“ΑΝΝΙΤΑ”, ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΣΙΑ ΜΑΣΚΑ ΣΟΥ!

Ανοιχτή επιστολη. Οργισμένη επιστολή από φίλη της οικογένειας Φύτρου,  Αννίτα: ‘Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…*
Οργισμένη επιστολή από φίλη της οικογένειας Φύτρου: Ακου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου...


H υπογραφόμενη ως «Αννίτα» με όσα γράφει  στην …ανοιχτή επιστολή της(!) στον πρωθυπουργό της χώρας, συγκεντρώνει  ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά του φασίστα. Και ως γνωστό, φασισμός  δεν είναι μόνο εκείνος του Μουσολίνι, αλλά η φασιστική συμπεριφορά του ατόμου εν γένει, όπως αυτή της «Αννίτας» σήμερα . Συγκεκριμένα:

  1. Δεν υπογράφει το κείμενο της. Και μάλιστα, σε μια ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Ελλάδας  για μια  «προσωπική» καταγγελία  που αφορά  την τραγική στιγμή  μιας γνωστής ήδη στο πανελλήνιο οικογένειας (Φύτρου). ΄Οπως ακριβώς κάνουν όλοι οι κουκουλοφόροι, οι  ρουφιάνοι, οι  σκοτεινοί τύποι  κάθε μορφής, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης.΄Οπως, ακριβώς,  κάνουν  όλοι οι βάρβαροι και οι διεστραμμένοι στα σάιτ και τους ιστότοπους «κοινωνικής δικτύωσης», που δανείζονται  ένα ψευδώνυμο  και  κρυμμένοι  πίσω απ΄αυτό, ξερνούν στο διαδίκτυο τις ανασφάλειες, τα προσωπικά αδιέξοδα, τις απορρίψεις,   το βορβορώδη  κόσμο, εν ολίγοις, που κρύβεται μέσα τους.  Ο κουκουλοφόρος του νετ είναι εκείνος που εύκολα αύριο, αν οι περιστάσεις το φέρουν, θα γίνει ο άνθρωπος με την κουκούλα των Ναζί με υψωμένο δάχτυλο να  δείχνει  το θύμα για εκτέλεση. Γράφαμε γι αυτούς τους τύπους σε παλιότερο κείμενό μας (αποσπάσματα):

ΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ (22/5/2017)

…Αν  με το πλεονέκτημα της ανωνυμίας  και την  αυτοαναγόρευση σε κήνσορες και τιμητές του αναρχισμού και μάλιστα σε  καθεδρικά επικριτικό  λόγο,  πιστεύουν κάποιοι  πως  αλλάζουν και  την πραγματικότητα, είναι γελασμένοι. Και η πραγματικότητα είναι τούτη: Σε μια συλλογικότητα σε μια κοινωνία  συναντάς «κάθε καρυδιάς καρύδι». Κα φυσικά   δεν απαγορεύεται σε κανένα «καρύδι»   να ισχυρίζεται  πως είναι εκείνο ή το άλλο . Ακόμα και …εξωγήινο.  Αλλά αυτή του η διακήρυξη,  δεν τον  απαλλάσσει από την ευθύνη να  αποδείξει τον ισχυρισμό του.

…Ο φασισμός δεν είναι μόνο ιδεολόγημα, ούτε φυσικά οργάνωση σχηματισμών  ομοφρόνων.  Είναι και   συμπεριφορά και τρόπος  καθημερινής ζωής. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σπουδαία και σύνθετα.  Μπορεί  για παράδειγμα   να καβαλάς τη μηχανή για  να πας να  γράφεις «αντιφασιστικά»  συνθήματα στους τοίχους, αλλά αυτό δε σε κάνει αντιφά, αν  αφήνεις πίσω σου   απαράδεκτα ντεσιμπέλ   ηχητικής ή άλλης  ρύπανσης  ή τρέχεις  με ταχύτητα  φονιά –φάτε τη σκόνη μου.   Κι ακόμα . Αν   κάποιος ντυμένος με τη  μάσκα ενός « νικ»  χαρακτηρίζει   τον Πάνο Καμμένο  φασίστα για όσα λέει και κάνει (εγώ τον  χαρακτηρίζω συνεχώς, αλλά  επωνύμως στα κείμενά μου  «Ναζί χωρίς στολή»), οφείλει, όμως, να ξέρει πως  δεν είναι και τούτος λιγότερος  φασίστας.

