ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ “ΤΑΛΙΜΠΑΝ” ΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ ΙΣΤΟΡΙΟ-ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ  “ΓΚΕΜΠΕΛΣ”.

              (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)

                     (ΕΞΩ  Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΣΥΜΜΟΡΙΑ    ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ)

 

Ελεύθεροι Άνθρωποι»: Ο Γιώργος Τράγκας κάνει κόμμα

 

Γιώργος Τράγκας στη Λίστα Λαγκάρντ: “έχω λεφτά στην Ελβετία”

_____________________________________________

(ΔΟΓΜΑ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩ ΕΙΔΗΣΕΩΝ)

Τιμίου Σταυρού

α. ” Η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ο Θείος ζήλος όμως, έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού.

Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης, τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές. Σε κάποιο σημείο, βρέθηκαν τρεις σταυροί. Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη, αλλά ποιος από τους τρεις ήταν του Κυρίου; Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς Ιερείς, αφού έκανε δέηση, άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβέστατης κυρίας που είχε πεθάνει. Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τρίτο σταυρό, που ήταν πραγματικά του Κυρίου, η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε.

Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ. Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το τίμιο ξύλο. Επειδή, όμως, συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό, ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό, για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι. Αυτή, λοιπόν, την ύψωση καθιέρωσαν οι άγιοι Πατέρες, να γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου, για να μπορέσουμε κι εμείς να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας, που αποτελείτο κατ’ εξοχήν «όπλον κατά του διαβόλου».

Ορισμένοι Συναξαριστές, αυτή την ημέρα, αναφέρουν και την ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Κωνσταντινούπολη το 628 μ.Χ. από τον βασιλιά Ηράκλειο, πού είχε νικήσει και ξαναπήρε τον Τίμιο Σταυρό από τους Αβάρους, οι οποίοι τον είχαν αρπάξει από τους Αγίους Τόπους”.

Credit: Getty Images/Kean Collection

Ο Ευσέβιος Καισαρείας

(265 – 340 μ.Χ.).

β. «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;» -Επεισοδιακός αγιασμός με κληρικό σε σχολείο στο Αμύνταιο

Επεισοδιακός αγιασμός με κληρικό σε σχολείο στο Αμύνταιο

΄Εχουμε γίνει χώρα   Ταλιμπάν.  “Ρεντίκολο των σκυλιών”.  Ποιο Ιράν και ποια Σαουδική Αραβία!   Εκεί,  λες,  είναι Ισλάμ, έχουν θεοκρατικά καθεστώτα.   Εδώ;

Στη Ευρώπη , στη χώρα -μέλος της Ε.Ε  το έρμο  το  Σύνταγμά της στο 21ο αιώνα να  ξεκινάει στο “΄Ονομα της Αγίας ,  Ομοουσίου και Αδιαιρέτου  Τριάδος”;  Και τα σχολεία μας  να  ξεκινούν επίσης  με αγιασμό;  Τα παιδάκια  να αντικρύζουν  πρώτη μέρα τους  στα προαύλια   μαυροντυμένους , πενθούντες και μοιρολογούτες  (γιατί;)   παπάδες;

Δε  φτάνει  η αισχρή προπαγάνδα ,ο  βάρβαρος προσηλυτισμός και ο  αναίσχυντος βιασμός της Ιστορίας με θύματα τα Ελληνάκια όλων τω εποχών κα των ηλικιών;  Μιλάμε για κανονικό  ευνουχισμό, άγρια λοβοτομή του μυαλού του  ΄Ελληνα  “εξ απαλών  ονύχων”, κιόλας.  Τόσο κουφά, ανόητα,  επαίσχυντα, προκλητικά!  Τουλάχιστον για όσους ΄Ελληνες έχουν έστω και στοιχειώδη λογική.  Και φυσικά  για  ολόκληρη την πολιτισμένη  Ευρώπη.

 

 

Ακούστε και το παρακάτω , οι νοήμονες και φρίξτε.  Εγώ έχω σκάσει στην κυριολεξία.  Από ντροπή και νεύρα.

