν ἐλθόντες τὴν γῆν ἐδῄουν.

[2.12.1] Μετά τα λίγα αυτά λόγια, ο Αρχίδαμος διάλυσε την συνάθροιση και, πριν από οτιδήποτε άλλο, έστειλε στην Αθήνα τον Σπαρτιάτη Μελήσιππο του Διακρίτου για να μάθει μήπως οι Αθηναίοι, βλέποντας τον εχθρό να βρίσκεται κιόλας κοντά, θα ήσαν περισσότερο ενδοτικοί. [2.12.2] Οι Αθηναίοι, όμως, δεν τον άφησαν να μπει στην πόλη ούτε φυσικά να παρουσιαστεί στην Εκκλησία του Λαού και τούτο επειδή, προηγουμένως, είχε ψηφιστεί πρόταση του Περικλή, να μην γίνει δεκτός κανένας κήρυκας ή πρεσβεία των Λακεδαιμονίων από την στιγμή που θα είχαν αρχίσει αυτοί την εκστρατεία. Έδιωξαν, λοιπόν, τον Μελήσσιππο χωρίς να τον ακούσουν και τον διάταξαν να βγει, αυθημερόν, από τα σύνορα της Αττικής. Πρόσθεσαν ότι από τότε κι ύστερα θα μπορούν οι Λακεδαιμόνιοι, αν θέλουν, να στέλνουν πρέσβεις μόνο αν αποσυρθούν στο έδαφός τους. Έστειλαν και φρουρούς με τον Μελήσιππο, ώστε να μην επικοινωνήσει με κανέναν. [2.12.3] Όταν έφτασε στα σύνορα κι έπρεπε να χωριστεί απ᾽ τους συνοδούς, πριν ξεκινήσει, γύρισε και είπε τα λίγα αυτά λόγια: «Η μέρα η σημερινή είναι αρχή μεγάλων κακών για τους Έλληνες». [2.12.4] Όταν έφτασε στο στρατόπεδο και ο Αρχίδαμος έμαθε ότι οι Αθηναίοι δεν είχαν καμιά πρόθεση να φανούν υποχωρητικοί, σήκωσε το στρατόπεδο και προχώρησε στο έδαφός τους. [2.12.5] Οι Βοιωτοί έστειλαν κι εκείνοι στους Πελοποννησίους όσο πεζικό και ιππικό είχαν υποχρέωση να παραχωρήσουν στην κοινή εκστρατεία και με τον υπόλοιπο στρατό τους πήγαν στην Πλάταια και ρήμαξαν τα χωράφια.

Οι χείριστες συγκυρίες  και που δε θα μπορούσε να ήταν…χειρότερες αυτή  την ώρα  α. με  πρωθυπουργό της Ελλάδας  ένα διεφθαρμένο Κυριάκο Μητσοτάκη και της Τουρκίας απέναντι έναν Ρετζέπ Ταϊγίπ Ερντογάν, που ονειρεύεται να γίνει… Σουλτάνος  β. Αμφότεροι  ενδεείς φρενών  και ελλειμματικής, ως ανύπαρκτης  συνειδότητας επί πάσης ηθικής αρχής και διαχρονικής αξίας.  Αντίθετα,  συναγωνιζόμενοι  ποιος θα αναδείξει  την αφροσύνη, την απάτη ,τον καιροσκοπισμό και τη αρχομανία   σε  ένθερμο “πατριωτισμό”,  κάνουν τα πράγματα πλέον  τραγικά και μη αναστρέψιμες τις συνέπειες.

΄Εχουμε δεδομένα για τους νουν, συνείδηση και ηθική έχοντας  τα ακόλουθα:

