“ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΩΝ”,ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ

Ρωσία: Συνεχίζει την απεργιά πείνας ο Ναβάλνι

Η Ρωσία φυλάκισε τον Ναβάλνι για 2,5 χρόνια τον Φεβρουάριο για παραβίαση των όρων αναστολής,

 70 καλλιτέχνες απευθύνουν έκκληση στον Πούτιν για την παροχή επείγουσας φροντίδας στον Ναβάλνι

Ρωσία: Συνεχίζει την απεργιά πείνας ο Ναβάλνι - Κινδυνεύει με νεφρική ανεπάρκεια

***

Aπίστευτα ανήθικοι όσοι συμπαραστάθηκαν  (και ορθά, όπως κι εμείς εδώ) στον απεργό πείνας-δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.  Αλλά τσιμουδιά τώρα για τον επίσης μελλοθάνατο  Ναβάλνι  από ένα άλλο μαφιόζικο,  ακροδεξιό καθεστώς,  όπως το ρώσικο.

Επίσης , δεν είδαμε  τον ίδιο το Δημήτρη Κουφοντίνα που πλέον είναι καλά στην υγεία του, να βγει σήμερα με σκληρή καταγγελία κατά  του δικτάτορα και συμπαράσταση στον απεργό πείνας Αλ.   Ναβάλνι.

Τι γίνεται, παίδες; “Το ένα παιδί , καλό παιδί,  τ΄ άλλο…”πώς το λέει ο λαός μας;

Ντροπή, ντροπή!

                                       ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. «Να μη γίνει η χώρα ορμητήριο των φονιάδων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ

Δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν σήμερα το μεσημέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες, φοιτητές και φαντάρους στο πλαίσιο πανελλαδικής ημέρας αντιπολεμικής, αντιμιλιταριστικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

«Εκεί βομβαρδισμένοι, εδώ φυλακισμένοι, οι μετανάστες είναι της Γης οι κολασμένοι»
****
Ψάχνω απεγνωσμένα  να βρω παραπάνω στη διαδήλωση ένα πανό,  ένα σύνθημα για  τη μεγαλύτερη απειλή το αιώνα, πάνω κι από πείνα, ιούς, κλίμα και που δεν είναι άλλος από τον  ισόβιο  δικτάτορα της Ρωσίας. Μια έστω  σύντομη κουβέντα, ένα σύνθημα  για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς  και τα εκατομμύρια προσφύγων και μεταναστών που είναι χρεωμένος μέσα στα τελευταία  πέντε χρόνια ο παρανοϊκός, μακάβριος  Νέος  Χίτλερ. Aλλά, εις μάτην. Τσιμουδιά.  Σαν να μην είδαν, να μην άκουσαν, να μην ξέρουν τίποτα για τόσο αίμα και ταλαιπωρία  των “κολασμένων της γης”.
Πώς αξιολογούν και υπολογίζουν αλήθεια την επικινδυνότητα καθεστώτων και ηγετών αυτοί οι τύποι εδώ;  Τί διάβολο στροφές …ανάποδες από τις δικά μας  παίρνει το μυαλό τους, ώστε να βλέπουν ως απειλή τον Αμερικανό ,αλλά όχι την πραγματική απειλή που είναι σήμερα ο Ρώσος και ο   Κινέζος;
Κι ακόμα, έχει καμιά σχέση ο κομμουνισμός, που οραματίστηκαν   όσοι τα  “ιστορικά” χρόνια πάλεψαν  με ηρωισμό και αυταπάρνηση   “να  φέρουν τον κόσμο ανάποδα” με    αυτό το πράμα σήμερα που με θράσος και προκλητικότητα το φασιστικό καθεστώς  της Κίνας και της Β. Κορέας  αποκαλούν  κομμουνιστικό;     Δεν “τρίζουν τα κόκαλα” των Ελλήνων Ανταρτών  την ώρα που ο Κουτσούμπας  βάζει  προκλητικά την κασέτα των “φονιάδων των λαών Αμερικανών”  δίπλα   στις σκηνές των Σύριων προσφύγων, θύματα του ρώσικου ιμπεριαλισμού για τον οποίο  το ΚΚΕ  καμώνεται πως δεν τον αναγνωρίζει;
Και καλά ο Βορίδης και ο Μπογδάνος. Να πω “αδιάβαστοι” είναι,  πέρα από ανεγκέφαλοι και καιροσκόποι.  Εσύ, που λες πως μελέτησες  ΄Ενγκελς  και Μαρξ και ξέρεις απ΄έξω τις αποφάσεις της ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ  και τις εισηγήσεις του Λένιν, πώς τολμάς σήμερα να μη βλέπεις πόσα μακριά  από εκείνες τις διακηρύξεις, τα “ευαγγέλια”  του Μαρξισμού-Λενινισμού   στέκουν σήμερα οι  Κινέζοι καπιταλιστές που τολμούν να αυτοαποκαλούνται  κομμουνιστές;  Και αν συμφωνείς με αυτό, πού είναι το πανό σου χτες στη διαδήλωση με  κόκκινα γραμμένο  “Φονιάδες Κινέζοι των λαών”;
΄Εχω δει “φυτά”, με γράσο στα μάτια, να μην μπορούν να δουν πόντο πέρα από τη μύτη τους .  Τέτοιο πράμα, όμως,  που  συμβαίνει με κάποιους  απίθανους τύπους,  όπως  του πάλαι ποτέ  “αξιοπρεπούς” ιδεολογικά  ΚΚΕ (μ-λ), δεν το έχω ξανασυναντήσει. Πώς λέγεται αυτή η αρρώστια  στην ψυχιατρική  που κολλάει κανείς στο παρελθόν του, αρνούμενος να ζήσει στην πραγματικότητα;

