ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

1. Χρυσοχοΐδης για το μεταναστευτικό στην ΕΕ: Μη διαχειρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα

Μόρια : Τραγικές εικόνες – Σκουπίδια και σκηνές στις λάσπες | tovima.gr

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε ενώπιον ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες- «Ζήτησα από την ΕΕ να πάρει εθελοντικά έναν μικρό αριθμό από τα περισσότερα από 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα. Μόνο ένα κράτος- μέλος μου απάντησε!»

Για εκρηκτική και μη διαχειρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις Βρυξέλλες.

*****
Τα κράτη ,ως γνωστό, είναι ασεβή και απείθαρχα και στις ίδιες τις διακηρύξεις και τις υποχρεώσεις τους. Καταπατούν ακόμα και τα συνταγματικά  από τα ίδια κατοχυρωμένα  δικαιώματα των ατόμων.
΄Οπως, ακριβώς,  βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Η Ευρώπη αντιφάσκει εις εαυτήν, όταν  αυτοσυστήνεται ως  ευαίσθητη στα ατομικά δικαιώματα και πρόμαχος υπεράσπισής τους, αλλά την ίδια στιγμή αρνείται τις υποχρεώσεις της, ειδικά στο φλέγον πρόβλημα της βοήθειας και της συμπαράστασης  στους πρόσφυγες και μετανάστες. Τη στιγμή μάλιστα που   συμπεριφορά των ίδιων των κρατών απέναντι  στις ευπαθείς αυτές ομάδες, είναι  κατοχυρωμένη και υπαγορευμένη από το Διεθνές δίκαιο.
Αν ,όμως, συνεχίζουμε να ομφαλοσκοπούμε και να αναζητάμε ευθύνες από τις κυβερνήσεις την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας διωγμένοι από τις εστίες τους λόγω πολέμων, άλλων  βιαιοτήτων, αλλά και της  φτώχειας  και της εγκατάλειψης  στοιβάζονται σε  σκηνές ή παραπήγματα στην ύπαιθρο  και διαβούν υπό συνθήκες, που ούτε  ζώα δεν επιτρέπεται  να ζούν, είμαστε άπαντες ένοχοι  και υπεύθυνοι.
Προτείνουμε, λοιπόν, μια και πλησιάζει  χειμώνας και οι ροές των προσφύγων δεν πρόκειται να μειωθούν, η  επίσημη Εκκλησία να ανοίξει τους ναούς της να στεγαστούν οι “κολασμένοι της γης”. Δε λέμε να εγκατασταθούν μόνιμα. Να είναι  μια προσωρινή λύση μια και υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά καλώς στεγασμένου χώρου σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, που μένουν κλειστές,ενώ θα μπορούσαν να βρουν απάγκιο και φιλοξενία  χιλιάδες έχοντες  χρεία.
Είναι,εκτός των άλλων, και ευαγγελική  εντολή   η προσφορά στον πάσχοντα συνάνθρωπο και μάλιστα από τις πιο βασικές. Κι  αν ο ίδιος ο κλήρος αρνείται να υπακούσει σε  τέτοια  κορυφαία απαίτηση, δεν έχει σκοπό και λόγο ύπαρξης. Είναι μια προκλητική  υποκρισία το έργο που λένε πως  προσφέρουν.
Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο  που θα γίνει η εγκατάσταση σε ναούς  των προσφύγων , θα υποδείξει η ίδια η Εκκλησία ,αλλά και  τα μέσα  που θα διασφαλιστεί  η  παράδοσή  τους εν  καιρώ,χωρίς ζημιές και φθορές. Με  εκατέρωθεν συμφωνίες είναι εύκολο να βρεθούν οι λύσεις. Αρκεί να υπάρχει η βούληση των ανθρώπων της  Εκκλησίας.
Αν συνεχιστεί η αδιαφορία του κλήρου, η επίδειξη συμπεριφορών  περιφρόνησης στον πάσχοντα, αλλά και η διγλωσσία στις  εντολές του ευαγγελίου,οι ίδιοι οι άνθρωποι της Εκκλησίας  “πριονίζουν το κλαρί πάνω στο οποίο κάθονται”.  Και  για  να χρησιμοποιήσουμε τη γλώσσα των Γραφών “σωρεύουν άνθρακας  πυρός επί των κεφαλών αυτών”. Ας σταματήσουν πλέον  το θέατρο των φιλεύσπλαχνων και αλληλέγγυων στον πόνο των συνανθρώπων τους.
“Ουαί, υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί”!

2. Μανιαδάκης: Οι Αμερικανοί με πίεζαν να δώσω τον Λοβέρδο.

