Ο ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;

Η Μισέλ Ομπάμα ενώνει τις δυνάμεις της με την Σελένα Γκομέζ- Για την αύξηση της συμμετοχής στις εκλογές του 2020

Η Μισέλ Ομπάμα με τζιν σακάκι

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι καθήκον μας, δήλωσε η Μέγκαν Ραπίνο στο Elle. Θέλω η ψήφος μου να ακουστεί, θέλω να είμαι ενεργή πολίτης και θέλω να έχω άποψη για τη χώρα που ζω. Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να έχουμε καλύτερη ζωή, αλλά για να το επιτύχουμε, χρειαζόμαστε ανθρώπους σε αξιώματα που θα αγωνιστούν για όλους μας, τόνισε.

***

Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον πλανήτη. Πολύ πιο μπροστά από όλα τα άλλα σοβαρά.  Η πλειοψηφία και μάλιστα σε μεγάλα ποσοστά των ανθρώπων που κατοικούν στη γη,δεν έχουν πολιτική έκφραση,ούτε μέσω της ψήφου,ούτε με κανέναν άλλο τρόπο,αφού οι εξουσίες ελέγχουν ασφυκτικά κάθε “βήμα”,που θα μπορούσε να ακουστεί και μια άλλη,διαφορετική φωνή.

Στη Ρωσία, την Αμερική, την Κίνα,για να μείνουμε στις υπερδυνάμεις, ο μισός πληθυσμός και παραπάνω δεν προσέρχεται στις κάλπες για πολλούς λόγους. Σε υποανάπτυκτες χώρες,ειδικά στην Αφρική, το ποσοστό αυτό  της ΑΠΟΧΗΣ εκτοξεύεται στα ύψη.

Για τη Ελλάδα τα πράγματα  δεν είναι διαφορετικά. Μόνο που   σε μας η  ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ  είναι καλοδεχούμενα ως   έκφραση και  στάση  πολιτική. Και είναι καθαρά πολιτική. Σχεδόν κι εδώ, ο μισός πληθυσμός της χώρας δεν πάει να ψηφίσει. Το Σύστημα σχηματίζει  κυβερνήσεις με το 1/5 του εκλογικού σώματος. Μιλάμε για προκλητική, αντισυνταγματική ,εγκληματική  δυσαναλογία. Παντελής δυσαρμονία της εκάστοτε κυβέρνησης και της  λαϊκής βούλησης.

Κανονικές ολιγαρχίες. Κι έχουν το θράσος να τις αποκαλούν…δημοκρατίες! Λες και στην Ελλάδα, 4.000.000 κόσμος δεν υπάρχει. ΄Ανθρωποι λογαριάζονται μόνο όσοι πάνε να ψηφίσουν. Είναι η επίσημη εκδοχή της εξουσίας αλλά και των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης  (ΜΜΠ).

 Κι όχι  μόνο στην Ελλάδα. Οι δικτάτορες  Πούτιν και ο Ερτογάν για παράδειγμα,  με την Αποχή και τις λαθροθηρίες στα τελικά  εκλογικά αποτελέσματα και στα ποσοστά  συμμετοχής που μαγειρεύουν ,κυβερνούν με λιγότερο από 50%  του πληθυσμού.

Το πρόβλημα με τις Ολιγαρχικές  αυτές εξουσίες που αυτοαποκαλούνται Δημοκρατίες   είναι το σοβαρότερο του πλανήτη. ΄Ομως , επίσης  σοβαρό  είναι και το δίλημμα. Οι ικανοί,οι διαφορετικοί,  οι διαθέτοντες άλλη φωνή, ακτιβιστές και ρέκτες πολίτες, οι διανοούμενοι,  πρέπει και κατά πόσο   να αναλαμβάνουν αξιώματα και να συμμετέχουν στην άσκηση της εξουσίας;

Πιστεύουμε πως είναι  αναγκαία τώρα πια  η παρουσία  τέτοιων ανθρώπων στην άσκηση της εξουσίας. Για χρόνια έχουμε παραδώσει  την διακυβέρνηση του πλανήτη στους μέτριους και επικίνδυνους. Η Νέα εποχή το Φυσικού ανθρώπου θα έρθει με βοήθεια “από μέσα”. ΄Οχι με επανάσταση και βία.

