ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ “ΤΟΥΤΗ Η ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ”!

Το πολίτευμα της Δημοκρατίας, αν διαφέρει από τα άλλα,  είναι γιατί εκείνα, αρνούνται  να βάλουν Μάσκα. Δείχνουν το απαίσιο τους πρόσωπο, όπως, ακριβώς,  είναι.

Σε αντίθεση με τη Δημοκρατία.  που σε όλες τις παρουσίες της, κυκλοφορεί (ανάλογα   την…περίσταση)… Μασκαρεμένη! Γι΄ αυτό, οι Συνειδητοποιημένοι Πολίτες, ΑΠΕΧΟΥΝ χρόνια τώρα     από το θέατρο των εκλογών.

Αν , όμως, αποφασίσουν να προσέλθουν στις κάλπες, ψηφίζουν   ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ.

Όπως συμβαίνει πάντα.  Τον Κένεντι αντί του Νίξον,  τον Ανδρέα Παπανδρέου, αντί του Κων. Μητσοτάκη, τον Μπάιντεν, αντί του Τραμπ,  τον Αλέξη Τσίπρα ,αντί του Κυριάκου  Μητσοτάκη.

_____________________________________________________

 

 

Αλέξη Τσίπρα,

 

 

Ως πρωθυπουργός ήσουν  χωρίς πολιτική πείρα, λόγω ηλικίας περισσότερο  κι   έκανες  λάθη.  Το πλέον σοβαρό:  ΄Αφησες την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή χωρίς παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο για τη χρεοκοπία της χώρας.  ΄Ηταν έγκλημα.

Το επιχείρημα πως δε θα μπορούσες να κυβερνήσεις χωρίς  εκείνη τη συμφωνία-ομερτά   (“παίρνεις Πάνο Καμμένο για συγκυβέρνηση,  βάζεις σε δικαστικό απυρόβλητο τον Κώστα Καραμανλη”)  , είναι ψευτοδίλημμα.  ΄Οφειλες  να μη  συγκυβερνήσεις με ακροδεξιό,  ούτε τον «ανιψιό» να απαλλάξεις από το μέγα έγκλημα της χρεοκοπίας.

Αν πρυτάνευε τότε αυτή η λογική και η πολιτική ηθική, λίγους μήνες μετά,  θα ήσουν πρωθυπουργός με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Σε πήραν  στο λαιμό τους ,όπως πάντα,  σύμβουλοι  σαν εκείνο  τον αλήστου μνήμης …εκλογολόγο (τακίμι του Νίκου  Χατζηνικολάου,  της σχολή Τράγκα)   Ηλία  Νικολακόπουλο.

Μη επαναλάβεις τα ίδια λάθη. Τούτη τη φορά οφείλεις να αποδείξεις πως εκείνη η ιστορική απόφαση να κρατήσεις τη χώρα στη Ε.Ε μετά  το παρανοϊκό    δημοψήφισμα , δεν ήταν, ούτε  τυχαία απόφαση , ούτε, πολύ περισσσότερο , συνέπεια πίεσης από την Ευρώπη,  αλλά δική σου συνειδητή πολιτική επιλογή.

Και ήταν αυτή, ακριβώς,  η απόφαση,   που έκανε   κι  μας  εδώ στο σάιτ, ως κλειδούχοι  του τρένου  μας  ,να αλλάξαμε την τροχιά του  και από τη γραμμή της σκληρής κριτικής που σου κάναμε για χρόνια,  όταν χρημάτισες δημαγωγός-Μαυρογυαλούρος , να βάλουμε την αμαξοστοιχία  στην άλλη ράγα της συμπόρευσης και της στήριξης  για ουσιαστική  αλλαγή.   («Τούτη τη φορά θα είναι αλλιώς», όπως  υποσχεθήκατε  οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ).

