ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΦΗ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

“Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε»,

 

Μάρτυρας ανατρέπει τα περί τυχαίου θανάτου του Σήφη Βαλυράκη

https://www.efsyn.gr/ellada/astynomiko/290405_martyras-anatrepei-ta-peri-tyhaioy-thanatoy-toy-sifi-balyraki

«Ο Βαλυράκης πήγαινε εκείνη την ώρα για ψάρεμα, ενώ το αλιευτικό ερχότανε. Λογομαχήσανε. Έγινε έντονος διάλογος μεταξύ τους: “Σήκω και φύγε κω**γερε”, του φώναζαν. Τότε απαγορευόταν να ψαρεύουν οι ερασιτέχνες. Έφεραν δύο στροφές γύρω από το σκάφος του με υψηλή ταχύτητα προκαλώντας μεγάλο κυματισμό και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με κοντάρι. Του κατάφερε δύο με τρία δυνατά χτυπήματα. Αμέσως μετά βάλανε μπρος και φύγανε», ανέφερε ο μάρτυρας, τον οποίο η ομάδα της εκπομπής συνάντησε στην Εύβοια.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά από το σημείο που εκτυλίχθηκε το περιστατικό και αναγνώρισε τους δράστες. «Η κίνηση είναι δολοφονική. Είναι δολοφονία», τόνισε. «Είχαν χτυπήσει στο παρελθόν κι έναν άλλο ψαρά με ξύλινο τελάρο στο κεφάλι γιατί είχε βάλει παραγάδια», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι το αλιευτικό με τους δράστες δεν είχε

****

Στις μικρές κοινωνίες όλοι γνωρίζουν όλους. Και με τα μικρά τους ονόματα. Τα χούγια,  τις παραξενιές ,τις καλοσύνες  του “καθενού” ,ακόμα και το κόμμα και το βουλευτή που ψηφίζουν.  Από την πρώτη  στιγμή  ήξεραν στην Ερέτρια και γύρω,  τα ονόματα των δολοφόνων του Σήφη Βαλυράκη.

Στο Λευκαντί, που κατεβαίνουμε για περίπατο με τον κολλητό, επίσης  ήξερε ο κόσμος αμέσως μετά τη δολοφονία,  όχι μόνο ονόματα, αλλά και τι καπνό φουμάρουν οι φονιάδες.   “Και μόνο  το Λιμενικό   δεν τους ξέρει ακόμα!

“Τραμπούκοι , Χρυσαυγίτες  είναι.  Χτυπάνε κόσμο για ψύλλου πήδημα” , μας έλεγε  καμιά εβδομάδα μετά τη δολοφονία  ντόπιος  στην παραλία ,  που  τρώγαμε παλιά   στο ουζερί του φρέσκο ,δικό του χταπόδι κα καλαμαράκι.  “Εγώ ,όταν βγαίνω ανοιχτά,  στα 200 μέτρα αν τους δω ,   στέκω μακριά,  δεν πλησιάζω. Το παίζουν δραγάτες,  κουρσάροι,  δικά τους τα νερά από  Χαλκίδα,  Λευκαντί, Ερέτρια,  Ωρωπό.  Τούτοι φάγανε τον άνθρωπο. Τον ξέρανε, όπως σας ξέρω και με ξέρετε.  Σήφης Βαλυράκης με το όνομα. ΄Οχι η Εύβοια, όλη η Ελλάδα τον ήξερε….Τί λέμε τώρα…”

Εμείς δε  “λέμε” τίποτα . Ούτε περισσότερα.  Η κυβέρνηση της απάτης και της διαφθοράς  τί έχει να πει  άραγε;  Αφού οι φονιάδες  ήξεραν ποιος ήταν ο άνθρωπος που χτυπούσαν, τότε το πράγμα αλλάζει. Μιλάμε πλέον για πολιτικό έγκλημα, αφού οι δράστες είναι γνωστοί ακροδεξιοί τραμπούκοι.

