ΑΘΩΩΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ. “ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΜΕ ΘΥΕΛΛΕΣ”

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χτες είχαμε “κυκλοφορήσει” με ΚΕΝΗ, ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας και έκφραση οργής για την αποφυλάκιση του Ναζιστή φονιά του εφήβου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο “δαίμων” της τεχνολογίας ,όμως, (μπορεί κι από δικό μας λάθος),εξαφάνισε τη σελίδα και την ημερομηνία της.

_________________________________________

Κωνσταντοπούλου στο CNN Greece: Προκλητική απόφαση που οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα

Κωνσταντοπούλου στο CNN Greece: Προκλητική απόφαση που οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα

“Για μεθοδευμένη και προκλητική απόφαση που «οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα», κάνει λόγο στο CNN Greece η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σχετικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, που επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, «σπάζοντας» τα ισόβια για τον καταδικασθέντα.

Όπως επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, η πολιτική αγωγή θα ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άσκηση αναιρέσεως κατά αυτής της απόφασης και θα προβεί και σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες”

Γιαγκούλας, ο λήσταρχος φόβος και τρόμος: Είχε σφάξει 54 άτομα με το μαχαίρι του -Στο τέλος τού πήραν το κεφάλι [εικόνες]

Φώτης Γιαγκούλας,λήσταρχος . Χαραγμένο κείμενο στην “παρδάλα” (μαχαίρι του):  “Προς όλους. Επειδή δεν μπορώ να βρω δίκαιο στη δικαιοσύνη των Ελλήνων, αναγκάσθηκα να τονίσω το δίκαιο της Παρδάλας ή Μαχαίρας. Από τώρα και στο εξής η ύψιστη αυτή λειτουργός της άνανδρης Δικαιοσύνης, η ονομαζόμενη “Παρδάλα”, έχει τον λόγο απέναντι σε όλους τους υπεύθυνους και άπιστους. Η λειτουργία αυτής της μαχαίρας θα είναι πάντα ειλικρινής και πότε δεν θα λησμονήσει τα ιερά της καθήκοντα για την απονομή του δικαίου.
Μάρτιος 1917».

*****

 

Στην Ελλάδα, η  ανυπαρξία , έστω και της στοιχειώδους έννοιας του  κράτους δικαίου,είναι μια από τις βασικές αιτίες της  γέννησης και της κατίσχυσης επί χρόνια της “αυτοδικίας”, της ατομικής βίας και  της λεγόμενης ένοπλης λαϊκής πάλης.  Είναι ιστορικό, αλλά και κοινωνιολογικό-πολιτικό συμπέρασμα.

  Ως γνωστό, μια από τις βασικές συνιστώσες του κράτους και βασικός του πυλώνας , είναι  ο θεσμός της δικαιοσύνης. Θα χρειαζόμαστε όμως, άπειρες σελίδες να διεκτραγωδίσουμε ιστορικά την κατάσταση της ελληνικής δικαιοσύνης από  συστάσεως ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα.Πλήρης ανυποληψία, εξαιτίας (και κυρίως)  της διαπλοκής, της διαφθοράς και της εξάρτησής  της από τις υπόλοιπες εξουσίες.

Πολλοί ,όμως,  αποδίδουν την κακοδαιμονία της δικαιοσύνης μόνο ή κυρίως στην  ανικανότητα -ανεπάρκεια των ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων και στον τρόπο που επιλέγονται για να στελεχώσουν τις  θέσεις στο νευραλγικό αυτό  θεσμό .΄Οσο κι αν υπάρχει αλήθεια και σε αυτή την αιτία,θα θυμίσουμε πως οι δημόσιοι λειτουργοί και  στον υπόλοιπο  τον κρατικό μηχανισμό δεν είναι και οι καλύτεροι. Επομένως και στη δικαιοσύνη δε θα μπορούσαν  να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Σε μια ευνομούμενη πολιτεία που ο κυρίαρχος θεσμός ,αυτός της δικαιοσύνης ,θα έπρεπε  να ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους,στην Ελλάδα,που δεν είναι όπως είπαμε ούτε στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος, όχι μόνο δε βρίσκεται σε ξεχωριστή και περίοπτη   θέση,αλλά αντίθετα σέρνεται στο έδαφος, αγκομαχώντας  να σταθεί,  έστω και  τρεκλίζων ,  όρθιος.  Από την  εποχή της καταδίκης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μέχρι την πρόσφατη δικαστική πλάνη της αθώωσης (στην ουσία) και της αποφυλάκισης  του δολοφόνου του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου,αν και η χρονική απόσταση είναι μεγάλη,  δικαστικές αποφάσεις “ανοσιουργήματα” και διάπραξης ΄Υβρεως  παραμένουν το ίδιο συχνές και  επαναλαμβανόμενες. Παραδείγματα άπειρα στη νεότερη και σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας.

Και είναι  αυτός ένας βασικός  λόγος που στον τόπο μας,πάλι  από συστάσεως ελληνικού κράτους ως πρόσφατα ,παρατηρούνται  και μάλιστα σε έξαρση  και συχνότητα φαινόμενα “αυτοδικίας”. Οι αδικούμενοι ή οι θεωρούντες εαυτούς  Σωτήρες, “καλούς Σαμαρείτες”, εκδικητές, επιφορτισμένους από άγνωστη δύναμη να υποδυθούν τη Νέμεση,αναλαμβάνουν οι ίδιοι να αποκαταστήσουν την διασαλευθείσα τάξη δικαίου, τιμωρώντας το δράστη ή τους έχοντας σχέση με το έγκλημα της ατίμωσης της δικαιοσύνης.

