Από το Χίτλερ στον Πούτιν και από αυτόν στη Ντόρα Μητσοτάκη- Μπακογιάννη, μια… λαϊκή εντολή, δρόμος!

Προκλητική δήλωση Μπακογιάννη: «Κανένας δεν μπαίνει στα παπούτσια του Καραμανλή»

Προκλητική δήλωση Μπακογιάννη: «Κανένας δεν μπαίνει στα παπούτσια του Καραμανλή»

Συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε σε συνέντευξή της στο Open σε ερώτηση για το εάν έπρεπε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών να είναι υποψήφιος βουλευτής, μετά την τραγωδία των Τεμπών, ότι

“Ο Καραμανλής  ψηφίστηκε από τον λαό των Σερρών. Ήταν βάσανος, να συμφωνήσουμε όταν κατεβαίνεις στον λαό… κανένας δεν μπαίνει στα παπούτσια του Καραμανλή».

****

Τι κι αν δεν είναι  η Ντόρα  του  εγκληματικού βεληνεκούς και τους εκτοπίσματος των δύο τεράτων;  Για μας, ένα αθώο  θύμα,  είναι όπως   100 και  1000.

 Η οπτική, η ματιά   που  αντιλαμβάνεται  κάποιος  τα πράγματα , έχει σημασία  .  Εντελώς τυφλή,  θολή ή  ανοιχτή και  πεντακάθαρη.  Είτε  κάνεις  άλμα 1.99  σε ένα βάραθρο 2 μέτρων, για να περάσεις απέναντι, είτε 1,09, αν δεν  τα  πιάσεις αυτά  τα 2 μέτρα ,σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, πας στον πάτο και τη συντριβή.

 Μικρά και μεγάλα εγκλήματα,  πρωτίστως είναι …εγκλήματα. ΄΄Οσα ακολουθούν, μπορούν να συζητηθούν . Ο χαρακτηρισμός τους, όμως, είναι αδιαπραγμάτευτος.

   ΄Αλλωστε,  ίδιοι οι  εγκληματίες,  ιδιαίτερα   όσοι ασκούν εξουσία,  ελέω θεού ή λαού,  είτε πρόκειται για  ένα  θύμα,  είτε για  πολλά,  προβάλουν πάντα τις ίδιες δικαιολογίες.  Αντιγραφή κι αναπαραγωγή  προσχημάτων  που δεν έχουν καμιά  σχέση,  ούτε με το  μέγεθος των   αριθμών ούτε με την αγριότητα της εκτέλεσης      των θυμάτων τους.

 Το επιχείρημα του Χίτλερ στις ξένες ,ειδικά της  δημοκρατικές κυβερνήσεις,  όπως τα αναπαρήγαγε  ο σπορέας του Ναζισμού , ο πολύς  Γκέμπελς, ήταν αυτό.   «Ο γερμανικός λαός, ψήφισε  ποιους θέλει να τον κυβερνούν. ΄Οπως ο Αμερικάνικος και ο Εγγλέζικος. κάνουν τις δικές του επιλογές».

 Ο δικτάτορας της Ρωσίας  επικαλείται σήμερα το ίδιο ναζιστικό επιχείρημα :  «Αν  ένας λαός  θέλει να  τον κυβερνά ακόμα   και μια …μαϊμού  (υπονοούσε   τον Ομπάμα),  εμένα μου δίνει εντολή  ένας  λαός που η ιστορία του είναι πολύ πιο παλιά και ένδοξη  από εκείνη πολλών άλλων  εθνών»!

Για πάμε  στη δικιά μας. Την ασφαλώς… αντιΝαζί και αντιΠουτινκή, κατά τα άλλα, Ντόρα.    Δεν  είναι  μόνο  ο Χίτλερ και ο Πούτιν  πονηροί.  Η κόρη του Μητσοτάκη να δεις.

Είχε πει παλιότερα εκείνο το αμίμητο με τον τσαμπουκά ,που γεννά η  έλλειψη αυτογνωσίας και  διακρίνει τα μέλη όλης της φαμίλιας Μητσοτάκη : « Εμένα με ψήφισαν 20.000. Εσύ ποιος είσαι;»  Και  χτες πάλι στα γκεμπελικά  Μέσα που της προσφέρουν βήμα για προπαγάνδα και  προκλήσεις ,ασεβέστατα και…Μητσοτακικά, όπως πάντα, ξεστόμισε  την ΄Υβρη:   «Τον Καραμανλή   ο λαός των Σερρών τον  εξέλεξε.   Τί  ζητάτε  τώρα;»

Πανάκεια η Δημοκρατία, ως γνωστό,   για όλους τους τυράννους.  Στα μέτρα  που τη θέλουν,  είτε σε δικτατορίες είτε σε κοινοβουλευτικά συστήματα.