Κυβερνήσεις με ακτιβιστές, μέλη ελεύθερων ΜΚΟ, συνειδητοποιημένους πολίτες, διανοούμενους, που  σκέπτονται  και ενεργούν με σοφία, σύνεση και αυταπάρνηση,είναι αυτοί που θα φέρουν πιο κοντά το όραμα της Νέας εποχής. Τότε,  που άνθρωπος θα ζει σε αρμονία με τη Φύση και τους  νόμους της.

_____________________________________________________

  1.   15 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ
    Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αττική: Εγιναν συλλήψεις, κατασχέθηκαν όπλα και εκρηκτικά

«Μίλησε» το καλάσνικοφ, ανήκει στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα» -Πού έχει χρησιμοποιηθεί

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»
Μητσοτάκης: Θα τελειώσουμε οριστικά με την εγχώρια τρομοκρατία -Τα συγχαρητήρια για την επιχείρηση

Image result for Σύλληψη Κουφοντίνα με γιλέκο

Αστυνομικοί στον δρόμο

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Αττική.

΄Ηδη έχουν γίνει 13 κατ’οίκον έρευνες, στο πλαίσιο της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής που είναι σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής και έχουν προσαχθεί 15 άτομα συνολικά, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 2 άνδρες, 41 και 45 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις, κατοχή εκρηκτικών, παράβαση του Νόμου περί όπλων και πλαστογραφία.

‘ Επειτα από έρευνα, διακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η εμπλοκή τους στη ληστεία που έγινε το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό και εκδόθηκαν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Πηγή: iefimerida.gr

****

Πρωτοσέλιδοι πηχυαίοι τίτλοι. Πού αλλού; Στα έντυπα της παραπληροφόρησης,τις γνωστές “πατσαβούρες” ,όπως  αποκαλούσε τις φυλλάδες στην εποχή του  ο  Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

Διαβάζω το πρωί “με την τσίμπλα”  ακόμα  και λέω μέσα μου ασυνείδητα. Με τέτοιο πομπώδη τίτλο, δεν μπορεί, κάτι σοβαρό θα έγινε. Κοίτα οι μπαγάσηδες στην κυβέρνηση .  Θα εξάρθρωσε ο Χρυσοχοϊδης  πάλι  καμιά νέα 17 Ν.

Μόλις, όμως, “άνοιξε το μάτι” και   προχωρώντας την ανάγνωση είδα πως  ο οπλισμός  της…τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ένα καλάσνικοφ και κάτι…. στρακαστρούκες όλα κι όλα, ψιλιάστηκα. Ειδικά  που οι  συλληφθέντες ήταν γνωστοί ληστές από το 2010! Οπότε, κατάλαβα. Πέτσινη επιχείρηση. Και  ο συνειρμός πήγε αμέσως στον Χρυσοχοϊδη. Ο γνωστός για τέτοια σόου υπουργός προστασίας!

Από κοντά,βέβαια,  και ο πρωθυπουργός. Στημένα πράγματα, Συνεχάρη λέει τον υπουργό του  για τη μεγάλη επιτυχία!  Αλλά, μην  ξεχνάμε ποιο είναι  το ζητούμενο. “Εμείς”, λέει ο Κούλης ,”δεν είμαστε σαν τους Συριζαίους που είχαν κυβερνητική συγκατοίκηση με τρομοκράτες!΄Ολο το τζέρτζελο της… μεγάλης αυτής  επιχείρησης  γι΄αυτό έγινε.

Στο μεταξύ, έρχεται  η βαλιστική και τους ξεβρακώνει. Αποκαλύπτει πως πίσω από το καλάσνικοφ  κρύβεται μια…Επαναστατική Αυτοάμυνα. Ούτε η… μάνα της την ξέρει!  Η κυβερνητική προπαγάνδα, όμως,  με τα παπαγαλάκια της ,θα μιλάει  μέρες για την ανεπανάληπτη αυτή επιτυχία.

