ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΗΓΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

efsyn.gr

Οι αναρτήσεις του κυρίου «Μόνος μου και όλοι σας»

Documento

Δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν μιλούν, εκτός αν πρόκειται για τον Πολάκη

***

Ο Πολάκης έγινε μια χιονοστιβάδα, που ξεκόλλησε  από την κορυφή του βουνού, πήρε την κατηφόρα, κι όσο κατέβαινε με ταχύτητα αστραπής , γινόταν και πιο τεράστια, απειλητική και επικίνδυνα θανατηφόρα. Και όταν  πια ,ως ένας συμπαγής, μέγας  βράχος  έφτασε  κοντά στις ρίζες του βουνού, προσγειώθηκε με τρομακτικό πάταγο  πάνω στη στέγη του μεγάλου αρχοντικού  που  ήταν χτισμένο στη βάση του βουνού κι έγραφε στην πρόσοψη ΣΥΡΙΖΑ.  Και το έκανε συντρίμμια!

΄Ανθρωποι  μέσα, πέτρες, τούβλα και δοκάρια ,  έγιναν μια άμορφη, απαίσια  μάζα  . Ο θάνατος των ενοίκων , ακαριαίος.  Το οίκημα ένας σωρός , ως  κέραμοι, λίθοι και πλίνθοι   ατάκτως ερριμμένα.    Από κάτω τους,    θάφτηκαν ο  ίδιος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού  μαζί  με όλη τη μεγάλη  οικογένεια που εκείνη την ώρα  η τραγωδία   βρήκε τα μέλη της  στον ύπνο.

 

Στο λόγο,  οι παρομοιώσεις, οι μεταφορές και οι παραβολές  εξυπηρετούν την ανάγκη  για μια πιο ζωντανή εικόνα παρουσίασης και εμπέδωσης της αφήγησης των δρώμενων. Όμως , στην προκειμένη περίπτωση με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου, είναι τόσο έντονα τα διακριτικά της συμφοράς ,απολύτως ορατή και  δια  γυμνού οφθαλμού   η καταστροφή , που κάνει σχεδόν αδιάφορο και περιττό, κάθε  άλλο τρόπο διατύπωσης της μεγάλης τραγωδίας που έπληξε το ΣΥΡΙΖΑ.   Και αν μένει κάτι να αποτιμήσει κανείς , είναι το μέγεθος της καταστροφής, η καταγραφή των απωλειών και τί μέλλει γενέσθαι.

Ας τα δούμε ψύχραιμα:

Ο Αλέξης Τσίπρας και όλα τα στελέχη του κόμματος, δεν  ήταν εκείνοι που επλήγησαν  πρωτίστως από  αυτή την απίστευτη  γκάφα  (ολκής)   να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου  ο Παύλος Πολάκης.  Ακόμα κι αν  δεν τολμήσουν (και δε θα το κάνουν πιθανόν)  να τον διαγράψουν . Αν και με βάση όσα έγιναν και τη στάση του προεδρου του  ΣΥΡΙΖΑ  απέναντι στον Παύλο Πολάκη, κανονικά πρέπει να διαγραφεί κι από το κόμμα. Και θα λέγαμε πως Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ , ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ ΚΑΙ..ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΕ.   Αν δεν το κάνουν, πάντως, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αν  δεν τον διαγράψουν,   θα είναι μια άλλη ακόμα   απόδειξη της υποκρισίας που δέρνει τους μεγαλόσχημους όλων των κομμάτων  και τα κατάπτυστα (ως υπάκουα)  όργανά τους.

 

Εκείνοι ,λοιπόν,  που πρώτοι επλήγησαν ανεπανόρθωτα  από αυτο τον κερυανό που πέταξε ο …Δίας της Κουμουνδούρου, ήταν  ο ίδιος ο  κόσμος  του κόμματος.  Και δεν αναφερόμαστε μόνο και τόσο στη συμπαγή βάση  του,  αλλά κυρίως σε όσους, αν και δεν  είχαν  την ίδια  ιδιότητα με τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν όμως πρόθεση  τούτη τη φορά τουλάχιστον , να δώσουν την  ψήφο τους στον αριστερό κόμμα. Σήμερα πια είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να έχουν όμοια διάθεση.