Κολυμβήθρα Σιλωάμ  η λαϊκή εντολή για κάθε εγκληματία. ΄Η, μια   και  προσφύγαμε   σε θρησκευτικές αναφορές,  η ψήφος είναι το καθαρτήριο των Καθολικών.  Η ψυχή, ανάλογα  με τον ήχο των νομισμάτων που πέφτουν στο παγκάρι, μεταπηδά στον παράδεισο. Τους πολιτικούς τους στέλνουν  οι ψηφοφόροι στον παράδεισο της Βουλής. Ψεκάστε, σκουπίστε, καθαρίστε. Τόσο απλό.

΄Εχουμε αναλύσει  επανειλημμένα εδώ το ζήτημα,  γιατί  η λεγόμενη πλειοψηφία στα δημοκρατικά πολιτεύματα, είναι στην πραγματικότητα  η μειοψηφία, που   νομιμοποιεί    τους “δημοκρατικά”  εκλεγμένους εκλεκτούς της ,   να κλέβουν την εξουσία. Τί πιο απλό να αντιληφθεί κανείς, πως σήμερα στην Ελλάδα,  ο Κυριάκος  Μητσοτάκης παίρνει λαϊκή εντολή (!)  από τη  μειοψηφία του  20% του  ελληνικού εκλογικού σώματος, σε βάρος του υπολοίπου 80%,    να ασκεί την εξουσία και μάλιστα με τον τρόπο που το κάνει;

 Και το επιχείρημά τους, αφελές, εξυπνακίστικο, ταρτουφικό.  «Βρείτε εσείς άλλο τρόπο να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη και τα λέμε». Για τόσο …καταλυτικό σκεπτικό, μιλάμε!

 

 

 

 Η Ντόρα Μπακογιάννη  γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο  τραγικά ανήθικη είναι, χωμένη, ως το λαιμό  μέσα στη χαβούζα του  διεφθαρμένου ελληνικού,   κομματικού συστήματος (*) . Οπότε, δεν είναι καθόλου περίεργα ούτε η πρόσφατη  ασέβειά της, ούτε η σκύλευση νεκρών και η  συγκάλυψη εγκλημάτων.

 ΄Εχει χρεωθεί, ως υπουργός  Εξωτερικών, μαζί  με την ομόλογό της τότε στο υπουργείο παιδείας ,   Μαριέττα Γιαννάκου  στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, που χρεοκόπησε τη χώρα,  εκτός των άλλων και τη συγκάλυψη της δολοφονίας του  Γιώργου Τριάρχη. Του τραγικού καθηγητή που κατάγγειλε   το μέγα σκάνδαλο της κλοπής των κονδυλίων  για τους Ομογενείς. Τον       δολοφόνησαν στην Τασκένδη, λίγες ημέρες πριν τη δίκη  που θα γινόταν,  για να ξεσκεπαστεί η απάτη,   οι άνθρωπο της Δεξιάς σε συνεργασία με τη ρώσικη  μαφία  της ομογένειας.

Θα φύγει και η Ντόρα, ατιμώρητη. ΄Όπως  έφυγε χωρίς να πληρώσει και  η Μαριέττα Γιαννάκου. ΄Ετσι γίνεται πάντα.

Ας φροντίσουν  οι νεότερες γενιές των Ελλήνων που έρχονται «να πάρουν το αίμα μας πίσω». Δεν πρόκειται μόνο  για ηθική υποχρέωση. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τους ίδιους.  Αλλιώς, θα περάσουν από την ίδια κόλαση που περνάνε,  όσοι δεν έχουν την τύχη  να ζήσουν την  “κάθαρση” στις τραγωδίες. Οι γενιές οι δικές μας σήμερα,  είναι απ΄αυτούς  τους κολασμένους!

_____

(*) ΠΕΤΡΟ ΣΟΜΠΟΛΕ, ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΣ. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΡΧΗ.

(Απόσπασμα)

Να τελειώνουμε. Χίλιες φορές το έχουμε καταγγείλει. Και δε θα σταματήσουμε να το κάνουμε, έστω κι αν απειλούν να μας “κλείσουν το στόμα”.

