ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΙΔΟΚΑΤΡΙΝΗΔΕΣ . ΑΠΟ ΤΙΣ “ΕΣΤΙΕΣ” ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ ΣΤΑ “ΤΖΑΚΙΑ” ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ.

α.Τουρκία: «Χαστούκι» από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την προφυλάκιση της Ναζλί Ιλιτσάκ

nazli ilicak

“Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καταδίκασε σήμερα την Τουρκία για την προσωρινή κράτηση της δημοσιογράφου Ναζλί Ιλιτσάκ,

Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ θεωρεί πως η σύλληψή της δημοσιογράφου μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 «δεν είχε βάσιμους λόγους».

Δημοσιογράφος διάσημη στην Τουρκία, η Ιλιτσάκ, ηλικίας σήμερα 77 ετών, είχε συλληφθεί στις 26 Ιουλίου 2016 και είχε προφυλακιστεί στις 29 Ιουλίου, μερικές ημέρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν”.

β. Εγκεφαλικό στη βρετανική φυλακή όπου κρατείται, υπέστη ο Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail».

Ο Τζούλιαν Ασάνζ

Καλώς, κάλλιστα καταδικάσατε τον Ερντογάν και το σημερινό καθεστώς δικτατορίας ,  Ευρωπαίοι μου και συνάμα Γραμματείς και Φαρισαίοι,  υποκριταί!

Το  ένα καλό παιδί, τ΄ άλλο γαμώ τη μάνα του; Που είναι οι καταδίκες και η δικαιική σας σταυροφορία  για τον Τζούλιαν ΄Ασανζ, τον πραγματικό ακτιβιστή και  μπλόγκερ ( όχι δημοσιογράφο) ,που του στέρησαν την ελευθερία και τη ζωή οι δικές σας …δημοκρατικές  κυβερνήσεις  και η μαφία στις  βιομηχανίες  παραπληροφόρησης, γιατί   σας ξεβράκωσε άπαντες;  Και απειλείτε  τώρα να τον εκδώσετε στην Αμερική , όπου, αν τον στείλετε , θα εισπράξει και άλλα …170 χρόνια!

Πανάθλιοι Σύστημα,   υποκριτές οι  εκπρόσωποι  των θεσμών.  Να τηρούν τα προσχήματα , αυτή είναι η δουλειά τους. Για την  ουσία,  χέστηκαν.

Καημένε, Τζούλιαν!  Πλήρωσες, όπως χιλιάδες  άλλοι, πριν από σένα , το σεβασμό και την προσήλωσή σου  στις διαχρονικές αξίες.  Να  θέλεις να είσαι έντιμος και αξιοπρεπής.  Δεν έχεις θέση σε αυτό τον κόσμο που τον κυβερνούν ατιμώρητοι  εγκληματίες σαν τον Τζορτζ Μπους , τον Τόνι Μπλερ και τον Βλαντιμίρ  Πούτιν.

___________________________________________________

                             ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. ΚΙΝΑΛ: Ο Ανδρουλάκης «κλειδώνει» το σχήμα στη Βουλή -Πρόεδρος ΚΟ ο Κατρίνης, όλα τα ονόματα

Ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Νίκος Ανδρουλάκης

΄Οταν υπηρετούσα στη Β/θμια εκπαίδευση ,  είχα ένα συνάδελφο και συνδικαλιστή , πρόεδρος της  ΟΛΜΕ  ένα φεγγάρι. .Γιάννης Κατρίνης το όνομα. Μετά, όπως όλοι οι συνδικαλιστοπατέρες,    το 2003 , αν θυμάμαι καλά,  εξαργύρωσε κι αυτός το γραμμάτιο του και τον κάνανε πρόεδρο του ΟΕΔΒ. Τα γνωστά.

Σήμερα, ακούω πως ο σφογγοκωλάριος του Κυριάκου  Μητσοτάκη και  αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, έκανε  εξ απορρήτων το βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη.  Κι αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το όνομα  του παλιού  Κατρίνη  και το έψαξα. Και όντως,  είναι γιος του παραπάνω εκπαιδευτικού-συνδικαλιστή και πολιτευτή  στην Ηλεία.