Οι  Μαυρομιχαλαίοι που εκτέλεσαν τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας,όχι για λόγους εκδίκησης,όπως έχουμε εδώ αναλύσει,αλλά ως φορείς, όπως νόμιζαν,  της ευθύνης να τιμωρήσουν έναν τύραννο και να αποκαταστήσουν την τιμή και τη αξιοπρέπεια των ανθρώπων που αγωνίστηκαν ηρωικά και ελευθέρωσαν την πατρίδα τους. Αργότερα οι “ληστές των Ορέων” με χαρακτηριστικό τύπο τον Γιαγκούλα και την περίφημη “παρδάλα”, το μαχαίρι που υποκατέστησε την “άνανδρη ελληνική δικαιοσύνη”. Μέχρι τελευταία οι λεγόμενες ομάδες ΕΝΟΠΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ,οπως ο ΕΛΑ και η 17Ν, είναι από τα πλέον  χαρακτηριστικά παραδείγματα της   απαλλοτρίωσης από άτομα ή ομάδες του δικαιώματος και της ευθύνης να απονέμει  η Πολιτεία δια του θεσμού της δικαιοσύνης, το δίκαιο.

Η πολύχρονη συχνότητα αυτού του φαινομένου στην Ελλάδα,αλλά όχι και σε  άλλες ευρωπαϊκές χώρες,τουλάχιστον με τέτοια και τόση συχνότητα και σφοδρότητα,δείχνει πως  στη χώρα ,εκτός των άλλων, της φαιδράς πορτοκαλέας ,τίποτα δε λειτουργεί σωστά και ειδικά στη δικαιοσύνη. Τραγική και τρανή απόδειξη η τελευταία απόφαση Ελλήνων δικαστών για λόγους καθαρά  σκοπιμότητας (και είναι στην ευθύνη και της δικαιοδοσία της ελληνικής πολιτείας να ανακαλύψει ποιες είναι αυτές οι σκοπιμότητας), να αφήσουν ελεύθερο έναν από τους χειρότερους δολοφόνους στην ιστορία της χώρας, εκτελεστή εν ψυχρώ ενός  15χρονου παιδιού. Και μάλιστα. όταν ο συγκεκριμένος φονιάς είναι  Ναζί και  εκτέλεσε το μικρό Αλέξη Γρηγορόπουλο ,φέροντας σε πέρας  το σχέδιο της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α,όπως αλλού έχουμε αναλύσει σε κείμενά μας,  καρπός  πολύμηνης  έρευνά μας.

Η δράση της λεγόμενης τρομοκρατίας από τους αντιπάλους της ή της  λαϊκής πάλης από τους θιασώτες της,δεν έχει τελειώσει στην Ελλάδα με τη σύλληψη ΚΑΠΟΙΩΝ από τα μέλη των παλιών οργανώσεων. Τα παλιά μέλη και λόγω ηλικίας, έχουν ήδη επιστρατεύσει άλλα νεότερα μέλη και εκπαιδεύσει για να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα να αναλάβουν δράση. Απλώς, περιμένουν την ευκαιρία.Μια τέτοια είναι και η απόφαση για την προκλητική αθώωση και αποφυλάκιση του ΝεοΝαζί δολοφόνου Κορκονέα.

Πάγια δική μας,ιστορική και προσωπική θέση είναι η μη χρήση βίας ατομικής ή λεγόμενης “επαναστατικής” για οποιουσδήποτε λόγους  και με τον τρόπο που αυτή διεκπεραιώνεται. Καμιά λύση δεν προσφέρει μια τέτοιους είδους βία. Αντίθετα, δημιουργεί σοβαρότερα προβλήματα από εκείνα της “δίκαιης τιμωρίας”, όπως υποστηρίζουν πως είναι  οι οπαδοί  της.

Μακάρι αυτή την αλήθεια που είναι απαύγασμα της ιστορικής πείρας να την αντιληφθούν όλοι. Ειδικά όσοι προετοιμάζονται πάλι να πάρουν τα “45αρια”,που στο κάτω-κάτω καμιά σχέση δεν έχουν με την “παρδάλα” του Γιαγκούλα  ή την “πιστόλα” του Κωνσταντίνου και του Γιωργάκη Μαυρομιχάλη.

Ας το σκεφτούν και ας αφήσουν σε εμάς εδώ και σε άλλους  όμοιους ακτιβιστές και ιστορικούς  με όπλο την “πένα” να φέρουμε την κάθαρση  και στην τραγωδία της δολοφονίας του μικρού Αλέξη Γρηγορόπουλου στη  διάπραξη  ΄Υβρεως από τους δικαστές του  Εφετείου Λαμίας,που αποφυλάκισαν τον ειδεχθή Ναζί εγκληματία  Επ. Κορκονέα.  Αυτοί “έσπειραν ανέμους”,αλλά εμείς όλοι “θα θερίσουμε θύελλες”!