Φιγουρατζήδες τα άτομα, πάει και τελείωσε. Φρου-φρου και αρώματα. Στήθηκε, λέει,  φοβερή  επιχείριση της αντιτρομοκρατικής γα τη σύλληψη  ενός  41χρονου ληστή τράπεζας και Πρακτορείου  ΠΡΟΠΟ και κάποιων  πλαστογράφων ποινικών, που για κάλυψη, όπως πάντα, σου λένε, “δεν χτυπάμε και κανένα αντιλαϊκό στόχο, για να το παίζουμε πολιτικοί κρατούμενοι έτσι και μας μπουζουριάσουν καμιά μέρα;”

Αυτή η κυβέρνηση μοναδικό σκοπό έχει να  κρατάει σύγκαυλη την  κοινότητα των νοικοκυραίων με θεαματικές ,θεατρικές παραστάσεις.  ΄Οπως  αυτές στα Εξάρχεια  και τις εκκενώσεις   καταλήψεων. Σήμερα , με τους φοβερούς και τρομερούς… τρομοκράτες που συνέλαβε με το καλάσνικοφ .

Στο μεταξύ στην  Κρήτη δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει καβατζώσει σε αχυρώνες και σοφίτες από δύο και τρία καλάσνικοφ,  χειροβομβίδες,  38άρια και 45άρια περίστροφα. ΄Ασε δε οι οπαδοί της Χ.Α. Εκεί να δεις οπλοστάσια.

Οπότε, συστήνουμε στον δραστήριο υπουργό προστασίας, μια και του έμεινε   χόμπι από εποχής 17Ν  να εξαρθρώνει τρομοκρατικές οργανώσεις, να  βάζει τη αντιτρομοκρατική να κάνε κάθε  μέρα κι από ένα  ντου  σε Κρητικά σπίτια και να την περνούν μετά  ο Ράπτης, ο Μαρινάκης  και ο Κουρτάκης στις φυλλάδες τους ως είδηση σε ΕΚΤΑΚΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ  για συλλήψεις επικίνδυνων τρομοκρατών στην (ούτως η άλλως  παντοιοτρόπως τρομοκρατημένη) Ελλάδα.

 

2. ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ο Πικραμμένος κατονόμασε πολιτικό για την υπόθεση της Novartis -Στη Βουλή η κατάθεσή του

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, έστειλε αμελλητί την κατάθεση του Παναγιώτη Πικραμμένου στη Βουλή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν κατονομάζεται πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να έχει εμπλοκή στην έρευνα για τη Novartis,
Πηγή: iefimerida.gr

****

Δεύτερη παρανόηση. Πάλι στην ίδια φυλλάδα. Μόλις βλέπω τον τίτλο παραπάνω, λέω. Μπράβο στον Πικραμμένο. Μετάνιωσε  ο πρώην δικαστής και αποφάσισε να μιλήσει. ΄Αρχισε να δίνει ονόματα.  Το περιμέναμε άλλωστε  εδώ. Τον είχαμε  προτρέψει με την ιδιότητα του πρώην δικαστή να το τολμήσει. Θα ήταν μια μορφή εξιλέωσης.

Και τελικά ,μας  έμεινε η χαρά στη μέση. Από άλλα έντυπα πληροφορηθήκαμε πως όχι μόνο δεν αποκάλυψε την δωροδοκία ούτε τη δική του ούτε άλλου της ομάδας των 10 (13 λέμε εμείς, με τον Πρικραμμένο μετρημένο). Κάρφωσε έναν πολιτικό “Ρασπούτιν”, Συριζαίο ,βέβαια, που κι αυτός  …πίεζε τους εισαγγελείς, αλλά και τους Αμερικανούς στο FBI να κατασκευάσουν την σκευωρία της Νovartis  στην οποία εμπλέκεται και ο ίδιος ο καταγγέλων Πικραμμένος.  Τέτοιας εμβέλειας πολιτική φυσιογνωμία το άτομο, πώς να μην έχει πολιτικούς αντιπάλους που ζητούσαν την εξόντωσή του;

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ…ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ , ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ, Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Είπαμε, μην περιμένετε τσίπα από τέτοια κυβέρνηση και τέτοια μέλη που τη συγκροτούν. Πάρτε έναν -έναν και σκεφτείτε με σκεπτικισμό  ποιοι κυβερνούν αυτό τον τόπο σήμερα.

