ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΄Η ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ;

1. Περισσότεροι από 11.000 οι νεκροί από τον σεισμό στην Τουρκία.

«Βγάλτε μας”!  Τα λόγια αγωνίας της μικρής που προστάτευε ώρες τον αδελφό της στα ερείπια

Η μικρή Μαριάμ με τον αδερφό της στα συντρίμμια του σπιτιού τους μετά τον σεισμό στην Συρία

“΄Οπου φτωχός και    η μοίρα του”!  Δεν έφτανε ο αιματηρός πόλεμος στη Συρία και η προσφυγιά.  Ούτε οι δυο δικτάτορες που κάθονται  ισοβίως στο σβέρκο των δύο λαών. ΄Ηρθε και ο Εγκέλαδος και τους ισοπέδωσε,  τους  αποτελείωσε  στην κυριολεξία.

Τι τα θες;  ΄Οντως.  Oπου φτωχός ,δυστυχής ,κολασμένος της γης  και η …μοίρα του.

Κουράγιο να ευχηθούμε.  Και αλληλεγγύη, που διαφοροποιεί μοναδικά τον άνθρωπο από  το κτήνος   ΄Αλλωστε, σήμερα αυτοί, αύριο εμείς.  ΄Ολα δανεικά είναι. “Μηδενί συμφοράν ονειδίσηςΚοινή γαρ η τύχη και το μέλλον αόρατον”.

΄

2. Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κομμένη στα δύο η Εύβοια – Χωριά χωρίς ρεύμα «θαμμένα» στο χιόνι

 

Η  κακοκιαρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της στην Εύβοια

****

΄Οσο εύκολα ξεχνάνε τη συλλογική  ιστορία τους οι άνθρωποι και ως εκ τούτου αναγκάζονται να ξαναζούν τους εφιάλτες της,  άλλο τόσο σύνηθες είναι  να ξεχνούν  και τα απλά ,προσωπικά  γεγονότα στην εφήμερη και σύντομη ζωή τους.  Σαν να ζουν σε άλλους πλανήτες , σε διαφορετικούς κόσμους κάθε φορά.

Διαβάζω, ακούω,  βλέπω κραυγές,  πανικό,  απόγνωση ,  περιγραφές  Αρμαγεδώνα  που έφερε το χιόνι και φρίττω. Κι ας είμαι κι εγώ θύμα του χιονιά στην Εύβοια, μια και δεν πρόφτασα  το περασμένο Σάββατο να αποδράσω.

Εν τάξει, δύσκολα τα πράγματα, αλλά όχι τραγικά για όσους προνόησαν και δε μετανόησαν.   Αν έκανες νωρίς τις  προμήθειες σου,  ειδικά σε  τρόφιμα,  ξύλα και γεννήτρια , για να μην  έχεις πρόβλημα ,αν κοπεί το ηλεκτρικό,  είσαι βασιλιάς . Κι ας είναι το χιόνι δυο μέτρα.

Δε μου τη δίνει τόσο ο αποκλεισμός,  όσο τα παλαβά που ακούω να λένε.  «Πρώτη φορά τέτοιο κακό,  συντέλεια. ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»! Και τα λένε άνθρωποι που σχεδόν κάθε χρόνο  τα τελευταία…80 χρόνια της ζωής τους,  ζούνε  πραγματικά  σκληρούς χειμώνες εδώ πάνω .Και αύριο που θα πίνουν  το καφεδάκι τους κάτω απο τα σκιερά πλατάνια της πλατείας στη Στενή, δε θα παραδεχτούν ποτέ πόσο ανόητοι και αστόχαστοι είναι. Και τί βαριές κι ανόητες κουβέντες ξεστομίζουν στα δύσκολα.

΄Εχω  στη μνήμη μου διασώσει, δεκάδες τέτοιους  άγριους χιονιάδες. Ο σημερινός είναι χάδι. Δυο θα αναφέρω εν συντομία:

  1. Βόρεια-Ανατολική Αττική, χιόνι 2 μέτρα. Μάρτης μήνας!  Αποκλεισμός   δυο  τουλάχιστον εβδομάδες.

Καμιά δεκαετία μετά (δε θυμάμαι ακριβώς χρονιά).  Βόρεια προάστεια πάλι.  Χιόνια  και πάγος, ξανά  για   βδομάδες .Αδύνατο να πας από Βριλήσσια σε Μελίσσια.  Στην Πεντέλης   τα αμάξια, όσα οι οδηγοί απερίσκεπτα  τα έβγαλαν  στους δρόμους ,να γλιστράνε  στον πάγο και να πέφτουν μονοκόμματα το ένα πάνω στο άλλο!  Με τα ίδια μου τα μάτια το  έβλεπα για ώρες. Δεκάδες αμάξια κόσκινο .Και τραυματισμοί.