«τετ α τετ» κράτησε 8 ώρες και, σύμφωνα με όσα περιγράφει ο κ. Μανιαδάκης στην κατάθεση που έδωσε στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, εκεί του ασκήθηκαν πιέσεις (έως και εκβιασμός) από τους Αμερικανούς ανάλογες με εκείνες των δικών μας εισαγγελέων, για να «δώσει» Έλληνες πολιτικούς. Και βασικά τον Ανδρέα Λοβέρδο.

*****

Τον Ανδρέα Λοβέρδο, αυτόν τον…  πασίγνωστο στην υφήλιο  συνταγματολόγο με την τεράστια πολιτική επιρροή και το σοβαρό του επιστημονικό έργο, διάλεξαν οι Αμερικανοί και μάλιστα μια από τις αμερικάνικες υπηρεσίες που εν πολλοίς κάνει καλά τη δουλειά της ,να τον παγιδέψουν να τους στήσουν σκευωρίες, για να τον εξοντώσουν  χάριν του…Ρασπούτιν και των λοιπών  ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στην Ελλάδα. Και για το λόγο αυτό ,διάλεξαν το… μοσχολούλουδο που ακούσει στο όνομα  Μανιαδάκης να τον πιέσουν ,να τον βασανίζουν (σε υπόγεια; ΄Ετσι όπως βλέπουμε να κάνουν οι μπάτσοι  στις αμερικάνικες ταινίες;),για να καταθέσει …ψευδώς εναντίον του Ανδρέα μας πως τον χρημάτιζε ,ως υπουργό Υγείας, ο ίδιος ο Μανιαδάκης, για να προωθεί τα συμφέροντα της Νovartis  για την οποία  δούλευε.

Εν τάξει. Πέρασαν εδώ και πολύ καιρό στη φαιδρότητα.  Ούτε παιδιά πια δεν τους πιστεύουν. Φανερό αυτό.

Αλλά, να επισημάνουμε κάτι σημαντικό που   βγαίνει  από την κατάθεση του ψευδομάρτυρα παραπάνω. Οι κατηγορούμενοι φαίνεται καθαρά πια πως   έχουν προχωρήσει σε μια “ομερτά”, μια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ τους, να κρατήσουν τα στόματά τους κλειστά. Δοθέντος πως ,αν αρχίσει και φεύγει ένας  πόντος, θα ξηλωθεί  όλη η κάλτσα. Είναι το μόνο σίγουρο που γνωρίζουν  όλοι οι εμπλεκόμενοι  σ΄αυτή  την υπόθεση.

Λέμε,όμως ,εμείς. Αν βρεθεί ,έστω  και ένας από δαύτους  και ανοίξει για χίλιους λόγος το στόμα του,κυρίως για να τύχει καλύτερης ποινικής μεταχείρισης  (και το θεωρούμε πολύ πιθανό) ,όλοι τούτοι  οι γραφικοί σήμερα  κατηγορούμενοι, πού θα κρυφτούν; Με ποιους νέους  τσαμπουκάδες θα τρομοκρατεί πλέον ο… Αντρίκος μας τους εισαγγελείς;  Και  ποιες άλλες αστειότητες  θα επινοήσουν για να κρύψουν τις πομπές τους;

Πλην  των άλλων είναι και εντελώς ανόητοι. Πρωτίστως ανόητοι. Ο διεφθαρμένος είναι κυρίως άμυαλος, επειδή ακριβώς αγνοεί τη σοφή λαϊκή αγχίνοια πως “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.

 

3.Μειωμένη προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με τον Απρίλιο στην Ισπανία

Μειωμένη προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με τον Απρίλιο στην Ισπανία

Μην αφήσουμε άλλο τους χαχόλους, τους ανεγκέφαλους ,τους φανατικούς, τους πελάτες των πολιτικών να αποφασίζουν για μας. ΄Ο,τι συμβαίνει στην Ισπανία σήμερα,είναι το σπανιότερο.  Στις περισσότερες ολιγαρχίες που αυτοαποκαλούνται δημοκρατίες, το σύνηθες είναι  κυβερνήσεις να δίνει ένα ποσοστό λιγότερο από 40% . Τραγικό και   ανήθικο, κυρίως για τις γενιές που έρχονται.

4. Πέθανε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σωτηρία Λεονάρδου.

Τα τελευταία χρόνια πάλευε με σπάνια ασθένεια η οποία την είχε καθηλώσει στο κρεβάτι.

Η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα της υπήρξε η συμμετοχή της στην εμβληματική ταινία του Κώστα Φέρη «Ρεμπέτικο» στην οποία και ερμήνευσε συγκλονιστικά το τραγούδι σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Νίκου Γκάτσου «Καίγομαι – Καίγομαι».

***

Εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο της Τέχνης. Η παρουσία της στο περίφημη  ταινία Ρεμπέτικο  ( το ελληνικό σινεμά στα καλά του) του Κώστα Φέρρη, καταλυτική.

“Καλό κατευόδιο” στην αυλή των αγγέλων!