  1. Οι τελευταίες  αγορές της κυβέρνησης   από τη γαλλική πολεμική  βιομηχανία  μαχητικών αεροσκαφών και φρεγατών, έγιναν μόνο και μόνο για να  κινηθεί  κρατικό χρήμα εύκολα και χωρίς πολλές- πολλές  αντιπολιτευτικές αντιδράσεις μια και είναι χρήμα που το δικαιολογούν ότι  ξοδεύεται για την άμυνα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.  Στην πραγματικότητα, βέβαια, η στρατιωτική υπεροχή της γείτονος, δεν ανατρέπεται με  αγορές τέτοιου είδους ,και οι δυο πλευρές ως μέλη του ΝΑΤΟ,  το γνωρίζουν πολύ καλά,
  2.  Απ΄αυτό το αλισβερίσι,  βγήκε κερδισμένη ,ασφαλώς, και μάλιστα  σε δύσκολες οικονομικά εποχές η γαλλική κυβέρνηση του “φίλου” Μακρόν και από την άλλη πλευρά,  όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή  την ολέθρια  για το παρόν και το μέλλον της χώρας αγορά, με μίζες, χρήμα κάτω από το τραπέζι, εικονικές εκτιμήσεις και αξιολογήσεις ,ποσοστά , άλλες απολαβές μεσαζόντων, που  λαμβάνουν χώρα πάντα σε τέτοιου είδους συναλλαγές.
  3. Η αντιπολίτευση, αντί να κάνει σημαία την απάτη αυτή και να αποδείξει με εύκολα και ηχηρά ντοκουμέντα πως από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση την εξουσία  ο Παναγιωτόπουλος και οι συν αυτώ αχυράνθρωποι του Μητσοτάκη, προετοίμαζαν τη στιγμή αυτών των αγορών και  ο Αλέξης Τσίπρας περισσότερο  να “κηρύξει ανένδοτο”, επισημαίνοντας    συνεχώς και  αδιαλείπτως σε όλους τους τόνους πως  τέτοιες αγορές δεν ανατρέπουν ουδεμία ισορροπία  τρόμου  στο Αιγαίο και πως μοναδικός στόχος είναι οι  μίζες της φαμίλιας και των  συνεργατών  της,   τήρησε… πατριωτική σιγή ιχθύος  ,με εντελώς ανόητες ,εκτός τόπου και  χρόνου ανακοινώσεις και καταγγελίες (στρακαστρούκες)  που  αν μη τί άλλο, “έριχαν νερό” στο μύλο των δραστών της μεγάλης αυτής  κομπίνας του αιώνα.
  4.  Οι διαφορές της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν περιορίζονται  μόνο σε ό,τι οι ελληνικές κυβερνήσεις προπαγανδίζουν, αλλά είναι  πολύ περισσότερες.  Κι  από τη στιγμή που  δεν μπορούν να επιλυθούν με διπλωματικά μέσα, το διάλογο  και τη συναίνεση  κυβερνήσεων, τότε η μόνη  λογική και δίκαιη λύση, είναι η προσφυγή σε Δικαστήριο, όπως  γίνεται και στις ιδιωτικές διαφορές και η δέσμευση και των δύο πλευρών πως θα αποδεχτούν και  θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.
  5. Αυτό σημαίνει πως αντί με τις παραληρηματικούς, εθνικιστικούς δεκάρικους   κι από τα δύο μέρη. ,με ύβρεις, απειλές θερμοκέφαλες  δηλώσεις, αλλά και προκλητικές  αγορές σαν τις τελευταίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη , που διευρύνουν το χάσμα και δεν επιτρέπουν την προσέγγιση των  δύο πλευρών και την εξωδικαστική επίλυση  των διαφορών των δύο κρατών, όφειλαν ,αν ήταν ειλικρινείς και έντιμες και οι δύο κυβερνήσεις, να  εργαστούν και να εργαλειοποιήσουν όλα τα πρόσφορα διπλωματικά και άλλα ειρηνικά μέσα  διαλόγου  για την  προσφυγή  σε Δικαστήριο και όχι στην υιοθέτηση της τακτικής  των  άναρθρων  εθνικιστικών κραυγών  που εκτός των άλλων, υποβοηθούν την διάνοιξη  πονηρών οδών με πρόσχημα τον πατριωτισμό κατασπατάλησης  δημοσίου χρήματος και από τις δύο μεριές σε βάρος της άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τους  δύο λαούς.
  6.     Η χώρα μας  έχει εδώ και χρόνια βυθιστεί στα χρέη. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, λίγους μήνες πριν,  η Ελλάδα καταγράφει τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση του χρέους σε όλον τον κόσμο! Στα τέλη του α’ τριμήνου 2021, το χρέος ανήλθε στα 344,1 δισ. ευρώ, ενώ το α΄ τρίμηνο του 2020 ,ήταν στα 333,842 δισ. ευρώ. Το δε  έλλειμμα  αυτή την ώρα πρέπει να υπερβαίνει  το 10%.  Απίστευτο, αλλά αληθινό.  ΔΕΥΤΕΡΗ σε όλη την υφήλιο! Τα νούμερα είναι αδυσώπητα και ουδείς δημαγωγός μπορεί να παίξει με την αλήθεια των αριθμών. Κι αν παίζουν κάποιοι, όπως κάνει σήμερα ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, δεν  υπάρχουν άνθρωποι που θα τον πιστέψουν. Πλην, φυσικά ,των ανοήτων, που  τούτοι, ούτως ή άλλως , δεν υπάρχει περίπτωση ουδείς να   νικήσει την ανοησία τους Η αύξηση αυτή του χρέους, όπως  οι  εύφρονες αντιλαμβάνονται, οφείλεται εν πολλοίς στους τελευταίους εξοπλισμούς, αλλά και στη γενικότερη καπιταλιστική διαχείριση της ελληνικής οικονομίας,  που ανέκαθεν  δε στηρίζεται στα δικά της πόδια, ενώ θα μπορούσε, αλλά σε κείνα τα πήλινα του συνεχούς δανεισμού που οδήγησε πλέον τη χώρα στο μη παρέκει. Η πανδημία ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μπορεί να επιβάρυνε μεν  και τούτη την ήδη  κατεστραμμένη οικονομία, αλλά το κακό είχε κορυφωθεί πολύ πριν.΄Ηδη από το 2007/8 ,όταν  ο Κώστας Καραμανλής διπλασίασε  το χρέος και  εκτόξευσε στο σχεδόν 15,5% το έλλειμα , με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει η χώρα και να δεθεί χειροπόδαρα στα μνημόνια  και στις εντολές των δανειστών  της.
  7. Μέρα με τη μέρα η οικονομία της χώρας θα επιδεινώνεται  και ο συνεχής και αλόγιστος πλέον δανεισμός για όσο θα δανείζουν τη χώρα, με υποθήκη τώρα πια τον… Παρθενώνα, μια και δεν έχει μένει  κάτι άλλο ελεύθερο χρεών, θα πτωχοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και θα διευρύνει  ακόμα περισσότερο  τις τεράστιες οικονομικές και άλλες  διαφορές των τάξεων. Ιστορικά, αυτό σημαίνει αναπόφευκτες κοινωνικές αναταραχές που θα καταλήξουν  με την πάροδο του χρόνου και όσο θα αδυνατούν οι κυβερνήσεις να ανακόψουν το δρόμο της ολοσχερούς καταστροφής   ,σε συγκρούσεις, “αναρχία”,  έκρυθμες καταστάσεις, που   θα χρειαστούν σκληρές κατασταλτικές τακτικές, αλλά χωρίς δυνατότητα ανατροπής της κατάστασης  και του ελέγχου των συγκρούσεων.  Η συσσωρευμένη  οργή  των εγγύς μεταγενέστερων γενεών   για τη σημερινή  ανήκουστη διαφθορά και την παντελή έλλειψη  υπευθυνότητας  και σύνεσης  των τωρινών  για το μέλλον των  ερχόμενων  Ελλήνων ,αλλά και  ανάγκη  για τιμωρία του Συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην  εξαθλίωση,  θα είναι οι βασικές αιτίες που η Ελλάδα σε λίγα χρόνια  θα καταστεί ένα απέραντο και αιματηρό   πεδίο και θέατρο  μάχης.  Είναι σίγουρο πως οι ΄Ελληνες για λόγους που έχουμε εδώ αναλύσει, δεν πρόκειται  να συγκρουστούν με τους Τούρκους  σε ένα  γενικευμένο πόλεμο.  Αλλά,  μεταξύ τους οι ΄Ελληνες θα σφαγούν,  με αιτία την οριστική και μη αναστρέψιμη πλέον  χρεοκοπία της χώρας.   Αυτή είναι ιστορική  διαπίστωση με τα εχέγγυα της επιστήμης του Θουκυδίδη και  δεν επιδέχεται  ούτε ανατροπή ούτε αμφισβήτηση.