Κάποιοι μάλιστα  ορκίζονται  πως είναι και κολλητοί με συγκεκριμένο βουλευτή του Μιχαλολιάκου. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε κάποιο θέλουν “κρέμασμα” στο Λιμενικό, που προσπάθησαν από την αρχή να στρέψουν τις έρευνες στο ατύχημα. ΄Η μήπως, είχαν εντολή κι από πιο πάνω  να κρύψουν και γιατί μια τέτοια ηχηρή, πολιτική πλέον δολοφονία;

Αναμένουμε εξελίξεις με πολύ…κριτικό ενδιαφέρον.

____________________________________________

                                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝΔΙΑ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ  ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΥΣ  ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΥΣ

“Κυβερνητικές πηγές: Ο Δένδιας ήταν σε συνεννόηση με Μητσοτάκη -Είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως

«Τα έσπασαν» on air Δένδιας-Τσαβούσογλου -Για Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο, μουσουλμανική μειονότητα, αποστρατικοποίηση νησιών”
Πηγή: iefimerida.gr

Δένδιας και Τσαβούσογλου κατά την «επεισοδιακή» συνέντευξη Τύπου

“Έντονη αντιπαράθεση Δένδια – Τσαβούσογλου σε ζωντανή μετάδοση

Ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ. τόνισε ότι η Τουρκία παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο, με τον ομόλογό του να μιλά για προκλητικές κατηγορίες.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, άφησε αιχμές κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ. «Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδοι διπλωματίας. Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου υπάρχει ο φανατισμός»,

***

Τα λέμε συνέχεια  και μας βαρεθήκατε.  Λογικό.

Θεατρικό έργο    με θιασάρχη το γιο του Αποστάτη και  πρωταγωνιστές ηθοποιούς  Παναγιωτόπουλο , Δένδια  και λοιπά μέλη  υπουργικού  συμβουλίου κομπάρσοι .  Κι αυτή η   στημένη ,πάλι,  σκηνή   ήταν μέσα  στο σενάριο  Με αυτή  έπρεπε  να κλείσει το έργο.

Για προσέξτε . Το  αποκάλυψαν  στην πρεμούρα τους οι ίδιοι. “Είχε  προαποφασιστεί. Ο Υπουργός είχε  πάρε εντολή από τον πρωθυπουργό του να κάνει αυτό ακριβώς που έκανε”, λένε.  Να στήσει, δηλαδή, κανονικά  επικοινωνιακό καυγά-σόου  on air.

Παιδικό θέατρο-παράσταση,  κάνουν,  βέβαια, χωρίς σοβαρές απαιτήσεις  σκηνοθετικές,  σεναριακές    και άλλες.   Τίτλος   “Εγώ θα κάνω πως σε δέρνω, εσύ θα κάνεις πως πονάς”.

Στόχος,  όπως φωνάζουμε  εδώ και μήνες, να φτιάξουν  κλίμα.  Κήρυξαν από την αρχή  ελληνοτουρκικό πόλεμο!  Μιλημένοι, βέβαια, αμφότεροι οι θιασάρχες, Ερντογάν και Κούλης. Γι΄αυτό και ο τίτλος του έργου ήταν αυτός που είπαμε.

Πήραν έτσι  την  ντόπα τους οι  χαχόλοι, ένθεν και εκείθεν,  φτιάχτηκε το κλίμα που ήθελαν και αμέσως μετά προχώρησαν ο καθένας στα προσδοκώμενα. Ο Κούλης   στη νέα παραγγελία του αιώνα, που ήταν από την αρχή το ζητούμενο.  Φρεγάτες και….αερόπλανα φονικά,  τελευταίας σοδιάς , γι αυτό και πανάκριβα.   Η  νέα “αγορά του αιώνα”! Ο Τσοχατζόπουλος είναι  πια δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Και  φτάσαμε  στο φινάλε. Η αυλαία  κλείνει, το έργο δε θα συνεχιστεί προσεχώς. Θα ανεβάσουν  άλλο, όταν και εάν χρειαστεί.   Το πιθανότερο όχι πάλι για μίζες. Φάγαν του σκασμού. Τώρα για εσωτερική κατανάλωση.  Μπορεί και με αυτές τις παραστάσεις του νέου έργου,  να πάνε σε εκλογές.  Παλιό το  κόλπο.

