ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

      ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ  “ΓΚΕΜΠΕΛΣ”.

              (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)

                     (ΕΞΩ  Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΣΥΜΜΟΡΙΑ    ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ)
          ( ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ   ΜΑΣ ΟΣΟΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ)

Θετικός στον κορονοϊό ο Γιάννης Πρετεντέρης | Έθνος

Ιωάννης  Πρετεντέρης:  “Η αναδιάρθρωση του χρέους: όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!». Δεν τους λέγαμε ότι αυτά είναι βλακείες”.

_______________________________________________________

1. α. Παγώνη: Aποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος

β. “Η Ελλάδα 5η στην «κούρσα» εμβολιασμών στην Ε.Ε. Το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς –πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

***

Πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής”  λίγους μήνες πριν. Αποκλειστικά για χαχόλους αναγνώστες, βεβαίως.

Η εφημερίδα του Μεταξά και νυν του παχύδερμου σε συνείδηση και αξιοπρέπεια  Παπαχελά (βιογράφος του Κων. Μητσοτάκη), ήταν  και είναι  αδίστακτη.  Στην υπηρεσία της  Δεξιάς προπαγάνδας και του δεινού ψεύδους.   Μια ζωή κάνει τη μέρα νύχτα, το φως ,σκοτάδι, το  έγκλημα…ευλογία. Και με …συνεπή  σοβαροφάνεια.

Ο  Γκεμπελικός Τύπος στα καλύτερα του με την πραγματικότητα  των εμβολιασμών στην Ελλάδα, που είναι στον  πάτο!  Οπότε, μη ρωτήσετε, αν κανείς  “Τσιντσίνης” από την  ακροδεξιά χαβούζα,  “έβαλε πέτρα στο λαιμό και  πήγε να φουντάρει”. Αστείο!

2.Σκέρτσος: Ισορροπημένα τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ακης Σκέρτσος

“Σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και προστατεύουν τη δημόσια υγεία”

***

Η προσωποποίηση της δημαγωγίας, του αμοραλισμού  και της παλιανθρωπιάς.  Κι αναρωτιέται  ο έντιμος και συνετός  πολίτης. Τέτοια γαϊδουριά πια;  Τέτοιος κρετινισμός καντάρια και  τσίπα δράμι;   Ω, θεοί!

____________________________________________________

                                                         ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. “Ζυγαριά”  μέτρησης του βάρους της αξιοπρέπειας   του  αναγνώστη   και του  αυτοσεβασμού του.

Στη   σημερινή    δημοσιογραφική  χωματερή   προτείνουμε τα …. απολαυστικότερα πιάτα  των σκουπιδοφάγων με ένα μόνο κλικ.:

ΠΗΓΗ. iefimerida.gr

α. Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η εικόνα της Ιωάννας στο δικαστήριο .
β. Επίθεση με βιτριόλι: Ο Κεχαγιόγλου, δικηγόρος της δράστριας, ζήτησε από την Ιωάννα να μην τον παρεξηγήσει

Η Ιωάννα στο δικαστήριο

γ. Η κομψή εμφάνιση της Ελλης Στάη στο Ηρώδειο -Με σατέν σικ μπλούζα, στο χρώμα της χρονιάς

Έλλη Στάη με κίτρινη μπλούζα

δ. Met Gala επέστρεψε: Οι πιο εντυπωσιακές, κομψές, πληθωρικές και υπερβολικές εμφανίσεις -Η περίεργη Καρντάσιαν

H Τζένιφερ Λόπεζ ανέδειξε τα γυμνασμένα πόδια της με μία καφέ κεντημένη τουαλέτα Ralph Lauren με faux γούνινο παλτό και καπέλο. Η 52χρονη τραγουδίστρια επέστρεψε στις ΗΠΑ μετά από ένα ταξίδι στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου δε δίστασε να φιληθεί δημόσια με τον σύντροφό της, Μπεν Άφλεκ, ο οποίος φυσικά τη συνόδευσε και στο Met Gala.

2. ΚΚΕ: «Αναγκαία η οργανωμένη πάλη των λαών με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ΕΕ»

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - Βικιπαίδεια

Μου λέτε αυτά τα ξύλινα ,τίγκα στη ναφθαλίνη   τσιτάτα, ποιος “σύντροφος”  τα  βγάζει από το  σεντούκι  στον Περισσό;    ‘ Ετσι για ένα  καλό γιαούρτωμα που του χρειάζεται!