Πέρα από αχάριστοι οι άνθρωποι , είναι και επιλήσμονες. Ανυπόμονοι και  υπερβολικοί.  Τραγικοί, εν ολίγοις . Ακριβώς ,επειδή ξεχνούν  πως είναι άνθρωποι και ουδείς  ποτέ δεν τους είπε ότι  θα  βρίσκονται  στο απυρόβλητο από αρρώστια, πόνο, συμφορά,

Αλτσχάιμερ ή κρετινσιμός;

3. Ο Μητσοτάκης υπολόγισε ότι οι εξαγγελίες Τσίπρα θα στοίχιζαν 45 δισ. -«Η χώρα θα χρεοκοπούσε την επόμενη ημέρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά στη Βουλή στις προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα

Ω, το απύθμενο θράσος! Πέταξε 15 δισ. με τη μία σε άχρηστες λαμαρίνες και μιλάει για  χρεοκοπία σε μια ήδη χρεοκοπημένη, δεύτερη φορά χώρα από κυβερνήσεις της Ν.Δ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προταθεί σύντομα  για βραβείο Γκίνες και  στην κοτσανολογία. ΄Εχει θέσει  ήδη υποψηφιότητα και για άλλα. Με πρώτο την  σπάνια   τέχνη να κάνει το μαύρο, άσπρο και το ίσιο, στραβό. Μοναδικός ταχυδακτυλουργός στο είδος.

4. α. Θεοδωρικάκος:  Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν από το 2015 για την greek mafia -Λίγη τσίπα, επιτέλους

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος

 β. Aνδρέας Λοβέρδος: Κατέρρευσα όταν έγινε αυτό με την Εύα Καΐλη -Υπέπεσε στο αμάρτημα της απληστίας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Έλεος!»

5. Δεν θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ο Γιώργος Καρατζαφέρης -Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στη Μητρόπολη Αθηνών

Ο λόγος; Απλός. Η Ν.Δ του Κυριάκου πέρασε και τα εσκαμμένα της Ακροδεξιάς.  Γιατί νομίζετε σκίζονται να βγάλουν εκτός το μόρφωμα του ΝεοΝαζί Κασιδιάρη; Για να μην τους κόψει ψήφους.

  Ακόμα και ο Κρατζαφέρης το πήρε είδηση και έκανε πίσω από το ρίσκο. Πονηρή …γρια αλεπού  το συνετεράκι τους πατρός Κων.Μητσοτάκη.  Γνωρίζεις εξ εμπειρίας πως με οποιαδήποτε ιδιότητα μπλέκεις  με το Μητοστακέικο, χαμένος θα βγεις.

6. Η Μαντόνα απαντά στα σχόλια για τo φουσκωμένο πρόσωπό της στα Grammy: «Υποκλιθείτε σκύλες»

Μadonna

“Δεν έχω απολογηθεί ποτέ για καμία από τις δημιουργικές μου επιλογές ούτε για τον τρόπο που δείχνω ή ντύνομαι και δεν πρόκειται να το κάνω τώρα. Έχω υποβαθμιστεί από τα μέσα ενημέρωσης από την αρχή της καριέρας μου, αλλά καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι μια δοκιμασία και χαίρομαι που ανοίγω τον δρόμο ώστε όλες οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω μου να τον διαβούν ευκολότερα τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τα λόγια της Beyonce “Δεν θα μου τσακίσεις την ψυχή”. Ανυπομονώ για πολλά ακόμη χρόνια ανατρεπτικής συμπεριφοράς. Θα διευρύνω τους ορίζοντές μου, θα αντιστέκομαι στην πατριαρχία και κυρίως θα απολαμβάνω τη ζωή μου. Υποκλιθείτε σκύλες», έγραψε η Μαντόνα στην ανάρτησή της.

***

΄Οπα! “Χαίρομαι που ανοίγω τον δρόμο ώστε όλες οι γυναίκες που βρίσκονται πίσω μου να τον διαβούν ευκολότερα τα επόμενα χρόνια”.

Aν και  τα επόμενα χρόνια υπάρχουν ακόμα…σκύλες σαν ελόγου σου, κυρά μου, τότε πράγματι θα μιλάμε για άγρια  φαλλοκρατοαιδοιοκρατία.  Κι εσένα σίγουρα θα σε αναγόρευαν  σε… Μαρία Μαντόνα.

Ave Maria, gratia plena!