Γιος του πατέρα του και τούτος.΄Οπως και ο Ανδρουλάκης άλλωστε. Ο  δικός του πατέρας,  κολλητός του Σημίτη.

Είναι  η γενιά των νέων  τζακιών και του νεποτισμού , ίδια και απαράλαχτη,  όπως η παλιά . Μόνο που τούτη είναι…  λαϊκιά, μικρομεσαία!

Οικογενειοκρατία.  Η κατάρα της χώρας από συστάσεως ελληνικού κράτους.  Και όχι μόνο στην πολιτική και τις άλλες υψηλές καρέκλες. ΄Ολη η Ελλάδα  μια απέραντη  κόπρος.   Το ένα σκατό συσσωρεύεται πάνω στο άλλο. 200 χρόνια  τώρα. Αισχύνονται γι΄αυτό, μόνο όσοι δεν το χρωστάνε.

Και μόνο  “Αυγείας”  δεν πρόκειται  να  υπάρξει ποτέ σε αυτό τον τόπο, αν δε γίνουν  κάποτε και οι γενιές των Ελλήνων, Ευρωπαίοι. Χίλια κουσούρια μπορεί να έχουν οι άλλες  ευρωπαϊκές χώρες στην άσκηση της εξουσίας, αλλά  αυτό  το κακό της Ελλάδας, να  κυβερνούν “βασιλιάδες” σε αβασίλευτη δημοκρατία, δε θα  συναντήσεις πουθενά  αλλού όμοιο.

Αφιερωμένο παρακάτω το μεστό νοημάτων  και πόνου ποίημα  στους ΑνδρουλακιδοΚατρίνηδες.

Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
στους μαύρους τοίχους και τα κεραμίδια,
θάνατος οι γυναίκες, που αγαπιούνται
καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια.

Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι
με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους,
ο ελαιώνας, γύρω η θάλασσα, κι ακόμη
ο ήλιος, θάνατος μες στους θανάτους.

Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει
για να ζυγίση μια «ελλειπή» μερίδα,
θάνατος τα ζουμπούλια στο μπαλκόνι,
κι ο δάσκαλος με την εφημερίδα.

Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης.
Την Κυριακή θ’ ακούσουμε την μπάντα.
Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης
πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα.

Περπατώντας αργά στην προκυμαία,
«Υπάρχω;» λες, κ’ ύστερα «δεν υπάρχεις!»
Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία.
Ίσως έρχεται ο Κύριος Νομάρχης.

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.

(Πρέβεζα, Κ. Καρυωτάκης)

 

2. Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης.

Καταπέλτης ο διαβητολόγος του Γιώργου Τράγκα: Τον εκλιπαρούσα να εμβολιαστεί και αρνιόταν

Οι δηλώσεις του γιατρού του Γιώργου Τράγκα

“Ήταν μία παρέα δημοσιογράφων που κόλλησαν. Και μετά γελάγανε. Το πήραν αστεία! Επιπολαιότητες ανθρώπων που δεν είχαν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα. Το περιβάλλον φταίει που δεν πίστευε στον κορωνοϊό» κατέληξε ο γιατρός του Γιώργου Τράγκα

***

Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα
δεν τό βρε και δεν τό πε ακόμα.

Τί λες,  Κώστα Βάρναλη;  Ποιο  -κανένα στόμα δεν τό βρει; Απλό είναι.

Είχε μεγάλο και ανεύθυνο στόμα ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος. Τόσο ανεύθυνα στόμα και μυαλό που  πήρε κόσμο στο λαιμό του.  Στο τέλος   πλήρωσε με τη ζωή του το πείσμα ,τον εγωισμό και τη δοκησισοφία του.

Οι ομιλούντες και ουδέν σωστό λαλούντες  επί παντός επιστητού. Και ειδικά από μικροφώνου. Προς γνώση και συμμόρφωση όσων τον είχανε θεό.