 

 

 

ΟΙ SINE QUA NON  ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ  ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ:

1.Παραπομπή του Κυριάκου Μητσοτοτάκη σε Ειδικό δικαστήριο για τη νέα χρεοκοπία της χώρας που είναι πλέον ή σίγουρη  και έχει την απόλυτη ευθύνη ο πιο  διεφθαρμένος πρωθυπουργός  που είδε ποτέ αυτή η χώρα . ΄Ιδιες και συναφείς,  είναι οι κατηγορίες που αφορούν  τις μίζες από την τεράστια και εγκληματική  δαπάνη των 15 δισ. σε εξοπλιστικά για  άχρηστη λαμαρίνα. Αλλά και για τη δολοφονία 20.000 ανθρώπων, λόγω κακής διαχείρισης της πανδημίας ,αφού 7 στους 10 ασθενείς , πέθαναν  εκτός ΜΕΘ, επειδή,ακριβώς,  τα  κονδύλια  για την αγορά τους, κατασπαταλήθηκαν  στη διαφθορά.

2.Παραπομπή στη δικαιοσύνη των εξαγορασμένων από την κυβέρνηση  εκδοτών , καναλαρχών και  συγκεκριμένων δημοσιογράφων για την άνευ προηγουμένου και   ολοκληρωτική λογοκρισία που επέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια ως  εκλεκτοί   της ανίερης κυβέρνησης. ΄Ομοια λογοκρισία, χάλκευση και παραπληροφόρηση, συναντάει κανείς στις ημέρες μας, μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα, όπως  στην Ουγγαρία του ΄Ορμπαν και  τη Ρωσία του Πούτιν. Το Μητσοτακικό καθεστώς συγκεντρώνει  ακόμα περισσότερους πόντους στη διαφθορά του Τύπου από τα προηγούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα

3. Επανίδρυση του Τύπου ως λειτουργία  ,αλλά και επαναπροσδιορισμός της έννοιας του. Δεν νοείται η πληροφορία ,η ενημέρωση και οι λοιπές αρμοδιότητες του Τύπου να  εμπλέκονται πρωτίστως  με οικονομικές, κομματικές ή άλλες. δεσμευτικές στην ανεξαρτησία τους  δραστηριότητες. ΄Εχουμε εκπονήσει και κοινοποιήσει και στην Κουμουνδούρου σχέδιο και διατυπώσει προτάσεις για ένα Τύπο χωρίς νταβατζήδες της …συνομοταξίας Αλαφούζου, Χατζηνικολάου, Μαρινάκη, Ράφτη και Κουρτάκη, για να μνημονεύσουμε  τους πλέον θρασείς μαστροπούς στη βιομηχανία παραπληροφόρησης.

4.Τοποθέτηση στις νευραλγικές θέσεις της Δικαιοσύνης συνετών και σοβαρών δικαστών. Και υπάρχουν τέτοιοι.  Για παράδειγμα, της  επαγγελματικής επάρκειας, αλλά και της ιδεολογικής συγκρότησης  της Ελένης Τουλουπάκη, του Χριστόφορου Σεβαστίδη και δεκάδων  άλλων, έντιμων  δικαστών.  Παραπομπή στη δικαιοσύνη  των επίορκων   που συμπεριφέρθηκαν  στο θεμό της δικαιοσύνης, ως αχυράνθρωποι και σφογγοκωλάριοι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα γνωστά ανταλλάγματα και τα πασίγνωστα…ονοματεπώνυμα.

5.Αποναζιστικοποίηση της Αστυνομίας, η οποία εδώ και 15 τουλάχιστον  χρόνια , έχει στελεχωθεί   σε ποσοστό 40-50%  από Χρυσαυγίτες  και ακροδεξιούς Ράμπο.

 

 

 

Υπάρχουν. ασφαλώς,  προτεραιότητες κι άλλες. Αλλά, μπορούν , να περιμένουν. Αν ,όμως, οι πέντε αυτές παραπάνω  βασικές,, δεν υπάρχει πρόθεση και βούληση  να τηρηθούν, τότε καλύτερα, Αλέξη Τσίπρα,  να αρνηθείς να σχηματίσεις κυβέρνηση.  ΄Αφησε   εκείνους που έσπειραν  ανέμους, να θερίσουν  τις θύελλες.  Μη καταντήσεις Γιώργος Παπανδρέου.

Ακόμα χειρότερα:

ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΦΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΝ “ΚΟΥΛΗ” ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ,  ΘΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΕΙ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΕΙΝΑΙ. ΩΣ… ΦΑΜΙΛΙΑ,  ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ.  ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ.