ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ “ΕΦΙΑΛΤΗ”

α.Το έγγραφο ντοκουμέντο

«Εάν λειτουργούσε η σηματοδότηση δεν θα είχαμε το ατύχημα σήμερα. Τελεία και παύλα», υπογράμμισε  για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής ETCS, Χρήστος Κατσιούλης,  ο οποίος τον περασμένο Απρίλιο είχε αναδείξει λεπτομερώς τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Η επιστολή παραίτησης του Κατσιούλη στην ΕΡΓΟΣΕ αποτελεί έγγραφο – ντοκουμέντο, καθώς αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ΟΣΕ είχαν λάβει γνώση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο και κυρίως για τα κενά ασφαλείας όσον αφορά την τέλεση των δρομολογίων. Από τότε, πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και δεν άλλαξε το παραμικρό, καθώς οι ιθύνοντες γνώριζαν αλλά αδιαφορούσαν για τις συνεχείς προειδοποιήσεις από τις Ενώσεις Εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, στις 27 Απρίλιου του 2022 ο Χρήστος Κατσιούλης είχε δηλώσει παραίτηση ο πρόεδρος της επιτροπής ETCS, η οποία είναι αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αποκαλύπτοντας την κατάσταση διάλυσης των σιδηροδρομικών γραμμών. Στην επιστολή προς την ΕΡΓΟΣΕ, ο τότε πρόεδρος, είχε καταγγείλει τεχνικά θέματα στη γραμμή που συνδέει την Οινόη με την Τιθορέα, αλλά και τη μη τήρηση των συμβάσεων για τα βελτιωτικά έργα στην ασφάλεια.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος είχε σημειώσει ότι είχε ενημερώσει τη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, εκφράζοντας διαφωνίες για τις ενέργειες του Οργανισμού επί των θεμάτων ανάταξης των γραμμών, αλλά και αμφιβολίες σχετικά με τη γνώση των αρμοδίων για ζητήματα λειτουργίας εξειδικευμένων συστημάτων. Τέλος, κατέγραψε την ημιτελή συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

β.Η ΕΕ είχε ήδη παραπέμψει στο Δικαστήριο την Ελλάδα για μη τήρηση των κανόνων για τους σιδηροδρόμους

Με χρονικό ενός προκαθορισμένου εγκλήματος μοιάζει η πολύνεκρη τραγωδία με τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη όσο περνούν οι ώρες και βγαίνουν στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες και «ευαίσθητες» αποκαλύψεις για το περιστατικό και τους υπευθύνους.

Στην προκειμένη, η ΕΕ «καρφώνει» την Ελλάδα για το ζήτημα της υποβάθμισης των σιδηροδρόμων, αναδεικνύοντας τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες, αφού παρά τα εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή επιχορηγήσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, η κατάσταση παρέμενε ίδια μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικά, ευρωπαϊκές πηγές αναφέρουν ότι η ΕΕ «έσυρε» τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μία εβδομάδα νωρίτερα, για μη τήρηση των κανόνων αναφορικά με τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

γ.Διαβολικές συμπτώσεις και ειρωνεία της τύχης

Ένα θέμα με τις παρεμβάσεις του Ισίδωρου Ντογιάκου υπάρχει και όχι μόνο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, τη διαλεύκανση του οποίου φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει. Φαίνεται ότι τα «πάρε-δώσε» με την κυβέρνηση, ή τουλάχιστον κάποια μέλη της, είναι υπαρκτά. Σήμερα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για τη διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τη σύγκρουση των τρένων. Ωστόσο, όπως είχε γράψει το Documento το 2019, ο γιος του Ευάγγελος τοποθετήθηκε ως μετακλητός στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ (αρ. φύλλου 810) «με την 71008/25-09-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, προσλαμβάνεται ο δικηγόρος Ευάγγελος Ντογιάκος του Ισιδώρου, σε θέση μετακλητού συνεργάτη, στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Συμπτώσεις ή τραγική ειρωνεία;

 

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

δ. Μητσοτάκης από Τέμπη: Θα μάθουμε τα αίτια -Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην ξανασυμβεί

****
Τέσσερα σχεδόν  χρόνια, διέπραξε  τόσα εγκλήματα, όσα εν καιρώ ειρήνης  δεν διέπραξαν  συνολικά οι κυβερνήσεις από συστάσεως ελληνικού κρατους.

Συγκεκριμένα:

-Δεκάδες νεκροί στις πυρκαγιές στο Μάτι που άναψαν οι  τρελαμένοι  Μακεδονομάχοι, επικεφαλής  των οποίων δήλωνε ο σημερινός Ακροδεξιός πρωθυπουργός  .

-Χιλιάδες νεκροί (7 στους10) πέθαναν στην διάρκεια της πανδημίας   γιατί δε  υπήρχαν ΜΕΘ.

-Σήμερα και για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποκλειστική ευθύνη φέρει  πάλι η ίδια κυβέρνηση των δολοφονιών.  Σύμφωνα με την αναφορά παραίτησης του αρμόδιου  πρώην πρόεδρος της Επιτροπής ETCS, Χρήστου  Κατσιούλη ,το δυστύχημα ήταν θέμα χρόνου, αφού η κυβέρνηση είχε εγκαταλείψει στην τύχη της τη   συνήρηση των  γραμμών. Και ο πανάθλιος πρωθυπουργός   αναρωτιέται ποιος ευθύνεται!!

 15 δισ. κατασπαπάτησε ο γιος του  Εφιάλτη  για άχρηστους εξοπλισμούς,  μόνο και μόνο για να τσεπώσει μίζες.

Και

1.Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αντί  για    κατά μέτωπο επίθεση στον ένοχο των χιλιάδων δολοφονιών,  στέλνει στον εισαγγελέα τον Παύλο  Πολάκη!

2. Οι…στοχοποιημένοι Γκέμπελς από τον Παύλο Πολάκη  ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ  ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΣΙΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.

3. Οι Ντογιάκοι στον ΄Αρειο  Πάγο ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ  χιλιάδες ΄Ελληνες σε οικονομικό αδιέξοδο και δίδουν την άδεια στους Τραπεζίτες  να τους πετάξουν και έξω από τα σπίτια τους. Τσιμουδιά, όμως, για την ηθική αυτουργία της ακροδεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη σε χιλιάδες δολοφονίες. Και πώς να συμβεί αυτό,όταν ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  φαίνεται να πρωταγωνιστεί σε μπίζνες  με τις πλάτες του πατέρα του;  Μεγάλη…σύμπτωση,  για να είναι σύμπτωση!

Δεν είναι Ελλάς της φαιδράς πορτοκαλιάς. Είναι  η Ελλάς της συμφοράς  και  της  διαφθοράς.

Ας την αλλάξουμε δυναμικά ,αποφασιστικά και ομαδικά