2. Η βασίλισσα Ελισάβετ αποχαιρέτησε τον Ελληνα πρίγκιπά της, Φίλιππο -Ολα όσα έγιναν στην κηδεία, τα δάκρυα, ο Κάρολος, ο Γουίλιαμ και ο Χάρι

Οι Βρετανοί αποχαιρέτησαν τον πρίγκιπα Φίλιππο -Συγκίνηση στην κηδεία, δείτε όλα όσα έγιναν [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Σεβόμαστε το νεκρό, όπως, άλλωστε,  κάθε νεκρό. Και  κατανοούμε τη θλίψη των οικείων του. Αλλά, ας αφήσουμε τα …ελληνικά λάβαρα και τις αναφορές στην ελληνική του καταγωγή.

Να   μην ξεχνάμε, εκείνο που και ο ίδιος ο Φίλιππος ήθελε να ξεχάσει Πως ήταν  γιος ενός ανεύθυνου  πατέρα.  Και ακόμα,   ο Ανδρέας υπήρξε επίσης  ανίκανος ως  στρατιωτικός .   Στην κυριολεξία κρέμασε τη χώρα στη Μ.Ασία .

 Βαρύνεται,  μάλιστα,  ο ίδιος με εγκλήματα πολέμου.  (Ανδρέας ο Καψοκαλύβας).  Είναι αυτά για τα οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα  να πληρώσει πολεμική αποζημίωση στην Τουρκία.

Τα άθλια σχολικά εγχειρίδια,  μιλιά γι΄ αυτή την καταδίκη. Τα παιδιά σήμερα,όσο   και οι μεγάλοι  αναγνωρίζουν ως Ιστορία αυτή  που  ανακύκλωνε  παλιότερα   ο… Χάρρυ Κλυνν.  ΄Εβριζε ο μακαρίτης  (καλός κατά τα άλλα σε αυτό που έκανε)   χυδαία  (και τον γράφοντα) γιατί μιλούσαμε ,έλεγε ,για τα ανύπαρκτα εγκλήματα πολέμου στη Μ.Ασία  και αγνοούσαμε  τα…υπαρκτά της γενοκτονίας στη Σμύρνη.  (Δεν έγινε ποτέ  τέτοια γενοκτονία . Αρμενία  και Πόντος  είναι άλλη , διαφορετική, τραγική  “ιστορία”).

3. Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Το εμβληματικό ορόσημο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση μάς καλεί να οραματιστούμε το μέλλον

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Πηγή: iefimerida.

