ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ. ΣΤΗΝΟΥΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ, ΝΕΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ 89″(*)

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ…ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αν ζούσε σήμερα ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος ,  έβλεπε στο τιμόνι του  ΝεοΠΑΣΟΚ το Νίκο Ανδρουλάκη και του ζητούσαν να σχολιάσει το πρόσωπο,  ο παλιός   συνεργάτης του Ανδρέα, αθυρόστομος και σφόδρα επικριτικός ,  με μια εντελώς  απαξιωτική  γκριμάτσα, θα έλεγε με εκείνους  τους περίφημους αρκαδικούς  του ιδιωματισμούς και την ανεπανάληπτη προφορά του: ” Εφτούνος ,μάτι μ, είναι μπίτι- μπίτι μωρόχαυλος”!   Και θα ήταν, όντως,  η  αξιότερη και πλέον χαρακτηριστική  κριτική για έναν τύπο σαν τον Νικ. Ανδρουλάκη.

Να φανταστούμε, δε τον ίδιο τον Ανδρέα Παπανδρέου πώς θα  αντιμετώπιζε  κι εκείνος, ως  πολιτική προσωπικότητα, το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.  Θα είχε βγει στην κυριολεξία από τα ρούχα του.   Καλύτερα θα το είχε να έδινε το δαχτυλίδι στον … Γκουσγκούνη.  Θα ήταν (και είναι) όντως ξεπεσμός για ένα σοσιαλιστικό κόμμα που πίσω του είχε ένα ΠΑΜ και φυσικά δεκάδες καταξιωμένα και μπαρουτοκαπνισμένα  στελέχη ,ακόμα και με όλα τα μεγάλα λάθη τους,  να κάθεται σήμερα  στην αρχηγική καρέκλα της Χαρ. Τρικούπη , μετά από έναν Παπανδρέου  και ένα  Σημίτη, ο  Νίκος Ανδρουλάκης.

Βρισκόμαστε σε μια άνυδρη ιδεολογικά  εποχή  στον κομματικό  σύστημα  της Ελλάδας.  Και δεν είναι μόνο η μετριότητα σε όλες τις παραμέτρους  της  προσωπικότητας , κυρίως των αρχηγών των σημερινών κομμάτων. Με πολιτικούς ορισμούς,  ,μιλάμε  για εντελώς άνευρα πολιτικά  πρόσωπα , αν εξαιρέσεις τον   Αλέξη Τσίπρα και το  Γιάννη Βαρουφάκη.   (Ο  γραμματέας του ΚΚΕ είναι μια διαφορετική ιστορία). Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης (και Γεννηματά πριν), Βελόπουλος είναι οι παρουσίες πολιτικής θλίψης και απόγνωσης για το ελληνικό κομματικό σύστημα. 

Και δεν εννοούμε, φυσικά, το δεξιόστροφο ,συντηρητικό  τους προσανατολισμό, που εξ ορισμού είναι απολίτικος και ιδεοληπτικός. Καμιά σχέση με ιδεολογία. Η τριάδα που προσδιορίσαμε  στερείται γενικώς και ειδικώς πολιτικής κατάρτισης και γνώσης.   Κόβουμε το κεφάλι μας, αν κάποιοι από τους τρεις  κατάφερε  να τελειώσει  την  ανάγνωση    του Κεφαλαίου του Μαρξ ή  2-3 άλλα, κλασσικά-διαχρονικά, πολιτικά  έργα. Μαύρο σκοτάδι  σε μυαλό και συνειδησιακή, πολιτική εγρήγορση. Μπούσουλας ,πέραν της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, άλλος, ουδείς.

Ο  νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, ως άκαπνος αγωνιστικά  και σύγχρονης κοπής, τυχοδιώκτης πολιτικός  είναι βέβαιο πως θα  τον συναντήσουμε σύντομα  σε ρόλους Δούρειου ΄Ιππου, αφού η συνεργασία του με τον έτερο ακροδεξιό αρχηγό της Ν.Δ, είναι δεδομένη.  Είναι αυτός ο λόγος που ΟΛΕΣ οι δεξιές δυνάμεις με πρωτοστατούντα  τα  γκεμπελικά της Μέσα παραπλάνησης,  έδωσαν τα ρέστα τους για να προσφέρουν στο πιάτο μια νίκη στον Ανδρουλάκη που είναι στην πραγματικότητα “Πύρρειος” για τους ακόλουθους λόγους.

Αν, όπως, βεβαιώνουν πήγαν να ψηφίσουν 270.000 μέλη-φίλοι,  απ΄αυτούς ,ένας μεγάλος αριθμός είναι μούφα.  Νεοδημοκράτες που τους έστειλαν  από τις τοπικές της Ν.Δ για να ψηφίσουν  τον εκλεκτό της Δεξιάς Νίκο Ανδρουλάκη.  Το μελλοντικό ,όπως νομίζουν, σωτήρα τους. Αυτό σημαίνει  πως δεν είχαμε, όπως διατυμπάνιζαν τα Πετσοτραφή Μέσα.  πλούσια προσέλευση  από   ακραιφνή μέλη-φίλοι    ΠΑΣΟΚΟΙ

Από τους   460.000,δηλαδή  που ψήφισαν  το 2019 ΠΑΣΟΚ, το μεγαλύτερο μέρος δεν ενδιαφέρθηκε να  εκλέξει αρχηγό. Φαίνεται πως τουλάχιστον αυτοί, έχουν ήδη αντιληφθεί το βρώμικο παιχνίδι  Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη.  Κι αυτό δείχνει επίσης  πως η αποδοχή του νέου αρχηγού είναι τεχνητή, θριαμβολογία της Δεξιάς  και καθόλου συντριπτική  νίκη.

Οπότε, το ερώτημα είναι ,αν  αυτοί οι  μη προσελθόντες στο χτεσινό θέατρο  ΠΑΣΟΚΟΙ  στις επόμενες εκλογές   με  Νίκο Ανδρουλάκη, ένας  φανερά σφογγοκωλάριος-αχυράνθρωπος   του γιου του Κων. Μητσοτάκη, αδυσώπητου εχθρού του Ανδρέα Παπανδρέου,       θα ξαναψηφίσουν τέτοιο  ΠΑΣΟΚ-ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ. Είναι φανερό πως  ο γόνος Μητσοτάκη στήνει νέο “βρώμικο 89” και στη θέση Φλωράκη-Κύρκου ,τα δυο συνεταιράκια του πατέρα του ,  τούτος  βάζει τον ίδιο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ σήμερα να φάει τις σάρκες του!

Γνώμη μας είναι   πως τουλάχιστον  οι μισοί από  τους εναπομείναντες  ΠΑΣΟΚΟΥΣ    θα θεωρήσουν ιεροσυλία  να στηρίξουν  μια  συμμαχία Μητσοτάκη -Ανδρουλάκη. Το πιθανότερο  θα   προτιμήσουν να μετακινηθούν αριστερά.  Ο ΣΥΡΙΖΑ .ο Βαρουφάκης και το ΚΚΕ θα μοιραστούν μάλλον αυτή τη δεξαμενή  των  ψηφοφόρων. Μένει να δούμε.

Το σίγουρο,  πάντως, είναι έναν . Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του. Απ΄όλες τις απόψεις . Ο Ανδρουλάκης, ως ο εκφραστής αυτής της  σύγχρονης κομματικής  σήψης και της παρουσίας  στο κομματικό προσκήνιο πολιτικών χωρίς…πολιτική ιδεολογία ,  θα είναι αυτός που  θα κλείσει πίσω του  την πόρτα . Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου   με τα ιστορικά επιτεύγματα, αλλά   και τα μεγάλα  λάθη του,  δεν υπάρχει πια. Είναι η σκιά του παλιού παρελθόντος του.

            

(*)  “Βρώμικο 89”. Η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο του Ανδρέα Παπανδρέου που μεθόδευσαν  Μητσοτάκης ,Φλωράκης και Κύρκος με πρόσχημα το ΥΠΑΡΚΤΟ σκάνδαλο Κοσκωτά. Στην ουσία η συμφωνία των τριών πολιτικών για παραπομπή του τότε πρωθυπουργού   ήταν μια προσπάθεια διάλυσης το τότε μεγάλου ΠΑΣΟΚ και η μοιρασιά   των  ιματίων του  μεταξύ τους.