 

Αθήνα.  Φιλοξενώ από χτες   καλό παλιόφιλο  και συμφοιτητή   που ζει πάνω από 30 χρόνια εξωτερικό (Ευρώπη) .Κατέβηκε  Ελλάδα για δουλειές.

Καλοφάγαμε  στην παλιά μας ταβέρνα, ήπιαμε τα κρασάκια μας   και πες- πες, κουβεντούλα και αναμνήσεις, πλάκα- πλάκα κοιμηθήκαμε 3 η ώρα το πρωί!  ΄Αντε,  το λέω, ξεκουράσου  τώρα, να ρίξουμε κανένα 8ωρο ύπνο,  έτσι “κουνουπίδια”  που  γίναμε. “Κι ας πάει και  το παλιάμπελο”. Ας περιμένουν οι δουλειές.

Εμ, δε. Δεν είχε ξημερώσει καλά -καλά, πάνω στην  ωραιότερη  και πιο βαθιά  φάση του ύπνου, κι ακούω  στη νάρκη μου μέσα  τον  “ξένο”  μου από δίπλα, να ρίχνει  άγρια και  ασυνήθιστα για το ήθος και την παιδεία του μπινελίκια.  Είχα να τον  ακούσω από τα νιάτα του να λέει τέτοια!  Είχε πεταχτεί έντρομος από το κρεβάτι με     τις καμπάνες που  χτυπούσαν  λυσσαλέα  οι “Ταλιμπάν” στην εκκλησιά ,καμιά 100ή μέτρα από το σπίτι!

“Γιατί  χτυπάνε έτσι τις καμπάνες  οι κ@λοπαπάδες,   ρε κολλητέ”,  τέτοια ώρα;”, τον ακούω να με ρωτάει περίεργος  και με  τα νεύρα του στην τσίτα.  “Κυριακή δε είναι σήμερα. Πέθανε κανείς;” .

Δεν ήξερα κι εγώ  να   του απαντήσω ,   ανοίγω μισοκοιμισμένος   το τάμπλετ,  ψάχνω στα τυφλά, -14 Σεπτέμβρη,  του λέω,  γράφει εδώ .   “Υψωσις του Τιμίου  Σταυρού “, από την…Αγία Ελένη!

Κοντά στην ενημέρωση,  μου έρχεται  αστραπή στο μυαλό  και  η πραγματική , ιστορική πορεία αυτής  της οικογένειας  με τον  υιό  Κωσταντίνο να ξεκοιλιάζει χιλιάδες “Εθνικούς” και τη  μάνα του Ελένη , τη  ίδια ώρα  (ψευδώς) να  υψώνει  το Τίμιο Σταυρό στο Γολγοθά(!).  Και γίνομαι κι εγώ …   μπαρούτι.  Μπινελίκια δεν έριξα,  αλλά   -αληταράδες, παλιανθρώπους  , απατεώνες ολκής και θεομπαίχτες, τους στόλιζα για ώρα.

Και , το πλέον εξωφρενικό και ανοικονόμητο για τα νεύρα, αλλά και την ιστορική  μνήμη.   Δεν  ήταν  μια η καμπάνα  και ούτε από τη γειτονική μας  εκκλησιά.  Την ίδια σχεδόν ώρα, καμιά 10αριά καμπαναριά  με 2-3 καμπάνες το καθένα,  σε 1-2 χιλιόμετρα ακτίνα, υπολόγισα, ωρύονταν και σκόρπιζαν  εγκεφαλικά και εμφράγματα,  ξημερώματα  Τρίτης  μέχρι 10  η ώρα  το πρωί  (!) στην Αττική.

Και όλη αυτή  η σφόδρα επικίνδυνη  ηχορύπανση,    προς ανάμνηση ,λέει,    της “΄Υψωσης του Τίμιου Σταυρού”  από την  Ελένη,  μάνα ενός από τους χειρότερους εγκληματίες πολέμου στην Ιστορία. Αυτόν που   ο   φρικιαστικός  ψευταράς,  ο επίσκοπος Καισαρείας  Ευσέβιος (κάτι σαν τους δικούς  μας σήμερα Αμβρόσιο  και  Σεραφείμ)  τον αναγόρευσε σε     Ισαπόστολο , ΄Αγιο και…Μέγα!  (Θου, Κύριε…).

