ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Ο “ΓΕΡΜΑΝΟΣ” ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Χαλκίδα, ΚΤΕΛ Ν. Εύβοιας. ΄Ενα  τσιμεντένιο (ασοβάτιστο) κτίριο-τέρας ,μια αλάνα τεράστια για στάθμευση-πάρκινκγ των λεωφορείων. Πίσω από τα εκδοτήρια εισιτηρίων και δίπλα από το καφενείο, ένα μικρός κυκλικός  χώρος  με λίγα αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά  ερείπια από πέτρες, σπασμένα κεραμίδια, μικρο-συντρίμμια από κανάτες-αμφορείς.

Η περιοχή, εκεί ακριβώς που χτίσανε το τερατούργημα του ΚΤΕΛ και ως πέρα στις “καμάρες” ,απέναντι από την είσοδο του ΚΤΕΛ  στην παλιά, πέτρινη σαπουνοποιία     και πίσω της στους απαίσιους εκείνους (και επικίνδυνους) πυλώνες της ΔΕΗ, πιθανότατα και πιο μακριά, ως την τροχαία και την αστυνομία ,ήταν η   αγορά της ξακουστής  και ισχυρής αρχαίας Χαλκίδας ( αποικία των Φοινίκων). Καταστήματα όλων των ειδών και χώροι απαραίτητοι για τη λειτουργία της. Πάμπολα χάλκινα νομίσματα από τις ανασκαφές της δεκαετίας του ΄90. Επαύλεις ερειπωμένες, δείγμα του πλούτου και της ναυτικής ισχύος της  Χαλκίδας, που ιδρύθηκε κοντά στη χαμένη πολιτεία της Οιχαλίας. Δρόμοι πετρο-στρωμένοι (με κάποια κομμάτια τους ατόφια σήμερα σωζόμενα) για ανθρώπους και άμαξες.

Και πάνω σ΄αυτό τον “ιερό” τόπο, ακριβώς στην “καρδιά” του, οι πανάθλιοι λεωφορειούχοι του ΚΤΕΛ, πήγαν και πύργωσαν αυτό το κιτς τσιμέντο με την ασφαλτοστρωμένοι  αλάνα του (χαρακτηριστικό και της γενικότερης υποδομής αυτών  των αγροίκων  ανθρώπων). Διέπραξαν ατιμωρητί έγκλημα και καυχώνται γι΄αυτό.

Από πού πήραν άδεια να θάψουν την αρχαία αγορά με τον αρχαιολογικό της πλούτο, για να στήσουν τις μπίζνες τους;  Εφορεία αρχαιοτήτων δεν έχει η Χαλκίδα; ΄Εφορος δεν υπάρχει; Δεν ήταν υποχρεωμένοι οι διαπλεκόμενοι αμαξάδες-επιχειρηματίες  να πάρουν αρχαιολογική  αδεια, για να οικοδομήσουν; Κι αν δεν πήραν και έχτισαν αυθαίρετα το πανάθλιο ΚΤΕΛ τους, γιατί δεν τους το γκρέμισαν την ίδια στιγμή;  Πόσα και ποιας αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα βρέθηκαν στο χώρο που άνοιξαν τα θεμέλια και εκτελούσαν τις οικοδομικές εργασίες τους; Ποια καταστράφηκαν και πόσα κατάκλεψαν;

Μπορεί να το χωρέσει αυτό ανθρώπου νους; Παραπάνω από το ΚΤΕΛ είναι η αστυνομία. Κι ακόμα παραπάνω η εφορεία αρχαιοτήτων !  Σε μια νύχτα σίγουρα δε χτίστηκε αυτό το αισχρό κτίριο. Ούτε σε ένα μήνα και δύο.  Καλά, κανείς δεν τους σταμάτησε; Κεντρικός ο δρόμος εκεί. Για να πας στην αστυνομία, την τροχαία, την αρχαιολογία-μουσείο περνάς από το ΚΤΕΛ. ΄Αρα, όλοι οι αρμόδιοι (μεταξύ αυτών και οι εκδότες των τοπικών εφημερίδων) έβλεπαν να διαπράττεται το έγκλημα και το άφησαν να ολοκληρωθεί. Τόσο αισχροί όλοι τους.

Στο μεταξύ, στο μικρό χώρο της αγοράς μέσα στο ΚΤΕΛ, που είπαμε πως διασώθηκε από την κερδοσκοπική μανία των απατεώνων, μπορεί κανείς να διαβάσει μικρή ταμπέλλα που γράφει πως οι ανασκαφές στην αγορά της αρχαίας Χαλκίδας πραγματοποιήθηκαν στη δεκαετία του 90. Πριν, δηλαδή ,σηκώσουν το τερατούργημα του ΚΤΕΛ!

 Και  πώς έγινε αυτό; ΄Ολοι,δηλαδή, ξέρανε πως εκεί ήταν αρχαιολογικός χώρος. Οι ανασκαφές είχαν γίνει. Από πού “ψώνισαν” την έκταση οι ΚΤΕΛΕΔΕΣ; Πόσο καιρό έκτιζαν το “ανοσιούργημα”; Οι υπηρεσίες, ειδικά οι αρχαιολογικές , που …έβοσκαν την ίδια περίοδο; Ή έδωσαν στους κομματικούς πελάτες-οπαδούς  τη σχετική άδεια, τάχα πως ό,τι αρχαίο  ήταν να βρεθεί,βρέθηκε και …”μπάτε χίλιοι αλέστε”; ΄Ελεος!

Να μη γινόμαστε κουραστικοι. Χώρα που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ πολύ σύντομα δε θα υπάρχει, αν δεν έρθει εδώ ο “Γερμανός”, ο “Σουηδός” να κάνει κουμάντο,  να βάλει τάξη, σειρά, νόμο. Να στείλει φυλακή όχι μόνο τους ασεβείς, παρτάκηδες λεωφοριούχους, αλλά και την αστυνομία και την αρχαιολογία και όλους εκείνους τους ευθυνο-ανεύθυνους που ενώ είχαν υποχρέωση να προστατέψουν τον πλούτο που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι “πρόγονοι”, αυτοί τον παράδωσαν βορά στην κερδοκοπική μανία των νεο-Ελλήνων.

Και μη χειρότερα!