  1. Ο Γιώργος Τριάρχης ήταν καθηγητής αποσπασμένος από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας στο πανεπιστήμιο της Τασκένδης ,όπου  δίδασκε για  περίπου  6  χρόνια ελληνική Ιστορία και γλώσσα.
  2. Στη διάρκεια της θητείας του αυτής, ανακάλυψε μα τεράστια διαφθορά. Το τότε ΥΠΕΠΘ και ΥΠΕΞ, με επικεφαλής υπουργούς την Μαριέττα Γιαννάκου και την Ντόρα Μπακογιάννη, απέστελλαν για χρόνια  τεράστια κονδύλια ,για ανύπαρκτες    και  ψευδείς  εκπαιδευτικές  ανάγκες, υποτροφίες, πολιτιστικές  εκδηλώσεις και άλλη  οικονομική υποστήριξη των ομογενών στις πρώην Ανατολικές, λεγόμενες χώρες. Μιλάμε για  ποσά ιλιγγιώδη, όχι για  κάποια  ψευτοκονδύλια.  Τα ποσά αυτά τα μοιράζονταν μεταξύ τους  οι αποστολείς των δύο Υπουργείων από την Αθήνα, που κρατούσαν το μεγάλο κομμάτι . Και τα  υπόλοιπα, τα μοιράζονταν οι  εγκάθετοί τους στην Ομογένεια (κάπου 6-10 άτομα).
  3. Ο τραγικός  καθηγητής, όλο αυτό το διάστημα ,  άπειρες φορές, γραπτά και προφορικά,  είχε ενημερώσει  για την ξετσίπωτη αυτή  διαφθορά  τους προϊσταμένους του   στην κεντρική εκπαιδευτική  υπηρεσία που είχε έδρα την πρεσβεία  μας στο  Κίεβο. Δηλαδή,   τον πρέσβη και τη συντονίστρια  εκπαίδευσης Οι αρμόδιοι  της Πρεσβείας του Κιέβου, που λάμβαναν τις καταγγελίες,  του έστελναν καθησυχαστικές απαντήσεις πως “ερευνάται το θέμα και έχει ενημερωθεί η Αθήνα”.  Στην πραγματικότητα και η ίδια η πρεσβεία, όχι μόνο ήταν  αναμεμειγμένη στο σκάνδαλο, αλλά και συντόνιζε την απάτη και κατηύθυνε  τους ενόχους   πώς θα ενεργούν, ώστε να  συγκαλυφθεί το σκάνδαλο.
  4. ΄Οταν πια ο έντιμος καθηγητής κατάλαβε πως η διαφθορά είχε πολλά κεφάλια και πως  οι υπουργίνες,  ο Πρέσβης, η συντονίστρια εκπαίδευσης,   άλλοι άλλοι αρμόδιοι παράγοντες  ήταν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου, αποφάσισε να  προσφύγει στη δικαιοσύνη και στον τύπο. Με μήνυση τεκμηριωμένη απολύτως  με στοιχεία, αποδείξεις και μάρτυρες, ήταν  βέβαιο πως  η διεξαγωγή της θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο. Παράλληλα, απέστειλε σε ΟΛΑ τα ΜΜΕ(!) επιστολή στην οποία πέρα από την αποκάλυψη   του σκανδάλου ,προχωρούσε και στη δημοσιοποίηση των απειλών για τη ζωή του και ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕ τους  κατοπινούς δολοφόνους του. Πλην της εφημερίδας  ΕΘΝΟΣ (μια φορά) ,κανένα  άλλο μέσο δε δημοσίευσε την καταγγελία.
  5. Την ίδια περίοδο ( 2004) ήμουν αποσπασμένος κι εγώ στο Κίεβο. Δίδασκα 3 ημέρες την εβδομάδα σε δυο πανεπιστήμια και   2 μέρες  προσέφερα έργο στο Γραφείο Εκπαίδευσης της πρεσβείας μας  . ΄Οταν,  μετά από λίγο καιρό, ανακάλυψα κι εγώ πως τα ίδια και χειρότερα σκάνδαλα συνέβαιναν  σε όλες τις  π. Ανατολικές  χώρες (σχολεία , εκπαιδευτικό  προσωπικό  και  υλικό μόνο στα “χαρτιά”, υποτροφίες  και   μισθοί 5.000   σε   “δίμετρες” φοιτήτριες και γραμματείς που δε γνώριζαν καμιά γλώσσα, πέρα από τα ρωσικά,  ενοίκια  πανάκριβα για την  πρεσβεία, ενώ η χώρα μας διέθετε ωραίο και πανάκριβο κτίριο στο κέντρο του Κιέβου, βίζες να πουλιούνται  με το κιλό, κάπου 2-3  χιλιάδες ευρώ η μία, “τούβλα” τα πεντοχίλιαρα  στο διπλωματικό σάκο  για τις…ανάγκες  της  Εurovision ,  κ.α)  κόντεψε να μου έρθει τρέλα. Ξεκίνησα κι εγώ την ίδια εποχή τις καταγγελίες, όπου μπορούσα ,γραπτά και προφορικά. Ακόμα και με προσωπική επίσκεψη με άλλους δύο συναδέλφους στο ΥΠΕΠΘ  ,στην υπουργό και το προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Εξωτερικού.  Η… Μαριέττα κρύφτηκε! ΄Ηξερε πως… ξέραμε τις πομπές.   Δεν ήθελε να μας αντιμετωπίσει.
