ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΧΩΡΙΣ  “ΓΚΕΜΠΕΛΣ”.

              (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ)

                     (ΕΞΩ  Η ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ  ΣΥΜΜΟΡΙΑ    ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ)

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Αλέξης Παπαχελάς - 18.03.2020, Sputnik Ελλάδα

(Μόνιμη ανάρτηση)

__________________________________

Το τέλος του Μαραθωνομάχου  Μιλτιάδη

Ο θεμελιωτής της νίκης στο Μαραθώνα  λίγα χρόνια μετά, καταδικάστηκε στην αρχαία Αθήνα για σοβαρές παρεκτροπές ως άρχοντας,  αρχικά σε θάνατο, αλλά αργότερα η ποινή του μετατράπηκε σε πρόστιμο 50 ταλάντων .  Ποσό μεγάλο της εποχής,  που  αν και  πλούσιος , δεν μπόρεσε ο ίδιος  να το πληρώσει και πήγε φυλακή. Εκεί  και  πέθανε λίγο μετά.

Αυτός ήταν ο λόγος που  γιος του ο Κίμωνας είχε δύσκολα παιδιά χρόνια.  ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ  ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. Κι επειδή ο γιος  δεν μπόρεσε να  το καταβάλει,  η αδερφή του, παντρεμένη με πλούσιο σύζυγο, ανάλαβε  να πληρώσει το μεγάλο πρόστιμο για να αποφύγει ο Κίμων τη φυλακή.

***

Ο Κυριάκος Μητσάκης,   δηλώνει ως περιουσιακά του στοιχεία κάπου 32 διαμερίσματα! Τις τιμές αγοράς τους δε  μάθαμε  ασφαλώς, αλλά οι παροικούντες την Ελλάδα γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν δε “φυσάς το χρήμα”, δεν αγοράζεις σε καλές περιοχές   και σε “Παρίσια” τόσα σπίτια με πενταροδεκάρες.  Ούτε προσφέρεις  πολυτελή ζωή σε πολυμελή οικογένεια και μάλιστα σπουδές  παιδιών σε πανάκριβα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, αν δε διαθέτεις “χρήμα με ουρά”.  Λέμε υπερβολές ή κακίες;

Και φυσικά, αυτή είναι η φανερή περιουσία του γόνου της φαμίλιας. Τί κρύβει και πόσα έχει σε μετοχές, μετρητά, αλλά  ακίνητα σε άλλα ονόματα ουδείς γνωρίζει. “Ο θεός και η ψυχή του”.

 

Το ερώτημα απλό, λογικό και κατανοητό  για κάθε συνετό και έντιμο άνθρωπο, είναι τούτο. ΄Εχουμε ένα ενήλικα,   50 τόσο χρόνων, που   δε δούλεψε ΠΟΤΕ στη ζωή του (ήταν και είναι ΜΟΝΟ ο γιος του Κων. Μητσοτάκη).  Επομένως,  “πόθεν έσχε”, τόσο χρήμα που ούτε  οι “Βαρδιονογιάννηδες”  θα μπορούσαν να το δικαιολογήσουν;

Κληρονόμησε από το πατέρα του θα πεις. Πώς αυτό;  Ο Κων. Μητσοτάκης δεν ήταν  ένας δικηγοράκος  από τα Χανιά ,που  μπήκε φτωχός στην πολιτική;  Πώς   σε λίγα χρόνια μέσα  έκανε  τόση τρανταχτή περιουσία, ώστε  να μπορεί να αφήσει τέτοια   πλούτη στη φαμίλια;

Για εξηγήστε μου και μένα του απλώς , φρονίμως, εντίμως  και λογικώς σκεπτόμενου. Γιατί ο δικός μου ο  πατέρας που ήταν  επίσης ένας  φτωχός επαρχιώτης από τη Ολυμπία,   όπως ο Μητσοτάκης και που δεν έγινε πολιτικός, αλλά  ούτε άλλες  “μαύρες” μπίζνες καταδέχτηκε να κάνει,   δε μου κληροδότησε κι εμένα  32 διαμερίσματα,  όχι στη Βουλιαγμένη, την  Κηφισιά και το Παρίσι, ούτε καν  στο  Περιστέρι;  Και πώς ούτε κι εγώ με 40 χρόνια σκληρής δουλειάς (10 και 12 ώρες τη ημέρα) , δεν κατάφερα  να αφήσω όχι 32, ούτε 2 διαμερίσματα στα δικά μου παιδιά;  Ούτε καν το “παλιόσπιτο” στο χωριό να μπορέσω  να επισκευάσω, όπως μου ζήτησε να του υποσχεθώ  ο  γέρος μου, λίγο πριν ξεψυχήσει;

Και φαντάζομαι κι εσύ, που διαβάζεις τούτες τις γραμμές  στην ίδια μοίρα είσαι.  Στο “ίδιο καζάνι βράζουμε”,  όσοι δε είχαμε πατέρα Μητσοτάκη ,αλλά ούτε θελήσαμε στη   ζωή  μας να γίνουμε  Κούληδες.

Μήπως  …λαϊκίζω,  έτσι όπως τα παραθέτω;  Μήπως μιλώ   παράλογα, συκοφαντικά  και άδικα ;  Και προπαντός (αυτό με νοιάζει πιότερο),   ως υπεύθυνος και αντικειμενικός   ιστορικός;

Κάτι δε “βρωμάει” πολύ  άσχημα σε αυτή την ιστορία  με το Μητσοτακέικο;  Ας μιλήσουμε απλά , χωρίς …ακαδημαϊκισμούς και δοκησισοφίες.  Αλλά  μόνο   με το  “χέρι στην καρδιά” και μυαλωμένα!

