ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015 . “THE DAY AFTER”.

 Εκπλήξεις στα εκλογικά αποτελέσματα δεν υπήρξαν. Αντίθετα όλοι, και στην Ελλάδα και  οι ξένοι, γνώριζαν, πολύ πριν τις εκλογές, αυτό ακριβώς που έγινε.  Συγκεκριμένα.

Πρώτη πολιτική δύναμη (και αναμενόμενη) στη χώρα είναι  Η ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. Αν υπάρχει, επομένως, ένας πραγματικός νικητής σήμερα, αυτός είναι η δύναμη των “ΑΠΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”.  Το  “χαστούκι”  που εισέπραξε πάλι   η “ανάπηρη” δημοκρατία του Συστήματος από το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι ηχηρότατο. Σε καμιά περίπωση πια δεν μπορούν να ισχυρίζονται πως  αυτό το πολίτευμα που έχουν, είναι Δημοκρατία  με τους μισούς πολίτες της “εκτός των τειχών”.  Ούτε επίσης μπορούν να συνεχίσουν το “ίδιο βιολί” τόσα χρόνια ,να τους “φτύνεις και αυτοί να λένε… βρέχει”!Συμπέρασμα: “΄Ηρθε η ώρα, λέει.Νάμαστε έτοιμοι.Κάθε ώρα είναι η δικιά μας ώρα (Ρωμιοσύνη).

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως (αναμενόμενος) νικητής των κομμάτων του Συστήματος, αν πέτυχε κάτι είναι το…τέλος του.  Θα πούμε πώς.   Από τα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ και οι Ακροδεξιοί-Ναζί  πήραν τη γνωστή  και σταθερή τους βάση . Μάλιστα, Χ.Α και ΑΝ.ΕΛ αυτή τη φορά  υπέστησαν και  σοβαρή πτώση. Το ΠΟΤΑΜΙ επίσης πήρε κι αυτό τα αναμενόμενα ποσοστά, όπως είχαν δείξει τα αποτελέσματα των Ευρω-εκλογών.

Η Ν.Δ με τη φθορά που υπέστη ως κυβέρνηση με τα  σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της, τελικά κατάφερε να συγκρατήσει (πάνω-κάτω) τις δυνάμεις της και τα  ποσοστά που έλαβε μάλλον ως επιτυχία Σαμαρά θα μπορούσε να τα κρίνει κανείς. Το ΠΑΣΟΚ επίσης υπέστη τη φυσιολογική συρρίκνωση, όχι μόνο ως συνέταιρος της κυβέρνησης, αλλά και από τις  επιπτώσεις στα ποσοστά του  του  αψυχολόγητου εγχειρήματος του Γιώργου Παπανδρέου να κάνει ένα κόμμα στο “πόδι”, το οποίο και καταποντίστηκε .

Σε λίγο ο  (τάχα μου) αριστερός ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση με τους “Ναζί χωρίς στολή” του Πάνου Καμμένου. ΄Εχουμε γράψει πολλές φορές εδώ  πως αυτό δε θα ήταν περίεργο, αφού το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα. Είναι εθνικιστικό με πολλές ακροδεξιές συνιστώσες. Στην ουσία είναι οι ΑΝ.ΕΛ,  με τους ..μετανάστες (όχι όλους) υπό ανοχή.

Η “επόμενη μέρα” για την  εθνικιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αρχίζει από…σήμερα.  Και έχουμε αναλύσει παλιότερα  ποια θα είναι η τύχη της.

Η Ε.Ε περίμενε από καιρό αυτή την ευκαιρία, να δώσει, δηλαδή, ένα καλό μάθημα και στους …πονηρούς ΄Ελληνες και σε όσους έχουν προδιάθεση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της αλλοπρόσαλλης χώρας μας. Τι θά κάνει,δηλαδή; ΚΟΒΕΙ  ΤΟΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩ που έτρεχε στη χώρα στις δύσκολες ώρες. Και ως γνωστό, μέχρι σήμερα μ΄αυτές τις “ενέσεις” κρατιόταν στα πόδια της η  Ελλάδα. Από “αύριο” δε θα υπάρχουν πια και ο “ετοιμοθάνατος ασθενής” ,χωρίς τα φάρμακά του  είναι σίγουρο πως θα…καταλήξει.

΄Ολοι το γνωρίζουν πως αν κλείσει η “στρόφιγγα” από την Ευρώπη , είμαστε τελειωμένη ως χώρα και ο Τσίπρας ως κυβέρνηση. ΄Οσες και υποχωρήσεις και να θελήσουν να κάνουν  οι δημαγωγοί  εθνικιστές, δεν τους σώζει τίποτα πια. Δε θα  κάνει πίσω η Μέρκελ. Θα το δώσει το “χαστούκι” στην “παλαβή” χώρα, για να την τιμωρήσει και παράλληλα, για να την έχουν οι επίδοξοι “αντάρτες”, ως παράδειγμα.

Πόσο θα αντέξει ο Τσίπρας χωρίς λεφτά; Δύο,τρεις μήνες; ΄Οχι περισσότερο. Αναγκαστικά, αν  θέλει να προλάβει να βρει  “ελικόπτερο” να φύγει, πρέπει νωρίς  να επινοήσουν με τον ακροδεξιό συνέταιρο στη κυβέρνηση (ο έτερος που θα “φύγει νύχτα” από τη χώρα) μια ισχυρή διαφωνία. Να προφασιστούν μια αβυσσαλέα, ας πούμε, διαφορά μεταξύ τους, ώστε να δοθούν  τα προσχήματα  να αποσύρουν οι “Ναζί χωρίς στολή”  την εμπιστοσύνη τους από την κυβερνηση Τσίπρα. Κι  αυτό με τη σειρά του  σημαίνει ότι  η εθνικιστική κυβέρνση θα πέσει  και… πάμε πάλι σε εκλογές.

Το ζητούμενο είναι ποιοί  και πώς  θα πληρώσουν για το έγκλημα που συντελέστηκε και θα το δούμε στην πλήρη του  φρίκη τις επόμενες ημέρες. Θα το αναλύσουμε, όμως, το θέμα αυτό, αφού πρώτα ακούσουμε τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα. Αλλά τώρα πια τί θα πει , όχι ως Μαυρογυαλούρος όπως προεκλογικά, αλλά ως υπεύθυνος  πρωθυπουργός της χώρας.