Κομισιόν και ΔΝΤ είχαν έτοιμο «Σχέδιο Ζ» για την Ελλάδα. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Χ.Α -ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

 

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ 2012

Συνέχεια στο παρασκήνιο της ελληνικής κρίσης δίνουν οι «Financial Times», αποκαλύπτοντας το «Πλάνο Ζ», την ομάδα αξιωματούχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ που προετοιμάζονταν για την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και την έξοδο από την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα του Πήτερ Σπίγκελ, είχε δημιουργηθεί μία ομάδα περίπου 25 ατόμων που λειτουργούσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στην ΕΚΤ και στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Οι συμμετέχοντες απάντησαν στο δημοσιογράφο ότι στόχος τους δεν ήταν η προετοιμασία του Grexit, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Στο ξεκίνημα του 2012, όμως, θεωρούνταν από τους ίδιους «ανεύθυνο να μην υπάρξει προετοιμασία για αυτό το ενδεχόμενο».

Το γεγονός που οδήγησε στην «εντατικοποίηση» των εργασιών για το «Πλάνο Ζ» ήταν η ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, η πιθανότητα επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, αλλά και η ενδεχόμενη μαζική φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. «Ήταν η στιγμή που είπαμε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την εργασία μας», αποκάλυψε μέλος της ομάδα στους «FT». Με τους περισσότερους οικονομικούς ηγέτες να βρίσκονται στο Λος Κάμπος, στο Μεξικό, για τη σύνοδο των G20, το ίδιο Σαββατοκύριακο με τις ελληνικές εκλογές, μία μικρή ομάδα Ευρωπαίων αξιωματούχων παρέμεναν στα γραφεία τους, σε περίπτωση που έπρεπε να ενεργοποιηθεί το «Πλάνο Ζ».

Επικεφαλής ήταν ο Όλι Ρεν που ακύρωσε το ταξίδι του στο Μεξικό και έμεινε στις Βρυξέλλες. Ενήμεροι ήταν και οι Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αυτό που σταμάτησε την εφαρμογή του σχεδίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Σπίγκελ, «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήταν ο υπέρμαχος του Grexit με τη μεγαλύτερη επιρροή». Νωρίτερα, όμως, ο επικεφαλής της ΕΚΤ εκείνη την εποχή, Ζαν Κλοντ Τρισέ, είχε απαγορεύσει τις όποιες δημόσιες συζητήσεις για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς υποστήριζε ότι ακόμη και η ένδειξη ότι η ΕΚΤ εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «αυτοεκπληρούμενη προφητεία». Την ίδια ώρα, μία ομάδα καθοδηγούμενη από τον Μάρκο Μπούτι, μελετούσε κάτω από πέπλο μυστικότητας τις επιπτώσεις μίας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατέληξε στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «FT» ότι θα προκαλούσε πολύ μεγαλύτερη καταστροφή από εκείνη που ανέμεναν η Γερμανία και οι σύμμαχοί της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος, η εκπόνηση του «Πλάνου Ζ» ξεκίνησε τον Ιανουάριο το 2012 υπό την καθοδήγηση των: Γιορκ Άσμουσεν, Τόμας Βίζερ, Μάρκο Μπούτι και Πολ Τόμσεν. Στην προσπάθεια να μην υπάρξουν διαρροές, κανένα σχετικό έγγραφο δεν συντάχθηκε και δεν υπήρξε ανταλλαγή emails. Επίσης, κανένας Έλληνας αξιωματούχος δεν συμμετείχε για τον ίδιο λόγο. Παρά το γεγονός ότι οι «FT» δεν είχαν πρόσβαση σε κανένα σχετικό έγγραφο οι πληροφορίες τους κάνουν λόγο για λεπτομερή σχεδιασμό ενός ολόκληρου οικονομικού συστήματος.

Πηγή: Καθημερινή

Αυτή την “ώρα”  της κατάρρευσης    περίμεναν, όπως έχουμε γράψει επανειλημμένα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χ.Α για να εξωθήσουν τη χώρα σε έναν αιματηρό εμφύλιο, την εξέλιξη του οποίου κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει.

Οι οπαδοί της Χ.Α ήταν πανέτοιμοι με βαρύ οπλισμό, τον οποίο ακόμα διατηρούν αποθηκευμένο στους κρυψώνες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχέδιο διαφορετικό. Θα αυτο- ανακηρυσσόταν σε “διαιτητή-σωτήρα” με εθνικό στόχο να συμφιλιώσει τη σπαρασσόμενη ελληνική κοινωνία και να οδηγήσει τη χώρα στην ηρεμία. ΄Ενα αισχρό και άκρως επικίνδυνο παιχνίδι φυσικά, ίσως και πιο ανήθικο από εκείνο του Μιχαλολιάκου, που περισσότερο κυνικός και ωμός υποσχόταν πως θα ακόνιζε τις λόγχες του στα πεζοδρόμια!

Και η εγκληματική συμμορία Μιχαλολιάκου ξεσκεπάστηκε. ΄Οσα στελέχη του ήταν σχεδιασμένο να πρωταγωνιστήσουν σ΄εκείνο το “κακό”, είναι, μαζί με τον αρχηγό, προφυλακισμένα πια και θα σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.  Τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, που είχαν εκπονήσει” μυστικά και σε στενό  κύκλο  το σχέδιο για την “επόμενη μέρα” της εξόδου από το ευρώ και της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, ακόμα δεν έχουν πάει φυλακή, γιατί κανένα μέλος από εκείνη την ομάδα δεν “έσπασε” μέχρι τώρα, για να αποκαλύψει το ανομολόγητο σχέδιο.

Κι όμως υπήρξε τέτοιο σχέδιο. Και ήταν εν γνώσει φυσικά και του Τσίπρα και του Γλέζου.

Μια μέρα επλίζουμε πως θα “σπάσει” κάποιοιος.

“Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον”.

Είναι υπόδικοι στο ΣΥΡΙΖΑ  και το ίδιο  ένοχοι εσχάτης προδοσίας  με τους   “συνεργάτες” τους Ναζί στην εξώθηση της χώρας, βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου, σε αιματηρό εμφύλιο.