ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. ΖΩΣΤΗΚΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ (ΑΥΤΟ)ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ . Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ, ΠΡΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

polakis_tsipras_xr

ΕΝΑ  ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ … ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

IEFIMERIDA.GR:

“Στην πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης -Όλο το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση Τσίπρα για διαγραφή

Πολιτική θύελλα από την ανάρτηση του Πολάκη που στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστές, τραπεζίτες και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα  Οργή από τα κόμματα, οξύτατες αντιδράσεις Καθαιρέθηκε από τομεάρχης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, οδηγείται σε διαγραφή Η αλλαγή στη σχέση με τον Τσίπρα το τελευταίο διάστημα, το παρασκήνιο χθες στην Κουμουνδούρου
Ο Πολάκης ζητά εισβολή στο κράτος με προγραφές δημοσιογράφων, δικαστών, τραπεζιτών και του Πιτσιλή της ΑΑΔΕ
Παύλος Πολάκης: Δημοσιογράφοι που τους στοχοποίησε απαντούν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ<

Διαζύγιο με συνοπτικές διαδικασίες πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Παύλο Πολάκη ξηλώνοντας του μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο όλ ΝΥα τα «γαλόνια» ενώ την Τρίτη θα του δείξει και τυπικά την πόρτα της εξόδου μετά το τελευταίο παραλήρημα εναντίον δικαστικών, δημοσιογράφων και αξιωματούχων.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως έλεγαν στενοί του συνεργάτες «έχει πάρει τις αποφάσεις του» για τον κρητικό βουλευτή και το έδειξε ήδη καθαιρώντας τον από Τομεάρχη Διαφάνειας και παραπέμποντας τον στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

Εκτός από τις εξελίξεις που έφερε εντός ΣΥΡΙΖΑ, η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για εποχές της «κάτω πλατείας». Έντονη ήταν η αντίδραση και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς ο προϊστάμενός της, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.<

*****

Στην Ιστορία έχουμε άπειρα παραδείγματα   ιστορικών προσώπων που από τη  μια στιγμή στην άλλη ,  από δική τους αφροσύνη ,κακό υπολογισμό, αψιθυμία, άλλους παρεμφερείς λόγους,   έχασαν τα πάντα. Κι από βασιλιάδες,  κατάντησαν  γυμνοί οδοιπόροι   και τετραχηλισμένοι πένητες.

Ο Ιούλιος Καίσαρας με ένα   ασυλλόγιστο και θυμικό alea  jacta  est  μπροστά στο Ρουβίκωνα , υπέγραφε τη δολοφονία του ,αλλά μαζί και τον καταστροφικό εμφύλιο της Ρώμης. Αποκοτιά , εγωισμός,  έλλειψη ορθής  πολιτικής όρασης και σύνεσης ;  Θα μπορούσε κανείς  μια ολόκληρη λίστα τέτοιων παραδειγμάτων να συμπληρώσει  από την Ιστορία. ΑΥΤΟ)ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!

Η   πολιτικά απαράδεκτη,   η  προσωπική,  ανοίκεια επίθεση  του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Παύλου Πολάκη δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια   ανήθικη και άφρονα ενέργεια . Κι αν κατάφερε κάτι   με αυτή την επιλογή  ο  αρχηγός  του ΣΥΡΙΖΑ , ήταν από τη μια στγμή στην άλλη, σε ένα βράδυ μέσα,  να  ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ  ΤΟ ΚΟΜΜΑ  ΤΟΥ (θα φανεί το μέγα χάσμα εν καιρώ) και να καταφέρει το…ακατόρθωτο:   Να προσφέρει απόλυτη  και  καταλυτική   δικαίωση στον  Κυριάκο Μητσοτάκη!  Και το τελευταίο, επειδή  ουδείς μπορεί αυτή την ώρα, αν δεν είναι φανατικός και ανόητος, να ισχυριστεί πως όσα λέει  και κάνει  σήμερα Αλέξης Τσίπρας,  τα ίδια ακριβώς δε   ισχυριζόταν και ζητούσε να γίνουν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα,  και να βγει ο Αλέξης Τσίπρας  κατόπιν εορτής, να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, να ζητάει έλεος και χάρη …ο κύβος ερρίφθη.   Η δικαίωση του Κυριάκου  είναι  εκτός από πολιτικά αναμφισβήτητη    και  ιστορικά επιβεβαιωμένη. Κανένας  σοβαρός δε  θα λάβει υπόψη του  τώρα πια τις κραυγές και τις ικεσίες   μεταμέλειας για τα mea culpa  του  αριστερού αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Να  δούμε πιο αναλυτικά πώς ισχύουν όλα αυτά  στην πράξη:

