ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΣ ΣΑΪΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ξεπερνάμε σιγά-σιγά ΚΑΙ τις  τελευταίες ταλαιπωρίες, συνερχόμαστε και συνεχίζουμε απτόητοι το έργο μας, που είναι η ιστορική κάλυψη, κυρίως,  των «Δρώμενων» της εποχής μας . Η Ιστορική Δημοσιογραφία, με οποιοδήποτε κόστος, θα προχωρήσει το έργο της,  γιατί αυτό είναι το καθήκον, εκείνων που την   υπηρετούν. Και ουδείς έχει τη δύναμη να ανακόψει την πορεία μας και να αναστείλει ή να εμποδίσει οριστικά   το έργο της σωστής, αντικειμενικής, ανεξάρτητης πληροφόρησης.

΄Οσο για το  ποιοι ευθύνονται για τις πρόσφατες (για άλλη μια φορά)  περιπέτειές μας που μας οδήγησαν για περίπου δύο  εβδομάδες να «υποστείλουμε τη σημαία» μας,  θα ειπωθούν όλα “χαρτί και καλαμάρι” εν καιρώ. Ένα, όμως, θέλουμε από τώρα να επισημάνουμε. Κάποιοι, ακόμα και θεσμικοί φορείς, δε διστάζουν να μετέρχονται μέσα και μεθόδους που χρησιμοποιούν  οι μαφιόζοι στο εγκληματικό τους έργο. Τέτοια αποσύνθεση, διαφθορά,  υποκρισία.

Νομίζουν πως μπορούν να γυρίσουν το «ρολόι» της ιστορίας πίσω,  σε εποχές “Μεσαίωνα”.  Αλλά, χύθηκε πολύ αίμα, δόθηκαν τιτάνιοι  αγώνες ανά τους αιώνες , για να βγει ο κόσμος από εκείνες τις αποφράδες ημέρες, όταν  ,όχι μόνο η Ιστορία, αλλά όλες οι επιστήμες υφίσταντο ανελέητους διωγμούς, χειραγώγηση, πλαστογράφηση, παρεμπόδιση κάθε  μορφής. Τέτοια φαινόμενα μεσούντος σε λίγα χρόνια  του 21ου αιώνα και στις χαραυγές της Νέας Εποχής, δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Δεν έχουν ιστορικά τη δυνατότητα οι αχρείοι των ημερών μας να γυρίσουνε πίσω το ρολόι, εκεί που  αν σταματούσε , θα μπορούσαν ανενόχλητοι, ανεμπόδιστα και ατιμωρητί να διαπράττουν κάθε είδους έγκλημα και ανοσιούργημα.

Το ιστορικό μας σάιτ από αύριο συνεχίζει την κανονική λειτουργία του, που διακόπηκε στις 18/12/2017 για τους λόγους που  ανακοινώσαμε εδώ. Και θα επιδείξει την ίδια μαχητικότητα ,όπως παλιά. Πέρα απ΄αυτό,  θα υπάρξουν και αλλαγές σε πολλά επίπεδα, που όλα, όμως, δεν μπορούν να προσδιοριστούν ολιγόλογα και κατατοπιστικά στο μικρό αυτό κείμενο.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές, θα είναι τούτη: Επιστρέφουμε στην παλιά   «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ». Καθημερινά, θα δημοσιεύουμε      εδώ όσα γεγονότα κρίνονται ιστορικά ευεπίφορα ,ως  ιστορικό υλικό , αλλά με συνοπτική παράθεση κριτικής και σχολιασμού ή και χωρίς αυτά.  Μια μέρα, όμως, της εβδομάδας και όχι πάντα την πρώτη ή την τελευταία της, ούτε απαραίτητα  επτά (7) ημερών, θα επιλέγονται, αν και εφ΄όσον υπάρχουν,  τα σημαντικότερα «δρώμενα»  και θα παρατίθενται με εκτενέστερο και ουσιαστικότερο κριτικό σχολιασμό. ΄Οσο για τις  υπόλοιπες αλλαγές, θα γίνουν με τον καιρό  φανερές από τους ίδιους , μόνιμους επισκέπτες του σάιτ.

Προχωράμε λοιπόν …ακάθεκτοι. Τα ανθρωποειδή, ας ωρύονται.    ΄Αλωστε,  «Ο καθείς εφ΄ ω ετάχθη». Πάντα το σκοτάδια και ο ζόφος  αντιμάχονταν το φως και την ξαστεριά. Αλλά, ποτέ δεν μπόρεσαν  να επιβάλουν  συνεχή «νύχτα» στην ανθρώπινη ιστορία.