Από την άλλη ,επειδή σε μας εδώ  “ο  τεθνεώς ου δεδικαίωται” ,να μην ξεχνάμε πως ο αναχωρήσας , λόγω παλαβομάρας, οίησης και  ξερολισμού   δημοσιογράφος, υπήρξε  και χρυσοπληρωμένος Γκεμπελίσκος.  Τόσο χρήμα καβάτζωσε  από  τις κρατικές διαφημίσεις και τις  λοιπές συναφείς  ασχολίες, που δεν το  χωράγανε οι ελληνικές τράπεζες και το  έβγαλε στην Ελβετία (εξ ου και  στην πιάτσα τον  είχαν ονοματίσει και τον ξέρανε ως… Φράγκα όχι Τράγκα!)

Μαζί με τον άλλο αισχρό   αρχιλαμόγιο από το συνάφι,  τον  αλήστου μνήμης  Θέμο Αναστασιάδη  .τους έκανε “χρυσούς”  ο Κωστάκης Καραμανλής για τους λόγους που έχουμε εδώ αποκαλύψει.  Ο  Τράγκας για να καλύψει την ευθύνη του τότε πρωθυπουργού  στη χρεοκοπία  της χώρας και ο Αναστασιάδης  για να σιωπήσει για   τις πομπές του Κωστάκη  στην ροζ  ιστορία του Ζαχόπουλου.

Να γνωρίζουν, πάντως,  οι κληρονόμοι  αμφοτέρων (και  των λοιπών όμοιων λαμόγιων )  πως τα τα λεφτά και η περιουσία  που θα αποδεχτούν ως κληρονομιά, είναι  κλεμμένα. Και, επομένως, προϊόντα εγκλήματος. Οπότε,  οφείλουν να τα επιστρέψουν στο κρατικό κορβανά.

Αλλιώς, οι άλλες γενιές, που έρχονται και  που, όπως είπαμε , αποκλείεται να  είναι το ίδιο  κουραμπιέδες σαν κι εμάς ,θα τους τα ζητήσουν να τα γυρίσουν πίσω. Κι αν  δεν το κάνουν, φίδι που  τους έφαγε. ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,ΤΕΛΙΚΑ!

3. Ράδιο Αρβύλα: Σοκ και οργή από τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από τις αποκαλύψεις για revenge ρorn εις βάρος μιας κοπέλας.

Ράδιο Αρβύλα

Ο Χρήστος Κιούσης θέλησε να δηλώσει την θέση του και μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram γράφοντας: “Η απάντησή μας έπρεπε να έχει φωνή και πρόσωπο. Όπως πάντα”.

Ο Χρήστος Κιούσης στον αέρα των «Ράδιο Αρβύλα», αποκάλυψε πως χρειάστηκε να απολογηθεί στη μεγάλη του κόρη για όσα θα διάβαζε για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, αλλά και να τη διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα.

«Είμαστε και γονείς ξέρετε. Εγώ είμαι 47 χρονών, έχω τρία παιδιά, έχω δύο κόρες, η μία 21 και η άλλη 18. Θα μπορούσε να είναι προφανώς μία κοπέλα που θα της είχε συμβεί κάτι τέτοιο και δεν θα ήθελα να φανταστώ τον εαυτό μου, πώς θα αντιδρούσα σαν πατέρας αυτής της κοπέλας πέρα από την προφανή στήριξη που θα μπορούσα να της προσφέρω. Δεν ξέρω μετά τι θα μπορούσα να κάνω στο πλαίσιο του νόμου ή έκνομα, αλλά σήμερα βρέθηκα στην πολύ παράξενη θέση να πρέπει να πάρω τηλέφωνο την κόρη μου τη μεγάλη και να της πω εγώ –ένα παιδί που είναι συνέχεια μέσα στα social media- να της πω ότι ‘θα διαβάσεις αυτό και αυτό. Αν και είμαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό μου και τη σχέση που έχω με τα παιδιά μου, έπρεπε να της πω εκείνη την ώρα ότι “δεν θέλω να περάσει από το μυαλό σου ή να αφήσεις να σε επηρεάσει κανένας άνθρωπος ούτε μία στο εκατομμυριοστό να ήξερα κάτι τέτοιο, όχι τρία χρόνια, τρεις ώρες και να μην έκανα κάτι γι’ αυτό, να το ανεχόμουν, όπως είμαι σίγουρος και για τους άλλους δύο (σ.σ. Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς)» είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κιούσης”.