 

3. Ο Moody’s υποβάθμισε τη Βρετανία, λόγω Brexit -Πιο ευάλωτη σε σοκ η βρετανική οικονομία

Τουρίστας φωτογραφίζει δίπλα σε βρετανικά σημαιάκια

Σιγά που θα αισθανθούν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη οι εθνικιστές -αντιευρωπαϊστές  στην Ελλάδα.  ΄Οταν μια οικονομία από τις ισχυρότερες στον κόσμο,αυτή της Βρετανίας, κινδυνεύει να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, εξαιτίας του  Brexit, η  Ελλάδα θα σωζόταν; Αστεία πράγματα Σαν τους αστείους  Λαφαζάνηδες και Μπαρουφάκηδες τότε στην εξουσία.

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα στη “γηραιά Αλβιώνα.”΄Ερχονται τα δεινά.

Είναι το μάθημα που θα πάρουν οι εχθροί των ΗΠΕ.  Η Ευρώπη θα σταθεί στο μέλλον ΜΟΝΟ ως ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.  Ιστορική αναγκαιότητα και  νομοτέλεια.

 

4. Μέρκελ: Η ζωή στην Ανατολική Γερμανία ήταν σχεδόν άνετη.

Η προπαγάνδα του καπιταλισμού έχει και ισχύ και αποτέλεσμα, γιατί υπάρχει χρήμα. ΄Οταν ελέγχεις ΜΜΠ, συστημικούς ιστορικούς, κυβερνήσεις ολόκληρες,πώς να επιβιώσει η αλήθεια;  Η Δύση ζει στο δικό της προπαγανδιστικό μύθο. Οι πρώην ανατολικές χώρες, εμπεδώνουν  στις νεότερες γενιές , ζούσαν στην απόλυτη φτώχεια και την καταπίεση.

Ιστορικό έγκλημα διαπράττουν όλες οι στρατευμένες  πένες και φωνές ,που ισχυρίζονται αυτό το ανιστόρητο ψεύδος. . Η ζωή στις περισσότερες απ΄ αυτές τις χώρες,τουλάχιστον σε σχέση με την Ελλάδα, τα ίδια χρόνια ήταν απείρως καλύτερη από κάθε άποψη

Η ίδια η Μέρκελ που έζησε σε τέτοια χώρα είναι  βεβαίως η πλέον κατάλληλη  απ΄όλους τους “Καλύβες” (το φασιστοειδές  μέλος της “ΕΛΛΑΔΑ 2021)  και τους Γεωργιάδηδες για να το επιβεβαιώσει.

Γράφαμε παλιότερα γι΄αυτό το θέμα:

23/3/2014
” Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ήταν να περιμένει κανείς επί ώρες για να αγοράσει βούτυρο ή χαρτί υγείας στην κομμουνιστική Πολωνία; Είστε αρκετά τολμηροί για να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα των χωρών του υπαρκτού σοσιαλισμού τη δεκαετία του ’80; Υπάρχει λοιπόν ένα παιχνίδι που μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές σας. Ονομάζεται Ουρά Προτεραιότητας (Queue) και μοιάζει πολύ με τη γνωστή σε όλους Μονόπολη.”

To 2004 και 2005, αποσπασμένος από το ελληνικό υπουργείο παιδείας, δίδασκα ιστορία και αρχαία ελληνικά στο τμήμα ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου Σεφτσένκο του Κιέβου. Σε μια παράδοση, με κάπoια αφορμή, μου ζήτησε ένας φοιτητής να αναφερθώ στα χρόνια της Ελλάδας μετά τη συντριβή των Ελλήνων κομμουνιστών από τις καθεστωτικές, ένοπλες δυνάμεις (ξένες και ντόπιες) και την επικράτηση της δεξιάς παράταξης στη χώρα.