Τί έλεγε τέσσερα  ολόκληρα χρόνια  η Δεξιά; Αυτά ακριβώς που λέει σήμερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και για τα οποία κατηγορεί   την ίδια  ώρα τον Παύλο Πολάκη .΄Οσα ακριβώς  τόσα χρόνια…διέψευδε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας   και εξαπέλυε,   μύδρους κατά της κατάλαλης  και  συκοφαντικής Δεξιάς!

Χρόνια,  η ίδια κασέτα από το Μητσοτακικό στρατόπεδο:  Οι …πολακικοί   ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ    που  εξαπολύουν  άδικες επιθέσεις ,προσβάλουν  τους θεσμούς,  δε σέβονται τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη,  επιδεικνύουν  ανοίκεια πολιτική συμπεριφορά, είναι υβριστές,  πολιτικά ανάγωγοι και  υστερικοί.  Ο όρος “πολακισμός” έγινε σήμα κατατεθέν και  σημαία , το ισχυρότερο βέλος στη φαρέτρα της Δεξιάς. Και  τελικά δικαιώθηκαν!  Ο ίδος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωσε και επισφράγησε,  όσα τόσο καιρό έλεγε  ο Κυριάκος  Μητσοτάκης.

Κι ακόμα χειρότερα. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έδιωξε απλώς τον Πολάκη από το κόμμα. Τον έστειλε  κατ΄ ευθείαν  στον εισαγγελέα!  Δεν  κάλεσε τη δικαιοσύνη   απλώς να ασκήσει δίωξη κατά του ιδιότυπου  Κρητικού.   Τον έστειλε δεμένο χειροπόδαρα  με την κατηγορία  ,όπως τη διατύπωνε τόσα χρόνια  ο Μητοστακικός κόσμος: «Διέγερση πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών».!

Απίστευτο;  Αληθινό. Στην Ιστορία  μπορείς να ανακαλύψεις τα πιο απίθανα συμβάντα, τις πλέον ακατάληπτες συγκυρίες,  τα πιο παράλογα και απίθανα δρώμενα.

Αύριο θα βγει ο Τσίπρας  και με το γνωστό του ύφος,  θα ξορκίζει τον εισαγγελέα. Θα μιλάει για…βαθύ κράτος, διαπλεκόμενους δικαστές, βρώμικους δημοσιογράφους. Θα φαντάζεται κανείς πως αυτός δεν είναι ο Αλέξης που  λέει αυτά σήμερα  και για τα οποία έστειλε τον Πολάκη στον εισαγγελέα, επειδή   ο Κρητικός τα είπε, μεν,  έτσι και μάλιστα ακριβώς έτσι, αλλά…νωρίτερα . Πρόλαβε τη Πόπη.  Ω, της παλαβομάρας,της ανευθυνότητας  και της υποκρισίας! .

Τί περισσότερο και τι διαφορετικό , εκτός από τον  έντονο  (άντε και συγκρουσιακό) λόγο με το οποίο  διατύπωνε   ο Πολάκης  αυτά που  ομοθυμαδόν, λέγανε οι Συριζαίοι και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας; Φαντάζονται, μάλλον,   πως επειδή στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλιάς οι  μνήμες είναι ασθενείς ή και  χαμένες , όλοι πάσχουμε από αλτσχάιμερ;  Κούνια που σας κούναγε,  Συριζαίοι μου!