3. Ηλίας Μόσιαλος: Oι αντιεμβολιαστές δεν είναι θύματα .

Σε όσους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο και δεν το κάνουν ή σε όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, που έκαναν το εμβόλιο αλλά δεν ανέπτυξαν αντισώματα και επομένως είναι απροστάτευτοι;

Στην απάντησή μου τόνισα, ότι ΔΕΝ υπάρχει δίλημμα.

Γιατί; Γιατί οι αντιεμβολιαστές ΔΕΝ είναι θύματα. Έχουν την τύχη να ζουν σε μια χώρα που τους παρέχει το εμβόλιο, και επίσης έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν.

Θύμα δεν είναι ο αντιεμβολιαστής που υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας, ή της κάθε χώρας, ώστε να βγούμε από την πανδημία.

Θύματα είναι όσοι στάθηκαν άτυχοι και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και δυστυχώς δεν τους καλύπτουν τα εμβόλια.

***

Σε ποιους τα λες, καθηγητή; Στο στούρνο, που αντί για μυαλό έχει σανό    στο κεφάλι του;  Στο λέει καθαρά και κατάμουτρα, τέτοιος που είναι. “Ας πεθάνει  ο άρρωστος από σοβαρή ασθένεια.   Γραμμένο τον έχω .΄Ετσι κι  αλλιώς  βάρος της γης είναι”.

Ελόγου του όμως , είναι το το άνθος του κόσμου ,ο εκλεκτός της Φύσης.  Κι αν εκλείψει το είδος… “θα χάσει η Βενετιά  βελόνι”.

Γι αυτό και δε δέχεται το μπόλι.   Σου λέει , από γαϊδούρι να γίνω  βόδι;  Δε σφάξανε!

4. Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν με πείθει το εμβόλιο, ας πεθάνω από κορωνοϊό -Αμετάπειστος μετά από 13 ημέρες στη ΜΕΘ

Στάθης Αγγελόπουλος

Δηλώσεις επιπέδου σκυλάδικου.   Χώρος που  άλλος   πεθαίνει από τον ιό ανεμβολίαστος  κι άλλος από τους μπάφους και το πιόμα.

΄Αξιος ο μισθός τους!

5. Η ιερή  εικόνα και η σύνδεση του Χριστιανισμού με την ιστορία του ελληνικού έθνους

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης

“Το καθόλου δευτερεύον ζήτημα που τέθηκε από μέλος της μειοψηφίας ήταν η αλλαγή της διαρρύθμισης των γραφείων της Ενωσης και η μεταφορά της εικόνας του Χριστού σε άλλη θέση και όχι πάνω από την καρέκλα του προέδρου! Μάλιστα προχώρησαν και σε μια αδιανόητου περιεχομένου καταγγελία που σε τίποτε δεν θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα. «Κατά την πρώτη διά ζώσης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε μετά και από σχετικό αίτημά μας, διαπιστώσαμε ότι από τον τοίχο άνωθεν του γραφείου του εκάστοτε Προέδρου της Ενωσης, στο οποίο συνεδριάζει και το Διοικητικό Συμβούλιο και βρίσκεται στο κτίριο [που] συνιστά δημόσιο και όχι ιδιωτικό χώρο, είχε αφαιρεθεί η επί δεκαετίες αναρτημένη εικόνα του Ιησού Χριστού – θρησκευτικό σύμβολο της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, που αποτελεί την επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Στη θέση της ιερής εικόνας τοποθετήθηκε ένας ζωγραφικός πίνακας φιλοτεχνημένος από πρώην βουλευτή συγκεκριμένου κόμματος, με τον τίτλο Γάζα 2020. Η ιερή δε εικόνα παραγκωνίστηκε σε μη ορατό σημείο για τον εισερχόμενο στην αίθουσα και ειδικότερα στον τοίχο εσοχής που δημιουργείται μετά το έπιπλο της βιβλιοθήκης. Κατά την άποψή μας, η παραπάνω ενέργεια του προεδρείου της Ενωσης, που γίνεται κατά τον χρόνο που εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και αναπόφευκτα αναδεικνύεται η σύνδεση του Χριστιανισμού με την ιστορία του ελληνικού έθνους, δεν έλαβε χώρα διόλου τυχαία. Αποτελεί συνέχεια άλλων γνωστών στο Δικαστικό Σώμα ενεργειών του νυν προεδρείου που όλες μαζί διαγράφουν μία πορεία με κομματικό χρωματισμό», γράφουν τα μέλη της μειοψηφίας, αποδίδοντας ακόμα και κομματικό δάκτυλο στην απόφαση του προέδρου να αλλάξει θέση στην εικόνα του Χριστού”.