…Και με την ευκαιρία δεν πρέπει να ξεχνάμε  την παρουσία  στο σάιτ των προβοκατόρων, που δουλειά τους  είναι να τρολάρουν ,να προκαλούν, να «ψαρεύουν» για τους ευνόητους λόγους. 2-3 από τις παραπάνω απαντήσεις είναι φως φανάρι χρυσαυγίτικες.

Και να τελειώνουμε.   Όλοι  οφείλουμε να γνωρίζουμε πως οι  ύβρεις και οι  χαρακτηρισμοί δεν είναι επιχειρήματα.  ΄Οταν τολμάμε  να προχωρήσουμε ,έστω και ανώνυμα σε χαρακτηρισμούς, οφείλουμε από στοιχειώδη σεβασμό στη δεοντολογία, να παραθέσουμε  και το απόσπασμα από το γραπτό εκείνου  που τον χαρακτηρίζουμε  έτσι ή αλλιώς. Αυτό είναι επιχείρημα . Αλλιώς, ο χαρακτηρισμός είναι έωλος, φασιστικός και ως εκ τούτου ανήθικος. Και ο υβριστής ένα ρεμάλι. Τίποτα περισσότερο.

  1. Ως (υποτίθεται) πονεμένη συγγενής της οικογένειας  η «Αννίτα» για την απώλεια   αγαπημένων στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αντί να καταριέται τους φονιάδες…βρίζει τον Αλέξη  Τσίπρα!  Αν έχει ευθύνες ο πρωθυπουργός,  είναι σίγουρο πως αυτές δεν είναι τις βαρύτητας της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που έδρασε στο Μάτι. Και  ακολουθούν εκείνες,  δεν προηγούνται.  Η κουκουλοφόρος μας ,όμως , εδώ   δεν οργίζεται ,δεν  καταριέται πουθενά στο κείμενό της τους εμπρηστές (από αμέλεια ή δόλο) δολοφόνους, που σκότωσαν τα αγαπημένα της πρόσωπα. Δε δείχνει να νοιάζεται καθόλου για την ταυτότητά τους, δεν την ενδιαφέρει καν  αν υπάρχουν.  Και πάει κατευθείαν με ύβρεις στο ψητό.  Και το… ψητό εδώ  είναι ο  Αλέξης  Τσίπρας για τον οποίο ακριβώς  κάθισε και έγραψε όλο αυτό το εμετικό (ως φασιστικό) κείμενο. Ο πρωθυπουργό επωμίζεται εξ ολοκλήρου και ασυζητητί  την  όποια ( ευθύνη του) και   είναι    περισσότερο ένοχος κι από το φονιά !

Για τούτο και μόνο είναι σίγουρο  πως ο επικήδειος της  «Αννίτας» ουδεμία σχέση ,έχει  με ξεπροβόδισμα  νεκρών και μάλιστα αγαπημένων  από την τραγωδία στο Μάτι , όταν δε  βρίσκει ούτε μια λέξη οργής και κατάρας  για  τους φονιάδες. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί  απουσιάζουν παντελώς ως  υποκείμενα κατάκρισης  και αναθέματος  από το εμπαθές λογύδριο σε νεκρό της  κυρίας κουκουλοφόρου.

  1. ΄Ολο το κείμενο αναδίνει την μπόχα ενός φορέα  στείρου εθνικισμού . Δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν παραληρηματικό ,κομματικό λίβελο    του αισχίστου είδους, γραμμένο από χέρι, σε καμιά περίπτωση πενθούντος ανθρώπου, αλλά τρελαμένου οπαδού εθνικιστικής ιδεοληψίας. Μάλιστα μηδενίζει,  όπως είπαμε, τη μοναδικά  καθοριστική συμμετοχή του δράστη  στο έγκλημα και τον απαλλάσσει   με τόση επιπολαιότητα και αδεξιοσύνη, ώστε να της πέφτει  την ίδια στιγμή και  η μάσκα, αποκαλύπτουσα έτσι το τερατώδες πρόσωπο της  κουκουλοφόρου.