  6.   Ο Γιώργος Τριάρχης, μαθαίνει για τις καταγγελίες μου και με ενημερώνει για να συνεργαστούμε στην αποκάλυψη των σκανδάλων. Μου αποκάλυψε  επίσης  τους φόβους  για τη ζωή του και   πως έστελνε απανωτές αιτήσεις στη Γιαννάκου να προστατεύσει τη ζωή του και να τον ανακαλέσει στην Αθήνα.    Του συνέστησα να φυλάγεται, όπως έκανα κι εγώ στο Κίεβο.΄Ηταν αδίστακτοι. Είχαν βάλει φονιάδες της ρώσικης Μαφίας με συμβόλαια θανάτου να “καθαρίσουν” τα σκάνδαλα.
  7. Το Σεπτέμβριο  του 2006 ,  θα εκδικαζόταν  η μήνυση του Γιώργου Τριάρχη στην Αθήνα. Δεν πρόφτασε να πάει. Λίγες ημέρες πριν τον απήγαγαν στην Τασκένδη, τον ανέβασαν σε μια ταράτσα και τον κρέμασαν ,απειλώντας πως θα τον πετάξουν, αν δεν αποσύρει τη μήνυση.  Είπε ναι, αλλά δεν το έκανε. Παραμονές της δίκης,  του επιτέθηκαν στη μέση της πόλης, “μέρα ,μεσημέρι”   και  του  συνέτριψαν το κρανίο.  Μάζευαν με το “κουταλάκι” τα μυαλά στο πεζοδρόμιο. Η Αστυνομία εκεί  αρχικά μίλησε για αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα, λίγο μετά, όμως,    είπε πως πιθανή αιτία να ήταν η…ληστεία!   Από μαρτυρίες  ανθρώπων μέσα από την “ομογένεια” της Τασκένδης,  οι ένοχοι από την Αθήνα   εξαγόρασαν το επικεφαλής της έρευνας του εγκλήματος  με το ποσό των   40.000 δολαρίων . ‘Ετσι εξασφάλισαν και τη σιωπή της αστυνομίας και του ιατροδικαστή.   Οι φυσικοί και ο ηθικοί αυτουργοί του φρικιαστικού  αυτού εγκλήματος, μένουν ατιμώρητοι. Ωσαύτως και οι  ένοχοι  για το μεγάλο σκάνδαλο και τη διαφθορά . 
  8.  Τόσο στα διοικητικά δικαστήρια,  όσο και στο ΣτΕ, έχω καταγγείλει  όλα αυτά τα εγκλήματα. Καταλεπτώς. Και τους ενόχους. Το ΣτΕ    στο οποίο την ίδια περίοδο υπήρξε μέλος  του η  Κατερίνα  Σακελλαροπούλου,  προχώρησε σε πρωτοφανές δικαστικό πραξικόπημα  για να ματαιώσει τη συζήτηση. Κάλεσε…λάθος δικηγόρο, αντί του δικού μου, για να παραστεί!   Λίγο καιρό μετά,  η ίδια έγινε  πρόεδρός του  ΣτΕ και αργότερα και πρόεδρος της Δημοκρατίας!   Την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρότεινε  για Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, γόνος της γνωστής φαμίλιας!

Πέτρο, Σόμπολε, ξέρουμε πως δε θα το κάνεις.   Αλλά εμείς  για δικούς μας  ηθικούς λόγους και σύμφωνα με το δικό μας ηθικό κώδικα,  θα σου υποδεικνύαμε,    μόνο και μόνο, επειδή είσαι   μέλος της ελληνικής βουλής και βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ , να “βάλεις μια πέτρα στο λαιμό  και να κατηφορίσεις προς Φάληρο”.

Θα ήταν το “χαρακίρι” εξιλέωσής σου (*)!  Δε θα το κάνεις.  Θέλει αρετή και τόλμη η αξιοπρέπεια.

___________________________________________________

(*)Κατά την Ιαπωνική Παράδοση μετά την έλευση στην χώρα του Βουδισμού και την καθιέρωση του κώδικα «Μπουσίντο» («Bushido»), χαρακίρι ήταν  η τελετουργική αυτοκτονία σε περίπτωση που  διακυβεύονταν  η τιμή ή η αξιοπρέπεια ενός πολεμιστή ή ευγενή.