Δε μου έκανε εντύπωση η έκπληξη σχεδόν όλων των φοιτητών,όταν αναφέρθηκα στα “πέτρινα χρόνια” που βίωναν στην Ελλάδα οι αντιφρονούντες (και όχι μόνο οι αριστεροί) στα ξερονήσια,τις εξορίες,τις φυλακές . Ιδιαίτερη ήταν η έκπληξή τους, όταν τους διαβεβαίωσα πως υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός πολιτικών κρατουμένων, ως και το 1974 και πως για πολλά χρόνια ίσχυε απαγόρευση επαναπατρισμού των Ελλήνων κομμουνιστών που ζούσαν στις “ανατολικές” χώρες.

΄Ηταν τόσο “άγρια” η προπαγάνδα των αντικομμουνιστών σε εκείνους τους νεαρούς Ουκρανούς μετά την κατάρρευση του Συστήματος στη χώρα τους, που πίστευαν πως μόνο τα κομμουνιστικά καθεστώτα είχαν τα χρόνια εκείνα στρατόπεδα κράτησης αντιφρονούντων και “Γκουλάγκ” και πως στις καπιταλιστικές χώρες (τις… δημοκρατίες, όπως τις αποκαλούσαν ), δεν επηρεαζόταν η ζωή του πολίτη στη δουλειά, στις σπουδές, στις ευκαιρίες, στην κατανομή των αγαθών από τις πολιτικές πεποιθήσεις του. (Και όχι μόνο στην Ουκρανία. Τσεχία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, η ίδια “τύφλα”.΄ Οσες φορές πήγαινα σ΄αυτές τι χώρες, “μαύριζε” η ψυχή μου από τα  βάναυσα ψέματα που δίδασκαν στις νέες γενιές τα σχολεία  των νέου συστήματος).

Δε γνώριζαν ,λοιπόν,απολύτως τίποτα για τα “πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων”,που χρειαζόταν τότε κάποιος συμπατριώτης μας ακόμα και για να ανοίξει ένα…περίπτερο,για τις στρατιές των μεταναστών που έφευγαν σαν κολασμένοι για να αποφύγουν τις διώξεις ή να σωθούν από τη φτώχεια που έδερνε τη χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη. Το θεώρησαν ανήκουστο, όταν τους πληροφόρησα πως σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας ήταν διασκορπισμένος στα πέρατα της οικουμένης είτε ως πολιτικοί πρόσφυγες είτε ως μετανάστες. Δεν “πίστευαν στ΄αυτιά τους ,που τους έλεγα πως, όσοι από τους αντιφρονούντες ΄Ελληνες δεν είχαν προφτάσει να αποδράσουν από τη χώρα τις σκληρές εκείνες ημέρες, βίωναν στα κολαστήρια της Μακρονήσου,του ΄Αη Στράτη και στα άλλα ξερονήσια την “κόλαση”, για να σωφρονιστούν.

Μια στιγμή κάποια με πολλή οργή,προφανώς γιατί πίστευε πως δεν ήταν αλήθεια αυτά που έλεγα,διέκοψε την αφήγησή μου και μου… αντέτεινε πως, αφού οι αντιφρονούντες ήταν αριστεροί… “καλά να πάθουν”! (΄Οχι, όμως, και οι αντιφρονούντες σ΄ εκείνα τα καθεστώτα). Λίγο μετά, συνέχισε να διεκτραγωδεί (κατά πώς την  είχαν δασκαλέψει) την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας της επι κομμουνισμού,τις ουρές στα μαγαζιά, τις ελλείψεις στα προϊόντα,τη σαρδελοποίηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πας και να φύγεις από τη δουλειά σου, για το ρεύμα και το νερό που κοβόταν “κάθε τρεις και λίγο”. Τέτοια, δηλαδή, που λένε και σήμερα οι Πολωνοί και οι άλλοι “Μουντζαχεντίν”, όπως διαβάσαμε στην αρχή  ,με σκοπό να κάνουν μπίζνες ακόμα και από την παραχάραξη της ιστορίας .Η γνωστή προπαγάνδα και διαστρέβλωση της ιστορίας που θέλει, ακόμα και σήμερα,  ΟΛΑ να είναι φοβερά και τρομερά στα χρόνια που κυβερνούσαν οι κομμουνιστές.