Και, για να είμαστε δίκαιοι και αμερόληπτοι. Δεν πρόκειται μόνο για το Μητσοτάκη. Εκατοντάδες ονόματα , “επώνυμες” οικογένειες και μη, και όχι μόνο στην πολιτική, βρέθηκαν  με “μαύρο” χρήμα, παλιότερα και σήμερα, στη Ελλάδα.  Αλλά   κανείς εισαγγελέας, καμιά αρχή, κανένας αρμόδιος θεσμός και φορέας δε είχε ποτέ την τσίπα και την ευαισθησία να  ερευνήσει τη προέλευσή του.   Θα ντρεπόταν  ο ελληνικός υπόκοσμος, ακόμα   και η…ρώσικη μαφία, αν μάθαιναν ποτέ πώς αποκτήθηκαν  αυτά τα πλούτη!

 

 

Ξέρω ένα μπέμπη, το Φίλιππο,  δεν είναι ούτε καν  3 χρόνων. ΄Οταν πάω σπίτι τους, καραδοκεί, μου κλέβει το κινητό και αρχίζει ο άτιμος να το δουλεύει με τέτοια άνεση σαν να  ήξερε την τεχνολογία   από την κοιλιά της μάνας του.  ΄Ετσι είναι όλα τα παιδιά σήμερα.  Η νέα γενιά είναι εξυπνότερη από τις παλιότερες και πλέον εξοικειωμένη.

Αλλά προσοχή. ΄Οχι μόνο με τη τεχνολογία  και τη νέα  εποχή. Γενικώς, πιο απαιτητική, πιο δίκαιη, πιο λογική και συνειδητοποιημένη.

Λοιπόν, σκέφτομαι. Αυτοί οι μπέμπηδες σήμερα, εγγόνια ημών των μεγαλύτερων, δε θα είναι σαν και μας.  ΄Εχω μια εξήγηση , αλλά δεν είναι τώρα εδώ η ώρα να τη βάλω,  γιατί, δηλαδή,  βγήκαμε έτσι οι παλιότερες γενιές.  Τούτες οι νέες,  δε χαμπαριάζουν. Δεν κωλώνουν πουθενά.  Δεν τους γελάς. Σαν αποκτήσανε  γονιδιακή ανοσία στο ψέμα και την απάτη. Σε “μυρίζονται” αμέσως κι από μακριά.

Εμείς, βλέπαμε το Μητσοτάκη φανερά και θρασύτατα να κλέβει και ή κάναμε πως δε καταλαβαίναμε  ή,  στην καλύτερη περίπτωση, οργιζόμαστε, αγανακτούσαμε με όλους τούτους και   πηγαίναμε σε καμιά διαδήλωση για να εκτονωθούμε.  Και οι οικογένειες των διεφθαρμένων  εξαγόραζαν  μια  ντουζίνα  σφογγοκωλάριους κοντυλοφόρους σαν τον Παπαχελά παραπάνω  και  κάποιους  σαν το  Κόκκινο, τον  Πικραμένο και το  Αγγελή στη διαπλεκόμενη ελληνική δικαιοσύνη και    τις είχαν στο απυρόβλητο.

Σήμερα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. ΄Οσοι έπρεπε να  είναι φυλακή, κυβερνούν τη χώρα. Προκλητικά και εξοργιστικά. Και χρειάζονται για τούτο 5.500 “χωροφυλάκους” ,  για να τους προστατεύουν !  Και μια ελληνική  κοινωνία που πέρασε όλα αυτά τα χρόνια από “φωτιά και σίδερο” κι έπρεπε επιτέλους να αναπαυθεί,  παλεύει να επιβιώσει, εξουθενωμένη και  ψυχικά τώρα πια.

 

 

“Αύριο”, όμως,  θα είναι αλλιώς. Βάζω σε μια 30ετία μέσα. Η χώρα  ,νομοτελειακά θα αναγκαστεί να γίνει “Ευρώπη”. Οι γενιές που έρχονται θα βρουν μπροστά τους γιγαντωμένα  όλα τα προβλήματα που δημιούργησαν η   διαφθορά,  η διαπλοκή των θεσμών, αλλά και ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

΄Εντρομοι, αλλά  και οργισμένοι θα αναρωτιούνται.  Τί συνέβη;  Γιατί εμείς έτσι  και οι άλλοι βόρεια όχι;  Θα είναι δύσκολα και απαιτητικά εκείνα τα χρόνια! Δε θα χρειάζονται οι πολίτες  τότε μόνο απαντήσεις πειστικές.  Θα έχουν απαιτήσεις για  επανόρθωση και τιμωρία των ενόχων.

Τα παιδιά και τα εγγόνια του  Μητσοτάκη και του  Σαμαρά ,αλλά και  όλης  εκείνης της συμμορίας των διεφθαρμένων  χρόνια τώρα  “επώνυμων”, που κληροδότησαν  στις κατοπινές γενιές τους τα κλεμμένα,   θα εύχονταν  να μην είχαν γεννηθεί  από τέτοιους γονιούς  και παππούδες . Θα πληρώσουν σκληρά  τούτοι   “αμαρτίες γονέων”!

 

΄Εξω από τα δόντια.  Δύο τινά θα συμβούν τις αμέσως επόμενες δεκαετίες σε αυτή τη χώρα. ΄Η οι γόνοι των απατεώνων  θα γυρίσουν, ως ο Κίμων , πίσω τα λεφτά που χρωστούν οι πατεράδες τους ,  με δημεύσεις περιουσιών και κατασχέσεις  ή , όχι  5.500 “χωροφύλακες” δε θα τους σώζουν,  αλλά  θα είναι οι ίδιοι οι φύλακές τους που θα τους βάλουν στο σημάδι.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ!