ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ ΚΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  1. Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων .

EYΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Το δημοκρατικό λεγόμενο πολίτευμα θα λέγαμε πως είναι χειρότερο, ακόμα και από τα τυραννικά καθεστώτα. Κι αυτό για ένα λόγο. Στα  ολοκληρωτικά καθεστώτα, ξέρεις καθαρά και δεν σου το κρύβουν πού ζεις και τί αντιπροσωπεύουν οι κυβερνώντες.

Η Δημοκρατία  είναι κανονικό θέατρο .Η υποκρισία … περνάει με  κόκκινο. Σου λένε με περισσό θράσος και προκλητικότητα  πως σ΄αυτό το πολίτευμα  κυβερνά η πλειοψηφία! Στην ουσία,βέβαια, έχουμε ολιγαρχία αφού, στην Ελλάδα για παράδειγμα, τα 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι  θεωρούνται …περισσότεροι από τα 8 που δεν ψήφισαν Ν.Δ στην αριθμητική του κοινοβουλευτισμού. Αυτή είναι η λογικής της υποκρισίας.

Κι  από πάνω ..επιχειρηματολογούν  μεγαλόστομα  πως δε γίνεται αλλιώς,  αφού οι εκλογικοί νόμοι που αλλοιώνουν εντελώς την έννοια και την ουσία  της Δημοκρατίας,είναι απαραίτητοι,για να μη μείνει ακυβέρνητο το κράτος!  Λες κι αν πάνε 100  ψηφοφόροι στις κάλπες, δε θα φτιάξει το Σύστημα  κυβέρνηση. Τόσο απατεώνες και υποκριτές.

Πέρα από το έγκλημα πως οι χαχόλοι οπαδοί-ψηφοφόροι  και    τα κόμματά  τους φτύνουν κατάμουτρα το μισό πληθυσμό της Ελλάδας,που έχει απαξιώσει το Σύστημα με την αποχή  απ΄όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια των εκλογικών διαδικασιών. Ουδόλως τους ενδιαφέρει πως η ανηθικότητα  σε τέτοια συλλογιστική, ξεπερνά ακόμα κι εκείνη των δικτατόρων.

Παράλληλα με τον ολοκληρωτισμό της Δημοκρατίας, τουλάχιστον στην Ελλάδα, τα κόμματα,ως κυβέρνηση,  επιδίδονται σε πραγματική κατεδάφιση όσων θετικών  έργων κληρονόμησαν απ΄την προηγούμενη . Το ίδιο  και με τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις δημόσιες θέσεις και δη τα υψηλότερα  αξιώματα.

Είναι, ακριβώς, η μεγάλη απόδειξη του στείρου κομματισμού,της διαπλοκής και της διαφθοράς των κυβερνήσεων.  Αδιαφορούν και αλλάζουν ακόμα και  τους επιτυχημένους στα διάφορα πόστα με τους δικούς τους που θα διεκπεραιώσουν το έργο της διαφθοράς των αφεντικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από οικογενειακή παράδοση είναι μανούλα σε αυτά.Ο πατέρας του ανέσυρε από το βάθος της επετηρίδας των δικαστών τον ανεκδιήγητο εκείνο  Β.Κόκκινο γα να (μη) δικάσει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα ο Υιός επαναλαμβάνει το ίδιο έγκλημα.Δεν ήταν ικανοί (διάβαζε υπάκουοι σ΄αυτόν) οι προηγούμενοι υποψήφιοι   για τα αξιώματα του Αρείου Πάγου και θέλουν να επιλέξουν τους δικούς τους.Και δεν ντρέπονται ούτε ως κυβέρνηση αλλά ούτε ως  πρόσωπα, ως δικαστές -υποψήφιοι.  Το  ίδιο συμβαίνει σε όλες τις νευραλγικές θέσεις,

Και όχι μόνο. Περιμένετε σύντομα  την επέλαση της “γαλάζιας ακρίδας”. Είναι η ίδια που χρεοκόπησε τη χώρα στις δυο θητείες Κ.Καραμανλή. Χιλιάδες οι   διεφθαρμένοι οπαδοί που   κατάλαβαν το κράτος σε σημείο που να μην έχουν τότε  καρέκλα να καθίσουν στις διάφορες υπηρεσίες. Πώς λέτε διπλασιάστηκε το χρέος και έφτασε το έλλειμμα πάνω από 15%?

2. ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κατά την είσοδό του στα δικαστήρια Λαμίας / Φωτογραφία: INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πυροσβεστική παρέμβαση,που αν δεν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και δεν καταλήξει σε ενέργειες ουσίας, που σημαίνουν ο  δολοφόνος να μείνει  για πάντα μέσα, θα είναι μια σκέτη κοροϊδία. Οψόμεθα.

