Αποκαθήλωση του Στέφανου Κασσελάκη από τα διορισμένα στελέχη. Δεν έδωσαν φωνή στη βάση. Πρόεδρος υπό προθεσμία πια.

Τέλος οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Καταψήφισε το συνέδριο

Πέρασε η πρόταση Φάμελλου. , Παππά – Δεν θα διεξαχθούν εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ • Κασσελάκης: Οι μάσκες έπεσαν.

****

Στην επανάσταση των Μπολσεβίκων της Ρωσίας, τρεις παλιοί σύντροφοι που είχαν αγωνιστεί  μαζί για να πέσει το καθεστώς του Τσάρου, χρόνια μετά στο σταλινικό πια σύστημα,  συναντήθηκαν  στο διάδρομο ενός τρένου που πήγαινε  από επαρχία για Μόσχα. Οι δυο  ταξίδευαν  στην τρίτη θέση, ρακένδυτοι και πεινασμένοι, όπως παλιά. Ο τρίτος είχε δικό του κουπέ στην  πρώτη , καλοντυμένος , χορτασμένος , απολάμβανε τα τοπία της διαδρομής.

Στο διάδρομο κάποια στιγμή  που συναντήθηκαν,  οι δυο αγνοί και  αφελείς παλιοί  σύντροφοι, απόρησαν που ο   τρίτος  επαναστάτης- σύντροφος , ταξίδευε άνετος και ωραίος σε   προσωπική,  καταδική του θέση.

– Πως αυτό σύντροφε, τον ρώτησαν κάποια στιγμή. Ελόγου σου ξεχωριστό κουπέ κι εμείς  μια ζωή με την πλέμπα;

-Ακούστε,  τους απαντάει  εκείνος. Καταλαβαίνω την απορία σας και  συμμεριζομαι τον πόνο σας.  Αλλά, γι΄αυτό κι  εγώ  ταξιδεύω σήμερα πρώτη θέση.  Επειδή  συνεχίζω  από άλλα μετερίζια,  δίπλα στο σύντροφο Στάλιν,    να αγωνίζομαι για να  έρθει μια μέρα που κι εσείς σαν κι εμένα, θα ταξιδεύετε  πια σε  δικά σας κουπέ!

Μόλις το τρανταχτό όνομα   που κουβαλάει,  ως γιος ενός Νίκου Τεμπονέρα,  ο Διονυσάκης  ,στέλεχος πια  από τα υψηλά  του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε, μπαίνοντας στην αίθουσα του συνεδρίου     “δεν διεκδικώ οφίτσια, βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους”, έπαθα πλάκα με αυτή τη μεταστροφή του,  να καταφέρνει να  βλέπει τώρα και   στα …χαμηλά.

Στο μεταξύ, τα είχε κάνει λίμπα προηγουμένως  στις συνεδριάσεις της Π.Γ, αμφισβητώντας στην ουσία την ορθή εκλογή  των συντρόφων του της βάσης που εξέλεξαν ,μόλις πέντε μήνες πριν, τον Κασσελάκη, και όχι έναν από  εκείνους που λαχταρούσε η  δική του καρδιά (διάβαζε οι φιλοδοξίες του). «Ταύρος εν υαλοπωλείο»,  το παλικάρι!

Χειρότερη  αναγούλα μου ήρθε  αργότερα ,βέβαια,  όταν στο συνέδριο μιλούσε η …βασίλισσα ΄Ολγα,  που ξαφνικά, κατέθεσε το στέμμα της  και έγινε μια από εκείνους,  τους κάτω στις καρέκλες!   Καμιά οίηση, υπεροχή, αλαζονεία.  Απλή και απέριττη,  καταδεκτική, προσηνής (διάβαζε την ουρά στα σκέλια). Και πάνω από ΄όλα , με   πλούσια   της  αισθήματα για τους….συντρόφους.