Θα  είμαστε εδώ, να τους  παρακολουθούμε. Δεν είναι εύκολο να γίνουν από μας αόρατοι. Ούτε να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, όπως  κάνουν με τους πατριωταράδες  χαχόλους τους. Πότε με “Σκόπια” και Αλβανία,  πότε με Τουρκία και ….Λιβύη. Τους την έχουμε στημένη.

2. Οργή Κούλογλου κατά Τσίπρα για τον παραγκωνισμό Τσακαλώτου: Η απουσία του δεν δίνει θετικό μήνυμα

O Στέλιος Κούλογλου παντρεύεται τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φωτεινή Λαμπρίδη

***

Αλέξη Τσίπρα έχεις στα πόδια σου τουλάχιστον  20  βαρίδια. “Μουτσούνες”.

Ξεκινάμε με τα τέσσερα  που, όμως,  δεν είναι και τα πιο βαριά. Αλλά, έχουν  κι αυτά μεγάλο εκτόπισμα ζημιάς.

΄Αστα να πάνε στον πάτο πριν σε  τραβήξουν και σένα μέσα.  Τους λόγους για έναν έκαστο Καραγκιοζάκο παρακάτω , τους έχουμε αναφέρει εδώ.

Και τα ονόματα αυτών:

Ευκλείδης Τσακαλώτος

 Στέλιος Κούλογλου

Νίκος Φίλης

Νίκος Μπίστης.

 

Αυτά για αρχή.  Σύντομα,  θα παραθέσουμε  όλη τη  λίστα.

3. Τζανάκης: Πάνω από 10.000 οι νεκροί μέχρι 30 Απριλίου -Το δίλημμα για το Πάσχα στο χωριό

 

Εμβόλιο – Κορονοϊός: Εμβολιάστηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας στο Αττικόν (φωτό)

****

Ο Τζανάκης, λαλίστατος τώρα, που σχεδόν φτάσανε τους 10.000 οι νεκροί, δεν έβλεπε όταν  ακόμα  ήταν 5.000 που πήγαινε το πράγμα,  αφού τα μέτρα της διαχείρισης της πανδημίας ήταν  τόσο εγκληματικά . Και  μόνο θεόστραβος ή αχυράνθρωπος σαν τον  Τσιόδρα δεν έβλεπε.  Γιατί από τότε δε βγήκε να πει ό,τι λέει  κάτι εβδομάδες τελευταία;    Θα είχαν  σωθεί  τόσοι άνθρωποι.

Μήπως έχουν    όλοι οι” Τζανάκηδες”  ευθύνη, τουλάχιστον ηθική και οφείλουν  να βγουν  να προχωρήσουν,  πέρα από  αυτοκριτική  και σε   αυστηρή   καταγγελία για την  κυβέρνηση που έχει χρεωθεί τόσα εγκλήματα;   Οι άλλοι συνάδελφοί τους,  βέβαια, στις διάφορες επιτροπές,   έχουν πλέον  να κάνουν με εισαγγελέα.  Και οπωσδήποτε όχι, όπως θα ήθελαν,  με “Ντογιάκους”.

 

4. O  Φασισμός στα καλύτερά του!

“Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ως απάντηση σε αυτό που θεωρούν ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2020 και κακόβουλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Μεταξύ των κυρώσεων είναι και η απέλαση δέκα διπλωματών”

Εφσυν.

***