  2. Η «Αννίτα»  είναι,  πλην των άλλων και μια ευκρινής «φωτογραφία» ανέντιμου και  γυμνού  ιδεολογικά ατόμου.   Προσπαθεί να κρύψει ανεπιτυχώς το  «χαρακωμένο πρόσωπο»     πίσω από το ασφαλές τείχος του αυτοπροσδιορισμού της σε παιδί αγωνιστή της Αντίστασης.  Είναι τόσο άτσαλη, όμως  αυτή η αναφορά της   ,που «βγάζει μάτι» από μακριά   Δείτε, ας πούμε,  η…μαυροφορεμένη φίλη της μάνας που έχασε τα αγγελούδια, τί βρήκε μέσα στη θλίψη της να   επιλέξει  να πει, για να παρηγορήσει τη χαροκαμένη μητέρα:

«Τελείωσες την κοινή λογική, θα τελειώσεις και τη δημοκρατία;
Σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλαγιάζω το θυμό μου και να φανώ αντάξια του δημοκράτη πατέρα μου, σου ζητώ εκλογές. Τώρα, όχι όποτε σε βολέψει.
Να κριθείς δημοκρατικά από το λαό. Για τις προθέσεις, τις πράξεις, τα λάθη κ τις παραλείψεις σου. Για την κυβέρνηση σου. Για τους συνεργάτες σου.
Δημοκρατικά από το λαό.
Αλλιώς, δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο από την προτροπή σου: ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω.
Από σήμερα εχθρός μου λοιπόν, ο ΠΘ της χώρας μου. Προσωπικός εχθρός μου.

 

Μας έμαθε, λοιπόν, η  αμετροεπής «Αννίτα» πως  μέσα στην προσωπική άβυσσο της θλίψης, ειδικά πάνω από τον τάφο αγαπημένων μας,  κορυφαίο ζητούμενο  εκείνες  τις στιγμές είναι η…Δημοκρατία και οι εκλογές που είναι ανάγκη, όπως λέει καθημερινά  ο Κυριάκος και η Φώφη, να γίνουν το συντομότερο.  Με αυτή την αποστροφή τελειώνει  ο επικήδειος της… σπαραζούσης για την απώλεια αγαπημένων προσώπων ,απογόνου Εαμίτη!

Σιχτίρ! Σκυλεύει τα καμένα πτώματα  τούτος ο φανατικός εθνικιστικός συρφετός. Ασέβεια και στην πιο   ανθρώπινη και  μοναδική στιγμή που είναι ο θάνατος και μάλιστα μαρτυρικά ενός ανθρώπου.

Ας μην κουραζόμαστε, όμως,  να  τραβάμε τις μάσκες των ασεβών.  Ας πάρουμε εμείς  τη θέση των πενθούντων για κάποιους άλλους,  που αντί να θλίβονται, ως όφειλαν,  σκυλεύουν  προκλητικά και ανήθικα τους δικούς μας πια νεκρούς στο Μάτι.