Και ήταν σημαντικό, αλλά και απολύτως σημειολογικό πως πολλοί από το ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ,  θα προχωρούσαν σε τέτοια «ανίερη» για τις αρχές τους κίνηση ,όταν για πολλά χρόνια τώρα δεν  εκχωρούσαν ποτέ και  σε κανένα κόμμα  την εμποσύνη  τους.  Υπήρχαν άνθρωποι που  στα χρόνια της Μεταπολίτευσης  στις περισσότερες από τις εκλογές που διεξήχθησαν στον τόπο, δεν  ψήφισαν  με συνειδητή  απόφαση απομάκρυνησης από    τις κάλπες.

 

Είναι οι φορείς της λεγόμενης  ΑΠΟΧΗΣ. Η πιο  μεγάλη πολιτική παράταξη  (ΚΙΝΗΜΑ)   στην Ελλάδα με σχεδόν 4 στα 10  εκατομμύρια των ψηφοφόρων, μέλη.  Από  όλο αυτό το μεγάλο εκλογικό σώμα,   τουλάχιστον οι μισοί  και παραπάνω ,είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες. Η  αποχή τους  από τα κομματικά δρώμενα είναι στάση πολιτική, διαμαρτυρία, διαφωνία, καταγγελία, διαφοροποίηση από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας στο Σύστημα.

 

Η λαίλαπα που ξέσπασε στη χώρα τα τέσσερα σχεδόν χρόνια με τον ακροδεξιό  τρόπο που άσκησε την εξουσία η Μητσοτακική Δεξιά, άφησε άναυδους  και τρομαγμένους από τη μανία  σύνθλιψης της  κρατικής πρέσας ,ακόμα και  τους συντηρητικούς,  αλλά μετριοπαθείς  οπαδούς,  της παράταξης της Ν.Δ.  Πολύ περισσότερο , έμεινε  ενεός  ο  απένταντι   κόσμος ,εκείνος κυρίως της Αριστεράς που στέγαζε  ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα δύο άλλα μικρότερα κόμματα. ΄Ηταν τόσο άγρια η επέλαση του Μητσοτακικού  (παρα)κράτους   που τέτοιες ημέρες, είχε να δει η χώρα από την εποχή της ΕΡΕ και της Χούντας. Μια κοινοβουλευτική  δικτατορία κάτω από το οικόσημο της φαμίλιας  Μητσοτάκη.

Βασικά ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν ασύστολα.  Διαφθορά και διαπλοκή όλων των εξουσιών και των θεσμών. Αρπαγή και μοίρασμα στην μητσοτακική γαλάζια ακρίδα του δημόσιου πλούτου. Πρωτοφανής  ομηρία  και θανατηφόρος τραυματισμός  του Τυπου που κατάντησε  μια  τεράστια βιομηχανία παραγωγής , γκεμπελικής  μορφής  προπαγάνδας ,ψεύδους και παραπληροφόρησης. ΄Ενας Αρμαγεδώνας, που  όμοιό του στα χρόνια  τουλάχιστον της Μεταπολίτευσης , δεν είχε δει η χώρα σε τέτοιο τρομακτικό έργο καταστροφής.

Και απέναντι  από αυτή την πολυμέτωπη  πολεμική μηχανή της Ακροδεξιάς κυβέρνησης ,  βρισκόταν  μια Αξιωματική Αντιπολίτευση, που όπως έχουμε πει, όλα αυτά τα χρόνια,  με εξαίρεση τον Παύλο Πολάκη, έστεκε  αμήχανη, χαλαρή, σχεδόν αδιάφορη.  Σαν  να μην τρέχει  τίποτα. Σαν όλα να ήταν  ωραία  και καλά καμωμένα.