“Εξαρτημένη και διαπλεκόμενη δικαιοσύνη, εξαγορασμένη  μιντιακή βιομηχανία, διεφθαρμένη κυβέρνηση, βαθύ κράτος  και παρακράτος, που πρέπει να  γκρεμιστεί και στη θέση του να οικοδομηθεί άλλο”.  Δεν τα έλεγε αυτά μόνο  ο Πολάκης,αλλά όλος ο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη και οπαδοί. Με πρωτο τον αρχηγό τους.   Τι διαφορετικό είπε ο Παύλος Πολάκης και τον έστειλε στον εισαγγελέα ο Αλέξης Τσίπρας; Μήπως για τις ίδιες κατηγορίες ,ο  εισαγγελέας οφείλει να κάνει έρευνα για τον ίδιο τον Τσίπρα και όλα τα μεγαλόσχημα στελέχη του κόμματός του; Αφασία!  Διπολισμός! Αναισθησία!

“Μωραίνει  Κύριος ον βούλεται απολέσαι”. Και ρίχνει αορασία στην αμαρτωλή  πόλη του Λωτ. .Αυτοχειριάστηκε  εν ψυχρώ ο Αλέξης Τσίπρας. Ζώστηκε το γιλέκο,  τράβηξε την ασφάλεια  και… τινάχτηκε στον αέρα. Μαζί του πήρε και ολόκληρο  το ΣΥΡΙΖΑ.  Σήμερα δε φαίνεται αυτό. Αύριο θα γίνει φανερή η μεγάλη ζημιά, η τεράστια καταστροφή.

Δεν είναι πολιτικά ανήθικο ό,τι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι  ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΄Ετσι, ακριβώς, όπως  αντιλαμβάνεται η λαϊκή ευαισθησία την μπέσα.  Είναι  αφόρητος εγωισμός, καιροσκοπισμός, υποκρισία, αβελτηρία του χειρίστου είδους. Ουδείς με ίχνος αξιοπρέπειας, στέλνει το σύντροφό του , τον αδερφό του στο απόσπασμα. Τόσο ανήθικος, τόσος επιπόλαιος και  αυτοκαταστροφικός ο Αλεξης Τσίπρας!

Να  δώσουμε περαίνοντας   τις οφειλόμενες  εξηγήσεις, μια και  τώρα πια, αλλάζουμε   στάση απέναντι στον κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και  τον Αλέξη Τσίρα . Ανάγκη για ιστορικές εξηγήσεις σε όσους τις λησμονούν.

΄Εχουμε πολλές φορές   εδώ  σημειώσει  πως  ο ιστορικός  δεν έχει την πολυτέλεια να είναι φανατικός,  να αναπαύεται στην αφέλεια και την ευκολία του οπαδού. Πολλώ μάλλον, να έχει συμφέροντα ,προσωπικούς  στόχους οποιουδήποτε  κέρδους ,για να συμπεριφέρεται έτσι  η αλλιώς, να γράφει αυτά και όχι εκείνα. Τέτοια είναι τα γνωρίσματα της στρατευμένης πένας. Η δικά μας δεν είναι.

Ο κοινοβουλευτισμός  δεν μας εκφράζει.  Είναι χειρότερη η Δημοκρατία  όχι για το λόγο  στο …λογοπαίγνιο του Τσόρτσιλ,  αλλά για τον αντίθετο.  Αν τη συγκρίνεις με τα παλιά πολιτεύματα, φαίνεται χειρότερη, επειδή ακριβώς εκείνα , δε φορούσαν μάσκα. Η Δημοκρατία κυκλοφορεί μονίμως ως μασκοφόρος .

Το πολίτευμα του Μέλλοντος     θα είναι κοινωνίες ΑΝΤΙΕΞΟΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ, ΑΤΑΞΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ, ΑΘΡΗΣΚΕΣ ΚΑΙ ΑΦΥΛΕΣ. ΄Όμως, για να φτάσουμε εκεί,  οφείλουμε σήμερα να στηρίζουμε τον υπάρχον σύστημα.  Δε θα γίνει με επανάσταση η αλλαγή, η μετάβαση  σε τέτοιες κοινωνίες.