*Οι δικοί μου νεκροί, ότι απέμεινε από το κορμάκι τους, βρίσκονται πια στο χώμα… για πάντα.
Άκου λοιπόν Αλέξη,
Από σήμερα εσυ κ οι όμοιοί σου είστε εχθροί μου.
Προσωπικοί εχθροί μου, όχι της χώρας. Δικοί μου εχθροί.
ΟΧΙ γιατί είπες τερατώδη ψέμματα σ έναν βασανισμένο λαό για να αρπάξεις την εξουσία
ΟΧΙ γιατί έριξες τη χώρα στο γκρεμό την ώρα που απέφευγε το χείλος του
Όχι γιατί μου πρότεινες το βράδυ των εκλογών από το μπαλκόνι σου, ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω
ΟΧΙ γιατί έκανες στροφή στον «κυβερνητισμό» !!! 360ο μοιρών στροφή, μόνο αυτή έμαθες στο Πολυτεχνείο
ΟΧΙ γιατί μισείς τη μεσαία τάξη που σε γέννησε και σε εξέθρεψε κηφήνα – αμπελοφιλόσοφο
ΟΧΙ γιατί συνθλίβεις κάθε παραγωγική δύναμη που σπρώχνει τη χώρα προς τα πάνω
ΟΧΙ γιατί ελέγχεις όλες τις διακριτές εξουσίες ως άλλος δικτατορίσκος
ΟΧΙ γιατί μισείς την ελεύθερη γνώμη και προσπαθείς συνειδητά για την εξόντωση όσων διαφωνούν
ΟΧΙ γιατί έδωσες σύνθημα στα φιλαράκια σου για πλιάτσικο στη δημόσια ζωή της χώρας
ΟΧΙ γιατί πουλάς Τιμαλφή – Ιερά κ Όσια και γίνεσαι ο ικανότερος σφουγγοκωλαριος όλων των εποχών
ΟΧΙ γιατί χαϊδεύεις τη βία κ τους νταβαντζηδες της για να γαλουχήσεις με δηλητήριο τη νέα γενιά
ΟΧΙ γιατί με αναγκάζεις να φυγαδεύσω τα παιδιά μου από τη χώρα
ΟΧΙ γιατί άφησες ανθρώπους να καούν στο βωμό της ασχετοσύνης σου
Αλλά γιατί ….
μ έκανες να ντρέπομαι για τον τρόπο που μεγάλωσα στο σπίτι ενός αριστερού ΕΑΜίτη που, αμούστακος ακόμη, έτρεξε πίσω από τον Άρη. Πίστεψε σ έναν καλύτερο – δίκαιο κόσμο… πολέμησε … έχασε … διδάχτηκε.
Ντρέπομαι να πω αυτό που άλλοτε καυχιόμουν και ηλπιζα να το διδάξω στα παιδιά μου, τώρα που μεγαλώνουν σ έναν στρεβλό κόσμο.
Ντρέπομαι να πω πως έχω ήθος, ηθική, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, ταπεινότητα, αξίες της αριστεράς με τις οποίες πορεύτηκα κ έγινα 50 χρόνων.
Για να έρθεις εσύ και να ντραπώ. Πολύ. Και να μην ξέρω τι να πω στα παιδιά μου.
Ξέρεις Αλέξη;
Υπήρξαν μεγάλοι Έλληνες πολιτικοί που μαζί, με τον πατέρα μου κ όσους έζησαν εμφύλιο, έκατσαν και έφτιαξαν μια δημοκρατία. Με κόπο κ πόνο είναι η αλήθεια … Μια δημοκρατία που σου επέτρεψε να εκλεγείς, εσυ και οι όμοιοί σου.
Και ήρθες για να ανασύρεις από την ψυχή του Έλληνα τα πιο ταπεινά του ένστικτα, αυτά που μπορείς να αναγνωρίσεις καλά και να τα ελέγξεις.
Εμφύλιος λοιπόν;
Τελείωσες την κοινή λογική, θα τελειώσεις και τη δημοκρατία;
Σε μια ύστατη προσπάθεια να καταλαγιάζω το θυμό μου και να φανώ αντάξια του δημοκράτη πατέρα μου, σου ζητώ εκλογές. Τώρα, όχι όποτε σε βολέψει.
Να κριθείς δημοκρατικά από το λαό. Για τις προθέσεις, τις πράξεις, τα λάθη κ τις παραλείψεις σου. Για την κυβέρνηση σου. Για τους συνεργάτες σου.
Δημοκρατικά από το λαό.
Αλλιώς, δεν μου αφήνεις άλλο περιθώριο από την προτροπή σου: ή να με τελειώσεις ή να σε τελειώσω.
Από σήμερα εχθρός μου λοιπόν, ο ΠΘ της χώρας μου. Προσωπικός εχθρός μου.
Το οφείλω. Στα δυο ξανθά αγγελούδια που έθαψα σήμερα.
Το οφείλω. Στο τελευταίο άδειο βλέμμα της ΜΑΝΑΣ τους, πριν αποσυρθεί από τα εγκόσμια για πάντα.
Αννίτα Π.
Ντροπιασμένη
Αηδιασμένη
Άοπλη στρατιώτης της δημοκρατικής λογικής

Σημειώνεται ότι η κηδεία της 13χρονης Εβίτας, του 11χρονου Ανδρέα και του πατέρα τους Γρηγόρη, που έχασαν τις ζωές τους στη φονική φωτιά, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.