***

Αυτός ο  φονταμενταλιστής δικαστής  ανεβαίνει στην έδρα και δικάζει, κύριε Σεβαστίδη μας; Μάλιστα  στο… όνομα της Αγίας, Ομοουσίου  και Αδιαιρέτου  Τριάδος;  Και του επιτρέπετε σε μια Ευρώπη του 21ου αιώνα;  Ή μήπως η Ελλάδα δεν  ανήκει στην ίδια  κοινότητα   και το δικό της ημερολόγιο δείχνει   Βυζαντινούς χρόνους;

6.Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης: Πάνω από 700.000 ευρώ η λεία των δραστών -Δύο συλλήψεις.

“Οι Αρχές συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας 31 και 27 ετών, ο μεν πρώτος ως διευθύνων την εγκληματική ομάδα και ο δεύτερος ως μέλος αυτής”.

***

Για δες.  “Ημεδαπούς” συνέλαβαν, όχι ΄Ελληνες.  Για εύκολη και αναγκαία  παρήχηση με τους αλλοδαπούς.  Κι αυτό ενδιαφέρει περισσότερο την  αστυνομία  και τις εθνικιστικές  φυλλάδες τους. (Α, ναι. Και τον Κούνδουρο, βεβαίως,  βεβαίως).

Αν  ήταν  Αλβανός,  θα έγραφαν εθνικότητα πρωτοσέλιδα, όνομα,    με πηχυαίο   τίτλο και φυσικά φόρα παρτίδα  φωτογραφία. ΄Αθλιοι σε όλα.

7. ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ  ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ.

ςTo δημοφιλές αναγνωστικό για "πρωτάκια" - Ο Μίμης, η Άννα και η Λόλα μεγάλωσαν γενιές Ελληνόπουλων

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Α’ ΚΑΙ Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

Α΄Β΄/Δ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ - ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

“΄Εχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια” οι ….ειδήμονες.  (διάβαζε συγγραφείς  κατά κομματική ανάθεση από το Π.Ι).  Δείτε το βασικό βιβλίο -Αναγνωστικό  για μαθητές Α’  Δημοτικού. Τίτλος ” Ανθολόγιο λογοτεχνικών  κειμένων , Το δελφίνι”! Και μάλιστα σε πτώση γενική πληθυντικού!

Ξέρει το 6/7χρονο παιδάκι τί είναι ανθολόγιο και  λογοτεχνικό κείμενο!  ΄Ασε δε  η κουτσουλιά -εικόνα  με χρώματα κατάθλιψης και μιζέριας.

Μιλάμε στη γλώσσα του παιδιού, άθλιοι και  άσχετοι,   όχι στη δική μας.  Στόχος   να αγαπήσει  το βιβλίο, ακόμα και ως παρουσία-εμφάνιση. Αλλιώς, το μισεί. Μαζί και το σχολείο.

Δε λέμε. Και το δικό  μας Αναγνωστικό με το Μίμη και τη ΄Αννα  είχε μέσα παπάδες, εκκλησιασμούς, σημαίες , πατριαρχία, Αλλά, διάολε, ανάσαινε κιόλας το παιδί μόνο και μόνο από τη εικονογράφησή του.

Α, ρε “Ιάσονες” τί σας έμελλε να πάθετε, τα καψερά.  Σημεία των καιρών!

8. Ζευγάρι γυναικών παντρεύτηκε με τα πιο στιλάτα νυφικά -Η μία με κοστούμι, η άλλη με φίνο φόρεμα

ζευγάρι γυναίκες

***

Στην  αναπαραγωγή  του στερεότυπου της παράνοιας της αφύσικης  μονογαμίας και των ρόλων  της  πατριαρχίας ,ακόμα και  οι   ομοφυλόφιλοι!  Νυφικούλι , “δαντέλα πρώτης” η νύφη και  κουστουμιά ο… γαμπρός. ” Η δε  γυνή,  ίνα φοβήται τον άνδρα”!

Λέγαμε πως  τούτοι θα είχαν  μια σταλιά κουκούτσι μυαλό παραπάνω από τα συστημικά και παλιομοδίτικα ζευγάρια.  Εμένα μου λες!