Η  βασανιστική  εκείνη εικόνα   των μπολσεβίκων στην τρίτη θέση του τρένου μια ζωή,  συνέχισε να  μου  τριβελίζει  το μυαλό.  Πώς   συμπεριφέρθηκε στους συντρόφους του το καθεστώς,  που  οικειοποιήθηκε τους αγώνες της  ρώσικης επανάστασης,  το βλέπω τώρα μπροστά μου.

Ρίξτε μια ματιά στου σταλινικούς λόγους την εποχή του . Σκίζεται η καρδιά του  «πατερούλη», όλο γλύκα και γαλιφιά   για τους συντρόφους στο πόπολο. Κεραυνούς  για τους εχθρούς της επανάστασης, τους προδότες, του  πράκτορες σαν  τον… Κασσελάκη, που τον έστειλαν οι  φονιάδες των λαών Αμερικανοί, να κλαδέψει την  επικίνδυνη ιδεολογία της Αριστεράς. Να κοντύνει τις φιλοδοξίες της για εξουσία.

 

 

 

Κύριοι σύνεδροι  (δε σας αποκαλώ με το  αριστερό  “σύντροφοι”, πρώτα γιατί δε με εκφράζει ο όρος έτσι όπως κατάντησε πια  και ύστερα γιατί και να ήθελα  όμοια   πολυτέλεια   ανάπαυλας σε τέτοια κομματικά καταλύματα   ,σαν τα δικά σας,  δεν μου το επιτρέπει η Κλειώ , η Μούσα που υπηρετώ).

  Κύριοι σύνεδροι, λοιπόν,

διαπράξατε έγκλημα σήμερα.  Ως διορισμένα κι εσείς στελέχη, τάχα για την ενότητα του κόμματος, παίξατε στο γήπεδο  των υψηλών, επαγγελματικών στελεχών και αποκαθηλώσατε    τον αρχηγό του κόμματός σας.  Στην ουσία τον καταργήσατε .

Δεν επιτρέψατε στη βάση ( στους δύο Μπολσεβίκους της “τρίτης  θέσης”), να δώσουν απάντηση στον υπερφίαλο σύντροφο  “Τεμπονέρα”.  Και δε θα  μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού και σεις δε διαφέρετε από εκείνον.  Στην «πρώτη θέση» ταξιδεύετε.

 

 

 

Απλοί, οπαδοί και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ,

είναι πολλοί εκείνοι στο  κόμμα σας,  που σας δουλεύουν.   Η απόδειξη  περίτρανη.  Πρώτα από την αμφισβήτηση  του αρχηγού που διαλέξατε.  Τον αμφισβητούν  ο Φλαμπουράρης,  ο Ζαχαριάδης, ο Τεμπονέρας, η Γεροβασίλη.  Από τα μπατζάκια των οποίων τρέχουν ο σεβασμός στις καταστατικές αρχές του κόμματός τους ,αλλά πρωτίστως στις διαχρονικές  αρετές με πρώτη την  αυτογνωσία και όσα  ως επακόλουθα, συνυπάρχουν.

Στη συνέχεια, σήμερα, συμπαρατάχτηκαν και τα μικρότερα στελέχη, διορισμένα ,όπως είπαμε, που δεν έχουν καμιά σχέση στην πραγματικότητα  με σας. «Καβαλημένα (και τούτα) καλάμια».

Στο συνέδριο   αποκαθήλωσαν  το νέος σας πρόεδρο!  ΄Εγινε πρόεδρος υπό προθεσμία. Το πολύ μέχρι την επομένη των Ευρωεκλογών.  Το συστημικό καθεστώς νίκησε.  Αλλά τήρησε και τα…δημοκρατικά και καταστατικά προσχήματα.  «Την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο»!

  Σας έφτυσαν για άλλη μια φορά. ΄Όπως συνέβαινε πάντα. Δεν πρόκειται να ξεκολλήσετε ποτέ  από την  “τρίτη θέση”  του τρένου.  Και  θα συμβαίνει εσαεί, αν  συνεχίζετε να περιμένετε από τους άλλους να σε πάνε στην “πρώτη”. Βρείτε μόνοι σας τον τρόπο και το δρόμο.