Αυτό σημαίνει  πως η  πορεία  θα περάσει μέσα από τη σημερινή διακυβέρνηση του κόσμου. Με το χρόνο και με τις συγκυρίες ,θα συμβεί η αλλαγή Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει  πως οφείλουμε να επιλέγουμε καθε φορά το ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ σύστημα. Τον επιεικέστερο ..εξουσιαστή μας. Τον πολιτικό  που είναι, έστω και ελάχιστα, διαφορετικός από τον απέναντι. Λιγότερο ανήθικος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι «μέρα- νύχτα» διαφορετικός  από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε  ο Παύλος Πολάκης ο ιδανικός πολιτευτής.  Είναι  λιγότερο  ανήθικοι πολιτικά στη διαβάθμιση.   ΄Αντε, να διαφέρουν και  ως χαρακτήρες . Ως εκεί.

Αυτό και μόνο,  αποτελεί  λόγο σοβαρό και ιστορική υποχρέωση να  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗ   ΧΕΙΡΟΝΑΣ.   Χωρίς αυτό να τους εξιλεώνει για το γεγονός πως στηρίζουν, ένα σύστημα κατά βάση βρώμικο και ανήθικο. Αλλά ,  ούτε κι  μας στερεί αυτή η στάση , το δικαίωμα στην κριτική και την  εύκολη  αποστασιοποίηση, όταν χάνουν αυτούς τους πόντους που τους δώσαμε

Μέχρι σήμερα  πιστεύαμε πως ο Αλέξης Τσίπρας  μετά την ιστορική  του στάση στο δίλημμα να μείνουμε  η όχι   Ευρώπη , είχε ωριμάσει .Είχε αφήσει στο σεντούκι τον παλιό, ανεύθυνο και  δημαγωγικό του εαυτό.

Σήμερα με αυτή την άφρονα ,  ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ , πλην των άλλων και για  την πολιτική  του  πορεία, ενέργεια , να θυσιάσει με τόσο ανήθικο τρόπο το σύντροφό του,  απέτυχε παταγωδώς. Γέμισε την  καρδάρα γάλα με κόπο ,της έδωσε αμέσως  μετά μια κλωτσιά και …ησύχασε. Ασυγχώρητο  και μοιραίο, ως μη αναστρέψιμο   το έγκλημα , να καταδώσει τον Πολάκη, να τον  πετάξει στα σκουπίδια, αλλά για λόγους που η Δεξιά είχε  πετάξει στα σκουπίδια  και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.(Καλά να πάθει. ΄Ολα εδώ πληρώνονται).

Τί αποδείχτηκε, τελικά και με τον Αλέξη Τσίπρα; “΄Ολα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη”. Στο σταύλο τους ισχύει μια απαράγραπτη αρχή: “Ξέρεις να κλέβεις; Ξέρω. Κλέψε.  Να φυλάγεσαι,  ξέρεις; ΄Οχι .Μην κλέβεις” Κι ως συμπλήρωμα:   “Να λες τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη  ως… ψευδός,  μπορείς;” Όχι  .Μη μιλάς καθόλου. Καλύτερα να το βουλώνεις”.

Από αυτή την ώρα  αίρομε την εμπιστοσύνη μας από το ΣΥΡΙΖΑ και τον  Αλέξη Τσίπρα.  Κι ασφαλώς τη στήριξή μας. Θα ήταν ανήθικο εκ της ιδιότητας του ιστορικού  να στηρίζουμε …ανήθικους. Θα μας έχουν απέναντι τώρα πια. ΄Οπως και η  Δεξιά ,ειδικά τούτη,  με τον επάρατο  γόνο στο τιμόνι.  Το γιο του αλήστου  μνήμης «Μητσοτάκη κάθαρμα».

Είναι η κατάρα του Ιστορικού  .Να μην αράζει,να μη  βρίσκει απαντοχή ,ανάπαυση  και ησυχία πουθενά. Μια πορεία φαινομενικά Σίσυφου . Πού όμως, δεν είναι. Κι αυτό φαίνεται καθαρά  στην πορεία.  Με το χρόνο. Οι “ψαγμένοι” το συνειδητοποιούν από τώρα.  Σε αυτούς απευθυνόμαστε.