Αυτή την κυρία με τον Καλύβα δίπλα  της που την κανοναρχεί, δεν υπάρχει κανείς να την μαζέψει; Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα της προσβάλλει…τα ιερά και όσια του  “έθνους”, το οποίο  καμιά σχέση δεν έχει με το δικό της έθνος. “Τρίζουν τα κόκαλα”  εκείνων που νομίζει  πως τιμά με σε όσα λέει.

4. Τα μυστικά της διατροφής στην Ικαρία: Οι τροφές που δεν καταναλώνουν -Κερδίζουν χρόνια ζωή

κορωνοϊός Ικαρία

Η Ικαρία είναι ανάμεσα στις μόλις πέντε περιοχές του πλανήτη όπου το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων είναι κατά πολύ υψηλότερο από αυτόν του μέσου πληθυσμού.

Ήταν πριν από περίπου δυόμισι χρόνια όταν ο Δημήτρης Πέππας, υποψήφιος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών που ειδικεύεται στις γονιδιακές αλληλεπιδράσεις, αποφάσισε να γίνει σχεδόν μόνιμος κάτοικος Ικαρίας προκειμένου να ξεκλειδώσει κάποια από τα μυστικά της μακροβιότητας των Ικαριωτών. Το ενδιαφέρον του για αυτό το μικρό νησί του Αιγαίου μόνο τυχαίο δεν ήταν.

Ο ίδιος ήξερε ως επιστήμονας της υγείας πως τα γονίδια μας επηρεάζουν τη μακροζωία σε ποσοστό λιγότερο από το 25%. Τι ρόλο έπαιζε επομένως, η διατροφή σε αυτήν τη ζηλευτή επίδοση; Και ποιοι άλλοι παράγοντες κάνουν τους Ικαριώτες μακρόβιους; «Η απόφαση μου να ζήσω ο ίδιος στο νησί συνέβαλε σημαντικά στο να κατανοήσω όλους τους παράγοντες που τους οδηγούν στη μακροζωία», εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διατροφή τους», συνεχίζει, «χαρακτηρίζεται από πολύ μικρή κατανάλωση κρέατος, με έμφαση στο ψάρι, χαμηλότερη κατανάλωση υδατανθράκων από τη μεσογειακή, με αρκετά ωστόσο φρούτα και λαχανικά, ενώ στηρίζεται στην κατανάλωση του πολύτιμου ελληνικού ελαιόλαδου και ξηρών καρπών, τα οποία αποτελούν πλούσιες πηγές μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων».

Όσπρια, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί και λιγότεροι υδατάνθρακες από τη μεσογειακή διατροφή. Αυτά είναι λοιπόν, τα μυστικά της διατροφής στην Ικαρία; «Είναι εξίσου σημαντικό να τρώμε όπως έχει ορίσει η φύση ακολουθώντας την εποχικότητα των φρούτων και λαχανικών» απαντά ο Έλληνας διατροφολόγος. «Γιατί άλλωστε να καταναλώνει κάποιος φράουλες τον χειμώνα, όταν είναι καλοκαιρινό φρούτο;», διερωτήθηκε.
***

Αχ,  αυτή η  ελληνική φασουλάδα. Αλλά  και οι φακές. ΄Οπως και ο καλά ξαρμυρισμένος μπακαλιάρος (όχι τηγανητός)., έκαναν και κάνουν  το θαύμα τους.

Ας γυρίσουμε πάλι  σε αυτές τις παλιές, καλές διατροφικές συνήθειες των παππούδων μας.

5. Μεγάλο το πλήγμα της πανδημίας στη βιομηχανία της μόδας -Κρίσιμα ερωτήματα για την επόμενη μέρα

ginaika se magazi

Μεγάλο …πλήγμα, που έμεινε ο  γραφικός  μόδιστρος χωρίς να “πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες” . Οπότε, δε    “θα χάσει η Βενετιά βελόνι”,  έτσι και πάνε φούντο όλες αυτές οι αχρείαστες και  σεξιστικές   βιομηχανίες.

Μακάρι!  ΄Ο τι δεν μπορεί το ανεγκέφαλο κεφάλι κάποιων να καταλάβει, έρχεται η φύση να  το  κάνει. Και ξέρει καλά  τη δουλειά της.