(Αυτή η  χώρα, ανάποδα από άλλες, με λιγότερο σημαντική  Ιστορική πορεία, πέταξε την αληθινή της  Ιστορία στα σκουπίδια  και  οικοδόμησε την ιστορική της ύπαρξη πάνω στα πήλινα πόδια  της  μυθιστορίας.  Και μάλιστα της εκκλησιαστικής.  ΄Εγκλημα καθοσίωσης!)

Λοιπόν, ας αποφορτίσουμε το θυμικό μας σύστημα και να επισημάνουμε-παραθέσουμε  ήρεμα μια σειρά από  ενστάσεις κα ερωτήματα:

1.Με ποιο δικαίωμα οι εκκλησίες  και το προσωπικό τους  ηχορυπαίνουν το σύμπαν     με ομοβροντίες από  καμπάνες και ψαλμωδίες στη διαπασών σε πόλεις και χωριά  από τα μαύρα χαράματα;  Μάλιστα  την Κυριακή   που ο κόσμος θέλει να ξεκουραστεί,  να κοιμηθεί  λίγο παραπάνω  μετά  το οδυνηρό, καθημερινό, πρωινό ξύπνημα και  το μόχθο της εβδομάδας;  Δεν είναι  αυτός φασισμός και  Ταλιμπανισμός του αισχίστου είδους;

Ποια παράδοση μου  λένε να σεβαστώ, όταν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ,  ΕΠΙΚΙΔΥΝΗ, ΠΑΡΑΝΟΪΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ;  Να σεβαστούμε και τις λοιπές   παραδόσεις μας ομοίως;  Να συνεχίζουνε να  κρεμάνε, ας πούμε,  οι πεθερές στο σύρμα του μπαλκονιού   το κόκκινο  σεντόνι  μετά την πρώτη νύχτα που ο κανακάρης της  ξεπαρθένεψε  τη νύφη; ΄Η τηρείς την παράδοση ολόκληρη, όπως λέει και ο δικός σας  Παύλος ,ή τίποτα.  Σε ποια πολιτισμένη χώρα του κόσμου συμβαίνει  αυτό; Ιστανμπούλ  είμαστε  η Ελλάδα ή όλη η χώρα είναι  Κομοτηνή με μιναρέδες;

2. Με ποιο δικαίωμα εισβάλει, ως Ταλιμπάν , το ιερατείο στα σχολεία και βιάζει ο κλήρος  με την ανυπόφορη και αποκρουστική για παιδιά  παρουσία τους, αλλά  και τις ανοησίες που τα  διδάσκουν, στα σχολικά εγχειρίδια   τις συνειδήσεις και την ιδεολογική πορεία των Ελλήνων;  Η χριστιανική θρησκεία στους αιώνες έχει διαπράξει   τόσα κα τέτοια εγκλήματα που θα τα ζήλευε και ο Χίτλερ!  Ο Ναζισμός ωχριά μπροστά  στα  Ολοκαυτώματα του Χριστιανισμού!   Γιατί μας εμποδίζουν να λέμε την αλήθεια στις νέες γενιές στους χώρους που εκπαιδεύονται ; Θα συνεχίζουνε να οικοδομούν   τις νέες κοινωνίες πάνω στα ίδια ιστορικά ψέματα, όπως στις δικές μου ημέρες;

 

Προειδοποιούμε το Σύστημα μέσα από τη Ιστορία.  Αν συνεχίζουν  οι φορείς και οι εκπρόσωποί του ,ειδικά  το ιερατείο, να προκαλούν και να αποκρύπτουν  ατιμώρητα τα εγκλήματά  τους, σύντομα  θα καταρρεύσει  από τη οργή και τη δράση των νέων ανθρώπων. Ο νέες γενιές έχουν μπουχτίσει πια  από το ασύστολο ψέμα που σωρεύουν,  ακόμα και στις σελίδες της Ιστορίας, οι στυλοβάτες του .

Για το δικό σας συμφέρον. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αλλάξτε τα όλα. Πριν να είναι πολύ  αργά για όλους σας!