***

“Μικροί” άνθρωποι, μικροπροπρεπείς πράξεις.  Πέρα από  ανήθικες και άρρωστες,   είναι και χαζές και παιδαριώδεις. Ούτε έφηβος δε θα έκανε κάτι τέτοιο.

Μια ερώτηση. Τα ανεκδιήγητα αυτά μέλη της  ζεχνάμενης Αρβυλοπαρέας  και τα αφεντικά τους οι Κυριακού,   δεν ήξεραν εδώ και 2-3 ολόκληρα χρόνια που είναι η υπόθεση αυτή στα δικαστήρια, τίποτα για το φόνο; Μήπως μια άλλη συγκυρία ,όπως  λένε οι κακές γλώσσες, τους έκανε τώρα να αρχίσουν τις μετάνοιες και να παριστάνουν δια πομπωδών  δηλώσεων  τις αθώες περιστερές; Εμείς, ακούμε άλλα, πάντως.΄Ομως , δε λέμε, όπως το κάνουμε πάντα,  αν δεν τα περάσουμε όλα από τη …λυδική μας πέτρα.

Με την ευκαιρία. Απορία μας ,αλλά…ρητορική.  ΄Ενα  πορνο-κουτσομπολικο-συκοφαντικο- ανερματιστο-απολίτικο τηλεοπτικό σκουπίδι  τόσα χρόνια, με τί θράσος  οι Σάτυροι του ΑΝΤΕΝΑ το βαπτίζουν πολιτική  -κοινωνική  σάτιρα;

΄Αλλη, επίσης,  ρητορική    ερώτηση. Ποιο είναι το κοινό που τους παρακολουθεί;  Ποιανού μορφωτικού ή ή άλλου, διακρίνοντος   επιπέδου και διαχωρίζοντος  τον  άνθρωπο από …κατσίκα που τρώει ταραμά;

΄Οσο  για εκείνα τα θεοσκοτωμένα που γράφει ο έτερος Καπαδόκης παραπάνω  της μιαρής παρέας και μάλιστα τολμάει να χρησιμοποιεί την κόρη τους  ως παράδειγμα , ας ξέρει πως αν  το παιδί του δε διαθέτει  μυαλό σαν το δικό του, είναι σίγουρο πως θα ντρέπεται και τώρα για αυτό ακριβώς που κάνει ο  πατέρας της  στο μπιζνοκάναλο  του Κυριακού . Και θα ντρέπεται ωσαύτως  για την απύθμενη υποκρισία του πατέρα της, που δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ήξερε για τις πομπές του συνεταίρου του.

4.Τσαβούσογλου: Ενέργειες εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας -Διορίζονται ειδικοί απεσταλμένοι

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

΄Ομως, οι Τσαβούσογλου  θα πρέπει να γνωρίζουν και να το εννοούν δια της συγγνώμης πως το μέγα έγκλημα της γενοκτονίας  των Αρμενίων δεν παραγράφεται ιστορικά  στον αιώνα τον άπαντα.  Αλλιώς,  χωρίς συγγνώμη, έχουν και τούτοι το αίμα  των θυμάτων  των πατεράδων τους στα χέρια τους.

Μπορεί να μην ευθυνόμαστε για τα εγκλήματα   συλλογικά, λόγω καταγωγής, εθνικότητας , οικογένειας, κ.λπ. αλλά αν δεν τα καταδικάζουμε έχουμε συμμετοχή και ευθύνη. Πρώτο έμπρακτό βήμα της μεταμέλειας είναι η αναγνώριση  και η συγγνώμη .