Διαλέξαμε συμβολικά  τη σημερινή  ημέρα  να  θυμίσουμε την ιστορική  ρήση του Λακεδαιμόνιου  Μελήσιππου του Διακρίτου  “ἥδε ἡ ἡμέρα τοῖς Ἕλλησι μεγάλων κακῶν ἄρξει” για ένα λόγο.   Οι υπαίτιοι  αυτού του επερχόμενου εγκλήματος  της  δεινής κοινωνικής αναταραχής και της προβλεπόμενης κοινωνικής  σύγκρουσης   παραπάνω,  αυτή την ώρα παρουσιάζουν με  κάθε  θεατρική  μεγαλοπρέπεια   την ανεγκέφαλη και ανιστόρητη  επίδειξη  ανύπαρκτης μαχητικής  ισχύος, αλλά υπαρκτής  απάτης και διαφθοράς,  που κρύβεται πίσω από τον κατ΄ επίφαση  πατριωτισμό  τους. Δηλαδή, υπογράφουν και επίσημα και θεαματικά σήμερα πως οι κυβερνήσεις  μπορούν ατιμωρητί  να εξαπατούν έναν ολόκληρο λαό και να εξασφαλίζουν την επευφημία  τους, έστω κι από μια μερίδα  θερμο-ανεγκέφαλων εθνικιστών.

Και μπορεί, μεν,  οι αιτίες και οι αφορμές του πελοποννησιακού πολέμου  και της σύγκρουσης τότε δύο κόσμων, εντελώς διαφορετικών από  κάθε άποψη, κυρίως ιδεολογική, να μην είναι οι ίδιες,  τα αποτελέσματα, όμως, για τη Ελλάδα  θα είναι  αύριο  τα ίδια όπως τότε για την Αθήνα. Καταστροφή, ισοπέδωση, χάος,  ανατροπή, ακόμα και πολιτειακή. Νέες εποχές θα ανατείλουν ξανά για την πατρίδα μας .

Σε αυτή την περίπτωση δυο ιστορικές  αρχές θα ισχύσουν.  Η  μια απόλυτη και  η άλλη σχετικής ισχύος: α. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλλάζουν μόνο οι εποχής και τα πρόσωπα. β. Η σχετική ιστορική αρχή είναι τούτη .”Η βία είναι πολλές φορές η μαμή της Ιστορίας”. Καλό και σώφρον ,βέβαια, είναι να μη φτάνουν σε αυτήν οι κοινωνίες.  Αν όμως φτάσουν, τουλάχιστον  εκείνο που θα ξεγεννήσει η μαμή, να μην είναι τέρας!