ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ Ο ΚΟΙΝΟΣ, ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ (2ο)

Οι ιδεασμοί  δεν είναι αποκλειστικότητα της Δεξιάς. Αν η Δεξιά  εξικνείται από το ουδέτερο στην ουσία Κέντρο  ως τα κράσπεδα του Ναζισμού, η Αριστερά διαθέτει και τούτη ένα εύρος  τεράστιο. Συμπεριλαμβάνει τις σοσιαλδημοκρατίες ,  τα αμιγώς σοσιαλιστικά κόμματα και  τα αυτοαποκαλούμενοι κομμουνιστικά ,σταλινικά, μαρξιστικά- λενινιστικά,  τροτσκιστικά, μαοϊκά  κ.α.

Κι  αν δεν κατατρύχεται και η Αριστερά από ιδεασμούς και ιδεοληψίες, εξίσου επικίνδυνες με εκείνες της Δεξιάς! Ο Στάλιν στην πρώην ΕΣΣΔ, ο Μάο στην Κίνα ,η δυναστεία των Κιμ  στην Β. Κορέα (ενδεικτικά) είναι ο αψευδής ιστορικός μάρτυρας της αγριότητας -βαρβαρότητας και εκείνων  που  υποτίθεται πως  ενσάρκωναν τα ιδεώδη του κομμουνισμού.  Αλλά τα έργα τους, μόνο ανθρωποκεντρικά δεν ήταν.   Τουλάχιστον,  όπως κατάντησαν τα καθεστώτα τους , ηγέτες σαν τους παραπάνω.

ΠΟΤΕ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ  ΤΑ ΜΕΣΑ.  Πολύ περισσότερο, όταν  αυτά τα μέσα , δολοφονούν αθώους και  σωρεύουν ερείπια. Είναι στρατήγημα  και πρόφαση που πολλές φορές  το επικαλέστηκε  η Αριστερά,  για να δικαιολογήσει  τα δικά της εγκλήματα.  ΜΕΓΑ (ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ)  ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ!

Σήμερα, στην Κίνα και τη  Β. Κορέα παραμένουν τα ίδια εγκληματικά καθεστώτα.   Είναι το όνειδος του 21ου αιώνα!  ΄Οσο ακόμα υπάρχουν  τέτοιου είδους αυτοαποκαλούμενα  κομμουνιστικά ,   τα ιδεώδη του κομμουνισμού , όχι μόνο θα παραμένουν ανεκπλήρωτα,  αλλά  θα αποτελούν  και την καταδίκη  των   ολοκληρωτικών αυτών  συστημάτων.

 

Συμπέρασμα:

 

Δεν υπάρχει ασφαλές ιδεολογικό λιμάνι-καταφύγιο  έξω από ένα.  Η πλεύση σε άλλους προορισμούς είναι καταδικασμένη σε ναυάγιο. Είτε στρίβεις το τιμόνι δεξιά, είτε το πας αριστερά.

Μοναδικός ,ιδεολογικός οδηγός είναι η  ΦΥΣΗ. Και διαχρονικό και απαράγραπτο  ευαγγέλιο, οι  ΝΟΜΟΙ  της. Αρκεί να μην αναλαμβάνουν να τους ερμηνεύουν μεσσίες, σαμάνοι, δάσκαλοι, αρχηγοί σαν αυτούς που γνώρισε στο διάβα της πορείας της η ανθρωπότητα.

H φύση ,για παράδειγμα, δεν όρισε έθνη  και πατρίδες.    Δε χώρισε  τους ανθρώπους σε φυλές και φύλα.  Τα επινόησαν οι άνθρωποι. Δε συμφώνησε ποτέ πως στις ανθρώπινες κοινωνίες “όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσια”,  ή  πως “το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”.   Τέτοιου είδους αφελή και αφύσικα ιδεολογήματα και ατάκες μόνο  φυσικές επιταγές  δεν είναι .

Κάθε ιδεολογία πρώτα δοκιμάζεται στη   Λυδία  λίθο της ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΝΟΥ.   Αν δεν είναι γνήσια, αν δεν ανταποκρίνεται η δοκιμή της  στις  φυσικές προδιαγραφές ,   απορρίπτεται ως ιδεολόγημα, ιδεοληψία και ιδεασμός.

.