 

3.Οργή Λυκουρέζου για την αποφυλάκιση Κορκονέα -Τι λέει για τον νόμο ΣΥΡΙΖΑ

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος

“Το Δικαστήριο σύμφωνα με το νέο αρ. 84 παρ 2α ΠΚ αναγνώρισε στον κηρηχθέντα ένοχο ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου “σύννομου” βίου του.
Η ως άνω νέα διάταξη δημιουργεί παντελώς νέα δεδομένα καθ’ όσον σχεδόν υποχρεώνει τον εφαρμοστή του δικαίου να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου “σύννομου” βίου που δεν αποκλείεται έστω και αν ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε “ελαφρύ” πλημμέλημα. Σε αντίθεση, η προϊσχύουσα διάταξη απαιτούσε την θετική αξιολογική κρίση του δικαστή για τη συνολική συμπεριφορά του κατηγορουμένου, προκειμένου να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.”

 *******

Καθαρά και ξάστερα τα λέει ο γνωστός δικηγόρος,αλλά μόνο από τη μια πλευρά. Την άλλη την αφήνει σκοτεινή και ανεξερεύνητη.

΄Οντως,  οι Συριζαίοι προσπαθούν να απεμπολήσουν τς ευθύνες τους. Αλλά,είναι ηλίου φαεινότερο πως  τόσο το εγχείρημα της αλλαγής το ποινικού κώδικα, όσο και πολλές άλλες αποφάσεις  έγιναν στο πόδι από την  προηγούμενη κυβέρνηση (παράδειγμα οι συντάξεις των…25.000!).

Κι αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους , σφυρίζουν αδιάφορα  τώρα και κατηγορούν τους άλλους για όσα υπεύθυνοι είναι μόνο αυτοί. Να υποθέσουμε πως  ξαναγύρισε ο  Αλέξης Τσίπρας στην προ κυβερνητική του δημαγωγική τακτική; Τον έχουμε για πιο σοβαρό και πολιτικοποιημένο,τουλάχιστον σε σχέση με τους λοιπούς αρχηγούς κομμάτων.

Για τη σκοτεινή τώρα πλευρά που ο”αμαρτωλός” ποινικολόγος Λυκουρέζος   αποφεύγει να ρίξει προβολέα, έχουμε να πούμε ΜΟΝΟ τούτο. Γιατί  στον Κουφοντίνα για παράδειγμα, αφού το γράμμα και η ουσία του νόμου του δίνουν δικαίωμα στην άδεια, δεν του τη χορηγούν; ΄Οταν συμφέρει πάνε με το γράμμα του νόμου και όταν όχι με την (ανύπαρκτη) συνείδηση περί δικαίου;

4. ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας για το iefimerida.gr. -7,2 εκατ. μοναδικοί επισκέπτες τον Ιούλιο

 

 

Πως μπορεί να στοχεία αυτά να είναι πειραγμένα και μάλιστα τρομακτικά,όπως ακριβώς γίνεται με τις δημοσκοπήσεις,είναι τοις πάσι γνωστό. “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”.  Επιχειρήσεις σαν την   google λατρεύουν “Μαμμωνά” και μόνο. Γνωστό.

Κι αυτό (τα πειραγμένα νούμερα) αποδεκνύεται από το γεγονός πως μια πορνοφυλλάδα,ακροδεξιά μάλιστα και φιλοβασιλική,  αποκλείεται να έχει τόσα κλικ. Τόσοι χαχόλοι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Τέτοιος αριθμός σκουπιδοφάγων αποκλείεται να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.Ακόμα και όλη η Δεξιά με τα παρακλάδια της να  άνοιγε αυτό ο βόθρο, αν  βγάλουμε τους περισσότερους σε αυτή την παράταξη που δε γνωρίζουν από νέα τεχνολογία , μένουν ελάχιστοι από δαύτους.

Σοβαρός άνθρωπος ντρέπεται να εημερώνεται από την προρνοφυλλάδα.Οποτε, πόσοι είναι οι ανώμαλοι,οι σεξομανείς,οι  διεστραμμένοι, οι ακροδεξιοβασιλικοί ,οι ανεγκέφαλοι στη χώρα; 7 εκατομμύρια αποκλείεται. Γύρω στις 200.000 επισκέψεις μπορεί αν έχει η προνοφυλλάδα ,που τη συντηρούν εφοπλιστές  έμποροι ναρκωτικών  και  άλλα όμοια αποβράσματα του υπόκοσμου.

Οπότε,με γεια τους με χαρά τους οι σκουποδοταϊζόμενοι  που δίνουν  ψήφο εμπιστοσύνης στο σύμβολο της παράνοιας και του σεξισμού,όπως είναι η,κατά Ευάγγελο Γιαννόπουλο, πατσαβούρα του Χρ. Ράπτη,. Κάθε κοινωνία έχει τις χωματερές και τους σκουπιδοσυλλέκτες των περτιτωμάτων  τους. Δε γίνεται αλλιώς.