Αν  συνέβαιναν τέτοια εγκλήματα κυβέρνησης  σε παλιότερες εποχές μετά τη Χούντα, θα είχε καεί το Σύμπαν. Να έχεις 15.000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ ,γιατί αμύθητα κονδύλια (πάνω απο 15 δισ.) αντί να  εξοπλιστούν τα νοσοκομεία να σωθούν οι άνθρωποι, ξοδεύτηκαν για άχρηστη λαμαρίνα με ΜΟΝΑΔΙΚΟ  στόχο να εισπράξει  ο Κούλης τις μίζες του  και ο ΣΥΡΙΖΑ να μη  βγάζε μιλιά,  τσιμουδιά!  Να μην έχει κατεβάσει μιλιούνια κόσμο στους δρόμους .Και όχι μονο 5 και 10 φορές.  Συνεχώς, κάθε Σαββατοκύριακο πορεία.

Μείναμε στους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ.  Και να μην πάμε και στη  υπόλοιπη  λαίλαπα που ενέσκηψε σε όλου τους χώρους με τη μητσοτακική διακυβέρνηση.  Διαφθορά, διαπλοκή, βρώμα και δυσωδία.

Κι αν, όπως είπαμε, κάποιος κράτησε την ελάχιστη αξιοπρέπεια του Αριστερού  ΣΥΡΙΖΑ σε ένα   επίπεδο, έστω και χαμηλό, (για την τιμή των όπλων περισσότερο),  ήταν ο Παύλος Πολάκης. Πληθωρικός, όπως είναι, αλλά και ευαίσθητος,  ως γιατρός, όντως έφερε κάποιες φορές  τα πάνω κάτω.  Χωρίς να σημαίνει αυτό σε καμιά περίπτωση πως εξιλεώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως Αντιπολίτευση για τη σιγή ιχθύος που τήρησε τόσα χρόνια.

Ο Πολάκης, με λόγο πολλές φορές συγκρουσιακό, συναισθηματικό,   με ύφος «απάδον»  (το… άδον ποιο να είναι;) στους σοβαροφανείς αρχηγούς, Κυριάκο Μητσοτάκη  και Αλέξη Τσίπρα, είπε αλήθειες και  έφερε στο φως σκάνδαλα που ,αν έλειπε, ούτε καν θα είχες πάρει χαμπάρι ο κόσμος , τί  βρώμα  έκρυβε κάτω απο το χαλί και τί σκελετούς στα  ντουλάπια,  ο γιος του Αποστάτη.

 

 

 

Κι αυτόν τον άνθρωπο ο Αλέξης  Τσίπρας, αντί να του απονέμει το μετάλλιο της μαχόμενης Αριστεράς, τον  συνέτριψε. Τον έστειλε  στον  εισαγγελέα!  Σαν  να μη   φτάνανε  τόσοι εισαγγελείς που του έστελνε ο Μητσοτάκης  τόσα χρόνια.  Τέτοια ατιμία, τέτοια αθλιότητα και προδοσία! Από τις σπάνιες  στην πολιτική ιστορία αυτού του τόπου.

Και ο λόγος; Στην πραγματικότητα ουδείς κατάλαβε. Ο Πολάκης,  έλεγε τα πράγματα  με το όνομά τους, τη σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα.  Με το δικό του τρόπο. Απολύτως σωστό και πρέποντα . Και μάλιστα σε  ιστορικό ύφος, κι ας μην είναι αυτή η δουλειά του. (Η Ιστορία,  ειρήσθω εν παρόδω, δε διστάζει, όταν απαιτείται,  να χρησιμοποιεί και  το λόγο-φραγγέλιο  Πολάκη.  Κι ακόμα πιο σκληρό.  Αυτή είναι η δουλειά της στις κρίσεις της.   Δε χαρίζεται, δε χαϊδεύει, δεν εξαιρεί).