΄Ελεγε, έλεγε λοιπόν στη αίθουσα το “παπαγαλάκι” των Ουκρανών “Γκαίμελς” και αφού έβαλε μια τελεία κάποια στιγμή, τη ρώτησα. -Ξέρεις πως εκείνα τα χρόνια που εσείς εδώ στην Ουκρανία είχατε ουρές στα καταστήματα, δε βρίσκατε βασικά προϊόντα ούτε καν χαρτί υγείας, που είχατε στριμωξίδι στα μετρό σας, που σας κόβανε ρεύμα και νερό κάθε λίγο,εμείς στην Ελλάδα είμαστε απαλλαγμένοι απ΄όλες αυτές τις περιπέτειες; Λάμψανε τα μάτια των περισσοτέρων θυμάτων των “Ταλιμπάν” αντικομμουνιστών .΄Ηταν έτοιμοι να ζητωκραυγάσουν, αλλά τους πρόφτασα. Δε σας εξήγησα το λόγο βέβαια . Μάθετε ,λοιπόν πως τα ίδια εκείνα τα χρόνια, εμείς στην Ελλάδα δεν υποφέραμε από τα δικά σας δεινά, γιατί απλούστατα ήταν τόσο φτωχοί και πένητες οι συμπατριώτες μου που  δεν είχαν πεντάρα τσακιστή  στην τσέπη τους, οπότε δε χρειαζόταν να στηθούν στην ουρά ,για να αγοράσουν τα στοιχειώδη, ούτε ρεύμα διέθεταν και νερό για να τους τα κόψουν,ούτε μέσα μαζικής μεταφοράς για να στριμώχνονται.

Είδα, (συνέχισα) σε ένα σταθμό του Κιέβου μια πινακίδα να γράφει πως το μετρό σας λειτούργησε το 1962! Ε, το δικό μας για πρώτη φορά λειτούργησε το 2004 και τότε που οι δικοί σας πατεράδες και οι παππούδες πήγαιναν με τα τραίνα, έστω και στριμωγμένα, που ήξεραν να καθαρίζουν τον… ποπό τους με χαρτί υγείας , έστω και σαν γυαλόχαρτο σκληρό και “γαμοσταύριζαν” τους  Κομμουνιστές, γιατί τους κόβανε το ηλεκτρικό, οι καψεροί οι δικοί μας πατεράδες εδώ,την ίδια εποχή, πήγαιναν ακόμα  με τα γαϊδούρια και τα μουλάρια,έκαναν τις ανάγκες τους στις αλάνες, τα παιδιά τους διάβαζαν με λάμπες πετρελαίου και έκαναν μπάνιο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα για να πάνε να λειτουργηθούν.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια να πάτε να πείτε στους προφεσόρους σας σε λίγο που θα φύγετε από τη δικιά μου αίθουσα. Και να θυμόσαστε,σας στο έχω πει άπειρες φορές. Η ιστορία είναι αετός, λεύτερη,δεν έχει βαρίδια και χαλκάδες .Γι αυτό είναι ανάλαφρη ,πετάει σε ψηλά όρη, λικνίζεται στα χάη και δε φοβάται. Μόνο όσοι  πάσχουν από υψοφοβία,δεν έχουν ανάκαρο να κοιτάξουν ψηλά και να θαυμάσουν το πέταγμα του υπερήφανου πουλιού.

5. Ρατσιστικό παραλήρημα από Αλεξανδρή! Αναρτήσεις “αίσχος” στο Facebook

 

Ρατσιστικό παραλήρημα από Αλεξανδρή! Αναρτήσεις “αίσχος” στο Facebook [pics]

΄Οπως το λες. Κι εγώ “θα μπορούσα να γράφω  μέχρι αύριο, αλλά η μικρού βελινεκούς νοημοσύνη σου δε θα σε βοηθήσει να τα καταλάβεις”. Δεν έχει, επομένως,  νόημα να ασχολείται κανείς  μαζί σου.

΄Ενα μόνο. Τί δουλειά είπαμε πως έκανες εσύ στη ζωή σου;