Και τα ερωτήματα με τις απαντήσεις  που άφησαν άναυδο ΟΛΟ τον  κόσμο της Αριστεράς, ήταν τούτα. Γιατί  εκδιώχθηκε τελικά   ο μόνος  μαχόμενος από τα  υψηλά στελέχη  του  ΣΥΡΙΖΑ;   Γιατί  δόθηκε χάρη στον Κυριάκο  Μητσοτάκη για τα εγκλήματά του; Πώς ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  ΔΙΚΑΙΩΣΕ  τον Κυριάκο Μητοστάκη σε όσα έλεγε και κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ;

Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Τσίπρας, αλλά και οι  βρώμικοι Γκεμπελίσκοι, όπως παραπάνω,   τα χυδαία έντυπα του “Yes sir”, ήταν  πως ο Πολάκης… ΟΜΙΛΗΣΕ ΑΠΡΕΠΩΣ, ΜΗ ΚΟΣΜΙΩΣ,  ΜΕ ΑΠΑΔΟΝ ΥΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  (τρομάρα τους!).  Και τάχα …ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΕ τους Γκέμπελς , κάποιους  διαπλεκόμενους δικαστές και λοιπό διεφθαρμένο  δεξιό συρφετό, που και ο ίδιος  ο Τσίρας  και τα στελέχη του, τους  κατονόμαζαν και  τους στοχοποιούσαν  συνεχώς και αδιαλείπως.

Και τί είδους  στοχοποίηση  έκανε ο Πολάκης;  Το είπε η Νικολάου, το άλλο μεγάλο λαμόγιο της Δεξιάς, που εν μια νυκτί (κι αυτό ο Πολάκης το  ξετρύπωσε) τσέπωσε 2. 000.000 !

Και το διατύπωσε, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  και ο Αλέξης Τσίπρας.  ΄Εδωσε ο Πολάκης  τη Νικολάου   στους…τρομοκράτες !  Τώρα, ξέρουν πια  τη διεύθυνση κατοικίας της και θα την …επισκεφτούν! (Ποιοί αλήθεια, και  πού βρίσκονται αυτοί  οι τρομοκράτες;  Και τους γνωρίζει η Νικολάου; Την κάλεσε να τους αποκαλύψει ο Ντογιάκος; ) . Αν υπήρχαν τέτοιοι, θα περίμεναν τον Πολάκη  να τους μαρτυρήσει  την οδό και τον αριθμό της βίλας  της; Δεν μπορούσαν  αλλιώς να τα βρουν; Τόσο  γελοίο!

Κούλης, Νικολάου και  ο Πορτοσάλτε ,καταλαβαίνουμε να λένε τέτοια κουφά. Αλλά, να είναι και  του  Αλέξη Τσίπρα η κατηγορία ,  που έλυσε ,μάλιστα, τα χέρια στον εισαγγελέα και   απειλεί με νέα δίωξη τον Πολάκη , γιατί ξεσηκώνει  τον…όχλο  και  στέλνει  μαχαιροβγάλτες εναντίον τους;   Θεοί!

 

 

 

Το μέγα έγκλημα έγινε .Δράστης ο συστημικός ως τα μπούνια πια, όπως αποδείχτηκε, Αλέξης Τσίπρας. Συναγωνίστηκε  και ξεπέρασε σε υποταγή και υποκρισία,  ακόμα και  έναν Κυριάκο Μητσοτάκη.  Τέτοια ντροπή!

Και τώρα, τί γίνεται τώρα;  Τί κάνουμε;  Από τη μια η χαρά ,η ευωχία, πες καλύτερα, μιας Δεξιάς, που δεν περίμενε τέτοιο τεφαρίκι από τον Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά. Από την άλλη, ένας ολόκληρος κόσμος ,κυρίως της Αριστεράς, ζαλισμένος, απογοητευμένος,  τρομαγμένος, αναποφάσιστος.

 Είναι από  τα θέματα των ημερών προσεχώς, που θα μας απασχολήσουν  εδώ εκτενώς. « Ουδεν κακόν αμιγές καλού» τελικά.  Οι Αρχαίοι ΄Ελληνες  δικαιώνονται για άλλη μια φορά.